Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

jk58601

Members
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jk58601

 • Rank
  Novice Member
 • Birthday 01/01/01
 1. Euro3 / moottorin muutokset?

  Kiitos kaikille keskustelijoille! Hyviä kommentteja! Se vielä kiinnostaa, kuinka tällaisiin pieniin muutoksiin on suhtauduttu katsastuskonttorilla? Tai kääntäen, mitä nyt ei ainakaan pidä mennä tekemään, ettei päädy hankaluuksiin?
 2. Euro3 / moottorin muutokset?

  Sorppi hidas vastaus Alpun kysymykseen! Tavoitteena olisi sellainen kevyesti kulkeva Micra, joka ei tosiaan liikaa herätä huomiota. Olisikohan n. 105-115 hv hyvä haarukka? Lompakon lihavuudella ei pääse kehumaan, mutta autoa on kyllä tarkoitus pitää pitkään, eli kyllä siihen jonkin verran voi satsata. Mitäpä siis ehdotat, Alppu?
 3. Euro3 / moottorin muutokset?

  Kiitos vastauksista Kremilinille ja Epelille! Olisi kiva kuulla vielä muidenkin kommentteja ja katsastuskokemuksia. Millaisia ongelmia tai kysymyksiä on tullut näiden vähäpäästöisten kanssa vastaan?
 4. Euro3 / moottorin muutokset?

  Kiitos vastauksista! @Epeli: Onko tosiaan niin, että näissä vähäpäästöisissä autoissa voi pakoputkiston (pakosarjoineen) vaihtaa toisenlaiseen ilman, että se aiheuttaa katsastuksessa mitään ongelmia? Katalysaattorien täytyy tietysti olla paikallaan, mutta liittyykö niihin jotain vaatimuksia (esim. EU-hyväksyntöjä tms.)? Tuolla kansimuutosten huomion herättämisellä viittasin lähinnä Kremilinin listaan muutoksista, jotka nyt eivät niin olemassaoloaan huuda. @Kremilin: Onko niin, että tuo GA15DE kaasuläppä/läppäkotelo sopii suoraan myös tuohon faceliftin uudempaan CGA3DE-moottoriin, eikä vain siihen alkuperäiseen CG13DE-moottoriin? Ilmeisesti läppäkotelo on erilainen noissa kahdessa Micran moottorissa.
 5. Euro3 / moottorin muutokset?

  Kiitos vastauksesta! Tavoitteena tässä olisi tosiaan vain sellaiset muutokset, jotka tekisivät Micrasta sellaisen sopivan pirteän, mutta ei mitenkään huomiota herättävän. Vielä muutama kysymys: - Onko niin, että sylinterikannen siistimiset ja muokkaukset kiinnittävät jotenkin helpommin vääränlaista huomiota? - Missä malleissa tuo GA15DE on siis ollut käytössä? Onko se siis ihan eri kone kuin N16 Almeran QG15DE? - Minkä mallin Almeran imuboksia tarkoitat? - Onko kenelläkään kokemuksia etanolisoinnin ja pienen piristämisen yhdistämisestä? Aiheutuuko siitä vain lisäongelmia?
 6. Terve! Tarkoitus olisi hieman piristää K11-korisen vm. 2001 Micran 1.4-litraista CGA3DE-moottoria. Kyse on siis Euro3-päästöluokkaan kuuluva auto. Olen koittanut lukea Trafin ohjeita, mutta olen edelleen ymmälläni. Tähän liittyen muutamia kysymyksiä: Millaisia muutoksia näiden Euro3-päästöisten autojen moottoreihin on katsastuksissa hyväksytty / läpäisty? Mitä ovat "päästöihin välittömästi vaikuttavat rakenteet ja laitteet" ja mitä tarkoitetaan "ajoneuvon valmistajan tai asianomaisen viranomaisen hyväksymillä laitteilla"? Voiko esimerkiksi imu- ja pakopuolta parantaa jollain tehdasosilla? Voiko esimerkiksi laittaa peltipakosarjan ja virtaavamman pakoputken? En löytänyt aiempaa tällaista kokoavaa keskustelua aiheesta. Kiitos vastauksista ja kokemuksista!
 7. K11-Micran kohentaminen

  Vs: K11-Micran kohentaminen Zuikkis: Kiitos hyvästä huomiosta! Ei tullut mieleenikään, että sähköt voisivat muodostua tässä ongelmaksi. Ajattelin yksinkertaisesti, että siirtämällä moottorin apulaitteineen (ml. katalysaattori) välttyy sähköongelmilta. Ajatuksena oli siis juurikin kyttäillä kolariautoa, josta tarvittavia osia saisi tähän projektiin. Miten tuota sähköongelmaa voisi lähteä selvittelemään? Mistä tietää, sopeutuuko K13:n ECU autoon, vai K11:n ECU uuteen moottoriin? Onko tuo moottorin eksoottinen tekniikka (Miller-sykli, suorasuihkutus, mekaaninen ahdin) ongelma suhteessa K11:n ECU:un? Muitakin kommentteja teemaan liittyen saa lähettää!
 8. K11-Micran kohentaminen

  Vs: K11-Micran kohentaminen Terve! Nostan tätä tosivanhaa topikkia ylös. Nyt on alkanut vaihdelaatikon viitosvaihteen laakeri ääntämään. Tästä juontaakin Kysymys tekniikan vaihdosta: Mitä luulette, millainen homma olisi vaihtaa k11:sen Micran 1.4-litrainen moottori ja vaihteisto tämän uuden K13 Micran mekaanisesti ahdettuun HR12DDR-moottoriin ja vaihteistoon? Tuossahan on tehoa 98 hv sekä iskutilavuutta ja päästöjä vähemmän kuin vanhassa moottorissa. Säädösten mukaan ei siis pitäisi olla ongelmia tuossa muutoksessa. Uusi moottori-vaihteisto -yhdistelmä on myös erittäin pieni ja kevyt, minkä luulisi tekevän hyvää auton ominaisuuksille. Miten tuollainen tekniikanvaihto pitäisi toteuttaa? Mitä ongelmia siinä olisi ratkottava? Siinäpä pähkinää palstan asiantuntijoille!
 9. Nissan Qashqai - Mitä mieltä?

  Vs: Nissan Qashqai - Mitä mieltä? Aika nopeasti pari varsin tyrmäävää kommenttia. Perusteluja olisi kiva kuulla. Mikä tuossa mättää?
 10. Moro! Nissan on tosiaan julkaissut uuden cross over -mallin, joka kantaa nimeä Qashaqai. Kuvia ja tietoa löytyy heti tuoreeltaan maahantuohan sivuilta: http://www.nissan.fi/nissan/uutisia/584/ Täytyy ilolla todeta, että ainakin minusta Nissan on nyt menossa muotoilussaan oikeaan suuntaan, mistä Note antoi jo esimakua. Tuo näyttää aika hyvältä paketilta moottori- ja voimansiirtoratkaisujaan myöten. Ohjaamossakin on maltettu laittaa mittarit sinne, mihin ne luontevasti kuuluvat. Toivottavasti myös tekninen laatu on hyvä, eikä kustannuspaineiden alla ole sorruttu huonolaatuisiin komponentteihin ja huolimattomaan kokoonpanoon. Luulisinpa, että tullaan näkemään vielä tyylikkäitä Qashqaita liikenteessä: metallimusta väri pintaan, sopivat erikoisvanteet alle sekä krominen lisävalokaari keulalle, niin paketti on kasassa. Muiden mielipiteitä?
 11. K11-Micran kohentaminen

  Vs: K11-Micran kohentaminen Moro! Micra, kiitos kommenteistasi! Onko itselläsi tuo peltipakosarja? Jos on, mistä hommasit ja tuliko hintoihinsa? Tämä osa tuningia on jo hoidossa.
 12. K11-Micran kohentaminen

  Vs: K11-Micran kohentaminen Hei taas! Nyt tämä Micra-projekti on muuttumassa hieman ajankohtaisemmaksi, eli otan hyviä ideoita edelleen vastaan. Onko kenelläkään esimerkiksi kokemuksia Micran alustasarjoista? Miten suosittelisitte moottoria piristettävän, tuleeko esimerkiksi lastuttaminen kyseeseen? P.S. Tuo yllä oleva keltainen Micra on kyllä ulkonäöltään hiukan siihen suuntaan, jota haen: pieni ja pippurinen!
 13. Monet tällä foorumilla taitavat pitää Micraa täydellisenä vastakohtana sille, mitä auton tulee olla. Ainakin sitä ja urheilullisuutta pitäisi ymmärtää olla sekoittamatta. Tästä huolimattta esitän urheasti seuraavan kysymyksen: Jos tarkoituksena olisi kuitenkin hieman kohentaa ja piristää vuoden 2001 K11-korimallista, 1,4 -litraista Micraa, mitä toimia arvon foorumilaiset ehdottaisivat... - alustalle - moottorille (varsinaisiin sisuskaluihin puuttumatta) - ulkonäköön (esim. rengastus) - sisustaan? Nyt saa siis vapaasti ideoida, miten tuollaista Micraa voisi hillityn tyylikkäästi hieman piristää. Kyseessähän on sellaisenaankin jo ihan vinkeä kinneri, joka saa hyvälle mielelle. Lievä tuning synnyttyisi tuon alkuperäisen muumiauto-ilmeen kanssa mukavan jännitteen ja lisäsäväyksen. Kaikki vinkit myös mahdollisista tuotteista tai hyvistä esimerkeistä otetaan kiitollisuudella vastaan tuollaisen projektin aloittamisen mielekkyyden arvioimiseksi.
 14. Re: Tulevasta Almerasta (N17?) liikkuvampi versio Onko tästä mainitusta autosta netissä olemassa kuvia ja muita tietoja? [Tiedän, Google on olemassa. Minuutin pikahaulla ei kuitenkaan löytynyt mitään.] Onko kyse on siis eri autosta kuin tästä "Nissan Sport Conceptista", josta käytiin keskustelua oheisen linkin takana? http://www.dnsf.org/forum/index.php?topic=17167.0
 15. Almera N16 omistajia?

  Re: Almera N16 omistajia? Vanhaan keskustelusäikeeseen uutta eloa: Minullakin oli tuollainen N16-korinen Almera, 1.8-litrainen Tekna 3-ovisena. Pidin autosta kovasti ja olihan se melkein sporttinenkin: yllättävän täsmällinen ja hauska ajettava (mutkatiellä) ja moottorikin sellainen sitkeän pulskea. Sisustuskin oli tumman puhuva ja mittaristo äärimmäisen selkeä. Ja minusta tuo kolmiovinen Almera on edelleen hyvännäköinen auto (ks. esim. Lateksin auton kuvat) ja erityisesti pidän siitä aaltoilevasta kattolinjasta. Onhan se nykyään omassa luokassaan jo hieman vanhahtavan näköinen, kun alaa on vallannut tällainen tila-automainen korkea muotoilu. Fordin uusi Focus onkin siinä mielessä aikamoinen yllätys. Asiaa, asiaan: Jouduin luopumaan autosta ulkomaille muuton takia, mikä harmitti aika lailla. Ehkäpä joskus vuosien kuluttua tulee mahdollisuus hankkia tuollainen sellaiseksi järkeväksi kakkosautoksi. Erityisesti houkuttaa se 100kw 2,2-litrainen diesel. Aiemmin olikin jo puhetta dieselin lastuttamisesta, mutta silloin taidettiin puhua siitä 81 kw -versiosta. Onko siis kenelläkään kokemuksia tästä uudemmasta dieselistä ja sen lastuttamisesta? Entä näiden diesel-mallien alustamuutoksista?
×