Jump to content

esv66

Vakkari
 • Content count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

esv66 last won the day on May 27 2017

esv66 had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About esv66

 • Rank
  Pro Member
 • Birthday 07.03.1966
 1. Päivän rassailut

  Se on siinä! Tein itse ja säästin turbo Se on vaan niin, että jos meikäisen päähän piintyy ajatus niin sitä ei oikein pääse eroon. Iän myötä tuntuu ongelma pahenevan. Vaihdetut osat kuvassa. Käyttökelpoiset vanhat osat siis turbiinikotelo ja kompressorin kotelo. Uudet osat maksoivat ebaysta haalittuna 400€. Voi olla ettei tule ikinä enää käyttöön, mutta tulipahan tehtyä.
 2. Nissania talliin

  S14 ollut neljä vuotta pojalla käyttiksenä. Ekana autona kun sai ajokortin. Älyttömän kiva auto ajaa. Varmatoiminen tekniikaltaan, ei voi kuin ihmetellä. Tekniset ongelmat ovat aika usein itse aiheutettuja. Ongelmien kohdatessa lohduttaa se että S14 varaosien tarjonta on meillä varsin hyvällä mallilla. JDM osia löytyy edelleen jonkin verran ja ajokuntoisiakin autoja puretaan ja myydään varaosina. Lisäksi AVK:n sivuilta näitä löytyy tasaiseen tahtiin Kaikki aikaisemmat postit täytyy tietysti ottaa huomioon ja pitää muistaa, että autot alkavat olla yli 20v ikäisiä, mutta oman kokemuksen perusteella ei voi kuin suositella.
 3. Turbon korjaus

  Garrettin sivujen mutu on 1,0mm kuristin kuulikseen. Ebayssä myydään banjoliittimiä joissa on millin reikä. Liittimessä on AN kierre johon voi kiertää sopivan punosletkun. Tuosta linkistä yksi kulma lisää tähän keskusteluun. https://youtu.be/ESBc0bruGZo Tästä on ollut jo taannoin kirjoittelua tämän aiheen tiimoilta. Öljyn paluupuolen pitää olla riittävän iso. Roadkillin Ratsun 240Zetassa on tällä hetkellä ahdettu V8 ja siihen on asennettu öljypumppu imemään öljyä ahtimesta ulospäin pelkästään vähentämään savutusta.
 4. Turbon korjaus

  Ongelma tuskin korjaantuu itsestään, pahenee pikemminkin, joten siinä mielessä pilalla. Laakerit eivät liity kuulalaakeroidun turbon öljytiiviyteen mitenkään. ÖljyTiiviste on männänrenkaan kaltainen katkoraolla oleva rengas. Periaatteessa kuuliksen laakeri voi olla täysin ehjä vaikka turbo vuotaa öljyä. Kuulalaakeripesä lukitaan runkoon öljyn tulopuolelta tapilla jossa on kuristin. Reikä, joka näkyy kun banjon avaa, ei ole vielä kuristimen reikä. Tämä kuristin on suurempi kuin 0,9mm, joten jos ongelmasi johtuu turbon liian korkeasta sisäisestä öljynpaineesta, niin lisäkuristimesta voi olla apua, mutta en olisi tässä kohdin kuitenkaan kovin toiveikas.
 5. Turbon korjaus

  Pystyy korjaamaan, mutta noista turbon ajokilometreistä puuttuu yksi nolla perästä. Vika ei ole välttämättä turbossa. Oletko tutkinut moottorin huohotuspuolta?
 6. Turbon kuristimesta

  Komppaan jakolan ajatuksia. Jos kampikammion paine nousee liikaa se saattaa työntää öljyä ahtimen öljyrenkaiden läpi. Palaan alkuperäiseen kysymykseen: Mulla sattuu olemaan S14a:n GT28R kuulis tallissa levällään ja mittailin ahtimen omia kuristimia. Kuvassa näkyvään laakerin lukkotapin öljyreikään tökätyn poranterän pitäisi olla 1,2mm, mutta Lidlin laadukkaalla digitönärillä mitaten se on 1,07mm. Terä on reiässä aavistuksen verran väljä. Tästä reiästä öljy jakautuu molemmille laakereille. Kummallekin laakerille on yksi öljyreikä johon mahtuu tiukkana 0,8mm poranterä. Eli kuten joku aikaisemmin kirjoitti, kuulalaakeroiduissa ahtimissa on ainakin Garrettin ollessa kyseessä kuristimet valmiina. Ei tuossa ole enää paljon pienentämisvaraa.
 7. Turbon kuristimesta

  Joku oli kysynyt tätä Garretilta. Ja Garrett vastaa: Oil pressure entering a ball-bearing turbocharger needs to be between 40 psi and 45 psi at the maximum engine operating speed. For many common passenger vehicle engines, this generally translates into a restrictor with a minimum of 0.040" diameter orifice upstream of the oil inlet on the turbocharger center section. Tuo tarkoittaa noin 1mm reikää kuristimeen. CA18DET vakioturbo on liukulaakeroitu, joten kuristimen reikä lienee suurempi.
 8. Päivän rassailut

  Joo, eihän tässä mitään järkeä ole, mutta kokeillaan nyt, kun on tälle tielle lähdetty. Ja ei tätä Säksään ole tarkoitus takaisin asentaa. Bemarin kone siinä vaan tussahtaa jos jokin menee vikaan Pakopuolen laakerin sisäkehä jää akseliin kiinni, kun sen painaa ulos ahtimesta. Tuo sisäkehä lähti ulosvetäjällä sormin kiertämällä, joten en usko, että laakeriasetelmaa tarvii suuremmin lämmittää asennuksessa. Pakastan ehkä akselin kuivajäällä tai sitten heitän ahtimen hetkeksi grilliin makkaran kaveriksi. Amerikkalainen ahdinseppä, jolta korjaussarja tulee, painaa siiven pesään prässillä ilman esileikkejä Pari huolen aihetta ilmestyi tänään eteen. Ahdinrunko on pakopuolen öljyrenkaan kohdalta kuluneen näköinen. Tilasin siihen varmuuden vuoksi stagger renkaan, mutta pitääkö sekään enää.. Toinen ongelma: pakopuolen laakerista puuttuu neljä kuulaa Toivon , että ne lipesivät johonkin purkuvaiheessa. mutta todennäköisemmin ne kuitenkin ovat Nissanin öljypohjassa.
 9. Päivän rassailut

  Huonolla lomasäälläkin on puolensa. Mattoja ei voi pestä jos sataa Kiinalainen varaosapaketti saapui postiin ja Isän kiinnileiponut Partner heräteltiin henkiin. Uusi pytty, kampiakseli, mäntä ja runkolaakerit. Elämäni ensimmäinen moottorisaha pura ja kokoa projekti onnistui yli odotusten. Lähti käyntiin oikeastaan heti, Käy hienosti tyhjää ja ottaa kierroksia. Päivän vinkki on kuvassa näkyvä injektioruisku. Tiivistesilikonin annosteluun se on oivallinen apuväline. Kuuliksen korjaussarjasta tuli tilausvahvistus.
 10. Päivän rassailut

  S14a:n kuulalaakeroitu ahdin purettu kotikonstein. Aika tiukassa oli pakopuoli 20 vuotta vanhassa ahtimessa. Pakopuolen öljyrengas palasina ja ainakin yhdessä kuulassa flatspotti. Kunnostettuna tästä tulisi vallan mainio ahdin tuohon bemariin
 11. S14 alkup.ajonesto -> hälytin?

  Saksantuonti -94 S14 ajoneston kaukosäädin on kaksinappinen jossa lukee Lucas 3TXA. Samaa kaukoa käytettiin kaikenkirjavissa brittilaitteissa joiden nimissä useimmiten sana "Rover" ja ainakin jossakin Primerassa. En ole löytänyt mistään varmaa tieto siitä voiko autoon opettaa uuden/käytetyn kaukosäätimen itse vai pitääkö mennä marmoritiskille. Tiedätkö miten kyseinen säädin ohjelmoidaan? (tässä tapauksessa käytetty)
 12. S14 ja isommat suuttimet.

  Auto uudestaan dynamometriin on vähimmän harmin tie. Ecumasterin voi toki säätää ainakin suurinpiirtein kohdilleen kadulla. Läppäri kiinni ECUun, hullunrohkea hanttimies penkille ja baanalle. Karkeasti ottaen koko kartta on tuon suuttimen vaihdon jälkeen 30% liian rikas. Jos dynokäynnistä on seossuhteen lokitiedosto tallella säätäisin isommilla suuttimilla kartan vastaamaan ensin lokin arvoja uusilla suuttimilla ja nykyisillä ahdoilla. Sitten ahtoa lisää ja seossuhteen ja ennakon korjaus korkeammilla ahdoilla. Korkeammilla ahdoilla ja vanhoilla ennakoilla kone todennäköisesti nakuttaa jossakin vaiheessa, joten anttituisku cd kannattaa jättää koteloonsa säädön ajaksi, jotta tuo kilinä varmasti kuuluu Katusäädön ongelmana ovat yläkierrosten ruudut. 6500rpm nelosvaihteellakin tarkoittaa jo aikamoista ylinopeutta.
 13. Ecun rele.

  Eli avaimessa ilmeisesti sitten siru ja virtalukon ympärillä antenni joka ilmoittaa NATS yksikölle, että oikea avain pesässä. Natsin ledi vilkkuu kojelaudassa jos esto on päällä. Ikävämpi juttu jos avain on rikki.
 14. Ecun rele.

  Niin, onko ajonesto ohitettu vai käytätkö kaukosäädintä? Päälläollessaan NATS pimentää autosta kaiken käyntiinliittyvän.
 15. S14 Pätkii niin helv..

  Seossuhdetta lähinnä loggaisin. Mitä tietoa ECU saa ja mitä seossuhdemittari näyttää. Onko muuten happitunnistinta vaihdettu?
×