Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

Sunny_B12

Members
 • Content count

  611
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sunny_B12

 • Rank
  Hero of the Forum
 • Birthday 01/01/01
 1. Avensis 2001 1,6l bensakone kuulostaa dieseliltä

  Putsaus auttoi ja tehot palasivat. Nykiminenkin loppui. Traktorimainen raksutus vedättäessä jatkuu. Sama ääni tulee vaimeampana moottorijarrutuksella. Ääni kuulostaisi tulevan jostain vasemman sisemmän vetarin paikkeilta tai laatikosta. Ääni ei muutu kaarteissa kiihdyttäessä eikä ratti juuri tärrää, joten voiko sisemmän vetarin sulkea pois? Mitä kannattaisi kokeilla vian paikallastamiseen?
 2. Tarttu kakkosautoksi 2001 vuoden Avensis 1,6l bensakoneella. Kilometrejä 280 tuhatta. Mistähän mahtaa johtua, että kone kuulostaa dieseliltä aina kun kiihdyttää tai väännättää? Tähän mennessä on putsattu konetta STP Engine flushilla, vaihdettu öljyt, suodattimet, tulpat ja ilmansuodatin. Täyteen tankkiin on lorautettu karstan ja suutinten puhdistusaine neljäsosa tankkia sitten. Kone nykii pahasti kylmänä täydellä kaasulla kiihdyttäessä, liittyneekö samaan? Voiko tuossa ketjukoneessa olla sytytys liian aikaisella? Voiko noissa säätää pohjaennakon ja vvti hoitaa loput?
 3. Rakentaminen ja Remontointi

  Käyttövesi tulisi vain kattilan kierukan kautta ja varaaja toimisi lisäsäiliönä. Paljonko sulla on neliöitä lämmitettävänä? Jotenkin tuntuis, että kuutio sais olla vähintään tilaa jos puulla lämmittää, Saman verran painaa jo heikommin varaava takkakin. Taitaa olla turha viritellä varaajaani kattilan kaveriksi. Ainoa syy moiseen on vain se, että varaaja on aivan uusi ja pienillä muutoksilla otettavissa käyttöön lisäsäiliönä.
 4. Rakentaminen ja Remontointi

  Voiko lämminvesivaraajaa käyttää energiavaraajana? Käytössä on Termaxin yhdistelmäkattila n. 400 litran säiliöllä ja Jäspin karvaa vaille 300 litranen varaaja. Ovat nyt kytkettynä kimppaan niin, että molemmat ottavat veen sisään kun tarvii ja lämmittävät omien termareiden mukaan. Jäspi antaa ulos vain käyttövettä Termaxin kaverina. Termaxi syöttää käyttöveden lisäksi lämmintä vesikiertosiin pattereihin. Termaxia käytän klapilla ja sähköllä, Jäspi on kytketty pois ja pantu hanat kiinni. Termaxi riittää käyttövedelle, mutta pattereille ei pelkän klapin voimin jaksa antaa lämmintä yön yli pakkasilla. Voiko toohn nysvätä latauspumpun ja venttiilin patterikäyttöä varten? Käyttövedelle riittä Termaxi yksinään.
 5. Löytyskö täältä vinkkiä miten Mosquito Magnetit korjataan? Patriot ei lähde käyntiin. Imuri käynnistyy ja laite vilkuttaa virtavalolla lämmitysmerkkiä. Imuri tohisee aikansa ja sammuu lopulta. Merkkivalo vilkuttaa nopeempaa, ja manuskan mukaan se on silloin rikki. Tähän mennessä onn ränkänny kaasupullon liitosta, uudelleenkäynnistelly, putsannu aparaatin patruunoilla ja paineilmalla, käyttäny kopan irti ja puhaltanu sisukalut kompuralla. Ei vain lähde pelittämään. Mitäs seuraavaksi? Pitäskö tosta vaihtaa joku osa joka noista yleensä hajoaa?
 6. Lamda antaa hidasta vastetta

  Motonetista otin Denson lambdan muutama viikko sitten. Rikkaalla tuo saattanee käydäkin, kulutusmittarin mukaan syö matkalla litran luokkaa enempi huntille kuin viime talvena. Renkaatkin on tosin vaihtuneet.. Kone käy epätahtiin silloin kun vikavalo palaa. Käynti on runksuttavaa, ja kierrokset laskee välillä kuuteensataan. Valon kun nollaa, niin samantien muuttuu käynti ja kiekat on tonnin tuntumassa ja jaksaa vetääkkin tyhjäkäynnillä. Alkuun epäilin, että anturin lämmitin ei jaksa pelata kylmillä keleillä. Googlella löytyi myös juttua imusarjan vuodostokin. Tyyppivika joissan samalla koneella olevissa Corolloissa, että pakkasella alkaa tiiviste falskaamaan.
 7. Lamda antaa hidasta vastetta

  2005-vuoden 1,8l bensa-Avensis alkoi syksyllä herjaamaan happianturia. Alkuun puhdistin liittimet ja nollasin koodin (P1033 - Oxygen Sensor Slow Response Bank 1 Sensor 1). Vikavalo syttyi pakkasilla uudelleen vaikka nollasin sen joka päivä. Lopuksi tuli koodia, että sensorissa ei ole mitään toimintaa. Vaihdoin etummaisen lambdan ja seuraaviin pakkasiin asti vikavaloa ei näkynyt. Tällä kertaa koodin nollaamisen lisäksi pahvitin maskin ja vikavalo pysyi kovallakin pakkasella pois. Tänään valo taas syttyi, vaikka ei ollut kuin 12 astetta pakkasta. Hötylunta satoi, joten silläkin voi olla joku merkitys tässä sopassa. Mikä ihime tuossa on vikana? Voiko jokin muu mennä hajalle, jos en tuota ihan heti korjaa? Tuhannen kilsan keikka ois ajettavana ihan justiinsa, joten en välttis ehdi saada osia ja tietoa korjauksesta ennen lähtöä..
 8. Ilmastointiongelmia

  Täyttivät ja testasivat kahteen kertaan, kun eivät saaneet kompuraa käyntiin putken vaihdon jälkeen. Vuotoja lähinnä etsivät, mutta luulen että hoksasivat katsoa paineet samalla. Alkuun toiminta parani melkoisesti, mutta nyt näyttää parantuminen loppuneen. Liekö ilmastointiaineen matkaan laitettu öljy tehnyt tehtävänsä. Voiko pelkkää öljyä lisätä ja onko liiasta öljystä haittaa? Jos ois satku ylimäärästä, niin vaihtasin aineet kokonaan.
 9. Ilmastointiongelmia

  Kuivaajaa ei vaihdettu putken vaihdon yhteydessä. Hihnapyörän akseli näytti pyörivän vaikka ilmastointi oli pois päältä. Mahtanee olla muuttuvatilavuuksinen kompressori. TM:stä löysin artikkelin vuodelta 2003, ja siinä mainostettiin avensiksen muuttuvatilavuuksisen kompressorin hyötysuhdetta.
 10. Mikähän on ilmastoinnista rikki, kun ei tunnu alkavan pukkaamaan kylmää alle 2000 kierroksen? Välistä kierroksia joutuu antamaan reilumminkin, että kylmän tulo alkaa. Kyseessä on 2005 vuoden bensa-avensis, jossa oli ilmastoinnin kuumanpään putkessa reikä. Nyt putki on vaihdettu, mutta järjestelmä on voinnut olla pitkäänkin tyhjä. Ostin auton keväällä, niin en tunne kaikkia vikoja. Parissa päivässä ilmastointi on mennyt paremmaksi, kun sen on houkutellut käyntiin aina kun se on lopettanut kylmän tuoton. Luultavasti öljy alkaa levitä ja tehota, mutta ei tahdo vieläkään tyhjäkäynnillä antaa kylmää. Miten tuota kannattaa testailla ja tutkia? Näkiskö jollain konstilla milloin kompura lähtee päälle? Voisko asiaa tutkia vaikka OBD-lukijan avulla? Mullon dongeli ja läppärissä pari softaa...
 11. P11 ilmastointi rääkäisee

  Mulla tekee Avensis samaa. Vuoto on jo havaittu, mutta ei ole tarkempaa sijaintia tiedossa, koska vuotopaikka on kovan purkamisen takana. Joko se vuotokohta rääkäisee kovan paineen alla, tai mullakin on lisäksi vielä kompurassa vikaa. Kuulostaako ääni samalta kuin laakerin rääkäisy? Ääni voi tulla myös jos jokin kumitiiviste päästää paineet päristen pihalle.
 12. Miten onnistuu jarrunesteen vaihtaminen helpoiten tunkin kanssa pihalla? Kulma kerrallaan ilmaan ja satulankulmalta ilmausnipasta nesteet pihalle? Kestääkö jarrupoljinta painella, jos säiliö on tyhjä ja onnistuuko tyhjän jarrujärjestelmän täyttäminen pelkästään kaatamalla nestettä ja pumppailemalla poljinta? Vaihdoin autoa, ja ei ole mitään hajua mikä neste on sisällä. Hommasin purkin dot 5.1 -nestettä ja rupesin arpomaan kestääkö sitä lisätä puhdistamatta kunnolla vanhaa pois, kun ei tiedä onko vaikka nelosta ennestään... Työn alla 05 avensis.
 13. En meinannu saaha Pinelinellä ja Korrekilla venttiilikopasta rapaa pois. Öljyn vaihossa jätin kopan päälle vajaan pikkupurkin öljyä korkki auki. Tuuli kaato purkin, ja öljyä valu venakopalle. Annoin öljyjen olla, ja päätin putsata vasta aamulla. Öljyt lähti rätillä pyyhkimällä, ja matkassa irtos myös rapa. Joskus koulussa opetettiin, että samanlainen liuottaa samanlaista, eli kai se öljyrapa laimeni tuoreeseen öljyyn ja lähti nätisti pyyhkimällä pois kun ei ollu enää niin tervaa. Tuli muuten kopasta kiiltävä. Ajatuksissa on ollut kokeilla öljyllä putsaamista uudemman kerran... Kaikkiallehan se ei käy, mutta metallipintoja luulis öljyn jopa suojaavan.
 14. Avensis 2005, ABS, VSC ja TRC valot palavat

  Nyt on koodit selvillä: - C1249 ,jarruvalokytkin - C1201 ,Moottorin ohjaus, momentti epänormaali tjsp. - C0215 ,Pyörintänopeus anturi, mekaaninen Jarruvalokytkinkoodille netti kertoi, että palaneet polttimot voivat aiheuttaa vian. Vikakoodit eivät tällä hetkellä pala, ja aikaleimoja ei koodeilla ollut, joten noista kahdesta muusta en osaa sanoa mitään. Onko jollakulla kokemusta näistä koodeista?
 15. Avensis 2005, ABS, VSC ja TRC valot palavat

  Bingo! Menikö sullakin absit pois päältä? Kävin kokeilemassa liukkaalla, ja luistonestokaan ei pelannut. Samoin ajonvakautus oli mykänä. Jarruttelujen jälkeen kuului sirinää ja hyvin hiljaista abs-rutinaa vielä auton pysähdyttyä. Lampunvaihdon jälkeen valot sammui, ja luistonestokin alkoi toimia. Vikakoodin luku on paikallaan. Oma lukija ei oo vielä tullut, mutta huomiseksi on aika varattu liikkeeseen. Pitää vielä googletella ja sähkökuvia kurkkia, kun kiinnostaa tietää, aiheuttiko takavalot vian vai vika takavalojen palamisen. Mikään abs-tsc-prkl-vika tuskin aiheuttaa virtapiikkiä jarruvaloon... Vai voiko?
×