Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

Markus.

Klubilainen
 • Content count

  4396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Markus.

 1. Datsun Fairlady Roadster

  Nissanin/Datsunin tyypillisimmin race-henkisistä harrastevekottimista ei ehkä kauhean usein voi käyttää, ainakaan ensisijaisesti, adjektiivia sympaattinen, mutta tuosta voi. Mainion näköinen kärry.
 2. Datsun Fairlady Roadster

  No nyt on kyllä craftmanshippiä kerrakseen. Siis eihän tuo ainakaan mun silmään uutta orkkista häpeä yhtään. Vois kuvitella, että maailmalla olis kysyntää moisille aika hyvälläkin hinnalla, jos ja kun tarjontaa ei vaan ole, ja Fairladyn rakentelijat tuskastelee, että mistä löytäisi ehjän edes jollain rahalla.
 3. Ei se valitettavasti ole.
 4. 73 240Z "Raato"

  Hauska idea jemmata tankkausyhde kilven taakse. Tuli semmoinen mieleen, että vois olla hyvä ajatus laittaa jotain pehmeä/pyöreäreunaista levyä kilven taakse. Kun siis mulla oli Bel Air Letukka, jossa oli vastaava systeemi, ja siinä kilven jousi oli tosi jäykkä, ja kilven reuna terävä, niin meinasi iho olla koetuksella. Tosin voihan kilpeen kiinnittää magneetinkin, ei tartte jousta ollenkaan. Mulla oli kaasukäyttöisessä Nissan Cimassa tankkausyhde etukilven takana, ja se pysyi kyllä hyvin magneetilla ylhäällä, ei koskaan omia aikojaan aukeillut.
 5. Nätti 240z

  Vähän joo saattaisi hirvittää lasin puolesta, jos koko painollaan roikuskelisi yläreunasta. Vaikka tehdas vahvistikin jonkun verrankin a-pilareita siitä tinapaperi -meiningistä, mikä 240Z:ssa oli, mut silti.. Muoto takasoassa soljuu kyllä tosi nätisti, menisi täydestä ihan tehtaan tekeleenä. Paitsi ehkä sen osalta, että minkäänlaista kattoratkaisua ei näytä olevan.
 6. Tehostettu ohjaus 240Z:aan.

  Mulla on kaikki ihan kesken, mutta tuosta ohjaustehostimen säätelystä: Hankin Opelin sähköisen paketin, ja sille kaveriksi purkki, jonka pitäisi tunnistaa vääntömomenttia, eli tehostus kasvaa kun efortti kasvaa. Aika näyttää kuinka se pelaa. Valmistaja toki mainosti että hienosti, vaan sitten sen joskus näkee. Tuollainen "manuaalisesti" säädettävä potikka kylläkin löytyy onneksi samalta valmistajalta, jos ilmenee, ettei ohjaustuntumasta ole enää mitään tolkullista jäljellä. Muutes Migu, osaatko sanoa, minkä moisesti kiloja kaikkinensa bemun ohjaus-tsydeemi tuo tullessaan? Mulla on semmonen semisti vakava keveyden tavoittelu meneillään omaan Zetaan, ja siinä mielessä kiinnostaa, olisko sähköiselle tehostimelle painon puolesta kilpailijaa perinteisemmän hydysysteemin muodossa. Corsan tehostinhan painaa koko pakettina n. 10kg, ja se tuntuis äkkiseltään kyllä aika kevyeltä, jos ajattelee, mitä yleensä painaa tehostimen bracketti ja tehostin säiliöineen letkuineen. Itse ohjausvaihde ei lie kauheesti painavampi, kilon pari? Ihan niin vakavaa ei keveyden tavoittelu nyt kuitenkaan ole, että jättäisin tehostimen kokonaan pois. Mulla oli koppuraset 225 leveet renkulat ennen, ja niilläkin oli paikotellen aika tympeää ohjastella. Nyt olis snadisti leveämmät katuslicksit, ja mulla ikää kymmenisen vuotta enemmän..
 7. Mulla on kokemusta vain yhden S13:n lootan purkamisesta ja parin laakerin uusimisesta, mutta kehtaisin sillä vähäisellä kokemuksella varovasti sanoa, että kyllähän sun nykyiseen lootaan kolmosen rattaat uusiksi laittaa, kun vaan tarkkana on. Nyt kun näin sanon, niin sitten tietty siellä on jotain kammohankalaa kuitenkin, ja super-erikoisia työkaluja tehtävä, että saa jotain seegerirenkaita ja prässättyjä juttui irti veemäisistä paikoista.. Onkohan tehtaan korjausmanuaalissa syvennytty oikein lodjun palasiksi laiton tasolle? Sieltä jos jostain löytynis vastaukset kysymykseen, pystyisikö tekemään itse vai ei.
 8. Halvimmillaan se Bemarin loota olis kai 450€, sovitus 400€, kardaanihommelit montasataa, kytkinlevy halpa. Rahtikuluja varmaan joutus laskemaan, ja tietty se joka luulee, ettei swappihommissa tule aikaavievyyksiä, yllätyksiä ja piilokuluja, on joko kokematon tai välinpitämätön. Jos tuon bmw-swapin kokonaishinnaksi tulee lopulta sellaset 1500€, ja työtä ja ihmettelyjä vaikka kuinka ja paljon, niin kyllä mä niiiin pal ennemmin ostaisin vaikka mistä päin maailmaa bolt on -lootan, ja keskittyisin vaan ajelemaan. Laskisin vaikka ahtoja saakeli.. (okei tää oli jo vähän liikaa, mutta ehkä jopa sittenkin..) Turbo zx:n lootankin saisi varmaan maailmalta jo tuohon rahaan, mutta sen kanssa tulee kai vääjäämättä se kardaanijumppa eteen. Silti siinä on kunnolliset välitykset, eikä tarvitsisi niitä kytkinkopan sovituksia teetellä. Toki sitten aika riskaabelia hommaa ostella vuosikymmeniä vanhoja laatikoita toiselta puolelta maailmoo. Siinä mielessä Lensun palvelut olis erittäin perusteltuja.
 9. Lensun sivuja kattelin vielä, ja siellähän on kuusivaihteisia nuo molemmat tarjolla olevat Bemarin askit. Kutonen ylivaihde, ei tosin järin pitkä taida olla. Ykkösethän noissa kaikissa mahtaa olla joko liian lyhyitä tai aivan älyttömästi liian lyhyitä. Sen suhteenhan voi tietty päättää mielessään niin, ettei sillä ykkösvaihteella ole merkitystä, mutta väittäisin kahden auton kokemuksella, että vaikka sen liian lyhyen ykkösen kanssa voikin elää, niin ei se rauhaa anna. Jää se fiilis, että tää täytys jotenkin kyllä saada paremmaksi.
 10. Välitykset noissa Bemun laatikoissa on kyllä aika kamalat, jos oman auton perävälitys on Nissanille/Datsunille tyypillisen 3.9 paikkeilla. Viisivaihteinen laatikko on käytännössä neljävaihteinen, kun ykkönen on niin tökerön lyhyt. Joissain laatikoissa näemmä vielä vitonenkin sitten suora, eli laatikkohan olis välityksiltään kuin kolmevaihteinen "normaali loota". Mulla on 240Z:ssa veekasin perässä Camaron T5, jossa ykkönen on 4,1 tjsp, ja sekin on aivan liian lyhyt, sellanen "kiskaise auto liikkeelle ja heti toista pykälään". Esim. vartilla aikoinaan kun kokeilin, niin kakkosella ilman muuta oli vikkelämpi lähteä, ja normaalissa ajossakin useimmiten lähdin kakkosella liikkeelle. R200 periä on kyllä ollut saatavilla 3.36 välityksellä, ja sellaisella nuo Bemujen lodjut ehkä jo olis asiallisia käyttää? Vaan siinä on sitten taas jo eskalaation makua vahvasti, koko voimansiirto levällään ja osien haalimista tarpeettomankin paljon. Muoks. Tjsal:n Zetassa onkin näemmä 4.11 perä, joten semmoiseen en kyl suin surminkaan lähtis laittamaan noita kyseisiä Bemarin osia.
 11. Oi tätä ilon ja onnen päivää! :)

  Joo, sääntösuameen tän foorumin mittakaavassa jo hyvin kauan sitten syntyneenä tuntuu hassulta, että jotain tuollaista voi tapahtua. Hysteeriset kommentit "jos yksikin ihmishenki säästyy katsastuspakon ansiosta" varmasti nostaa päätään, ja on jo nostanutkin myös joidenkin autoharrastajien tahoilla, mutta ilmeisesti nyt on niin oikeasti viisaita ihmisiä ollut vaikuttamassa, että on osattu ja haluttu laskea, mitä tuo oikeasti tarkoittaisi, ja myös ymmärtää, että "jos yksikin" argumentti johtaa siihen ettei itse asiassa kukaan voi tehdä yhtään mitään eikä missään. Iso kiitos niille, kun tuon ovat aikaan saaneet. Toivottavasti menee maaliin saakka.
 12. Nätti 240z

  No olipa tosiaan komia, ja hienot jatkosuunnitelmat sille. Hyvän meiningin videopläjäys kyl muutenkin.
 13. 240z pyöränkulmat

  Niinpä. Kyseisessä tilanteessa tosin oli sen verran modattu koko muu auto (alusta, ahdin, välijäähy, putkisto jne), että pidin vain siihen pikkuasiaan tarttumista voittona. Varsinaista hylkyä eikä korjauskehoitustakaan uniballeista ei muutes tullut, kunhan sanoi että nää ei ohjauksessa käy. Eli sananmukaisesti tuli sanomista, mutta ei yhtään enempää.
 14. 240z pyöränkulmat

  Eikös tehdasvalmisteinen ja kyseiseen automalliin tarkoitettu osa ole ihan ookoo? Uniballeista mulle tuli sanomista, kun raidetangon päissä oli, mutta reaktiotangoissa edessä ja takana kelpas. Sellaisia ohjeita noista ei taida olla, ettei niistä hiukan erilaisia tulkintoja voisi tehdä, joten varmaankin taas yksi niistä jutuista, jotka käy yhdelle katsurille, ja toiselle ei niin mukisemati käykään.
 15. Datsun Fairlady Roadster

  Tuli mieleen yksi helppo tapa tiputtaa pari senttiä, tai mitä siitä nyt tuleekaan. Alapallon voisi siirtää tukivarren yläpuolelle, ja holkittaa tukivarren tyhjäksi jäänyt osa. Toimisi vähän kuin drop spindle, sillä erotuksella että ylätukivarret jäisi hiukan eri asentoon. Mitä se sitten vaikuttaa ajettavuuteen, en osaa edes arvata. Muoks. Ylätukivarsien kiinnitys näyttäs semmoiselta, että sitä voisi jokseenkin tolkkuvaivalla siirtää ylöspäin, niin että muutos jäisi huomaamattomaksi jopa. Toki tuolla metodilla voisi madaltaa vaikka kuinka paljon, jos vaan vanne mahtuu vielä olemaan. Eli siis alapallon/olka-akselin ja alatukivarren väliin tavaraa niin paljon kuin haluaa laittaa. Hirmu adapterit epäilemäti jo viimeistään kiinnittää katsurin huomion.
 16. Datsun Fairlady Roadster

  Mä tutkisin mahdollisuutta leikata irti koko etujousituspaketti, ja siirtää sitä halutun verran ylöspäin runkoon nähden. Pysyisi geometriat paremmin kohillaan, joskaan raidetangon ongelmaa ei sekään ratkaise. Toinen radikaali temppu olisi fabrikeerata drop spindlet alkuperäisistä. Laitonta toki, jos se nyt ketään kiinnostaa.
 17. Datsun Fairlady Roadster

  Ompana ainakin kuvissa todella siistin oloinen, ja sehän on mainio lähtökohta rakentelulle. Jotain suunnitelmia jo lukittu?
 18. Nätti 240z

  Onpa kyllä monella tapaa hienosti tehty. Mielenkiintoinen ratkaisu poikittaistuelle, taitaa tukea jo ihan tukevasti. (Kumpa filmien tekijät joskus tajuaisivat, että autohommeleissa kannattaisi kuvata n. 99% autoa, haastateltavaa katselee mieluummin vain hänen mutsinsa.)
 19. 73 240Z "Raato"

  Itse en empisi ollenkaan tukkisarjan kanssa, vallankin kun tilankäytöllisesti vaihtoehtoja ei oikeastaan edes ole. Yhtään en uskalla alkaa arvailemaan, kuinka paljon pakopuolta rajottaa sitten moiset ratkaisut, mutta kyllähän aika synkän näköisillä orkkisvalusarjoillakin näyttää woimaa saatavan. Varmaan hyvinkin siinä määrin paljon yhden tuhatkiloisen auton liikutteluksi, että ei ajelu voiman puutteen takia tylsäksi käy.
 20. S30 ilmankierto

  Yleinen murhe taitaapi olla pakokaasujen tunku kabiiniin, ja siksi kaikki mahdolliset reikäleet tukitaan takaosassa. Vissiin useinkin juuri niin, että sivuikkunaa avatessa alkaa haisemaan, eli paine-ero ei enää riitä pitämään kaasuja kokonaan auton takana ja ulkona. Olis varmaan siis hyvä, jos tuuletusaukot olis yksisuuntaisia, kuten vähänkin modernimmissa rakkineissa onkin. Edit. Ämöriikan heppulit joskus kirjoitteli, että hiukan pidemmällä pakoputken päälläkin asia korjaantuu jossain määrin, eli aika pienestä se usein lie kiinni, saako ilmavirran kummalliset liikehdinnät kiinni pakokaasuista vai ei.
 21. Siinä määrin hiljaista täällä, että ehkä kehtaan offtopiccina udella, minkälaisen löysit?
 22. S30 mallien eroavaisuudet

  Jotain mieleen tulevaa hajajutskaa: Mulla on yksi alkuperäinen penkki jemmassa, ja siinä on kangasta penkin keskiosissa. Onko se sitten jälkikäteen verhoiltu, en valitettavasti tiedä. Tehtaalta lukkoperää ei kyllä taida löytyä kuin 432:sta. Nismolta on saanut lukon aikoinaan jotakuinkin kaikkiin malleihin, mutta mun ymmärtääkseni S30 on jokseenkin aina toimitettu avoimella perällä. Takalasista tunnistaa helpoiten ns. early Z:n eli series 1:n autot, vastuslangat kulkee pystyssä, pitkittäin autoon nähden.
 23. Avautukaa tänne!

  Saman sorttista vuosimäärää on kulunut, ja 2001 hankittu s13 kököttää tallissa yhä. Oisko se jo pähkähullua sitten.
 24. Vapaamuotoista keskustelua

  Wanhaan Zetan jenkkikasiin hommasin alumiinivauhtiksen, ja jäin tuota tyhjäkäynnillä kolistelua miettimään, että mikä se nyt sitten oikeasti lienee. Kyse ei taida olla tasapainotuksesta, vaan työtahtien pulsseista. Lukekaa ite. http://www.uucmotorwerks.com/flywheel/gear_rattle.htm
 25. Datsun Fairlady Roadster

  Mua on myös kiehtonut nuo jo hyvin kauan. Viidellä tonnilla olisi saanut ihan hyvän yksilön kymmenisen vuotta sitten, oli jopa pari kolme suunnilleen yhtä aikaa myynnissä täällä kotomaassamme. Nyttemmin ei ole juurikaan näkynyt. NCF:n nykyisellä puheenjohtajalla on tuommoinen, muistaakseni melko alkupään 1500 malli, museoitu ja hienossa kunnossa. Aikoinaan sain kylmät tyypit ottaa, ja oli siinä mahottomasti fiilistä kyllä. Tosi pikkuinen autohan se on, mutta ainakin mun mittasuhteilla 186cm vielä mahtui. Kauheen kiehtovaa tollasissa on myös ne tekniikan mahdollisuudet, jos museohommeleista astutaan valon puolelle. Suurin vertailumosa on kaksilitrainen ja ihan hyvillä tehoilla, suhteessa aikakaudelle tyypillisesti surkean tehottomiin kirppukoneisiin. Perä on kestävähköä h190 mallia, johon tosin lukon saaminen on jo vähän hankalampi juttu, vaan ei mahdoton, ja kaikkinensa toki mahdollisuuksia on monenmoisia, incl. joku ihan muu perä. Itselläni on yhtenä käyttiksenä semituoreehko mx-5, ja siitä on vähän sellainen fiilis jäänyt, että joku avokiesi on ihmisellä melkein pakko olla. Harrasteavoilussa olisi jatkuvuutta siinä mielessä enemmän, että ikä ja kilsat ei aiheuta vääjäämätöntä vaihdon tarvetta, ja rakentelu ei olis automaattisesti pois suljettu asia.
×