Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
mako

Mistä vanteet zetaan?

Recommended Posts

Vanne kiristää päätä. Pitäisi löytää kesäkumeihin hianot vanteet, mutta vaihtoehtoja on varsin huonosti. Tarjolla on ainoastaan muutama malli, johtuen siitä että koko on eksoottinen 18"/8.5 offsetilla 30. Lisäksi jos on kriittinen ulkonäön suhteen niin yhtälö on mahdoton? Oletteko zetan omistajat löytäneet hyviä vaihtoehtoja? Joo, autokeskus tarjoaa niitä Rays-vanteita, mutta ne ovat ulkonäköön nähden aika suolaisen hintaisia. Mille Miglialla on FX SSL, mutta niitten toimitusaika on kuukausia.

marko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

johtuen siitä että koko on eksoottinen 18"/8.5 offsetilla 30.

Kait siellä 9" mahtuu pyörimään? Niistähän taas jo löytyykin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Joo, ainakin taakse menee 9" mutta 30:n offset on niissä tosi harvinainen. Jenkkilästä löytyy googlettamalla, mutta suomalaisia maahantuojia niille ei löydy. Pitääköhän itse ruveta tuomaan maahan.

m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Entäpä spacerit ratkaisuna siihen off-settiin? Linkistä saksalainen varkkokauppa myy suoraan zetaan sopivia eri paksuisia spacereita. En tiedä mitä katsastusmies sanoo, mutta eikös näillä rupea vannevalikoima laajenemaan ?

http://www.ctd-germany.com/shops/350z/shop_e/index.php

ja sieltä "Performance / Page 2 "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Asiasta sen kummemmin tietämättä väittäisin että zetaan mahtuu kyllä aika hyvin vannette pienemmilläkin offseteillä tai leveämmillä vanteilla.

Se, että alkuperäinen koko on toi, ei tarkoita sitä että sitä tulisi noudattaa orjallisesti. Monesti hieman leveämpi vanne pienemmällä offsetillä on huomattavasti paremman näköinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Asiasta sen kummemmin tietämättä väittäisin että zetaan mahtuu kyllä aika hyvin vannette pienemmilläkin offseteillä tai leveämmillä vanteilla.

Se, että alkuperäinen koko on toi, ei tarkoita sitä että sitä tulisi noudattaa orjallisesti. Monesti hieman leveämpi vanne pienemmällä offsetillä on huomattavasti paremman näköinen.

Juuri näin...Mullakin vanhaan zetaan meni 10 tuumaa levee vanne alle heittämällä ja tilaa jäi vielä reippaasti joka suuntaan ja vakio koko on sentään säälittävä 7X15 ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?Leveempää vannetta alle tai spacereita kehiin. Esim Tampereella sunilan sorvaamo teki mulle just 6mm keskittävät spacerit, 10E kpl.Jos spacereihin tyydyt niin osta noi vanteet / renkaat. 8.5" x 19 et40 ja renkaat 265/30/19, paketti kk. vanha ja ajettu 2-3tkm h.1600E.

vanne111.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Kaikkein suurin haaste noissa 350Z:aan sopivissa vanteissa on etuakselin Brembojen satulat. Vanteita kyllä löytyy, mutta vanteiden puolien sijainti vanteiden ulkopintaan nähden ja puolien sisäpinnan kaartuminen voivat aiheuttaa sopivuusongelmia. ET35-25 välillä löytyy useita sopivia vanteita kunhan vanteiden puolat ovat lähellä vanteen ulkoreunan tasoa ja puolat ovat sisäpinnaltaan mahdollisimman suorat. ET30 ja siitä alaspäin olevat offsetit ovat hieman haasteellisia, koska niitä ei oikein löydy Suomen valikoimista 5*114 pulttijaolla. Deep dish-tyyppiset vanteet alkuperäisellä 8" tuuman leveydellä sopivat huonosti ja kaikki muutkin vanteet kannattaa sovittaa ennen lopullista kaupantekoa. Brembon satuloiden minimietäisyys vanteisiin on 3mm sekä akselin että kehän suunnassa.

Talveksi yritin saada Driftstylen kautta Buddy Clubin 17*8 kevyet vanteet. Toimitusajat eivät vain olleet riittävän lyhyitä viime syksynä. Päädyin lopulta Artec AH 17*8 (painaviin) vanteisiin, joiden ET sovitettiin valmistajan omalla adapterilla 30:een. Miksi 17-tuumaiset ? Niillä vanteilla sai auton alle Hakkapeliitta 4 nastarenkaat kokoa 225/55/17 edessä ja 235/55/17 takana. Renkaat ovat halkaisijaltaan saman verran ylikokoiset kuin Vekan talvirenkaat ovat alamittaiset. Ylikoon valinta oli aivan tietoinen päätös maavaran lieväksi kasvattamiseksi talvea varten. Renkaat mahtuvat pyörimään alla ongelmitta ja myöskään auton käytös ei ole niin poikkeava, että ylikoon renkaista olisi mitään ongelmaa. Kyseinen käytös on todettu Nokian Renkaiden kanssa ajamalla autolla rengastuksen suosituspaineiden kokeet viime syksynä. 18-tuumaisena talvirenkaiksi ei löydy kuin keskieurooppaan tarkoitettuja 'luistimia'.

Kesäksi voisin alkaa harkita alkuperäisten 'stanu'vanteiden vaihtoa kevyempiin, jos saisi esim. RAYS:in Volk-vanteet jostain kohtuuhintaan tai joku myisi Nissanin RAYS-vaihtoehdon pois hankkiessaan hienompia vanteita alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

ET30 ja siitä alaspäin olevat offsetit ovat hieman haasteellisia, koska niitä ei oikein löydy Suomen valikoimista 5*114 pulttijaolla.

Mulle tuli TSW:n Catalunyat 9x18 ja 8x18 ET20 jaolla 5x114,3. www.tsw.com/new/index.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

jenkeistähän nekin lennätettiin...

Niin noilla sentään on Suomessa maahantuoja. Sitä tässä varmaan haettiin. Ja samanhintaisia vanteet on vaikka ne oliskin otettu Petikon hyllystä. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Tämä topic on kyllä todellinen ongelma.

Itse kävin noin 2vk ajan läpi kaikkia mahdollisia vanteita.

Lopuksi otin yhteyttä autotek firmaan, joka mainittiin jo aikasemminkin. Sieltä tilattiin sitten 19x9.5 et35 taakse ja 19x8 et20 eteen. Tämä tapahtui noin 2vk sitten eikä ole vielä vanteita saapunut jenkeistä joten nyt odotetaan sitten jännityksellä ovatko vanteet kunnolliset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

ET30 ja siitä alaspäin olevat offsetit ovat hieman haasteellisia, koska niitä ei oikein löydy Suomen valikoimista 5*114 pulttijaolla.

Mulle tuli TSW:n Catalunyat 9x18 ja 8x18 ET20 jaolla 5x114,3. www.tsw.com/new/index.php

TSW:n vanteet näyttää tosiaan aika mahtipontisilta. Täytyy kysellä Autotekilta hintoja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Entäpä spacerit ratkaisuna siihen off-settiin? Linkistä saksalainen varkkokauppa myy suoraan zetaan sopivia eri paksuisia spacereita. En tiedä mitä katsastusmies sanoo, mutta eikös näillä rupea vannevalikoima laajenemaan ?

http://www.ctd-germany.com/shops/350z/shop_e/index.php

ja sieltä "Performance / Page 2 "

Joo, varmaan spacerit toimii. Mutta koska kaikki tuon koon vanteet ovat tilauskamaa, vannemyyjät eivät oikein innostu tilaamaan vanteita paikalle vain sen takia että minä kokeilen pyöriikö vanne Brembon möhkäleen ympärillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Tämä topic on kyllä todellinen ongelma.

Itse kävin noin 2vk ajan läpi kaikkia mahdollisia vanteita.

Mulle on edelleen tilauksessa ne MM FX SSL:t ja myyjä lupaili jo ensi viikolle niitä. Jos Mille Miglia ei ole konkurssissa (niinkuin jotkut ovat väittäneet) ja Giuseppellä on hyvä päivä, kenties hän saa taottua vanteet ja laivattua ne tänne härmään. Jos niitä ei ensi viikolla kuulu niin täytyy kääntyä TSW:n malleihin.

FX SSL:

http://www.arwidson.ee/?op=body&id=13&cid=130

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Ei muuta kuin kaikki 350:n omistajat Hämeenlinnaan testailemaan vanteita edullisesti. Maksuksi käy vaikka pikku koeajo Zetalla. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Katsastushenkilö sanoo spacereista(jos sattuu ne huomaamaan): Hylätty katsastus...

"Auton pyörännavan ja vanteen väliin saa asentaa vain auton tai vanteen valmistajan vanteen ja kyseisen automallin yhteydessä käytettäväksi tarkoittamia sovituskappaleita."

Omassa tapauksessani talvirenkaiden Artec-vanteiden perus-ET on 60, mikä muutetaan Artecin sovituskappaleella 30:een. Keskittävä sovituskappale on matalilla muttereilla kiinni navan pinnapulteissa ja vanne kiinnitetään sovituskappaleeseen vannevalmistajan pulteilla.

Miettikää spacereiden kanssa myös navan pinnapulttien pituuden riittävyys kestävään kiinnitykseen ja kuinka pelkkä välilevyspacer siirtää navan omiin pinnapultteihin kohdistuvan väännön kauemmaksi navan kiinnitystasosta. Nuo Vekan mainitsemat CTD-spacerit näyttävät olevan keskittäviä(hub-centric) ja kohtuullisen laadukkaita. Tosin spacereiden kuvat eivät näytä oikeilta paksuuksilta. Kaikissa 30-50mm spacereissa on sama kuva ja edes 30mm:nen ei näytä oikealta paksuudelta. Hinnat noille pareille ovat aika kovat - molempien akseleiden sovitus tulisi maksamaan puolet omien talvivanteideni hinnasta(sis. adapterit).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Katsastushenkilö sanoo spacereista(jos sattuu ne huomaamaan): Hylätty katsastus...

"Auton pyörännavan ja vanteen väliin saa asentaa vain auton tai vanteen valmistajan vanteen ja kyseisen automallin yhteydessä käytettäväksi tarkoittamia sovituskappaleita."

hyvin totta.. mutta millä kyseinen asia pitää todistaa? riittääkö sana, että vanneliike ne sinne väliin laittoi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Katsastushenkilö sanoo spacereista(jos sattuu ne huomaamaan): Hylätty katsastus...

"Auton pyörännavan ja vanteen väliin saa asentaa vain auton tai vanteen valmistajan vanteen ja kyseisen automallin yhteydessä käytettäväksi tarkoittamia sovituskappaleita."

hyvin totta.. mutta millä kyseinen asia pitää todistaa? riittääkö sana, että vanneliike ne sinne väliin laittoi..

Todistus taitaa riippua paljon siitä kuinka tarkka pilkunnu...viilaaja sattuu paikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Muistaakseni omien Artecin vanteiden mukana tuli joku saksankielinen todistuslappunen,josta ois kai käynyt ilmi spacereiden yms. tiedot.

T:Miso

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Artecilta löytyy TUV-hyväksyntäpaperit kaikista heidän suosittelemistaan vanteista ko. auton mukaisena - myös webistä. Tässä yksi esimerkki 350Z:n osalta:

http://www.artec-gmbh.de/programm.php?ac=raddetail&RadID=36&AutoID=646&SubMenu=nachfzg&SessionID=4e97a6b978a84611ae2c0e93187931cd

http://www.artec-gmbh.de/pdf.php?Name=rz-055910-a0-067%2020031106&SessionID=3f3576d52b7bea8040f1f700694ee79d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Mistä vanteet zetaan?

Jooh, tämä vannepuoli tosiaan on ongelma. Ainoaksi vaihtoehdoksi tulee joko

hieman eri koko tai kalliit tuontikamat Usasta tai Jaappanista.

Itselläni on Rays-engineeringin 18x8 ja 18x9 ja vaihtoehtoiset Miglian 19x9 ja 19x10.

19" kiekkojen renkaiden profiilia tiputin yhden koon pienempään, ja ulkohalkaisia muuttuikin

ainoastaan +1mm tehtaan suosituksesta. Zetorin alusta on sen verran hyvä, että ehdottomasti

suosittelen käyttämään tuota järeämpää vaihtoehtoa.

Molemmissa vanteissa on siis kesäkumit alla (tehtaan Bridgestone ja GY).

Ainoaksi ongelmaksi muodostuu, että kun käyttää tuota suositeltua 245 etuleveyttä, ei esim. rata-harjoittelussa

voi käyttää alkuperäistä matalampia jousia. Pelivaraa jää vain 20mm, kun kaikki laadukkaammat

jousi/iskarisarjat madaltavat sen 25-30mm. Olisi pitänyt ottaa 235...

Tosin joku KeeTeeIii magazine oli vetäissyt alle 20x9 ja 20x10 vanteen 65mm tuninkijousilla, enkä

todellakaan kyllä keksi missä tuollaisella alustalla voisi enään ajaa. Maavaraa muutenkin on keulan

suojan kohdalla noin 80mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×