Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
Kremilin

lama(rb20det) 190e projekti [ei tosikoille tai mersumiehille] *PALJON KUVIA*

Recommended Posts

Haluaisin esitellä ystäväni ja minun projektiani. Autohan on ystäväni omistuksessa ja minä siinä kovasti projektin vetäjänä. (suomeksi, tunsin liikaa myötähäpeää vaparitakavedon omistajan puolesta)

pari kuvaa lähtökohdasta:

Kuva153_zpstqt6j07i.jpg

Kuva154_zpsp9mxvmkx.jpg

Vakio automaatillinen 2.6 12venttiilinen mekaanisella ruiskulla varustettu bensamoottori..

Välissä kerettiin säätämään alustaa, vaihtamaan paljon osia alustaan ja ympäriinsä, mm. uusi alustasarja, puslia,palloniveliä, perämurikka yms. Kävihän se auto ahvenistollakin.

No sitten koitti aika kun piti alkaa miettimään uutta moottoria, leikiteltiin aluksi idealla RB:n moottorista, kaveri oli thaikuissa kun sopiva moottori sattu foorumille tulemaan myyntiin, mutta alkoi empimään työn- sekä rahanmäärästä, ja kaupat jäi tekemättä näin ollen.

Viime keväänä sitten mersu kaikkien muitten kohdattujen ongelmien lisäksi (kaikki mahdolliset kylmäjuotto/anturi/yms viat jotka saatiin korjattua) alkoi ääntämään hieman (kiristäjä vaihdettu jo aikaisemmin). Jakopäästä todettiin että oisi melkein järkevä vaihtaa ketju ja laahaimet, vaikkeivat isommin vielä ääntänytkään, laturi, ohjainrullat yms kaikki alkoi olemaan kuitenkin loppusuoralla ja kaverini tuli päätökseen että mielummin sitten suoraa isompaa moottoria kuin tähän alkaa upottamaan useita satasia että saisi kelvollisen mielenrauhan.

Nettivaraosasta löytyi 3.0 m103 (sama paska kone mutta 4desiä enemmän hajoavaa iskutilavuutta), tähän vielä manuaali perään(ja kaikki askiin liittyvät ihanuudet = kardaani,kytkin poljin+pääsylkkä, kytkinlinjojen vetäminen, johtosarjan muokkaaminen manuaaliin sopivaksi yms). Tämä moottori osoittautui aika soivaksi peliksi kun sinne vaihto ohjainrullien laakerit, laturin huolsi ja laakeroitti uudelleen, vähän jakopään tiivistystä uusi yms. No kivaahan se oli tehonpuutteesta huolimatta, jota korjaamaan tehtiin uusi putkisto, haalittiin liki kaikki megaruutan kamat kasaan (triggeripyörää lukuunottamatta, eli kaikki suutintukit,anturit,suuttimet yms) kunnes tulevaa tehoa silmällä pitäen kaksoismassavauhtipyörä alko tekemään sopimuksenpurkua. Tässä kohtaa minä näppäränä verkoistoituneena kaverina etsin kaikki mahdolliset keinot saada sinne kovan vauhtipyörän voimaa kestävällä kytkimellä, mutta tuo laatikkomalli ja bensakone osoittautui haastavaksi. Ainoo vaihtoehto käytetty vauhtipyörä ylikalliilla kytkimellä, ja toimiiko se viikon vai parikin.

Tässä kohtaa otin ohjat käteen. Totesin kaverille että "vit** pidä tunkkis, en enään aio auttaa näissä välimallin koneissa". kuukauden katselin haukkana tulevaa moottoria, tottakai japanilaista turbomoottoria (7m,1jz,rb yms 6mukiset) No sopivan hintainen ja sopivilla osilla varustettu moottori löytyi. Sovittiin kaupat ja parin päivän päästä oltiinkin jo matkalla hakemaan hattulaan foorumilaiselta rb20dettiä vaihteistoinen päivineen.

Tästä se projekti lähtikin.

Ensisovituksia:

WP_001292_zpsb77u8djn.jpg

Koneen korvat tehtynä, kone lepää omillaan jo:

WP_001294_zps8mwyb9vg.jpg

Vaihdelaatikon kannattimen mallinnus

WP_001308_zps0nqrdgwy.jpg

Kepin reijälle vähän puukkosahaa ja hienosäätöä

WP_001300_zpsfkrjhubq.jpg

Orkkis kepin peitelevy vitonen tuvassa (hyvin on tilaa)

WP_001301_zps4de1luos.jpg

Liki oikeella kohtaa (vaihteisto kannatettuna jo tässä)

WP_001297_zpst9ymezlw.jpg

pikkasen joutuu kannakeita madaltaa, ja laatikkoa shimmaamaan ylöspäin että on täydellinen. Konepelti mahtuu kannen+imusarjan kanssa jo nyt kiinni mutta ei haittais jos lopputulos olisi just eikä melkein.

kansi purettuna koneistamoa varten:

WP_001304_zpstmhqaoes.jpg

kardaanin sovitusta&mittausta

WP_001307_zpskzydriym.jpg

Peräksi tulee cossu mersun LSD (ei siis asd kuten tavallisesti), askina nissanin pikkuloota. Kardaanin etuosa subarusta, takaosa mersun liitoksella, rättinivelellä sekä mersun tukilaakerilla.

Vielä on "pari" iltaa tallilla edessä ennenkuin autolla ajetaan. Oon pyrkinyt nyt sijoittamaan kaiken joutilaan ajan tähän (näin niinkuin vastapalveluksena omista kymmenistä projekteista missä frendi ollut auttamassa meikäläistä) Ja kaikki osat alkaa olemaankin jo haalittu, kardaani lähtee verstaalle viikon sisään, kansi tuleekin jo perjantaina takasin päin. Aika hyvällä mallillaan periaatteessa nyt jo ollaan kun kone on omin voimin paikoillaan laatikkoineen. Kardaani mitattu, jotenka enään ei tarvitse teettää kuin adapterit antureille että saadaan mersun mittaristo toimimaan. Muut voi likimain ostaa tai tehdä itse.

Voi kommentoida ja haukkua, sana on täysin vapaa. Mutta älä kysy miksi tai onko järkeä, kumpaankaan en osaa vastata..

EDITTIÄ vielä: suunnitelmista, ulkokuori pysyy tossakunnossa, täysin vakiona pl vanteita mitkä toivonmukaan tulee olemaan 16/17" tämänhetkisten 15" oem alujen sijaan.

Edited by Kremilin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kilpi peli on jo valmiiksikin, vaaditut muutokset oli vakikatsurin mielestä w124 etujarrut (samat ku cossussa) ja cossun takavakaaja, jälkimmäinen on jo hankittukkin. Muutokset tulee toki otteeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kieltämättä todella mielenkiintoinen projekti.

Topic seurantaan, jotta pysyy ajantasalla tulevista päivityksistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanhojen mersujen fanina ja nissanharrastajana sanon antaa palaa Frank :)

Kunnon PellePeloton henkeä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulen että tämä kumminkin on jonkin sortin budjetti projekti. Kun taas tuon ruotsalaisen kurdin lomppakko on kyllä tyhjentynyt melko mallikkaasti. Ja voiko joku kertoa mikä tekee mersusta kommunistisen että se on pitänyt oikein merkitä. Kyllä ne mersutkin aikoinaan länsi-saksasta tuli :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turbobanditilta saa plug'n'pray paketteja mutta siihen rahaan saa esimerkiksi 20kappaletta laman koneita apulaitteineen, tai vastaavasti 3-4 getarin myllyä.. Täysin budjettiprojekti tää on. Ja kivempi tehdä tämmöisiä hulluutuksia, on vähän eri fiilis näitten tekemisessä kuin esim vaneten vuosihuollossa (sisältää 4.5litraa öljyä, suodattimen sekä puolitoista neliötä peltiä)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Turbobanditilta saa plug'n'pray paketteja mutta siihen rahaan saa esimerkiksi 20kappaletta laman koneita apulaitteineen, tai vastaavasti 3-4 getarin myllyä.. Täysin budjettiprojekti tää on. Ja kivempi tehdä tämmöisiä hulluutuksia, on vähän eri fiilis näitten tekemisessä kuin esim vaneten vuosihuollossa (sisältää 4.5litraa öljyä, suodattimen sekä puolitoista neliötä peltiä)

En tarkoittanutkaan että olisi fiksua tilata 26ke:n paketti bandiitilta vaan lähinnä meinasin reseptiä vakio M104+kiinan ahdin+MS+käytetyt bensasysteemit+tein itse loput.

Mutta asiallinen projektihan tuo on datsunin koneellakin. Jatkakaa samaan malliin!

Tässä muuten halvalla turbotettu Infiniti Q45 Tesoman nurkilla:

Edited by micco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne hullut haluaa ehjistä hyvistä m104 saman kuin datsunistit rb:stä. Onko tuo infiniti se miksi sitä luulen? Tuliko siihen zuikilta lastu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko tuo infiniti se miksi sitä luulen? Tuliko siihen zuikilta lastu?

Sama laite. Ei ole lastua eikä moottorinohjausta muutenkaan vielä millään lailla ronkittu. Varma männänsulatuskeissi siis :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaveri haki kannen koneistamolta ja niputti, itse puhalsin lasikuulalla kannakkeet ja maalailtiin sinkillä sitten pohjat niihin. Laatikon kannakkeeseen pitäisi hakea vähän materiaa rautakaupasta kun edellinen pala alkoi loppumaan kesken. Moottorikin otettiin jälleen pois keulilta, seuraavalla kerralla se saa luvan mennä kokonaisena takaisin. Nissanilla vähän ollut ongelmia saada tiivisteitä yms maahan, niitä odotellessa. Seuraava siirtymä tulee olemaan tiistaina kun mulla on koulutus helsingissä niin käyn heittää juvanmalmille kardaanin palat. Sitten alkaisi se johdottelu. Johdoista tosin rb:n johtosarja on setvitty ja merkitty, mersusta selvitetty abs:t sekä bensapumpun johdot katsottu, periaatteessa muutamalla releen ja sulakepesän asentamisella saisi nissanin moottorinohjaukseenkin jo sähköt..Iso käsi Aaltosen koneistamolle Mäntsälään, löytyy ammattitaitoa sekä ymmärrystä. :)Ainiin, ja puolet adaptereista jo hankittu, nyt toimii mersun öljy kello, vielä vedenlämpötilalle kun saatais järkättyä adapteri.

WP_001314.jpg

WP_001313.jpg

WP_001312.jpg

Edited by Kremilin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siisti projekti!

Itsekin pääsin fabiasta eroon ja maksoin autolainan pois ja ostin broidilta budjettiluokan bmw 316 e36 :)

Edited by SamiSmiley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, nyt saatu hilut pelipaikalle!

arppilaiset tilasin tänään klo 12 ja klo 18 käytiin ne jo noutamassa. :D

WP_001323_zpsaw4cllk2.jpg

oem pahvi+imusarjan tiiviste

WP_001319_zpsiv13neqz.jpg

WP_001320_zpsjfyie3pn.jpg

ps, imusarjan tiiviste reilusti alle 10ekuu marmorilta.

lohkolle huolellinen puhdistus

WP_001322_zpsom8ctfau.jpg

hilut mestoille ja hattua päälle

WP_001324_zpsoswmymy3.jpg

tosi veemäisiä laittaa noi prikat sinne, kävi naamiosankaritkin jo ja yksi prikka upposi kannen syvyyksiin, sain ongittua onneksi pois. Kannen kiristys kun piti alkaa tapahtumaan alettiin penkoa kaverin kanssa tallia, 12 kulmaisista kaikki muut paitsi se 13 tai 1/2.. No huomenna työkalukauppaan.

Sähköjä ränättiin kaverin kanssa jo viikonloppuna, käyntikuntoon saattamiseksi pitäisi alkaa olemaan aika mallillaan. Vielä sitten mil valon suunnittelu ja rpm signaali pitäisi muuttaa mersuun sopivaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei valitettavasti. Tallin pihassa lepää ja odottaa osia sekä aikaa. Pakosarja tällä hetkellä hitsarilla.

Tilasin toyosportilta pakosarjan ja se istu sinne aika nätisti. Sitten päätettiin vähän pudottaa vielä konetta että saataisiin keulimista pikkasen pois niin joutu pakosarjaa kääntämään 2.5cm ylöspäin jotenka se on nyt hitsarilla työn alla. Kytkin letku pitäisi käydä teettämässä. Tavoitteena oisi halliin päästä mutta aika näyttää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kyllä, hallin lentokenttää tarkoitin.Tänään edistyi askeleen ja otti kaks takapakkiakin..Punosletku teetetty pääsylkältä työsylkälle kytkimelle. Mallattiin paikoilleen ja hyvin rokkaa.Sitten, pakosarja haettiin hitsurilta ja eihän se toiminut kun olin mallannut pakosarjan väärin aiemmin. Uus turbo tai uus hitsaus. Pitää punnita vaihtoehtoja..

WP_001381.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei toiveitakaan halliin.. Pakosarja lähti taasen hitsarille. Varmaan vaihtaa kohta jo meikäläisen nimen puhelimeen "älä vastaa".

No mutta koneen korvat taas kerran muokattu ja vaihdekeppi tuotiin 2cm ylöspäin. Yhtä koripalkkia vähän muuttamaan että downpipe mahtuu olemaan. Bensalinjat alkaa olla selvät, samoin ohjaustehostimen linjat.

EDIT:

-palkkia muutettu, nyt mahtuisi vaikka 3 tuumainen DP

-koneenkorvat taas muokattu, maalattu

-laatikon kannake hifistelty

-pakosarja haettu hitsarilta, mallattu turboa ja öljylinjat tehty. Keskiön kääntö oikeaan.

-ratti vaihdettu

-laatikon ja koneen välinen tuki modattiin ohjausimpukalle sopivaksi.

-mittariston lämpötila-anturille haettu sovite

seuraavaksi outletin/dp:n teko, laippojen käyttö oiottavana. Letkujen haku ja vesi/ahto/alipaine letkujen veto.

Edited by Kremilin

Share this post


Link to post
Share on other sites

-imusarja kiinnitetty

-outlet hitsattu kasaan

-ohjaustehostimen linjat vedetty

-vesilinjat toista turbon putkee vailla valmiit

-laturin ja startin sähköt vedetty.

-kardaani kiinnitetty

-jakopään kopat yms meebelit kasattu

-vesikanavat huuhdeltu ja termari vaihdettu.

Kuvia laitan ensi päivitykseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ihan snadi teaseri ennen grande kuvakollaasia.

Sähköt testattu eilen, startti pyörii, kipinää antaa, bp pyörii sekä suuttimet naksuu. Nytten aloitettu pakoputkiston luominen.

EDIT: Ei se perkele käyntiin lähtenyt, puolien johdot/ptu paskana, nyt vaggilaista tilalle. voi tarjota yv:llä

Tänään tehty mm.:

-hukkiksen asennus ja kääntö

-dp:n rakennus

-painittu alipaineitten ja huohotuksien kanssa

-käynnistelty, ei vaan suostunut hörähtämään.

Edited by Kremilin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vihdoinkin jotain konkreettista.

Auto käy, ohessa videotodiste!

th_WP_20150802_113550Z_zpsxy0zaxdj.mp4

himpun johtojen "siistimistä"

WP_001443_zpsgarnwoc1.jpg

vierasperäinen esine mersun konehuoneessa, ahdasta on mutta mahtuu olemaan (y)

WP_001440_zps3jq9qrvq.jpg

v-mäisiä turbon pultteja onneton omistaja ruuvailemassa

WP_001438_zpsmqx1jm4r.jpg

tehostimen säiliön väliaikainen/pysyväinen ratkaisu, osat tarjoaa pihan GM (salamavankkuri)

WP_001441_zps6dw59xjv.jpg

Eipä siinä, syyläri mestoille ja ahtoputkien tekoon!

Muutoksia pakonsanelemana tuli vaggi puolat (iso kiitos zuikkikselle), köyhän miehen e85 konversio (70/30% viinaa) kunnes saa lastun/nistunen. (säksän suuttimet ja etuvastukset)

Aamulla pestiin ultraäänellä suuttimet mitkä käyttäjän Nik5u purkuautoista käyty ostelemassa, piuhojen veto ja käynnistysyrityksiä kunnes tajusin että allekirjoittanut oli laittanu PA-letkut väärin päin, bensaiset alkoholit naamalle paineesta ja letkut uusiksi paikoilleen ja kaveri starttas tulille, ei yskiny eikä kolissu! Päivä siis aika onnistunut. Tästä toivonmukaan pieni kipinä motivaatiota tuli projektin loppuun saattamiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×