Jump to content
Sign in to follow this  
TeemuM

S30 virtalukko-ongelmaa

Recommended Posts

Mikäs voi aiheuttaa seuraavanlaisen ongelman.

Virtalukko toimii ihan normaalisti, eli virrat menee päälle, ja start-asennossa starttaa. Kone pysyy käynnissä, ja sammuu kun virtalukon kääntää off-asentoon. Mut kun vääntää avaimen lock-asentoon, niin siinä off- ja lock-asentojen välillä starttaa uudelleen.

Virtalukko oli korjattavana, kun se jumitti, rattilukko ei toiminu, avain tuli pois missä asennossa tahansa, ym. Se teki kyllä tota jo ennen korjaustakin, ja lukkosepän mukaan mikään sisäinen kytkentä ei voi aiheuttaa, että starttivirta menis päälle lock-asennossa. Kaikki sähköt on ollu irroitettuna, eli väärinkytkentä on ihan mahdollinen. Lisäks kaikki orkkismittarit on poistettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään saan testattua toisella virtalukon pohjalla, niin näkee onko siinä vika. Enpä oikein keksi mikä muu siinä vois olla vikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokeilin uudella pohjalla, ja ei auttanu, mut löyty onneks vika muualta johdotuksista.

Noi sähköt on kyl just sellasessa kunnossa mitä +40v autolta voi olettaakin, mut jospa niitten kans nyt ens kesän pärjäis, ja uusii sitten ens talvena kaikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin nyt Zeta jätti tien poskeen:

Auto saammui työpaikan portille (kylmänä joskus tekee tuota, kun cold start valve ja air regulator poistettu), mutta tällä kertaa virta-avainta kännettäessä ei sitten enää tapahtunutkaan yhtään mitään.

Voltit näyttää olevan virta-avaimen ollessa OFF-asennossa 8V, mutta ACC ja on asennoissa voltit putoaa nollaan. Valot ei pala. Onkohan virtalukko entinen vai onko ideoita mistä muualta vikaa voisi alkaa etsimään (huono maadoitus jossain? Oikosulku?). En ole vielä päässyt mittailemaan jännitteitä akulta, startilta tai mistään muualtakaan, kun työkalut on tallilla.

Fusible linkit korvattu maxi-sulakkeilla, jotka olivat kaikki ehjät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerrankin "easy fix"!

Mittailin jännitteet akun navoilta -> 12,6V. Akun +napa ja runko 8V. Puhdistelin -navan ja piuhat kiinni. Toimii!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perskales, en muistanutkaan sanoa että ton miinusnavan ja muutenkin niitten akun läheisten liittimien kanssa oli joskus tollasta "vikaa". Saattoi tosiaan sammua kesken ajonkin, nimenomaan töihin mennessä. Mutta pikku nytkyttelyllä toimi taas piiitkään. Kerran ajossa, pari kertaa tallissa/omalla pihalla.

;(

-J-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×