Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
Jokkeri

Hitsauslaite harrastekäyttöön

Recommended Posts

Varmasti tämäkin jo käsitelty täällä mutta kyselenpä kuitenkin.

Hakusessa olisi jonkinlainen hitsauskone autohommiin yms. joten haluaisin hieman neuvoja mitä kannattaisi ostaa.

On tullut bilteman halvimmalla ydintäytelangalla leikittyä ja kyllä sillä on kulmarautoja hitsannut ja muuta paksumpaa mutta vihdoinkin meni hermo siihen ja joku asiallinen aloittelijalaite olisi hakusessa.

Tig kone tietenkin kiinnostaisi mutta budjetti taitaa hypätä yli joten Mig kone lienee parhain vaihtoehto hinta/laatu suhteelta "jokapaikanhöyläksi".

Budjetti voisi olla tuossa 400-700€ tuntumassa ja tässä vaiheessa olisi tarvetta yleishitsailuun, pakoputkien tekoon ja ehkä pakosarjankin rakennukseen. Mieluiten kone millä saisi ohuttakin peltiä hitsailtua.

Olen ymmärtänyt, että asiallinen mig kone vaikka vanhalla sammutuspullolla ja co2 kaasulla on erittäin taloudellinen ja asiallinen vaihtoehto.

Mielessä on ollut tuo Telwin Technomig 150 Dual Synergic Inverter. Näin sen kai jossakin 440€ hintaan ja tuntui, että pullon kanssa voisin päästä about 600€ budjetilla tuosta ostoksesta. Tuossa hitsissä on asiallinen virransäätö ilmeisesti ohuellekkin metallille ja telwin taitaa olla ihan asiallinen merkkikin.

Kommentteja ja neuvoja saa jakaa vapaasti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos tonnin saat kasaan niin ehdottomasti kempin minarc lankakone aivan huippu nm. vetäny tollasella keikalla ihan useamman päivän saumaa ex. duunipaikassa.

Itse tuli ostettua budjetti puikkokone esab buddy 145 acr ja tuntuu sekin olevan pikku hommiin ihan ok. ja hintaa oli 235€

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on china tig ja suosittelen. Toiminu moitteettomasti ja oon hitsannu harrastelijaks paljon. 4-vuotta ollu käytössä. 440€ saa jo ihan hyvän pelin. Saksasta ebaysta kannattaa katella.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Budjetti voisi olla tuossa 400-700€ tuntumassa

Mahtuuko tää budjettiin? Vai oliko se 700e kaikkineen?

http://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Hitsaus+ja+juottaminen/Hitsauskoneet/MIGMAG/98/MIG-hitsauskone+Esab+Caddy+Mig+C160i/236

En omista, mut kaverin konetta oon käytelly. Jopa täys amatööri on saanu järjestäen onnistumisia, ni täytyy olla hyvä laite. :D Kempin Minarcmigeissä on kyllä hienompi näyttö, jos budjetti venyy sinne asti, mut lopputulos näyttää olevan sama tonkin kanssa.

Siihen Telwiniin en kyllä osaa verrata mitenkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo Minarc olisi varmaan aika kiva peli ja sitä tulikin katseltua... Tosin tuohon kun hommailee kaasupullon ja paineensäätimet niin taitaa hinta hypätä tuplasti budjetin.

Esab kuulemma laatumerkki ja hyvä peli mutta kun katselin tuon tietoja niin minimi säätöalue on 30-160A. Jos haluaa hitsailla 1-1,6mm paksuista putkea niin saako tuolla hyvin vedeltyä ilman, että tulee helposti reikiä?

Tuo telwin kiinnosti alunperin sen ansiosta, koska säätöalue oli 5-150A ja itsellä meni hermo kun tuli reikiä ohueen peltiin tuolla bilteman ydintäytteellä jonka minimi asetus oli 45A... tosin se nyt oli varmaan hitsaajankin taidoista kiinni :P

Nuo kiina migit kävi myös mielessä ja ilmeisesti Logic olet sen puolella mutta ainoa mitä pelkään on se, että jos huono yksilö tulee ja se hajoaa niin saako noita miten korjautettua? Kuvittelisin, että esab, kemppi ja ehkäpä telwin voisi jollain asteella olla kohtalaisen ikuisia, koska osia varmasti löytyy mutta entäpä nuo kiinavehkeet?

Onko kellään telwineistä kokemuksia myöskään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäilläänkö nyt vielä tälläinen, että onko kellään kokemuksia monitoimilaitteista kuten MIgatronic Rally 161i?

Pystyy ilmeisesti tuolla myös puikkohitsaileen ja saa myös raapaisu tigin jos haluaa. Puikkohitsausta ei ole paljoa tullut tehtyä mutta mielenkiintoa on kaikkeen. Ilmeisesti raapaisutig ei ole mikään kovin helppo hitsaustapa mutta voisiko sillä onnistua alumiini myös tulevaisuudessa jos alkaisi olla haluja kokeilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on Kempin minarc 150 evo puikkokone, melko tyytyväinen olen hinta-laatu suhteeseen, eihän se ilmainen tosin, tig vehkeitä en ole vielä tuohon hommannut niin niiden hyvyydestä en osaa sanoa oikeastaan mitään.

Migginä Telwinin 250 amppeerinen voimavirta, taisi maksaa 1000e 7 vuotta takaperin uutena. Muuten hyvä kone mutta langansyöttö tykkää takkuilla sillon tällön, polttimen kaapeli helvetin lyhyt ja säädöt on noissa "halppis" vehkeissä on vähän niin ja näin eli kun virralle kun ei ole portaatonta säätöä niin varsinki ohkasten materiaalien hitsaaminen ja HYVÄN sauman saaminen niihin on haastavaa, yhellä virtamäärällä polttaa läpi ja toisella ei sula niinkun pitäs. Muutenkin paljon lelumman tuntunen ku vertaa kunnon kemppeihin ja esabeihin jollaisilla tulee töissä hitsattua.

Jos tästä nyt jollekkin apua olis =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo kiina migit kävi myös mielessä ja ilmeisesti Logic olet sen puolella mutta ainoa mitä pelkään on se, että jos huono yksilö tulee ja se hajoaa niin saako noita miten korjautettua?

Migeistä en tiiä. Ohan niissä liikkuvia osia enemmän ja sen suhteen isompi riski. Ehdotin china tigia, koska sanoit, että kiinnostaa ja pienellä budjetilla. Niitä saa 200-500€ riippuen paljon ominaisuuksia haluaa.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_sop=3&_udlo=&_udhi=500&_nkw=tig&_ipg=200&rt=nc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainoo syy miksi telwinistä alunperin kyselin oli hinta ja se, että tehdas tietojen mukaan säätövara on 5-140A... jotenkin kuvittelin, että olisko portaaton tai ainakin moniportainen kun on noin iso heitto noiden välillä. Liekö se kuitenkin sitten luokiteltu "halpis" koneeksi jos siinä tuollaisia pikkuongelmia on kuten hertzii mainitsi.

Niin ja anteeksi Logicille kun luin nopeasti enkä huomannut, että puhuit tigistä etkä migistä :P

Mites tuon tig hitsauslaitteen kanssa. Onnistuuko alumiini ja rosteri ja normi musta kuinka helpolla kun olen todella aloittelija ja olen kuullut, että tig on kaikkein haastavin? Täytyykö kaasuna käyttää argonia kun muistan jossain lukeneeni, että täytyisi käyttää argonia. Vai olisiko se ollut ainoastaan alumiinin kanssa? Tig voisi tietenkin sopia jos bilteman ydintäytteellä hitsaisi putket kiinni pisteillä ja tigillä voisi sitten rauhassa viimeistellä kunnon saumat.

Tottakai jos hyviä kokemuksia on ollut tuollaisen kiina tigin kanssa niin se voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Mig oli lähinnä mielessä helppouden takia ja kun se on kuulemma hieman kuin "jokapaikanhöylä" :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tig AC/DC -> alumiini, rosteri ja musta

Tig DC ->musta ja rosteri

Ei tigiä kanna pelätä. Ei se vaikeeta oo. Itellä ei ollu yhtään hitsauskokemusta kun alotin. Katoin muutaman opetusvideon ja harjottelin testikappaleisiin. Ekat hitsaukset oli mitä oli, mutta kyllä ne taidot karttuu.

Ps. Kannattaa ostaa myös se jalkapedaali siihen, jos tigin hommaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä näin ohimennen hieman liittyvä kysymys. Onko kukaan ostanut saksasta noita kaasupulloja ja onko kikkailu saada oikeilla kierteillä tai muuta kun tuntuvat olevan 1/3 suomen hinnoista?

Onko myös kellään tietoa noista R-Tech welding laitteista. Jostain netistä kaivoin ja joku väitti, että ovat kiina tigejä joita modataan paremmilla osilla ja kaikki mitä löysin noista on pelkkää positiivista ja hinnat ovat vajaa puolet laatumerkkien hinnoista ja tuntuisi säätöjäkin olevan hyvin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ps. Kannattaa ostaa myös se jalkapedaali siihen, jos tigin hommaat.

Tuli tuosta mieleen, että omassa "kiina-TIG:ssä" on pulssitoiminto. En tiedä tarkemmin mitä tekee, mutta kovalla virralla voi Tigata menee, eikä lämpeä kappale niin paljon.

Tikkipaketissa tuli pedaalikin mukana. En ole koskaan edes kytkenyt sitä kiinni, edes kokeillakseni. Niin helppo on kyl vedellä tuon pulssitoiminnallisuuden kanssa. Säädöt kun hakee, niin tulee hyvää läpisulanutta saumaa, eikä pala läpi sitten millään.

Sori jos termit on "väärät" ammattimiesten korvaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tallilla tuollainen joku perus valovirta Telwin. Toiminut ihan ok. Virta meinaa loppua kesken paksummassa tavarassa(Muutama milli), mutta pintapellit ja pakoputket menee hyvin.

Töissä on tuollainen 'kempin Minarc ja onhan sellaisella vetely super helppoa ja saumastakin tulee huomattavan helpolla fiksua. Jos vähääkään meinaa ylettyä budjetissa sinne asti kannattaa kyllä kurottaa.. Halvimmillaan noi kempit ilman sitä näyttöä taitaa olla 700€ tasossa. Näytöttömätkin on niitä adaptiivisia eli säätelee virtaa sellai hienosti ettei sitä tarvee hirveesti säädellä ite.. senkus valkkaa vähän hitsattavan ainevahvuuden alueelle ja antaa laulaa. Kivan pieniä liikutellakin verrattuna esim tuohon telwiniin.

Tuollainen Kiinan TIG löytyy myös tallilta ja ihan kelpo kampe alumiini ja RST hommiin.. muttei silti mielestäni sovi ainoaksi hitsauskoneeksi mitenkään.. jos ei pelkästää tee painekoteloita tai pakosarjoja uudesta kamasta..

TIG kun ei sitten erityisen hyvin sovellu autopelti hommiin.. niin puhdasta ei saa tehtyä vanhoista pelleistä että siitä suoriutuisi. Moninkertainen työ vs. hyvällä MIG:llä vetelyyn. Ja siis "huonon" Tigin hinnalla kun saa sen jo oikeesti ihan hyvän Migin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×