Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Epeli

Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Recommended Posts

Laitetaan nyt tänneki ohjeet, ku monella tuntus olevan sama ongelma kaukosäätimien kantaman heiketessä.

Löysin sattumalta jostaki englantilaiselta nissanfoorumilta ohjeet järjestelmän ohitukseen, kohtuu huonot mutta onnistu hyvin ku vähän kokeili. Tämä ohje on siis sovellettavissa nimenomaan nats 1 järjestelmiin, eli niihin, joissa itse avaimessa ei ole sirua vaan käynnistyksenestoa hallitaan kaukosäätimellä.

Eli jos ei oo kovin kiintyny siihen ajonestolaitteeseen, niin seuraavassa ohjeet sen ohittamiseen:

Käynnistksenesto boksi löytyy apparin jalkatilasta, heti moottorinohjauksen yläpuolelta. Se on "piilossa" sellasen peltiläpyskän takana joka on kiinni yhellä ruuvilla. Helpoiten pääsee käsiksi purkamalla tieltä hanskalokeron, sen hanskalokeron viereisen suojamuovin ja puhaltimen moottorin boksin (alhaalta kolmella ruuvilla kiinni, vasemmalta ylhäältä yhellä ja siitä moottorin yläpuolelta ihan "katosta" vähän huonosti näkyvällä ruuvilla yhellä).

Ajonestoboksissa on kiinni 8 napainen liitin, nykäsee sen irti ja kytkee toisiinsa johdot:

1&2, eli oranssi mustalla raidalla ja oranssi

3&4, eli valkoinen ja harmaa

7&8, eli musta punasella raidalla ja musta keltasella raidalla

Johdot 5&6 (musta ja punanen mustalla raidalla) jätetään irtonaisiksi.

Sitte ei muuta ku kovaa ajoa, ajonesto on ohitettu. Operaatioon meni aikaa mulla n. 1,5h ku ensin kokeilin vähän ennen ku rupesin johtoja katkomaan, mutta puolesta tunnista tuntiin varmaan menee kunnon ohjeilla, ja hinnaks tulee vähän tinalankaa ja kutistesukkaa.

Kojelaudan merkkivalo jatkaa vilkkumista operaation jälkeenkin, mutta siitä ei tarvitse välittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Eikö se ole sitten sama jättää ovet auki ja avaimet virtalukkoon? ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Eikö se ole sitten sama jättää ovet auki ja avaimet virtalukkoon? ::)

Olen semmoisesta nats2-autostakin kuullut missä on siruavain pysyvästi teipattu kojelaudan sisään, kaikenlaisia sitä onkin! Nats2 nyt vielä olisi kohtuu järkevä olla toiminnassa kun sitä ei ihan helpolla ohita ja toimii ilman nappulan painalluksia..

Toi Nats1 on maailman ärsyttävin, mitä järkeä siinä on alunperinkään olla kaukosäädöllä kun sama kake ei kuitenkaan avaa ovia? Jos autoon asentaa oikean hälyn niin pakkohan tuo on ohittaa ettei tarvi kahta eri kapulaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Juu toki, mietin vaan vainoharhaisessa mielessäni kuinka joku voro printtaa tuosta ohjeet mukaansa autonhakukeikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Juu toki, mietin vaan vainoharhaisessa mielessäni kuinka joku voro printtaa tuosta ohjeet mukaansa autonhakukeikalle.

Niin, kyllähän 15v vanha Primera on varmasti himoittu kohde. :) Tuon ikäisissä autoissa ei yleensä mitään ajonestoja ole ollenkaan, ehkä varkaalle kuitenkin helpompi ottaa vaikka se Corolla tai Sunny siitä naapurista kuin alkaa purkamaan hansikaslokeroita ja puhaltimen moottoreita irti vai mitä tuossa nyt oli. :)

Mutta joo, ymmärrän kyllä pointin.. Toki vähän harmaalla alueella liikutaan. Voisihan tämän vaikka klubipuolelle siirtää, tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Kiitti vaan vinkistä, pitääpi tästä kohta lähteä testailemaan... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Joo siihen myös luotin tätä kirjottaessa että ehkei se 94 vuoden primera ihan ykkösluokan kohde noille laitapuolen kulkijoille ;D Saa kyllä hetken jos toisenki vierähtämään tota nysväillessä.. Ja tosiaan, näissä kun ajan mittaan tahtoo nuo kaukosäätimet lakata toimimasta, ja uus maksaa puolet auton arvosta nii ehkä helpompaa vaan poistaa käytöstä ja halutessa vaikka ostaa se sadan euron hälytin ajonestolla siihen tilalle jos piripääseudulla liikkuu :)

Ja onhan se jo oman mielenterveydenki kannalta suotavaa ettei aina tarvi arpoo että montako minuuttia saa istua painelemassa sitä kaukosäätimen nappia ennen ku pääsee lähtemään liikkeelle ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Miten ajoneston pitäis toimia? Mulla on P10 vuodelta -95 ja ovissa on NATS tarrat ja kojelaudassa punanen ledi. Estääkö tuo vain käynnistämisen muttei ajamista? Starttasin aamulla koslan ja huomasin että luuri jäi kotiin. Aloin nysväämään kotiavainta auton avaimesta että sais jättää auton lämpeneen. Auton avain luiskahti ulos virtalukosta ja auto jäi käyntiin. Hyvin se kävi vaikka kävin kotona mutkan. Työpaikan pihalla huomasin että avain ei ollut koko matkalla lukossa. Onko mulla esto rikki/ohitettu vai toimiiko tuo noin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Siis tuo nats1 on semmoinen kaukosäätösysteemi, avaimenperä missä pari nappulaa. Ennen starttausta pitää painaa kaukosäädön nappia, mutta ei se sitä sen jälkeen enää tarkastele..

Tuossa ei siis mitään "sirua" ole, avain on pelkkä avain..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Miten ajoneston pitäis toimia? Mulla on P10 vuodelta -95 ja ovissa on NATS tarrat ja kojelaudassa punanen ledi. Estääkö tuo vain käynnistämisen muttei ajamista? Starttasin aamulla koslan ja huomasin että luuri jäi kotiin. Aloin nysväämään kotiavainta auton avaimesta että sais jättää auton lämpeneen. Auton avain luiskahti ulos virtalukosta ja auto jäi käyntiin. Hyvin se kävi vaikka kävin kotona mutkan. Työpaikan pihalla huomasin että avain ei ollut koko matkalla lukossa. Onko mulla esto rikki/ohitettu vai toimiiko tuo noin?

Enemmän mä olisin huolissani siitä että onko sulla rattilukko rikottu joskus. Avaimen ei todellakaan kuulu luiskahtaa pois lukosta kun virrat ovat päällä. Leimaakaan ei varmasti heru jos katsastussetä tuon huomaa.

Ja kuten zuikkis sanoi, NATS on vain käynnistyksen esto, eli se ei tee siellä mitään ennen kuin seuraavan kerran kun virrat taas sammutetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Siis tuo nats1 on semmoinen kaukosäätösysteemi, avaimenperä missä pari nappulaa. Ennen starttausta pitää painaa kaukosäädön nappia, mutta ei se sitä sen jälkeen enää tarkastele..

Tuossa ei siis mitään "sirua" ole, avain on pelkkä avain..

Nyt meneekin jo miettimiseks. Mulla ei siis olekaan NATS1, koska mulla ei oo avaimessa nappia. Siinä on juuressa punainen joku, oisko siru? Avainta teettäessä sanoivat että siinä ois siru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Siis tuo nats1 on semmoinen kaukosäätösysteemi, avaimenperä missä pari nappulaa. Ennen starttausta pitää painaa kaukosäädön nappia, mutta ei se sitä sen jälkeen enää tarkastele..

Tuossa ei siis mitään "sirua" ole, avain on pelkkä avain..

Nyt meneekin jo miettimiseks. Mulla ei siis olekaan NATS1, koska mulla ei oo avaimessa nappia. Siinä on juuressa punainen joku, oisko siru? Avainta teettäessä sanoivat että siinä ois siru.

Se on varmaan joo NATS2 jo sitten. Sekin taitaa kyllä tarkistaa avaimen vain siinä käynnistyksen yhteydessä.. Uskoisin että auton sammuttaminen lennossa esimerkiksi avaimen patterin loppumisen vuoksi olisi vähän turhan hazardia, jos vaikka ohitustilanteessa hyytyy. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Kiitoksia! Ton pohjalta voinkin sitte viilata uuden avaimen ja pitää vanhaa mukana vain siruna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Se on varmaan joo NATS2 jo sitten. Sekin taitaa kyllä tarkistaa avaimen vain siinä käynnistyksen yhteydessä.. Uskoisin että auton sammuttaminen lennossa esimerkiksi avaimen patterin loppumisen vuoksi olisi vähän turhan hazardia, jos vaikka ohitustilanteessa hyytyy. ;D

Ei kayta NATS2 patteria, siru saa virtansa induktiivisesti lukijalta.

Kiitoksia! Ton pohjalta voinkin sitte viilata uuden avaimen ja pitää vanhaa mukana vain siruna.

Mulla pitais olla tuolla varaston pohjalla viela tommonen punaisella sirukotelolla varustettu avainaihio, jos kiinnostaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Ei kayta NATS2 patteria, siru saa virtansa induktiivisesti lukijalta.

Mulla pitais olla tuolla varaston pohjalla viela tommonen punaisella sirukotelolla varustettu avainaihio, jos kiinnostaa..

Selvisi sitten tämä NATS versiokin. Juuri tommonen patteriton mulla on. Oma P10 on tosiaan vuodelta -95, joten siihen on ehtinyt ajon esto vaihtua.

Aihiota en tarvitse, tilasin pari vastaavaa. Sirukotelo on irroitettava, ja sirua ei ole sisällä. Olen miettinyt sitäkin, että aukaisisin vanhan avaimen ja siirtäisin sirun sieltä. En vain saa avainta särkemättä auki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Noihin tekee kyllä avaimen ihan joku markettisuutari, ei vaan ole ihan ilmainen. Alkuperäisestä sirusta kopioi koodin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Koodin kopio täälläpäin 70 euroa avaimen teon päälle. Avaimen viilaan ite ihan mielenkiinnosta, mut ton 70e joudun säästämään, kun on aikas paljon muita menoja joihin pitäs säästää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Tyhmy kyselee ja varmistaa

Eli mulla on nyt näkösällä tuo ajonestonboksi, otan siis liittimen irti ja laitan näihin hyppylankaa VAI johdot poikki ja toisiinsa? (sama-asia tietty.. ;D

1&2, eli oranssi mustalla raidalla ja oranssi - hyppylanka

3&4, eli valkoinen ja harmaa - hyppylanka

7&8, eli musta punasella raidalla ja musta keltasella raidalla - hyppylanka

Johdot 5&6 (musta ja punanen mustalla raidalla) jätetään irtonaisiksi. poikki vai voiko jättää liittimeen semmosenaan ja liitin jätetään lopuksi roikkumaan vapaastiköko?

Pikaista vastausta kaivaten, Tyhmy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Tyhmy kyselee ja varmistaa

Eli mulla on nyt näkösällä tuo ajonestonboksi, otan siis liittimen irti ja laitan näihin hyppylankaa VAI johdot poikki ja toisiinsa? (sama-asia tietty.. ;D

1&2, eli oranssi mustalla raidalla ja oranssi - hyppylanka

3&4, eli valkoinen ja harmaa - hyppylanka

7&8, eli musta punasella raidalla ja musta keltasella raidalla - hyppylanka

Johdot 5&6 (musta ja punanen mustalla raidalla) jätetään irtonaisiksi. poikki vai voiko jättää liittimeen semmosenaan ja liitin jätetään lopuksi roikkumaan vapaastiköko?

Pikaista vastausta kaivaten, Tyhmy

varmaanki yks ja sama kummin tekee, pistä vaikka poikki ja yhdistä suoraan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Toimiiko tuo nats:in ohitus ohje myös N14 malliin, vai onko siinä jotain eroa??? Itsellä on vain yksi temppuileva kaukosäädin, joten jokin ratkaisu pitäisi keksiä. Mikä niistä johdoista kannattaisi esim. vetää "piilokatkaisimeen", jotta pysyisi edes jonkinmoinen käynnistyksen esto.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 16.11.2010 at 08.26, Sunny_B12 said:

Vs: Primera P10 ajoneston ohittaminen (NATS 1)

Miten ajoneston pitäis toimia? Mulla on P10 vuodelta -95 ja ovissa on NATS tarrat ja kojelaudassa punanen ledi. Estääkö tuo vain käynnistämisen muttei ajamista? Starttasin aamulla koslan ja huomasin että luuri jäi kotiin. Aloin nysväämään kotiavainta auton avaimesta että sais jättää auton lämpeneen. Auton avain luiskahti ulos virtalukosta ja auto jäi käyntiin. Hyvin se kävi vaikka kävin kotona mutkan. Työpaikan pihalla huomasin että avain ei ollut koko matkalla lukossa. Onko mulla esto rikki/ohitettu vai toimiiko tuo noin?

Ainaki itellä katkaasee vain pensapumpun virran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×