Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNSF RY:n keskustelupalstan säännöt
#1
DNSF.ORG sivuston keskustelualue on tarkoitettu Datsun ja Nissan –merkkisistä urheiluautoista käytävään keskusteluun. Keskustelualueella on noudatettava sääntöjä, joiden tarkoituksena on taata keskusteluiden asiallisuus, yleinen viihtyvyys foorumilla ja foorumin hyödyllisyys.




1. Rekisteröityminen


Keskustelualueelle pääsevät kirjoittamaan ainoastaan rekisteröityneet henkilöt. Käyttäjän vastuulla on täyttää oikeat tiedot rekisteröitymisvaiheessa. Väärät ja epäasialliset tiedot voidaan poistaa. Rekisteröitymisen jälkeen ylläpitohenkilöstö vahvistaa rekisteröitymisen ennen kuin uusi käyttäjä pääsee kirjautumaan foorumille.

Käyttäjätunnus


Rekisteröityessäsi voit itse valita käyttäjätunnuksesi, jonka on oltava asiallinen. Yleisimmin rekisteröitymisen hylkäämiseen liittyy epäilyttävä tunnus. Pyydämme, että valitset sellaisen käyttäjätunnuksen ja käytät sellaista sähköpostiosoitetta, että tunnistamme sinut ulkomaisten roskapostirobottien päivittäin tekemistä rekisteröitymisyrityksistä.

Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi käyttäjätunnus


Kaksoisrekisteröinnit katsotaan häiriköinnin tai muun siihen verrattavan toiminnan valmisteluksi, jolloin ylläpidolla on oikeus poistaa kaikki saman henkilön tekemät käyttäjätunnukset. Jos haluat muuttaa käyttäjätunnuksesi nimeä, älä rekisteröidy uudestaan, vaan muuta se itse käyttäjäprofiilisi kautta (User CP)

Älä käytä samaa tai samanlaista salasanaa kuin jossain muualla


Ota huomioon, että salasanat välitetään verkossa selväkielisenä, joten vaihda salasanasi säännöllisesti. Älä käytä tällä foorumilla samaa tai samankaltaista salasanaa kuin jossain muussa järjestelmässä. Uniikit ja pitkät palvelukohtaiset salasanat ovat hyvää tietoturvaa. Älä koskaan anna salasanaasi toiselle henkilölle. Mikäli salasanasi unohtuu, niin voit tilata uuden kirjautumissivun kautta. Uusi salasana lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit rekisteröityessäsi. Jos sähköpostiosoitteesi on vaihtunut, ota yhteyttä ylläpitoon, niin selvitellään lisää.




2 Yleistä foorumista


Kunnioita muita keskustelijoita ja heidän mielipiteitään

Keskustelualueella on käyttäydyttävä asiallisesti ja hyviä tapoja noudattaen. Hyvä muistisääntö kuuluu: kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan.

Älä provosoi toisia keskustelualueen käyttäjiä. Kaikki eivät ole asiantuntijoita, joten suvaitse myös ”tyhmiltä” vaikuttavat kysymykset. Foorumilla ei mennä henkilökohtaisuuksiin, vaan keskustellaan asiallisesti ketään haukkumatta.

Rasististen mielipiteiden esittäminen on ehdottomasti kielletty.

Unohda häiriköt. Paras tapa päästä heistä eroon on olla vastaamatta. Heidän ainoa tarkoitus on saada sinut provosoitumaan ja saada aikaan tulisia riitelyjä.

Kunnioita tekijänoikeuksia ja Suomen lakia sekä kansainvälisiä säädöksiä

Tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin käyttö keskustelualueella ilman oikeuksien haltijan kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Kielto koskee yhtälailla valokuvia kuin muutakin tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Yleisen moraalin ja Suomen lakien vastaisen materiaalin lähettäminen tälle keskustelupalstalle on kiellettyä mukaan lukien K18-materiaalit. Foorumilla ei saa esitellä tai antaa linkkejä tuotteisiin, joita voidaan käyttää ihmisten tai omaisuuden vahingoittamiseen. Laittomuuksiin kannustaminen on kiellettyä.

Massapostitukset (späm), "floodaus", "trollaus", cross-postaus, kaupalliseksi mainostamiseksi katsottavat viestit, ketjukirjeet ja yhteystietojen kerääminen eivät kuulu tälle foorumille.

Yritysten harjoittama kaupallinen mainostaminen keskustelualueella on kiellettyä ilman lupaa. Ota yhteyttä ylläpitoon mikäli haluat mainostaa edustamasi yrityksen tuotteita ja palveluita - yhteistyökumppanit ovat tervetulleita!

Haittaohjelmia ja mainoksia lataavat linkit ovat kiellettyjä

Mainoksia lataavien uudelleenohjauslinkkien ja -palveluiden käyttö on kielletty. Ylläpitohenkilöstö poistaa tällaiset viestit.

Uskonnon julistaminen tai vastustaminen, sekä poliittinen toiminta ja nationalismi eivät kuulu tämän foorumin teemoihin

Tällä keskustelualueella on tarkoitus keskustella Datsun ja Nissan –urheiluautojen harrastamisesta. Uskonnon julistamiselle tai vastustamiselle on tarjolla näiden aihepiirien foorumeita. Keskustelualuetta ei saa myöskään käyttää poliittisen toiminnan tai nationalismin harjoittamiseen. Edellämainittuihin asioihin liittyvät viestit ja viestiketjut voidaan poistaa. Pahoittelemme mikäli tämä loukkaa vakaumustasi.




3. Ohjeita viestien kirjoittamiseen


Ennen uuden viestiketjun aloittamista: käytä hakutoimintoa

Käytä foorumin hakutoimintoa tai selaile foorumia nähdäksesi, onko aihetta jo käsitelty aikaisemmin. Mikäli aiheesta löytyy aikaisempi viestiketju, käytä ensisijaisesti sitä. Näin menettelemällä ei synny useita, samaan aiheeseen liittyviä viestiketjuja.

Otsikoi uusi viestiketju osuvasti

Mikäli aiheesta ei ole aikaisempaa keskustelua, aloita uuden viestiketjun luonti miettimällä kuvaava otsikko. Vältä mitäänsanomatonta otsikointia, kuten "Tietääkö kukaan?", "Apua!", "Kannattaako ostaa?" jne. Varmista vielä ennen uuden viestiketjun aloittamista, että olet lisäämässä sen oikealle alueelle. Huomaa, että joillain alueilla on tiedotteita, joista voi löytyä apua.

Käytä otsikossa isoa alkukirjainta, mutta vältä huutomerkkiä. Muotoilemalla otsikon tarkoin on sinulla suurempi todennäköisyys saada ketjulle kyseisestä asiasta kiinnostuneita lukijoita ja siten myös vastauksia.

Näin kirjoitat viestin oikein

Kirjoita viestisi selkeästi, kirjakieli on suositeltavaa. Isot alkukirjaimet, välimerkit ja kappalejaot helpottavat tekstin lukemista, joten pyydämme että käytät niitä. Hymiöiden tarkoituksena ei ole korvata välimerkkejä, joten toivomme, että käytät niitä kohtuudella. Tekstin rivitys hoituu automaattisesti, joten enteriä tarvitsee käyttää ainoastaan kappaleen vaihtuessa. Älä HUUDA (eli kirjoita CapsLock päällä).

Vältä mitäänsanomattomia yhden tai kahden sanan viestejä. Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa aiheeseen niin älä sano sitä. Keskustelun muuttuessa "eipäs-juupas"-linjalle tai siihen verrattavaksi väittelyksi, joka ei tuo mitään uutta sanomaa keskusteluun, on ylläpitohenkilöstöllä oikeus lukita kyseinen keskustelusäie ja tarvittaessa poistaa tällaiset viestit.

Näin lisäät kuvan viestiin

Voit liittää kuvan viestiisi esimerkiksi linkittämällä sen URL -osoitteesta. Kuvan liittäminen on sallittua myös suoraan viestiin. Kuvia liittäessäsi ota huomioon myös mobiilikäyttäjät, joten kuvan pixelimäärä tulee olla kohtuullinen. Ylläpitohenkilöstöllä on oikeus poistaa liitetiedostot levytilan säästämiseksi.

Käytä oikein lainausta

Halutessasi vastata johonkin tiettyyn viestiin tai viestin osaan, käytä "Lainaa" -toimintoa, sillä se selkeyttää ja helpottaa keskustelun kulkua. Lainausviestiä kirjoittaessasi lainaa vain oleelliset osat viestistä. Pyri välttämään useampia sisäkkäisiä lainauksia samassa viestissä.

Älä lainaa kuvia, vaan poista lainauksesta kuvalinkki eli poista [img]-tagit ja linkki niiden väliltä.

Pyri perustelemaan mielipiteesi ja vältä Off-topic-viestejä eli pysy alkuperäisessä aiheessa. Tarvittaessa aloita uusi viestiketju.

Allekirjoitusten pituutta on rajoitettu. Allekirjoituksissa ovat kiellettyjä kuvat, suuret fontit, hymiöt, useat peräkkäiset huuto- tai kysymysmerkit sekä HUUTAMINEN eli pelkkien isojen kirjaimien käyttö. Älä käytä allekirjoituksissa muita käyttäjiä loukkaavia tekstejä. Pyri rajoittamaan allekirjoituksen rivimäärä korkeintaan viiteen riviin.





4. Seuraamukset sääntöjen rikkomisesta


Ylläpitohenkilöstö valvoo sääntöjen noudattamista. Ylläpitohenkilöstöllä on oikeus hyväksyä tai olla hyväksymättä jäsenyys syitä ilmoittamatta.

Sääntöjä ja Suomen lakia rikkovat viestit voidaan poistaa ilman varoitusta. Kirjoittajilla itsellään on vastuu viestiensä sisällöstä. Sääntöjen perusteella ketjuja voidaan lukita. Epäselvissä tilanteissa päätösvalta sääntöjen oikeasta tulkinnasta on ylläpidolla.

Sääntöjen vastaisesta tai muutoin häiritsevästä toiminnasta voidaan käyttäjälle antaa varoitus tai porttikielto. Porttikielto voi olla määräaikainen (esim. 7 tai 14 vrk) tai pysyvä. Tarvittaessa voidaan turvautua viranomaisiin.

Ylläpidolla on oikeus muuttaa näitä sääntöjä tarvittaessa.
"Assumption is the mother of all fuckups"


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)