Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Almera -02 n16 vaihdelaatikko
#1
Miten laakereiden kuluneisuus ilmenee vaihdelaatikossa kun näistä on ollut täällä jotain puhetta.Itellä kuuluu ulinaa kun painaa kytkimen pohjaan ja ääni pikkuhiljaa häviää kun nostaa kytkimen pois (vapaalla).Parhaiten ääni kuitenkin häviää vaihde päällä (ajettaessa).Olisko kellään tietoa tai kokemusta tämmöisestä ilmiöstä.
Reply
#2
joko kytkinakselin laakeri ääntää tai sitten painelaakeri..
Primera P10 1.6
Ex: P10 2.0, N13 1.7D, BB 1.8T,
Reply
#3
Kauankohan tuon laakerin kanssa uskaltaisi ajaa jos tuo ulina tulisi sieltä ennen kun vaihdelaatikko ottaa siipeensä varotteleeko yhtään ennnen kuin vahinkoa sattuu (rusahteleeko vaihteet vai kytkeytyykö huonosti) tietäis vaan lopettaa ajaminen siihen paikkaan ennen kun tulis kallimpaa remonttia. ???
Reply
#4
pate09 Wrote:Kauankohan tuon laakerin kanssa uskaltaisi ajaa jos tuo ulina tulisi sieltä ennen kun vaihdelaatikko ottaa siipeensä varotteleeko yhtään ennnen kuin vahinkoa sattuu (rusahteleeko vaihteet vai kytkeytyykö huonosti) tietäis vaan lopettaa ajaminen siihen paikkaan ennen kun tulis kallimpaa remonttia. ???
Naapurilla on bluebird jossa ilmeisesti kytkinakselin laakeri ihan rohisee kun on vapaalla ja kytkin ylhäällä, kun polkimen painaa pohjaan niin se loppuu.. Ja naapuri ajelee vieläkin vaikka rohisee Big Grin

Periaatteessa tuo sinun vika voisi viitata painelaakeriin, kuuluuko ulina/rohina vapaalla ja kytkin ylhäällä.. jos kuuluu vain painettaessa niin sitten veikkaisin painelaakeria
Primera P10 1.6
Ex: P10 2.0, N13 1.7D, BB 1.8T,
Reply
#5
Ulinaa kuuluu vapaalla mutta voimistuu kytkintä painessa ääni häviää vasta vaihdepäällää (ajettaessa).Toivoishan sitä että se olisi tuo painelaakeri mutta ääntely kuitenki viittais mun mielestä tuohon kytkinakselin laakeriin (pääakseli varmaan tukee tuota kytkinakselia vaihteen ollessa kytkettynä). Kauankohan tuolla uskaltaisi ajaa ennen varoitteleeko jollain tapaa ennen kun tulee isompaa vahinkoa rupeaako vaihteet rusahteeleen tai jotain muuta ???
Reply
#6
No laatikkohan on pysähdyksissä kun kytkin on pohjassa (auton ollessa paikallaan toki), joten jos silloin ääntä kuuluu, on se painelaakeri aikas varmasti.

Silmälaakeri olisi toinen vaihtoehto.

Ei tuo mun mielestäni kuvauksen perusteella oikein laatikkovialtakaan kuulosta.
Näillä mennään:
Honda Accord 2.4 2003
Nissan 200SX 1990
Subaru Impreza 1998
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)