Welcome to DNSF.org

HUOM HUOM HUOM 17.12.2016 uudistuksen jälkeen vaikuttaisi siltä, että kaikkien pitää tilata uusi salasana itselleen.

Tilaa uusi sähköpostiisi kirjautumisikkunan nappeja käyttämällä ja toimi viestissä olevien ohjeiden mukaan. Salasanan toimittamisessa saattaa mennä jopa 15min. Tarkista myös roskapostikansio sähköposteistasi siltä varuin, että viesti on siellä. 

jonesky12345

Käyttäjät
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About jonesky12345

 • Rank
  Klubilainen
 • Birthday 03.04.1991
 1. No 13 oli vähän liioteltua, mutta heilahtelee kuitenkin, että ei pidä kovin hyvin paikallaan ja roikkuu ehkä mielummin laihan puolella tota 14,7 optimia, mutta se ei varmaan päästötesteissäkään oo ongelma samalla lailla ku rikkaalla käyminen. Mitkäs tulpat skylleen passaa? BCPR7ES?
 2. Ilmeisesti foorumilla ei voi viestejä editoida, joten täydennetään vielä sen verran, että autossa on tosiaan kartiosuodatin suoraan kiinni maffissa, eli ilmeisesti jonkun verran voi aiheuttaa jotain pyörteilyä maffille?
 3. Kysästääs tällaisen perään, kun seokset laajakaistan mukaan vaeltelee tyhjäkäynnillä 13 ja reilun 15 välillä. Kylmänä startatessa käy selvästi rikkaalla, jopa 12 pinnassa, josta kyllä korjaa ylöspäin kun kone lämpenee. Tämä lienee vielä suht normaalia, mutta lämpimällä koneella tuo vaeltelu hieman kummastuttaa. Tuo vaikuttaa kyllä useimmiten hakevan tuohon 15 pintaan, mutta ei pysy siinä kovin tasaisesti vaan heittelehtii hieman sinne tänne, mitä laajakaistan näytöstä voi seurata. Eikös tuon pitäisi hakeutua sinne 14,7 kuitenkin ja pysyä siinä aika hyvin? Tyhjäkäynti on reilusti 1000rpm alla, heitetään nyt jossain 7-800rpm välimaastossa, ja käy ihan nätisti. Modeja on sen verran, että turbon outletti paremmin virtaava, DP ja katti vakiot, Catback putkisto ja imupuolella frontmount ja imusarjan painekotelo vaihdettu sellaiseen, jossa kaasuläppä on kohti auton keulaa. Suuttimet on vakiot, puolat on vissiin vagit, tulpat pikkuhiljaa varmaan vaihtoiän päässä. ECUa ei ole lastutettu. Vaikuttaako nuo modit seoksiin vai onkohan tuo tyhjäkäyntiventtiili putsauksen tarpeessa? Korjaileeko lambda tuota seosta tyhjäkäynnillä vai kuinka tuon pitäisi toimia? Mietin tässä vaan kun imusarjan irrotushommiin saatan joutua, että pitäisikö tuota tyhjäkäyntiventtiiliä samalla koittaa putsailla vai onko ns. normaalia käytöstä koneelle. Vedolla ja tasakaasuajossa seokset on kyllä ihan sitä mitä pitääkin, eli kevyellä tasakaasulla pyöritään siinä 14,7 pinnassa ja vedolla rikastuu myös asiaankuuluvasti.
 4. @Arttu eikös auraus eli toe säädetä peräpäässä tuolta hicasin hammastangosta?
 5. Ilmeisesti peräpäässä camber säätö epäkeskolla on melko rajallinen ja loppuu kesken, kun autoa madaltaa. Nykyäänhän noiden alustaosien asentelu on helppoa, kun leimallakin kysyttäessä riittää lappu, että osa on tehdasvalmisteinen ja kyseiseen autoon. Kysyisinkin, että riittääkö camberin säätöön pelkästään se säädettävä ylätukivarsi, joka kiertää iskaritolpan (tai lenkkinä ympäri) vai tarviiko sinne vaihtaa jotain muita palikoita kuten tracktion arms (suomennos ei tiedossa)? Olisiko yleisesti syytä vaihtaa tuolta suunnalta osia "paremmiksi" mikäli lähtee purkamaan?
 6. Semmonen nosto, että omat penkit istu just niinku noin ku ekassa postauksessa on. Jos saan aikasenks duunattua jostain pehmusteesta ja kankaasta kaposet fyllit tonne pyöränkaaren ja oviaukon väliin ni pistän kuvia, muuten riittää alotuspostauksen kuvat.
 7. Noniin, kyselin netissä tällaisen muutoksen perään, jossa coupen penkit lyödään nelioviseen skylleen. Haluan omaan nelioviseen getarin penkit eteen ja taakse. Se mitä selvisi on, että getarin penkit ovat vähän matalammat ja vähän kapeammat kuin neliovisen penkit. Sain ulkomaalaiselta harrastajalta kuvia istuvuudesta, jotka linkkaan tänne. Löysin suht halvalla takapenkin, joten kokeilen istuttaa omaan autoon samanlaisin lopputuloksin. Etupenkit menevät heittämällä ristiin. Päivitän omaa asennusprojektia kunhan saan penkit. Kuten kuvista näkyy, pientä gäppiä on reunoilla, mutta muuten näyttää ihan kohtalaiselta.
 8. Kuivaimia mulla on, mutta tuolle r134a:lle sopivia ne ei tietenkään ole. Tuolla varaosanumerolla oleva kuivain taitaa olla juurikin R12 kylmäaineen kuivain kun on juurikin skyllen varaosanumero? Vai pelittikö sulla ihan tolla R12 kuivaimella tuon R134a kylmäaineen kanssa? Käytännössähän tohon voinee vaihtaa minkä vaan kuivaimen, joka letkulähtöjen puolesta sopii, joka toimii tuolla R134 kylmäaineella. Varmaan kokeiluhommiksi menee, ellei jostain enkkufoorumeilta löydy jotain joka konversion tehnyt.
 9. Jos @Kremilin haluaisi vielä täsmentää tuota kuivainasiaa, eli mistä kaivetulla varaosanumerolla hait? Ajelin nyt tuon diagnostiikan läpi ja muut sensorit toimii paitsi water temp sensor. Tämä on ilmeisesti syylärissä oleva sensori? Itsellä syyläri on aftermarket, joten kyselisinkin paremmin tietäviltä, voiko tuon water temp sensorin asentaa johonkin muuhun kohtaan tuota systeemiä vai pitääkö saada syyläriin? Uudet tiivisteet järjestelmään saanee ihan nissanilta?
 10. Okei, eli oot tehnyt koko setin? Minkäs kuivaimen laitoit?
 11. Uusi vuosi, uudet ongelmat. Autona R32 ja kyseessä ehkäpä mieluiten ilmastoinnin muutos R12 -> R134a. Tiedän, että korvaavia aineita on, mutta oma ilmastointi on ollut vuosia tyhjä hajonneen kompuran takia ja nyt toimivan kompuran kanssa voisi tuon muutoksen tehdä, koska ei ole varmuutta, onko järjestelmä muuten tiivis. Nuo korvaavat aineet on aika paljon kalliimpia kuin tuo 134A ja tuon 134A:n täyttö onnistuu useimmissa paikoissa. Jos siis jostain syystä täytön jälkeen kamat haihtuukin taivaalle niin uusintatäyttö tsekkauksen jälkeen on halvempi. Käytännössähän jo yhdessä edullisessa perus täyttöhuollossa säästää tuon konversion hinnan. Tarvitseeko tuo muuta kuin liitinadapterit täyttölaitteelle, sekä esim R33 skylinen kuivaimen? Onko ilmastoinnin putkissa jotain uusittavia tiivisteitä tms?
 12. @Kremilin Tuon vinyyliverhoilun sisäpuolella on ilmeisesti sellanen pehmuste kiinni mikä on sit liimattu kojelautaan. En oikein tiedä et millasella liimalla se pysyis hyvin kiinni, mut tollasta paisuvaa uretaanivaahtoa porukka on ilmeisesti menestyksekkäästi. Tuossa vinyylin läpi injektoinnissa on riski että reikä leviää.
 13. Kävin vilkasemassa yhtä niin kyllä oli silminnähtävä ja helposti tuntuva päittäisvälys 90 000 ajetussa vakioturbossa. Onko tosiaan vakioturbo kuulalaakeroitu? R33 korjausoppaassa ainakin sallittava päittäisvälys oli 0,12-0,2mm välillä
 14. Uuden auton kanssa tulee spämmättyä foorumia, mutta tuleepahan sisältöä. Hankin R32 sedanin, jossa kojelaudan verhoilu apukuskin puolelta on irronnut ja noussut siitä kojelaudan taitteesta irti sellaselle kuplalle. Tämähän on tyyppivika kaikkien R32 mallien kojelaudoissa. Löysin korjausta käsittelevän linkin: http://www.gtr.co.uk/forum/68748-got-32-dash-bubble-heres-how.html Prosessi suomennettuna: Kuumenna kuumailmapuhaltimella, että pinnoite pehmenee ja paina takaisin paikalleen. Ilmeisesti tuo pintamateriaali ei tuosta pidemmän päälle hätkähdä vaan irtoaa takaisin kuplalle, ellei tuota liimaa kiinni. Linkin takanakin on käsitelty tuota asiaa ja homma hoituu ihan irrottamalla hanskalokeron, poraamalla reijän liimaa varten takakautta kojelautaan, ja pari pienempää reikää kuplan reuna-alueille ylimääräisen liiman saamiseksi ulos. En täysin varma ole, mitä kamaa tuonne kannattaisi laittaa, koska tuo kojelaudan pinnoite saattaa taustaltaan olla huokoista, mutta ajattelin motonetistä kysäistä, mitä he saattaisivat suositella. Periaatteessa joku tahmea uretaanivaahto voisi olla vaihtoehto, koska täyttäisi kolon varmasti ja ylimääräiset saisi painella pois. Suunniteltu prosessi: 1. Hanskalokero ulos. 2. Reijät harkinnan mukaan takakautta kuplan alle. 3. Pintamateriaalin lämmittely kuumailmapuhaltimella ja prässäys takaisin muotoonsa. (varmaan vähän laajemmalta kuin juuri kuplan päältä kannattaa lämmittää) 4. Muodossaan olevan pinnoitteen työntäminen kevyesti ylös kojelaudan alapuolelta poratusta reijästä. 5. Liimat väliin ja kojelaudan pinnoitteen prässäys. 6. Seuraava vuosi sormet ristissä ettei korkkaa irti. Pyrin napsimaan kuvat prosessista ja pyrin raportoimaan foorumille hommasta. Aloitan tuon kun säät sallii ropaamisen ulkona. Toivottavasti saisi asianmukaisen tutoriaalin ja hyvän lopputuleman.
 15. Paljonkos saa tollasessa RB25 vakioturbossa olla päittäisvälystä, että voi vielä käyttää. Mittakellon kanssa ei nyt pääse tsekkaamaan, eli käsikopelolla pitäs käytetyn turbon kondis arvioida. Onko noi liukulaakeriturbot sellasia, että jos yhtään välystä tuntuu niin sit on jo liikaa?