jonesky12345

Käyttäjät
 • Content count

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jonesky12345 last won the day on June 2

jonesky12345 had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About jonesky12345

 • Rank
  Klubilainen
 • Birthday 03.04.1991
 1. Laitetaan foorumille tietoa myöhempiä henkilöitä varten. Tilasin tosiaan HKB:n ON-110 boss kitin eli ratin navan/keskiön, miksi sitä nyt suomeksi kutsutaankaan. Tilauksen jälkeen kävi ilmi, että tuo ON-110 kitti on tarkoitettu -89/90-91 autoille eli ensimmäistä generaatiota oleviin autoihin. Ainakin siis hicasin suhteen ensimmäistä generaatiota oleviin autoihin. Oma autoni on -92, joten oikea kitti olisi ON-115. Mitä eroa näillä sitten on? Varhaisemmassa mallissa orkkis ratin alla oleva hicasin asentotunnistin on himan vinossa, n. 1:30 ja 7:30 kellonlyömien suuntaan olevassa linjassa. Tuoreemmassa mallissa asentotunnistin on pystysuorassa. Vanhemmassa orkkisratissa on nahkaratti ja pyöreä keskiö ratin takana. Uudemmassa ratissa ratin ala- ja sivu "puolien" takaa lähtee isompi muovinen takakansi joka yhdistyy keskiöön. Googlettamalla rattia tajuatte kyllä. Tämä siis toimii tunnistukseen ilman ratin irroitusta. Getarin rateista en osaa sanoa. Keskiöstä sen verran, että tuo HKB:n keskiö lähtee osiin ihan käsipelillä. Se hicasin asentotunnistimen hahlotettu muoviosa takana oli ainakin itselläni kumisella ja sitkeällä liimalla metallisessa keskiön rungossa kiinni. Tuossa asentotunnistinta varten olevassa levyssä oli valmiiksi asennushahlot uuden ja vanhan tyyliselle hicacselle ja vastaavat hahlot olivat metallisessa rungossa, joten tuon irroiteltuani sain käännettyä sen lätkän oikein, joten oikeastaan ei ole väliä vaikka ostaakin väärän, kunhan on hicas mallille tehty keskiö. Hyvää on myös se, että mikäli design ei miellytä silmää, tuo muovinen haitarikuori on aivan täysin irrallinen, joten sen kun värkkää jotain tilalle.
 2. Homma on nyt omalta osalta tehty. Raportoin miten tuo kestää. Homma meni näin: hanskalokero irti, pari reikää takapuolelta, kuumennellen ja painellen takasin muotoon. Työnsin muotoon jäähtynyttä vinyyliä poratuista reijistä hieman koholle ja ruiskautin rk-yleisvaahtoa. Annoin hetken turvota, painoin paikalleen ja hieman lämmitin + muotoilin. Ihan täysin mintiksi tuota en nyt yrittänyt saada vaan loppusilauksen teen kuumentamalla ja muotoilemalla, kunhan tuo on liimaantunut paikalleen. Kuvaa sekalaisessa järjestyksessä.
 3. Kiitokset näkemyksistä. Moottorin maadotus siis kuntoon samoin kuin maadotus takakontissa ja riittävän iso sulake virtajohdon väliin. Itsellä ei hitsivehkeitä ole, mutta sitten kun toteutus on niitä vaille valmiina niin hoituu varmasti jotain kautta. Tässä ketjussa joku puhui puutarhaletkusta niin sujautan kaapelin varmaan johonkin vastaavaan suojaan niin ei ole piilossa olevat mestat heti hankatumassa pilalle.
 4. Kysästään vähän aiheesta, kun ei ole ollut tarve sähköasioita tältä kannalta miettiä. Tarkoitus ahtoputken tieltä R32 skylinessä siirtää akku konttiin konehuoneen siistimiseksi. Suunnitelmissa seuraavaa: Akku sellaseen muoviseen akkuboksiin, joka liinoilla tai mulla kiinnityksellä takakontin pohjaan kiinni. 35mm^2 kaapeli konehuoneeseen, joka liitetään akun alkuperäiseen kaapeliin. Takakontissa maadoitus vararenkaan pultin alle. Kysymyksiä sen verran, että mitäs tuolle akun miinusjohdolle konehuoneessa pitää tehdä? Kiinnittää vaan johonkin, ettei pyöri ja heilu tiellä? Onko syytä laittaa tuolle virtakaapelille konttiin akun läheisyyteen sulake, esim 150A? Kaapelin ajattelin vetää takapenkin takaa lattiamaton alta auton oikeaa reunaa pitkin ja jostain sopivasta tulipellin aukosta moottoritilaan. Hankaukselle alttiit paikat kaapelista suojaan erikseen paremmin.
 5. Mietin leiman jälkeen katinkorvausputken asentamista. Onko kokemusta fleksillä olevista? Kysytään samalla ahdistaako vakio downpipe rb20 konetta kuinka paljon? Koneessa on jo aftermarket pakosarja sekä aftermarket outletti ja sitten catback 3 tai 3,5". Jos katinkorvausputkea asentelee niin samalla vaivalla menis tietty bolt on 3" downpipe jos siitä on hyötyä. Vakio turbo ja vakioahdot, eli noista lähtökohdista kysymys. Catbackissa on isompi vaimennin keskellä ja iso takapönttö. Älytön melu ei ole hakusessa ja putkeen oon ollut soundien puolesta ihan tyytyväinen.
 6. Eikös näissä mene nykyään niin, että valmistajan todistus osan sopivuudesta automalliin vaaditaan. Driftworksilta siis riittää maininta, että osa on sopiva sinunkin automalliisi. Joissain alusta-osissa porukalla on suurinpiirtein riittänyt ebay kuvankaappaukset tuotekuvauksesta, sekä kuitit/dokumentit tilauksesta, että juuri kyseinen kitti auton alla on. Sinunkin tapauksessa voisi riittää ihan tuloste driftworksin sivuilta tuotteesta ja sen sopivuuksista automalleihin, elleivät ole yhteistyökykyisiä ja lähetä sinulle räätälöityä pdf:ää. Jos lähettävät niin liitä tänne ja kommentoi muutenkin kuinka homma konttorilla etenee. Suosittelen, että pyydät driftworksilta pienen lausunnon heidän tuotteensa kelpaavuudesta eri automalleihin sisältäen sinun mallisi. Sitten hieman aiheen sivusta. Nythän on perin mielenkiintoista, että periaatteessa ohjausgeometrian muutokset ovat kiellettyjä, mutta toisaalta katsastussäännöt sallivat alustaan random osia kunhan valmistaja on osan autoon tarkoittanut. On siis mielenkiintoista onko tuo muutos nyt ok vai ei, sillä valmistajahan on tuon osan tuohon tarkoittanut, mutta samalla ohjausgeometriaan tulee muutoksia. Älä ihmeessä tuosta katsurille hiisku ellet halua riskeerata hicasin asennuksia, mutta jos uskallat niin tiedustele asiasta, sillä tuon selviäminenhän selkeyttäisi hicasin poiston käytäntöjä. Summa summarum. Sulle pitäisi helpommillaan riittää, että tulostat nettisivulta sopivat tuotetiedot katsurille.
 7. Osaiskos joku skylinen (r32) sähköistä perillä oleva tai hälytintä/keskuslukkoa asentanut vinkata, että mistä lähteä etsimään seuraavaa vikaa: Sekä avaimen napista, että kuskin ovesta avaimella ovia avatessa esiintyy seuraava vika. Avatessa aukeaa ainoastaan kuskin ovi. Lukittaessa lukittuu ainoastaan kuskin ovi. Kuskin oven ovienavaus napista ylöspäin/eteenpäin (varmuudeksi mainittu jos sähköt ristissä tms) työntäessä aukeaa muut ovet. Mikäli kaikki ovet ovat auki ja ovet lukitsee, ainoastaan kuskin ovi lukittuu, mutta mikäli tämän jälkeen avaa ovet, kuskin ovi aukeaa ja muut lukittuvat. Mikäli ovia koittaa avata lukitsematta kuskin ovea, muut ovet eivät mene lukkoon. Ovet siis saa lukkoon kun lukitsee, avaa, lukitsee, mutta auki saa vain kuskin oven. Kaikki edellä mainittu toimii sekä avaimella ovesta availlessa, sekä kaukosäätimen napikoilla ja kummallakin tavalla toiminta on samanlaista. Hälärinä on Hornet Maxx1, jos sillä on väliä. Jotenkin siis on piuhat ristissä. Todennäköisesti laitetta asentaessa tehty joku virhe, mutta osaisiko joku suorilta sanoa miten nuo keskuslukon toiminnot toimivat? Sähköt on varmaan jossain keskikonsolin takana kojelaudan sisällä?
 8. Okei. Lienee siis enemmänkin ominaisuus kun vika.
 9. Ongelma on seuraavanlainen. Täydellä tankilla bensamittari näyttää täyttä. Kun mittari näyttää tyhjää, tankkiin ei mene kuin 40litraa menovettä. Varoitusvalo tyhjästä tankista ei syty. Tankin kokohan on n. 60litraa. Olen gt-r mallin manuaalista perehtynyt tuohon toimintaan ja käytännössä koho liikuttaa vartta, joka säätelee potentiometriä. Onkohan nuo arvot samat myös laman systeemissä, jotta voisi testata toiminnan yleismittarilla. Tuli mieleen, että jos bensapumppua vaihdettaessa tuo kohon varsi olisi vääntynyt, mutta ylärajan tuo lukee normaalisti. Onkohan joku törmännyt vastaavaan ongelmaan? Tuo vastusarvon mittaaminen on helppoa, jos tietäisi mihin verrata, täydellä tankilla mittaa ja tyhjällä mittaa.
 10. Kuinkakohan kauan jäsenhakemuksen käsittelyssä kestää. Yli kk päivät odottanut eikä admin@dnsf mailikaan vastaa mitään?
 11. No 13 oli vähän liioteltua, mutta heilahtelee kuitenkin, että ei pidä kovin hyvin paikallaan ja roikkuu ehkä mielummin laihan puolella tota 14,7 optimia, mutta se ei varmaan päästötesteissäkään oo ongelma samalla lailla ku rikkaalla käyminen. Mitkäs tulpat skylleen passaa? BCPR7ES?
 12. Ilmeisesti foorumilla ei voi viestejä editoida, joten täydennetään vielä sen verran, että autossa on tosiaan kartiosuodatin suoraan kiinni maffissa, eli ilmeisesti jonkun verran voi aiheuttaa jotain pyörteilyä maffille?
 13. Kysästääs tällaisen perään, kun seokset laajakaistan mukaan vaeltelee tyhjäkäynnillä 13 ja reilun 15 välillä. Kylmänä startatessa käy selvästi rikkaalla, jopa 12 pinnassa, josta kyllä korjaa ylöspäin kun kone lämpenee. Tämä lienee vielä suht normaalia, mutta lämpimällä koneella tuo vaeltelu hieman kummastuttaa. Tuo vaikuttaa kyllä useimmiten hakevan tuohon 15 pintaan, mutta ei pysy siinä kovin tasaisesti vaan heittelehtii hieman sinne tänne, mitä laajakaistan näytöstä voi seurata. Eikös tuon pitäisi hakeutua sinne 14,7 kuitenkin ja pysyä siinä aika hyvin? Tyhjäkäynti on reilusti 1000rpm alla, heitetään nyt jossain 7-800rpm välimaastossa, ja käy ihan nätisti. Modeja on sen verran, että turbon outletti paremmin virtaava, DP ja katti vakiot, Catback putkisto ja imupuolella frontmount ja imusarjan painekotelo vaihdettu sellaiseen, jossa kaasuläppä on kohti auton keulaa. Suuttimet on vakiot, puolat on vissiin vagit, tulpat pikkuhiljaa varmaan vaihtoiän päässä. ECUa ei ole lastutettu. Vaikuttaako nuo modit seoksiin vai onkohan tuo tyhjäkäyntiventtiili putsauksen tarpeessa? Korjaileeko lambda tuota seosta tyhjäkäynnillä vai kuinka tuon pitäisi toimia? Mietin tässä vaan kun imusarjan irrotushommiin saatan joutua, että pitäisikö tuota tyhjäkäyntiventtiiliä samalla koittaa putsailla vai onko ns. normaalia käytöstä koneelle. Vedolla ja tasakaasuajossa seokset on kyllä ihan sitä mitä pitääkin, eli kevyellä tasakaasulla pyöritään siinä 14,7 pinnassa ja vedolla rikastuu myös asiaankuuluvasti.
 14. @Arttu eikös auraus eli toe säädetä peräpäässä tuolta hicasin hammastangosta?
 15. Ilmeisesti peräpäässä camber säätö epäkeskolla on melko rajallinen ja loppuu kesken, kun autoa madaltaa. Nykyäänhän noiden alustaosien asentelu on helppoa, kun leimallakin kysyttäessä riittää lappu, että osa on tehdasvalmisteinen ja kyseiseen autoon. Kysyisinkin, että riittääkö camberin säätöön pelkästään se säädettävä ylätukivarsi, joka kiertää iskaritolpan (tai lenkkinä ympäri) vai tarviiko sinne vaihtaa jotain muita palikoita kuten tracktion arms (suomennos ei tiedossa)? Olisiko yleisesti syytä vaihtaa tuolta suunnalta osia "paremmiksi" mikäli lähtee purkamaan?