jonesky12345

Käyttäjät
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

jonesky12345 last won the day on June 29

jonesky12345 had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About jonesky12345

 • Rank
  Klubilainen
 • Birthday 03.04.1991
 1. Missäs pk-seudulla kannattais pakoasrjan murtuma hitsauttaa ja mitä tollaset operaatiot on tulleet yleensä maksamaan? (Suuruusluokka haussa kun uusi pakosarjakin tarjolla)
 2. Mikähän mahdollisuus olisi, että vika olisikin tuossa painekytkimessä? Jos jostain syystä painekytkin ei toimi tehokkaasti, niin paineet voisivat esimerkiksi nousta liikaa?
 3. Pitäis asentaa toinen tupakansytytin R32 skyllen keskikonsolin boksiin kännykän autolaturia varten, kun ei jaksa laturia katsella siinä esillä ja mankkakin vaihtuu aux johdon tieltä bluetooth malliseen. Voiko tuollaisen tupakansytytinpalikan rinnankytkeä olemassaolevaan tupakansytyttimeen?
 4. @Kremilin vaihdettava kompura on ollut käytetty varaosa ja ei ollut tietoa onko kompurassa alkujaan öljyä vai ei. Tehdasuudessahan on öljyt sisällä, mutta eikös ne noista käytetyistä valu ulos jos miten sattuu käsitellään? Noh, anyways öljyä on nyt sinne laitettu n. 120ml lisää ja aineet on r12 korvaavat, en toteuttanut vielä tuota konversiota. Teen niin, että ajelen tuolla niin kauan kuin kylmää tulee ja seuraava steppi on konversio uusilla O-renkailla, kuivaimella jne.
 5. Noniin, kysästääs täällä tuosta ilmastoinnista. Autossa tosiaan oston jälkeen oli ilmastointi tyhjillään. Edellinen omistaja kertoi, että hajonnut kompura oli vaihdettu toimivaan. Täyttöyritys päättyi vuotoon jonka seurauksena kävin kompuran päästä tiiviste o-renkaat läpi ja painepuolen letkulähdön O-rengas puuttui. Laitoin orkkisvaraosa O-renkaan ja homma rokkasi. Vein auton sellaseen huoltoon, jossa pystyivät typellä koeponnistamaan, kaikki ok, sit kylmäainetta sisään. Normisti autoon menee n. 700g kylmäainetta. Öljymäärä oli meillä epäselvä, joten vedettiin toista desiä öljyä (kokonaisuudessaan) järjestelmään. 400g täytön kohdalla käynnistettiin ilmastointi ja kylmää puski, mutta samalla paine nousi painepuolella niin, että pressure switch (kuivaimessa painetta tunnisteleva painekytkin) laukesi ja kompuran magneettikytkin kytkeytyi irti. Paineen laskiessa homma taas rokkasi. Täyttölaitteen mittareista näkyi kuitenkin, että paine oli n. 25bar joka oli työmiehen mukaan "vaarallisen korkea" ja epäili syyksi kovaan paineeseen sitä, ettei lauhduttimen etupuolella oleva sähköflekti pyörinyt. Rupesin sitten funtsimaan, että mikä voisi olla vialla. Osaako joku sanoa, mikä tuota sähköflektiä ohjaa? Mulla self diagnostics ilmoittaa viallisen water temp sensorin. Jostain luin, että sillä olisi tekemistä sähköflektin (orkkis sähköflekti) kanssa, mutta kytkeekö sitä sähköflektiä joku muu päälle? Vai kuuluuko tuon järjestelmän vaihtoehtoisesti toimia painekytkintä "vasten" vai olisiko mahdollisesti kompurassa sitten jotain häikkää? Kompurassahan koneen kierrosnopeuden ym seikkojen perusteella siipikulma tms kompuran tehoa säätelevä systeemi muuttuu, todennäköisesti niin, että kompuran paine putoaa kierrosten noustessa. Ongelma esiintyi tosin tyhjäkäynnillä, joten tuskin kyse on tästä. Viimeinen mikä tuli mieleen oli se, että josko joku kierron osa olisi "tukossa" kun järjestelmä oli edellisen omistajan ajan 8 vuotta ollut tyhjänä. Noh water temp sensor vaihtoon nyt sitten, mutta avut ainakin tuon sähköflektin toiminnan kanssa olisivat tarpeen. Ylhäällähän on tämän sivun ekassa postauksessa joku kytkentäkaavioa.
 6. Jos venat on ottaneet mäntiin kiinni niin venat voi olla solmussa, että kyllä pitäis tsekata jokatapauksessa
 7. Parhaiten osuu varmaan yleiselle puolelle tämä aihepiiri ja olisin kysellyt hieman asiaan liittyen. Takarenkaat pompottaa suoraa viivaa piirtäessä. Tukivarret yms vakiot, puslat orkkikset ja iskarit on säädettävät coiloverit melko jäykällä asetuksella. Johtuuko tuo pompotus todennäköisimmin väsyneistä puslista? Alumiiniset lukituscollarit, jotka menee paikalleen ilman apurungon irrotusta kiinnostavat, sillä ei ole oikein paikkaa alkaa irrottamaan apurunkoa. Onko noista locking collareista jollain hyvää tai huonoa sanottavaa. Oma auto on R32 lama hicas tyylisellä apurungolla.
 8. Nostellaan topikkia avun toivossa. Ongelmaksi rajattu auton oma keskuslukko eli käsky lukita tai avata matkustajan ovi, kun kuskin ovessa kierretään avainta lukkopesässä, operoidaan oven lukkovipua tai kun ovet avataan kaukosäätöisellä keskuslukolla. Ovipahvin takaa ainoa normaalista poikkeava näky oli kaukosäätölukituksen servo, joka operoi oven sisällä olevaa metallisauvaa samoin kuin avaimen kääntö lukkopesässä operoisi. Missä tuolla ovessa on anturi, joka välittää käskyn operoida toisen oven lukkoa?
 9. Jos mode lukee niin muokkaa vaikka otsikko muotoon ratin keskiö ja hicas asentotunnistin tms. Tässä kuvia niin saa käsityksen aiemmasta selityksestä.
 10. Laitetaan foorumille tietoa myöhempiä henkilöitä varten. Tilasin tosiaan HKB:n ON-110 boss kitin eli ratin navan/keskiön, miksi sitä nyt suomeksi kutsutaankaan. Tilauksen jälkeen kävi ilmi, että tuo ON-110 kitti on tarkoitettu -89/90-91 autoille eli ensimmäistä generaatiota oleviin autoihin. Ainakin siis hicasin suhteen ensimmäistä generaatiota oleviin autoihin. Oma autoni on -92, joten oikea kitti olisi ON-115. Mitä eroa näillä sitten on? Varhaisemmassa mallissa orkkis ratin alla oleva hicasin asentotunnistin on himan vinossa, n. 1:30 ja 7:30 kellonlyömien suuntaan olevassa linjassa. Tuoreemmassa mallissa asentotunnistin on pystysuorassa. Vanhemmassa orkkisratissa on nahkaratti ja pyöreä keskiö ratin takana. Uudemmassa ratissa ratin ala- ja sivu "puolien" takaa lähtee isompi muovinen takakansi joka yhdistyy keskiöön. Googlettamalla rattia tajuatte kyllä. Tämä siis toimii tunnistukseen ilman ratin irroitusta. Getarin rateista en osaa sanoa. Keskiöstä sen verran, että tuo HKB:n keskiö lähtee osiin ihan käsipelillä. Se hicasin asentotunnistimen hahlotettu muoviosa takana oli ainakin itselläni kumisella ja sitkeällä liimalla metallisessa keskiön rungossa kiinni. Tuossa asentotunnistinta varten olevassa levyssä oli valmiiksi asennushahlot uuden ja vanhan tyyliselle hicacselle ja vastaavat hahlot olivat metallisessa rungossa, joten tuon irroiteltuani sain käännettyä sen lätkän oikein, joten oikeastaan ei ole väliä vaikka ostaakin väärän, kunhan on hicas mallille tehty keskiö. Hyvää on myös se, että mikäli design ei miellytä silmää, tuo muovinen haitarikuori on aivan täysin irrallinen, joten sen kun värkkää jotain tilalle.
 11. Homma on nyt omalta osalta tehty. Raportoin miten tuo kestää. Homma meni näin: hanskalokero irti, pari reikää takapuolelta, kuumennellen ja painellen takasin muotoon. Työnsin muotoon jäähtynyttä vinyyliä poratuista reijistä hieman koholle ja ruiskautin rk-yleisvaahtoa. Annoin hetken turvota, painoin paikalleen ja hieman lämmitin + muotoilin. Ihan täysin mintiksi tuota en nyt yrittänyt saada vaan loppusilauksen teen kuumentamalla ja muotoilemalla, kunhan tuo on liimaantunut paikalleen. Kuvaa sekalaisessa järjestyksessä.
 12. Kiitokset näkemyksistä. Moottorin maadotus siis kuntoon samoin kuin maadotus takakontissa ja riittävän iso sulake virtajohdon väliin. Itsellä ei hitsivehkeitä ole, mutta sitten kun toteutus on niitä vaille valmiina niin hoituu varmasti jotain kautta. Tässä ketjussa joku puhui puutarhaletkusta niin sujautan kaapelin varmaan johonkin vastaavaan suojaan niin ei ole piilossa olevat mestat heti hankatumassa pilalle.
 13. Kysästään vähän aiheesta, kun ei ole ollut tarve sähköasioita tältä kannalta miettiä. Tarkoitus ahtoputken tieltä R32 skylinessä siirtää akku konttiin konehuoneen siistimiseksi. Suunnitelmissa seuraavaa: Akku sellaseen muoviseen akkuboksiin, joka liinoilla tai mulla kiinnityksellä takakontin pohjaan kiinni. 35mm^2 kaapeli konehuoneeseen, joka liitetään akun alkuperäiseen kaapeliin. Takakontissa maadoitus vararenkaan pultin alle. Kysymyksiä sen verran, että mitäs tuolle akun miinusjohdolle konehuoneessa pitää tehdä? Kiinnittää vaan johonkin, ettei pyöri ja heilu tiellä? Onko syytä laittaa tuolle virtakaapelille konttiin akun läheisyyteen sulake, esim 150A? Kaapelin ajattelin vetää takapenkin takaa lattiamaton alta auton oikeaa reunaa pitkin ja jostain sopivasta tulipellin aukosta moottoritilaan. Hankaukselle alttiit paikat kaapelista suojaan erikseen paremmin.
 14. Mietin leiman jälkeen katinkorvausputken asentamista. Onko kokemusta fleksillä olevista? Kysytään samalla ahdistaako vakio downpipe rb20 konetta kuinka paljon? Koneessa on jo aftermarket pakosarja sekä aftermarket outletti ja sitten catback 3 tai 3,5". Jos katinkorvausputkea asentelee niin samalla vaivalla menis tietty bolt on 3" downpipe jos siitä on hyötyä. Vakio turbo ja vakioahdot, eli noista lähtökohdista kysymys. Catbackissa on isompi vaimennin keskellä ja iso takapönttö. Älytön melu ei ole hakusessa ja putkeen oon ollut soundien puolesta ihan tyytyväinen.
 15. Eikös näissä mene nykyään niin, että valmistajan todistus osan sopivuudesta automalliin vaaditaan. Driftworksilta siis riittää maininta, että osa on sopiva sinunkin automalliisi. Joissain alusta-osissa porukalla on suurinpiirtein riittänyt ebay kuvankaappaukset tuotekuvauksesta, sekä kuitit/dokumentit tilauksesta, että juuri kyseinen kitti auton alla on. Sinunkin tapauksessa voisi riittää ihan tuloste driftworksin sivuilta tuotteesta ja sen sopivuuksista automalleihin, elleivät ole yhteistyökykyisiä ja lähetä sinulle räätälöityä pdf:ää. Jos lähettävät niin liitä tänne ja kommentoi muutenkin kuinka homma konttorilla etenee. Suosittelen, että pyydät driftworksilta pienen lausunnon heidän tuotteensa kelpaavuudesta eri automalleihin sisältäen sinun mallisi. Sitten hieman aiheen sivusta. Nythän on perin mielenkiintoista, että periaatteessa ohjausgeometrian muutokset ovat kiellettyjä, mutta toisaalta katsastussäännöt sallivat alustaan random osia kunhan valmistaja on osan autoon tarkoittanut. On siis mielenkiintoista onko tuo muutos nyt ok vai ei, sillä valmistajahan on tuon osan tuohon tarkoittanut, mutta samalla ohjausgeometriaan tulee muutoksia. Älä ihmeessä tuosta katsurille hiisku ellet halua riskeerata hicasin asennuksia, mutta jos uskallat niin tiedustele asiasta, sillä tuon selviäminenhän selkeyttäisi hicasin poiston käytäntöjä. Summa summarum. Sulle pitäisi helpommillaan riittää, että tulostat nettisivulta sopivat tuotetiedot katsurille.