Velkku

Käyttäjät
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Velkku

 • Rank
  Member
 • Birthday 01.01.1
 1. Tarvisin etupuskurin r32 gtr skylleen. Kunnolla ei ole kovin paljon väliä kuhan kiinni pysyy. Veli-Matti Patinen 0407574488 Sähköposti velkku83@gmail.com
 2. Vs: GT-R -laatikko? Ei se R34:sen vakioloota mikään dog box ole, se on vain Getragin valmistama normaali 6-vaihteinen, ihan samanlailla sielläkin synkrot ja vinohampaiset rattaat on. Peruslaatiikko on R34:ssa sama kuin MK4 suprassa. Tuo kuulemma on hieman 5-vaihteista kestävämpi, ehkä. Juu tuo keskipala on kyllä hyvä olla vahvistettu OS-GIKENin sarjojen kanssa. Näin itselläkin on. Mitä muutoksia vaatis r32:seen että siihen sais ympättyä perään ton r34:sen lootan?
 3. Vs: GT-R -laatikko? Onko muuten kellään tietoa että rikkooko vaihteistoa tai jakolaatikkoa jos on r32 gtr edessä halkaisijaltaan pienemmät renkaat kuin takana ja ajelee normaalisti nelikkona.
 4. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy no mulle sanottiin että tuo antais semmosen 600-650 konia mutta sittenhän se selviää ku pääsee kokeilee. on mulla tossa koneessa alakerta tehty uusiks ja pitäis kyllä kestää. kampiakseli heikoin lenkki kun se on vakio viel toistaseks. mäntien pitäis kestää 1200 kaakkii ja veivien 1000 ni eiköhän niillä tommoin holsetti nöyrry Öljypumppu feilaa tai suutin menee tukkoon, kyllä kone nöyrtyy - mahikset on Mitkäs ne holsun siipikoot on? Lähtekää vaikka siitä liikkeelle. edit: jos se 63/77 siivillä niin tiukassa on tuo 800 pollea.. totta joo, öljypumpun vaihoin niosmon tekeleeseen ja suuttimiks hommaan tonniset ev14 tässä koht puoleen. siipi kokoi en muista ku kaveri ne mittaili sillo ku ahdin oli viel irti mut muisti kuva oli että jotain tota koko luokkaa ne suunnilleen ois ollu. pakopesä on vaihdettu vakiota pienempään tuossa.
 5. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy no mulle sanottiin että tuo antais semmosen 600-650 konia mutta sittenhän se selviää ku pääsee kokeilee. on mulla tossa koneessa alakerta tehty uusiks ja pitäis kyllä kestää. kampiakseli heikoin lenkki kun se on vakio viel toistaseks. mäntien pitäis kestää 1200 kaakkii ja veivien 1000 ni eiköhän niillä tommoin holsetti nöyrry
 6. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy ei välttämättä kannata vakio sisuskaluilla lähteä tuollaiseen leikkiin... ei oo ollu sisuskalut vakiot enää pitkään aikaan. kansi on enää vakio mutta sekin muuttuu kuhan saa rahat kasaan uusiin nokkiin.
 7. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy joo no suunnitelmissa ois tumppaa siihen semmonen puol toista baria painetta tulemaan tolla ni sil saa jo jonkun verran monoo koneesta pihalle. tai jos ostais isommat suuttimet ni vois ottaa sen verran mitä suostuu holsetti antamaan tehoo.
 8. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy Osaisitko sanoa että mihin suuntaan ja kuinka paljon kannattais kääntää nokkia? Ite en ole viel kerrinny näitten rakenteluiden aikana perehtyä nokkien ajoituksiin. Varsinkaan kahen nokan koneissa. Minkälainen pakosarja tässä on? Onko ns. "twin scroll", eli jaetulla kollektorilla oleva? Se vaikuttaa heräämiseen aika reilusti. Jo 2-litrainen 4G63 Eclipsen nelipyttyinen heräilee HX52:lla täyteen ahtopaineeseen 5100r./min. Ja 5600 eteenpäin on aikalailla täysi huuto päällä. Tuollaisessa jaettu pakosarja ja kaksi erillistä hukkaporttia, niin etteivät pakopulssit sekoitu missään vaiheessa. RB26 on kyllä lyhytiskuinen moottori, joten pakokaasuissa ei välttämättä ole samallatavalla energiaa, kuin pitempi iskuisissa, tilavuutta on kyllä runsaasti tuota Mitsua enemmän, luulisi spuulaavan paremmin. Jollain ulkomaan Supraforumilla olivat testanneet myös 2ZJ:ssa jaetulla kollektorilla ja yhdellä hukkaportilla, sekä jaetulla kollektorilla ja kahdella hukkaportilla olevaa pakosarjaa. Ahdin oli GT42R ja se heräsi 500r.min aiemmin täyteen ahtopaineeseen, sekä vääntöhuippu oli 1000r.min aikaisemmin vain siis sillä erolla, että tuon kahden hukkaportin systeemissä ei pakopulssit sekoitu keskenään?? mul on yhell' 60mm hukkiksella tuo ja en kyl nyt yhtään muista onko jaettu kollektori mutta väänsin piruuttaan imunokkaa 4 astetta aikaiselle ja pakoa 2 myöhäiselle ni rupes ahdin herää jo 4000rpm ja 5 tonnin tuntumassa on nyt jo sen verran ahtoo mitä hukkis antaa myöten. oli tosin kalvo rikki ni ku sain uuden laitettua ni nyt on taas minimi 0,7 ahdot ni tarvii hieman ruuvvia kiristää ja käydä säädättää. mut tulipahan pari tuhatta kiekkaa lisää teho aluetta kuitenkin.
 9. Vs: Nopeita vastauksia pieniin pulmiin? Kysy täällä niin nopeimmat vastaa! Mulla specin täyslevysintteri, vaatii reilua lämmittelyä ennenkuin alkaa pitämään. Sintterissähän kitka kasvaa luiston lämmön (luiston) myötä, toisinkuin normaalissa levyssä. Kyllä mun mielestä silloin sintterissä jotain häikkää jos vaatii reilua lämmitystä. Mulla ainakin pitää ihan kylmiltään sen mitä pitäisi. Hiilarikytkimet ne rupee pitää mitä enemmän ne lämpiää. Sintterit menee huonoks jos ne pääsee luistamaan.
 10. Vs: Nopeita vastauksia pieniin pulmiin? Kysy täällä niin nopeimmat vastaa! Riippuen varmasti koelaudasta, mutta muistikuva olis, että 200€ paikkeilla.. Oman r33 skyllen kojelaudan nukkautus tais olla 80€. Ite nukkautin myös ovipahvit yms. mutta ei oikein sovi tuo nukkautus osille joiden kanssa ollaan paljon kosketuksissa. Missä tuohon hintaan sai nukkautettua? Onko skyllen kojetaulun irroitus kuinka suuri projekti?
 11. Vs: Nopeita vastauksia pieniin pulmiin? Kysy täällä niin nopeimmat vastaa! Paisarihan se juuri on. Eli kun syyläriin tulee paine ja jos on liikaa nestettä niin korkki avautuu ja päästää nesteet/paineet sinne. Ja sitten taas kun nestettä liian vähän niin se hörppii sieltä enemmän syyläriin ja järjestelmään. Ok. Ku muissa autoissa mulla ollu suljettu se paisari ja tuo taas on avonainen että pääsee sieltä liiat nesteet valumaan maahan. Ja aika oudolta tuntuu että syylärin korkki aukeis muuten kuin paineen vaikutuksesta eli siis laskis toiseen suuntaan nestettä valumaan.
 12. Vs: Nopeita vastauksia pieniin pulmiin? Kysy täällä niin nopeimmat vastaa! R32 gtr:n syylärin korkin luota lähtee letku semmoseen erilliseen jäähdytin neste säiliöön ni mikä virka sillä oikein on ku se ei paisari ole kuitenkaa ja eihän sieltä takaisin syyläriinkään vissiin pääse neste valumaan?
 13. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy Osaisitko sanoa että mihin suuntaan ja kuinka paljon kannattais kääntää nokkia? Ite en ole viel kerrinny näitten rakenteluiden aikana perehtyä nokkien ajoituksiin. Varsinkaan kahen nokan koneissa. Suosittelen ihan oikeasti perehtymään aiheeseen ennen kuin koitat säätää niitä yhtään mihinkään suuntaan. Aiheesta on tälläkin foorumilla reilusti juttua, eikä kirjallisuudenkaan tai edes nettiartikkeleiden lukeminen ole missään nimessä huono idea. Pätee oikeastaan ihan kaikkeen rakentamiseen. Jos et tiedä mitä teet, älä tee sitä. Tässä on jo viime aikoina ollut useampiakin projekteja joissa on ollut isot unelmat ja katastrofaaliset tulokset. Just my 2 cents.. Juuri kuten Filk sanoi. Nokkien säätö on yksi sellaisista asioista joissa todella täytyy tietää mitä tekee, virheen sattuessa menee herkästi niin kansi, venttiilit kuin männätkin vaihtoon. Overlapia lisätään aikaistamalla imunokkaa ja myöhäistämällä pakonokkaa. Kannattaa kuitenkin antaa homma tehtäväksi sellaiselle henkilölle joka on noita tehnyt, ja opiskella itse vieressä jos mahdollista. Totta ja ite ku puljannu vaan semmosten koneiden kanssa aikaisemmin missä ei ole venttiileillä mahdollisuutta ees ottaa mäntiin kiinni ni ei ole ollu niin väliä. Oon tuossa tutkinu engelsmannien sivuilta juttuu ja siel sanottiin että imunokkaa 4 astetta aikaiselle ja pakoa 2 myöhäiselle jos on vakio nokat. Jostain kuullu että speed-importsin jani olisi joskus vakio nokkien ajoituksia säädelly omassa autossaan ni pitää häneltä varmaan kysellä miten tuo menee.
 14. Vs: R32 GT-R Singleturbo projekti loppusuoralla - rötää, ei ota kierroksia mutta käy Osaisitko sanoa että mihin suuntaan ja kuinka paljon kannattais kääntää nokkia? Ite en ole viel kerrinny näitten rakenteluiden aikana perehtyä nokkien ajoituksiin. Varsinkaan kahen nokan koneissa.