Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

Reisinki

Members
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Reisinki

 • Rank
  n00b
 1. alusta

  Tunkkivoimat ulkokurvin puolella, quora.com Alatukivarsi puristus, ylätukivarsi veto. Sisäkurvin puolella voimat toisinpäin. Tekstissä sanotaan että muuttaa jouseen kohdistuvaa voimaa. Eli toi löysemmät takajouset on oikein.
 2. alusta

  Edessä 10 cm ja takana enempi kuulostaa kohtalaisen hyvälle ja luulisin että maltillinen määrä. Hyvä että jacking esille. Tukivarsivoiman pystykomponentti joka välittää geometrista painonsiirtoa pyörän ja korin välillä. Ulkokurvin puolella nostaa koria ja sisäkurvin puolella painaa koria alaspäin. Kuvahausta race car jacking forses löytyy kuvia voimista. Ne missä nuoli keskelle autoa on väärin ja väite että ois jotenkin pois pidosta ei pidä paikkaansa. Tehdasautoissa asiat oikeissa suhteissa. Laskentaohjelmat vähentää virhemahdollisuuksia. Aina pitää testata ja tutkia mikähän tilanne nyt vois olla.
 3. alusta

  Hyvin on seurattu kehitystä. Ennen oli kallistuskeskiö alas, nykyään nostetaan jolloin jousten liike vähenee. Riittävän jäykät vakaimet. Eli korin kallistuskulma rajataan camperin/pidon kannalta. Wrc autot vakaita vaikka kovalla jarrutuksella mennään sisään hitaisiin mutkiin ... kääntyy hyvin kun paino keulalla ja takapää jonkun määrän luistaa. Jousifrekvenssejä, henkilöauto 0,9, ralli 1,7, radalla 2:sta ylöspäin. Kallistuskeskiö on teoreettinen, todeellisuudessa sarana puuttuu. Kokonaispainonsiirto on painopisteen korkeus x keskipakoisvoima. Geometrinen radan pinnasta kallistuskeskiöön Elastinen eli jousten ja vakaimen osuus kallistuskeskiöstä painopisteeseen. Löysempien jousien kannattajia muualla myös.
 4. alusta

  Noi hyvii Asiat yksittäisinä ei hirveen vaikeita, ongelma siinä että niitä on paljon ja ne vaikuttaa omalla määrällään eri ajotilanteissa jonkun verran. Riittävästi pitää käydä läpi että tärkeysjärjestys ja merkitykset tulee suhteisiin. Vuosi voi olla lyhyt aika ja englanti kielenä välttämätön. Fysiikkaa ja mekaniikkaa vähä tarvii, voima, momentti, massahitaus ja jotain semmosta. Renkaan muuttujat: paino, camper, paine, auraus. Kontaktialue on se mitä ajatellaan / tehdään. Caster ja kpi kantsii ajatella omana kokonaisuutena jne. Keskeisiä painopisteen korkeus ja sijainti suhteessa akseliväliin. Kori jäykkä, nostaa epätasapainotilanteessa pyörää. Pitkittäin painonsiirto aiheuttaa epätasapainoa ilman audi q7 vakaimia. Milken dynamiikka jotain yli 800 sivuu, kovasti teoreettinen. Käytännön ymmärtäminen kuitenkin pitäs olla. Sillee mahdollisuuksia koska dynamiikkaosaamista löytyy vähän. Ruotsi ja Norja hyvii.
 5. alusta

  Ackerman % ; Renkaan kulkulinja muuttuu sortokulman (slip angle) mukaan, voi kisarenkaalla olla vaikka 8 astetta. Tarkoitus kait pitäs olla että saman akselin pyörät ottaa yhteensä mahdollisimman suuren määrän sivuttaisvoimaa. Sisäkurvin puoleisen renkaan pitokäyrä, (tästä lukenut jonkun artikkelin), on laajempi, mikä vähentää ongelman vakavuutta.
 6. alusta

  Herätetään vanha keskustelu henkiin. Korin kallistus aiheuttaa campperin muuttumista erillistuennalla positiiviseen suuntaan koska tuennan kiinnityslinja kääntyy korin kallistuessa. Tarvitaan kallistusjäykkyyden mukainen määrä staattista campperia. Kallistusjäykkyys on: 1. kallistuskeskiön korkeus = geometrisen painonsiirron määrä. 2. jousien ja vakaimien jäykkyys = elastisen painonsiirron määrä. Ensin valitaan jousien jäykkyys eli sopiva luonnollinen frekvenssi Hz. Sitte päätetään paljonko saa kallistua esimerkiksi 1,5 g:n sivuttaisvoimalla. Laskentaohjelmaan arvot ja mitotetaan kallistuskeskiön koerkeus ja vakaimien jäkkyys samalla tulee neutraali tasapaino, front diagonal %. Tasapaino: löysempi pää pitää paremmin - yli/ali ohjaus Renkaan kulumista kannattaa tutkia ja lämpöjä mitata reunoilta ja keskeltä ( paine ) Dynaaminen camperalue 0 .... -1,5 hyvä, vetävissä pyörissä vähemmän. Tuli auton dynamiikka melko lyhyesti.
 7. Hyvin mahdollista mutta teknisesti vaikea, jotta saa ajo-ominaisuudet säilymään. Jousifrekfenssit voi mitottaa löysiksi, vaikka 1 Hz. Jäykkyyttä saa vakaimilla ja nostamalla kallistuskeskiötä, joka madalluksessa laskee, mikä vähintää pitäis korjata takaisin. Korin kallistus aiheuttaa erillistuennalla kamperin muuttumista positiiviseen suuntaan. Siksi tarvitaan kallistusjäykkyyttä. Tasapaino menee huonoksi jos etu- ja takapäätä ei muuteta samassa suhteessa. Jäykempi pää nostaa pyörää ja löysempi pitää paremmin. Auto on yli- tai aliohjaava. Englannin kielisiltä sivuilta löytyy lisätietoja kiinnostuksen mukaan.
×