Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

Garveldeth

Klubilainen
 • Content count

  119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Everything posted by Garveldeth

 1. Vapaamuotoista keskustelua

  Koititko aktivoida ABSeja ajossa? Jonkun verran juttua lukenut että sinne ABS järjestelmään jos jää ilmaa niin liikkeessä aktivoivat sitä ABS järjestelmää ja omaani jarruttelin voimakkaasti hiekkapihatiellä. Yks kikka on myös jollain kumivasaralla yms vähän naputella ilmauksen yhteydessä satulaa niin tärinästä voi kupla(t) lähteä liikkeelle. Vähän kaukaa haettu mutta pääsylinteri kunnossa eikä vuoda? Hieman mystistä kyllä jos olisi ilmauksen aikana antautunut. Jarrusatuloita et tainnut teräspunoksien vaihdon yhteydessä käyttää irti?
 2. Face jne?

  Hyvää ja monipuolista settiä. Toisen lajin foorumilta (meinaan siis ei autohin liittyvää) on kanssa keskustelut hävinneet oikeastaan kokonaan ja siirtynyt Discord -palvelimelle. Syynä osittain kun ko. lajissa paikallinen harrastajien keski-ikä pyörinee siellä 24v tienoolla ja monella kuuluu myös PC pelailu yleisharrastamiseen. Ko. alusta onkin mielestäni kohtuullinen välimalli FB/WA ja foorumin väliltä, vaikkei sinnekään saa kyllä tietoa oikein "varastoitua". Kuitenkin tuon kuolleen foorumin takia osa lajin pariin pyrkivistä luuleekin ettei paikkakunnalla ole edes toimintaa kun ei foorumilla (mihin itsensä googlella löytää) ole ollut mitään elämää useampaan vuoteen. Ikäisissäni työtovereissa olen kanssa huomannut että ei porukalla enää ole mitään PCtä tai välttämättä edes läppäriä, tai jos moinen löytyy niin käyttö on hyvinkin satunnaista, vain muutaman kerran kuussa. Itse kun olen kasvanut nokka kiinni PCssä (ja tulee tuota pelailuakin aika paljon harrasteltua) niin on kone käytännössä aina auki kun itsekin olen hereillä, ja samalla myös tämäkin foorumi. Harmittelen itsekin foorumien hiljentymistä sillä olen näistä, sekä suomen että enkunkielisistä, ammentanut suurimman osan autotietouttani kun ei omassa lähipiirissä kovin montaa samalla tavalla autoista kiinnostunutta satu olemaan. Tai ainakaan samoista automerkeistä. Tuohon kerhon FBhen liittyen muuten: Onko kerholla 2 FB kanavaa vai onko toinen kerhon "virallinen" julkaisukanava ja toinen kerholaisten (pääasiassa myyntipalsta)? Puhun siis DNSF ry - Datsun Nissan sports cars of Finland ja Datsun Nissan Sports cars of Finland. En nimittäin aluksi tajunnut tuota toista ja ihmettelin kun tuo ensimmäinen oli FBnkin puolella kovin hiljainen Toisessa taas tulee päivittäin tavaraa.
 3. Vapaamuotoista keskustelua

  Nopealla vilkaisulla näyttäisi nuihin non-bremboihinkin saavan mm. ferodon ja EBCn parempia paloja. Brembojen levy taisi olla halkaisijaltaan kanssa hieman isompi.
 4. Vapaamuotoista keskustelua

  Ne on kyllä katsottu. Heti ensimmäisenä kesänä tuli tarkastettua ja viimetalvena takapuslien ja SPC säätöpulttien jälkeen taas uudelleen. Eipähän tuo sinänsä paha rasti ole jossain 4-5 mm urasyvyyden kohdalla vaihtaa puolia päikseen jos jostain syystä epätasaisesti kuluu. Voisihan nuo vielä ensi kesänä tarkastaa uudestaan kun taisin kyllä takakelkan etupuslien alle lisätä prikan kulmien säädön jälkeen.
 5. Vapaamuotoista keskustelua

  Kuluuko muillakin oikea takarengas ennen vasenta loppuun? Urasyvyydessä 1,5 - 2mm eroa ja sama oli viime parissa. Entä paljonkos tuli zetoihin kesäkaudella kilsoja? Omaani kertyi 9700km. Äkkiä tulee muutamat lisäkilsat kun lähtee Turussa ja Kalajoella käymään täältä susirajalta.
 6. Vapaamuotoista keskustelua

  Onko kukaan vaihellu nuita keskellä olevaa kolmea lisämittaria? Kiinostaisi vaihtaa volttimittari tarkempaan ja kytkeä siten että olisi hifien kanssa samaan aikaan päällä. Samoiten kiinnostaisi vaihtaa öljynpainemittari hieman luotettavampaan ja mahdollisesti sellaiseen, missä olisi öljynpaine sekä -lämpötila samassa.
 7. Keulan kolina -> Hyviä vinkkejä?

  Itselläni ei ole kyllä mitään kolinoita edestä kuulunut niin siltä osin menee mutuiluksi. Renkaat voi kulua ihan sen takia jos rengaskulmat pielessä. Mitä tulee mieleen niin toinen koiranluu, etummaisempien tukivarsien puslat, toisen puolen ylätukivarsi, iskarit? Kallistuksenvakaajan puslat tuskin alkavat kolisemaan elleivät melkein tipahda. Tuota alustangeometriaa katsoessa ei tule kyllä oikein muuta mieleen mikä pelkästään montuissa voisi kolista. Onko vakio alusta?
 8. Keulan kolina -> Hyviä vinkkejä?

  Kuluuko eturenkaat millä tavalla? Sisäkantilta/ulkokantilta? Ja kuinka nopeasti? Kuuluuko kolina minkälaisissa tilanteissa?
 9. Vapaamuotoista keskustelua

  No sitten uskaltanee huoletta nuo metallikenno berkit hommata. Ja CEL valoa tosiaan en haluaisi vaikka ainahan se riski on olemassa. Jenkkilässä ainakin moni on Berkeistä ja Kinetixeistä sanonu ettei pitäs CEL valoa tulla.
 10. Vapaamuotoista keskustelua

  Hmm. Nuissa Kinetixeissä ei tosiaan taida olla tuota laippaa mikä tulee kiinni laatikon alla olevaan rautaan. Pitäsköhän sitä ottaa Berkit sitten. Tuskin vaparivireistä niin innokkaasti sylkee sisuksia ulos Kytkinkilkkeetkin ajattelin samalla, Southbendin stage 3 nyt oon päätymässä. Tuo stage 3 kyllä vaparivireille melko overkill mutta stage 2 ei ole valmista kittiä vauhtipyörän kanssa niin tulisi maksamaan enemmän. Samalla päivittyy kytkinlinja ja työsylinteri järeämpään ZSpeedin sylinteriin ja taidanpa nyt sen pääsylinterinkin samalla kertaa laittaa niin ei tarvitse sen kestosta enää murehtia.
 11. Vapaamuotoista keskustelua

  Olikos muuten aftermarket cateista kokemuksia? Lähiaikoina olisi tarkoitus tilailla kytkinpakettia niin samalla ajattelin hi-flow catit hommata. Kinetix tai Berk nyt ollut ensisijaisesti mielessä.
 12. Vapaamuotoista keskustelua

  @JV-Z joko on kehys asenneltuna? Kiinnostaa tuollaisen asennus, millaisia ongelmia tai kompromisseja siinä tulee (jos tulee). Omaani laitoin puhelimelle Celly Ghost magneettikiinnityksen tuohon keskikonsolin luukkuun. Alkuperäisellä teipillä vaan ei olisi millään pysynyt kun luukku on kaareva ja koitin aluksi jollain halvalla 2-puolisella teipillä mutta ei ollut oikein luottoa siihen. Nyt sitten lisäsin jytyä 3M teippiä jota laitoin vielä lisäkerroksen 3 reunalle niin sai hyvän kontaktin tuohon luukkuun. Musta ponnari peittää valkoisen teipin loistamisen raosta Yllättävän jämäkkä tuo magneettikiinnike. Eilen tuli nappaistua Lappeenrannan EMMA kisoista E-3000€ luokan voitto. Vielä pitää Kalajoelle lähteä finaaleihin kahden viikon päästä.
 13. Vapaamuotoista keskustelua

  Mielelläni voin joskus demota jos samoille häppeningeille satutaan. Alkaa sitä nuitakin jo kohta kahdella kympillä saamaan. Omassani oli 2 vuotta sitten suunnilleen samoja pyyntihintoja Mutta eipä nuita 350z HR koneilla ole turhan paljoa ollut nettiautossa tarjolla.
 14. Vapaamuotoista keskustelua

  Tuli sitten (vihdoin) hommattua Helixin DSP.3. Taisi mennä 5 iltaa autoa mittaillessa kalibroidulla mikillä ja REWillä jotta sai säädöt hyväksi. Opetteluun meni kyllä varmaan pari iltaa On se kunnon prossulla vaan niin paljon mukavampi säätää laitteistoa kuntoon. Nyt uskaltaakin sit käydä Lappeenrannan EMMA osakilpailussa hakemassa parempia pisteitä. Tuli eilen myös käytyä muutamia kuvia napsimassa. Ei tahdo kyllä enää tuolla 10v vanhalla kameralla saada kunnollisia kuvia. Aika samaa tasoa saan omalla puhelimellani. Kamerassa on kuitenkin vielä hieman paremmat säätömahdollisuudet. (alla olevista kuvista 1 on puhelimella ja 2 kameralla).
 15. Vapaamuotoista keskustelua

  Minkälaista pompotusta tai mikä pompottaa? Ei oo kyllä itselläni mitään epämääräistä ollut ajellessa. Sullahan tais olla samankokoiset renkaat eessä ja takana, mutta taitaa ne sellaisella rengastuksella ajella mm. jenkkilässä aika paljonkin.
 16. Vapaamuotoista keskustelua

  Ei se EMMA huonosti menny etenkään ekaksi kerraksi: 3/5 sijoitus omassa sarjassani (E 3000€) äänenlaadusta pisteet 195/280, asennuksesta täydet. E Unlimited luokkaan jos oisin menny nii oisin päässy jopa 2. sijalle. Sen verran mukavaahan tuo oli jotta pitänee varmaan vielä Lappeenrantaan syyskuun alussa lähteä hieman tweakatuilla säädöillä. Palkintojen jaossa sain muuten vielä extra aplodit kun tulin Zetalla Pitäs tulla myös pätkää jossa pääsen jäätämään ja unohtamaan puolet asioista youtubeen Autohifikanavalle
 17. Vapaamuotoista keskustelua

  265/35 on vielä taulukoiden sallimissa puitteissakin minimi 10,5" vanteelle, eikä pitäs vielä tökeröltäkään näyttää. Ulkonäköpuitteissa tietysti sitten eri asia, tykkääkö beefymmän näköisestä renkaasta vai leveemmän näköisestä vanteesta. Mulla on 9,5" leveä ET5 265/35 renkaalla ja lokarien pokkaus rullattu. Noin 10mm on vielä tilaa lokarin reunaan eikä oo nykysetupilla vielä raapinut ollenkaan. Camberitkin on laitettu SPL pulttien kera niin lähelle nollaa kuin saa (-2,2° taisi olla). Aiheesta toisille urille: Ensi viikon lauantaina käyn Kouvolan EMMA osakilpailussa koittamassa onneani ja hakemassa tuomarien mietteet omasta laitteistota.
 18. Vapaamuotoista keskustelua

  Voisitko punnita vanteen ja jahka korvaava takavanne saapuu niin sen kanssa? Kiinnostaisi kovasti tietää minkä painoiset nuo on verrattuna muihin vaihtoehtoihin mitä olen ajatellut. On nuista vanteista kyllä netissä varmaan painot tulleet vastaan mutta ei ole välttämättä aina aivan samalla specsillä ole. Liekkö näissä TE37SL malleissa eri concave asteita vai onko eri ET tehty vaan tuolla keskiosan pituudella?
 19. Vapaamuotoista keskustelua

  Mulla on Mutekin mutterit. Kriteereinä oli laadukkaat punaiset mutterit joissa saisi väri pysyä paremmin kuin halvemmissa muttereissa. Nuo on samalla kaikki erikoishylsyllä avattavia. Kevyetkin ovat. Nuista muttereista taisi porukka mainita tällä samaisella foorumilla kun vanhoja threadeja selailin. https://fullcartuning.com/56979-muteki-closed-wheel-nuts-m12x1-5-steel-35mm Henk koht en ajattele että vanteen arvo tippuisi yhtään jos kiinnityspulttien kohdalla pinta on kulunut. Toki siitä reiän ympäriltä jos on liian isolla hylsyllä hinkattu pilalle niin se nyt on asia erikseen.
 20. Vapaamuotoista keskustelua

  Eilen tuli vaihdettua eteen uudet renkaat, Goodyearin Eagle F1 Assy 5, kokona 245/35. Edelliset oli Falken Azenis fk953 kumit pykälää pienempänä 235/35. Koon kasvattamisesta huolimatta rengas/vanne kombo keveni 0,5kg molemmilta puolilta. Yhdestä kattavassa testissä oli verrattu kaiken muun ohella myös painojakin ja tuo Eagle Assy 5 taisi olla keveimmästä päästä ellei testin kevein. (löysimpäs testin kun vartin kaivelin: https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-UHP-UUHP-and-Track-Day-Tyre-Test.htm) Aiemmin keveni takaa 0,7kg kun vaihdoin takarenkaat Kumho ecsta ps91 275/35 -> Kumho ecsta leSport 265/35 kokoon. Omissa vanteissa olisi kyllä keventämisen varaa: Takavanne noin 14kg + ~1kg spaceria. Aiemmin mainitsemani Work T5R pitäisi olla ~10,5kg painoinen 19x10,5" kokoisena. Tuossa ehkä vanteen profiilista yks parhaita kuvia (vaikkakin vääränmerkkisessä autossa :D):
 21. Vapaamuotoista keskustelua

  Punnitsitko vanteita tai onko painotietoja? Paljonko nuissa on ET? Advania olen itsekin hieman mietiskellyt mutta jotenkin ei tuo "rimpula" 6 puola omaan makuun mene niin hyvin zetassa. Kuvissasi nuo puolat näyttää kyllä reilusti isommilta mitä netissä näkemissäni. Sit itsellä on myös pääsiassa hakusessa 5-/6- puolana joko törky concavea tai mahd leveää huulta. En ole vielä oikein päättänyt mutta eipä tuo ole vielä hankinta tämän vuoden juttuja muutenkaan. Work Zeast St1 alkanut viimeaikoina istumaan silmään vaikkakin on hieman väliinputoaja huulen ja concaven välillä. Ja T5R sitten concave puolelta mutta kuvia katsoessa ei ehkä ole ihan niin paljon concavea mitä olisin hakemassa. Livenä voisi tilanne olla sit toinen.
 22. Vapaamuotoista keskustelua

  Facebookista löytyy firma nimeltä Pro-Rims. Siellä oli ainakin toukokuun lopussa TE37SL setti 19x9,5/10,5 ET22/12 setti kaupan 2200€. Nyt törmäsin sivuun josta tarjontaa on helpompi selata kuin FB feedin kautta: https://www.autoyas.com/FI/Jyväskylä/419028828840551/Pro-Rims Tullut ko. firman tarjontaa seurailtua jo parisen vuotta ja samalla kartoittanut minkälaiset valssit sitä itselleen seuraavaksi hommaisi nuissa Volkeissa ois kyllä specsit kohillaan. Hyvännäköiset vanteet kyllä mutta omaan makuun saisi olla joko reilummin lippaa tai enemmän concavea.
 23. Vapaamuotoista keskustelua

  En ole vielä itsekään nähnyt kuin muutaman pikaviestimen pakkaaman kuvan. Laittelen linkkiä jahka kerkeää nuo jonnekin uppaamaan. Ensimmäistä kertaa oli kaverini liikkuvia autoja kuvailemassa niin sanoi itsekin jännittävän että mitenkä kuvat onnistuivat kun ei siitä kameran pieneltä näytöltä oikein saa selvää
 24. Vapaamuotoista keskustelua

  Juu nuo kanteilta kuluneet etuset ovat useita vuosia vanhat. Ja kesti ne minunkin ajossa 10k joten ei ole tilanne ihan niin paha. Kuun lopulla saan uudet eturenkaat niin sitten on edessä ja takana uudet renkaan nykyisillä kulmien säädöillä. Huhtikuun säädön jälkeen edessä aavistus aurausta, -1,6° camberia. Takana oli -2,3° camberia mut ihan tarkkaa tietoa en nyt tiedä kun kallistin tuota takakelkkaa vielä hitusen lisää. Omalla diy mittalaitteella näytti että olisi aavistus camberia muuttunut auraukseksi, mikä onkin ihan loogista kun sitä kelkkaa kallistaa eteenpäin.
 25. Vapaamuotoista keskustelua

  Itse olen käsittänyt että liiallinen auraus/haritus söisi juurikin sisä/ulko kulmia. Omia kokemuksia ei tosin kauheasti ole vaan internettiä kahlaamalla löytänyt tällaista infoa. Takarenkaissa oli sisäkantit myös viime syksynä kuluneet muttei olleet läheskään näin pahasti kuin nyt etusessa vaan enemmän kuten ao. kuvassa eli tasaisemmin. Ja takana camberia taisikin olla jotain -2,5° -2,9° väliä ennen nuita SPC pultteja. Edessä on tämän kesän ollut -1,6°, viime vuonna oli toisella puolella -2° mutta sai nyt aurauksen hienosäädöllä molemmat aika tasan. Vanne on 8,5" ja rengas on 235/35R19, eli ei tuo pitäisi liian pieni olla. On vain kulunut sisäpuolelta niin radikaalisti jotta näyttää joltain venykumilta Seuraavaksi on tulossa kyllä 245/35.
×