Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

Garveldeth

Klubilainen
 • Content count

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Garveldeth last won the day on July 2

Garveldeth had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About Garveldeth

 • Rank
  Expert Poster
 1. Vapaamuotoista keskustelua

  Voisitko punnita vanteen ja jahka korvaava takavanne saapuu niin sen kanssa? Kiinnostaisi kovasti tietää minkä painoiset nuo on verrattuna muihin vaihtoehtoihin mitä olen ajatellut. On nuista vanteista kyllä netissä varmaan painot tulleet vastaan mutta ei ole välttämättä aina aivan samalla specsillä ole. Liekkö näissä TE37SL malleissa eri concave asteita vai onko eri ET tehty vaan tuolla keskiosan pituudella?
 2. 350Z subikotelo 10", OEM paikalle

  Tästä saisi edukkaasti lisää bassoa jos ei halua uhrata yhtään konttitilaa. Omastani koitin vuorata vakiopaikan pellit umpeen äänenvaimennusmatolla ja kotelo hakkaa mennen tullen. Japanin/UK tuontiin laitettuna toistovaste todennäköisesti parempi kun ei suoraan kuskin takaa soi -> taajuusvasteen droppi eri taajuudella tai ei ollenkaan.
 3. Vapaamuotoista keskustelua

  Mulla on Mutekin mutterit. Kriteereinä oli laadukkaat punaiset mutterit joissa saisi väri pysyä paremmin kuin halvemmissa muttereissa. Nuo on samalla kaikki erikoishylsyllä avattavia. Kevyetkin ovat. Nuista muttereista taisi porukka mainita tällä samaisella foorumilla kun vanhoja threadeja selailin. https://fullcartuning.com/56979-muteki-closed-wheel-nuts-m12x1-5-steel-35mm Henk koht en ajattele että vanteen arvo tippuisi yhtään jos kiinnityspulttien kohdalla pinta on kulunut. Toki siitä reiän ympäriltä jos on liian isolla hylsyllä hinkattu pilalle niin se nyt on asia erikseen.
 4. Vapaamuotoista keskustelua

  Eilen tuli vaihdettua eteen uudet renkaat, Goodyearin Eagle F1 Assy 5, kokona 245/35. Edelliset oli Falken Azenis fk953 kumit pykälää pienempänä 235/35. Koon kasvattamisesta huolimatta rengas/vanne kombo keveni 0,5kg molemmilta puolilta. Yhdestä kattavassa testissä oli verrattu kaiken muun ohella myös painojakin ja tuo Eagle Assy 5 taisi olla keveimmästä päästä ellei testin kevein. (löysimpäs testin kun vartin kaivelin: https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-UHP-UUHP-and-Track-Day-Tyre-Test.htm) Aiemmin keveni takaa 0,7kg kun vaihdoin takarenkaat Kumho ecsta ps91 275/35 -> Kumho ecsta leSport 265/35 kokoon. Omissa vanteissa olisi kyllä keventämisen varaa: Takavanne noin 14kg + ~1kg spaceria. Aiemmin mainitsemani Work T5R pitäisi olla ~10,5kg painoinen 19x10,5" kokoisena. Tuossa ehkä vanteen profiilista yks parhaita kuvia (vaikkakin vääränmerkkisessä autossa :D):
 5. Vapaamuotoista keskustelua

  Punnitsitko vanteita tai onko painotietoja? Paljonko nuissa on ET? Advania olen itsekin hieman mietiskellyt mutta jotenkin ei tuo "rimpula" 6 puola omaan makuun mene niin hyvin zetassa. Kuvissasi nuo puolat näyttää kyllä reilusti isommilta mitä netissä näkemissäni. Sit itsellä on myös pääsiassa hakusessa 5-/6- puolana joko törky concavea tai mahd leveää huulta. En ole vielä oikein päättänyt mutta eipä tuo ole vielä hankinta tämän vuoden juttuja muutenkaan. Work Zeast St1 alkanut viimeaikoina istumaan silmään vaikkakin on hieman väliinputoaja huulen ja concaven välillä. Ja T5R sitten concave puolelta mutta kuvia katsoessa ei ehkä ole ihan niin paljon concavea mitä olisin hakemassa. Livenä voisi tilanne olla sit toinen.
 6. Vapaamuotoista keskustelua

  Facebookista löytyy firma nimeltä Pro-Rims. Siellä oli ainakin toukokuun lopussa TE37SL setti 19x9,5/10,5 ET22/12 setti kaupan 2200€. Nyt törmäsin sivuun josta tarjontaa on helpompi selata kuin FB feedin kautta: https://www.autoyas.com/FI/Jyväskylä/419028828840551/Pro-Rims Tullut ko. firman tarjontaa seurailtua jo parisen vuotta ja samalla kartoittanut minkälaiset valssit sitä itselleen seuraavaksi hommaisi nuissa Volkeissa ois kyllä specsit kohillaan. Hyvännäköiset vanteet kyllä mutta omaan makuun saisi olla joko reilummin lippaa tai enemmän concavea.
 7. Vapaamuotoista keskustelua

  En ole vielä itsekään nähnyt kuin muutaman pikaviestimen pakkaaman kuvan. Laittelen linkkiä jahka kerkeää nuo jonnekin uppaamaan. Ensimmäistä kertaa oli kaverini liikkuvia autoja kuvailemassa niin sanoi itsekin jännittävän että mitenkä kuvat onnistuivat kun ei siitä kameran pieneltä näytöltä oikein saa selvää
 8. Vapaamuotoista keskustelua

  Juu nuo kanteilta kuluneet etuset ovat useita vuosia vanhat. Ja kesti ne minunkin ajossa 10k joten ei ole tilanne ihan niin paha. Kuun lopulla saan uudet eturenkaat niin sitten on edessä ja takana uudet renkaan nykyisillä kulmien säädöillä. Huhtikuun säädön jälkeen edessä aavistus aurausta, -1,6° camberia. Takana oli -2,3° camberia mut ihan tarkkaa tietoa en nyt tiedä kun kallistin tuota takakelkkaa vielä hitusen lisää. Omalla diy mittalaitteella näytti että olisi aavistus camberia muuttunut auraukseksi, mikä onkin ihan loogista kun sitä kelkkaa kallistaa eteenpäin.
 9. Vapaamuotoista keskustelua

  Itse olen käsittänyt että liiallinen auraus/haritus söisi juurikin sisä/ulko kulmia. Omia kokemuksia ei tosin kauheasti ole vaan internettiä kahlaamalla löytänyt tällaista infoa. Takarenkaissa oli sisäkantit myös viime syksynä kuluneet muttei olleet läheskään näin pahasti kuin nyt etusessa vaan enemmän kuten ao. kuvassa eli tasaisemmin. Ja takana camberia taisikin olla jotain -2,5° -2,9° väliä ennen nuita SPC pultteja. Edessä on tämän kesän ollut -1,6°, viime vuonna oli toisella puolella -2° mutta sai nyt aurauksen hienosäädöllä molemmat aika tasan. Vanne on 8,5" ja rengas on 235/35R19, eli ei tuo pitäisi liian pieni olla. On vain kulunut sisäpuolelta niin radikaalisti jotta näyttää joltain venykumilta Seuraavaksi on tulossa kyllä 245/35.
 10. Vapaamuotoista keskustelua

  Ratailu oli kyllä erimukavaa puuhaa. Jäi vielä omasta ajastakin parannettavaa ensi kertaa varten. Varmaan kyllä pyrin tulemaan täysimittaiselle ratapäivälle seuraavan kerran kun hujahtaa tuo 3h ihan liian nopeasti ja tuntuu vähän työläältä ajaa 1500km noin lyhyen ratasession takia. Eturenkaatkin kesti reissun juuri sopivasti: sisäkantit aivan finaalissa kotiutumisen jälkeen. Olikos tämä voimakas sisäkanttien kuluminen madalletuissa zetoissa enemmän sääntö kuin poikkeus? Kulmat olen säädättänyt nyt tänä ja viime kesänä mutta en löytänyt viime kesän raporttia mistään enkä muista oliko auraus pielessä ennen säädätystä. Oli nimittäin jo sisäkanteilla kohtalaista kulumista viime vuonnakin ja renkailla on kyllä ikää. Muuten on kuviota vielä varsin hyvin, 3 - 3,5mm kaikkien pääurien kohdalta.
 11. Vapaamuotoista keskustelua rata-ajosta

  Jeps, kiitti. Aamulla mittasin nuita urasyvyyksiä tarkemmin ja ei ollutkaan ihan niin finaalissa kuin silmämitta aiemmin kertoi. 3-4mm pintaa pl. sisäkantit. Ressailin jo silmäilyn jäljiltä että olisi noin 2mm pintaa jäljellä. Eiköhän sitä näillä vielä mennä.
 12. Vapaamuotoista keskustelua

  Mulla ei kyllä ravista yhtään jarrut, painoipa miten vähän tai paljon poljinta tahansa. En kyllä tiedä milloin edellinen omistaja on vaihtanut levyt mutta ei pitäisi olla ainakaan 2 vuoteen vaihdettu. Veikkaisin ennemminkin 4-6v. Onko muuten brembot vai ne basemallin jarrut? Ei oo Tomeista kyl henk koht kokemuksia mutta jenkkiläisiä tubevideoita kun on tullut aika paljon lärättyä niin tuntuu pitävän aivan julmettua mekkalaa ja dronea.
 13. Itse suunnittelema ja valmistama suljettu subikotelo 25l 10" elementille 350Z vakiopaikalle eli kuskin taakse. Suunniteltu Hertz Mille legend 2500 elementille, mikä mahtuu juuri ja juuri sisään. Elementin magneetille jouduttu raivaamaan muutaman lisämillit kotelon pohjasta jyrsimällä. Rakensin sittenkin konttiin toisen kotelon elementille kun ei omaa hifistinkorvaani miellyttänyt (tavoite käydä EMMA kisoissa). Hyvä saundi kyllä muuten ja perse tärisee mukavasti mutta jäi toistovasteeseen kuoppa taajuudelle 56hz (noin 53-59hz). Vaikutti tulevan seisovaa aaltoa ja/tai vastakkaista vaihetta korin kautta värinänä. Oikein lyhyellä kuskilla saattaa tämä seisova-aalto poistua tai vaihtaa taajuutta. Tämän vajuman ala- ja yläpuolelta toisti kyllä hyvin. Eri elementillä tilanne voi olla toinen, vaikkei se seisovaan aaltoon vaikutakkaan. Seinämävahvuus 18mm pl. etuseinä on 16mm (+ korokerenkaita alhaalla ~20mm, ylhäällä ~30mm) ja kotelon sisällä pohjan ja katon välillä tukirima. Korokerengas on kohtisuorassa ylhäältä/alhataalta ja viistetty sivuilta jotta elementti hengittäisi kotelon sisään paremmin. Korokerengas myös verhoiltu keinonahalla. Kotelon viistossa takaseinässä kaiutinterminaali. Saumat tiivistetty liimalla ja vedetty laatikollisella ruuveja kiinni. Peltiä joutuu muutaman sentin leikkaamaan edestä jotta kotelo mahtuu paikalleen. Samoin isompaa muovipaneelia joutuu aavistuksen hiomaan/leikkaamaan edestä. 70€ + ehjä muovipaneeli jolla saa: Kotelo Pieni muovipaneeli elementin ympäriltä, leikattu kotelon muotoon Täydelliset piirustukset korotusrenkaineen (eivät toki päde aivan 100% koska koteloa tehty paljon käsityönä) Neuvoja ja ohjeita mitä peltejä pitää edestä leikata ja mistä (Elementti/suojaritilä EI sisälly kauppaan) Saa vaikka tarjotakin jos hinta tuntuu kohtuuttomalta. Pelkkiin vanereihin upposi kuitenkin lähes 70€ koska koneistutin korokerenkaat paremman lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuvia rakennusvaiheesta löytyy vaikka kuinka. Sijaitsee Joensuussa. ~Jarkko o5o - 4010226 , WA/txt/soitto (jätän todennäköisesti vastaamatta jos numerohaku näyttää puhelinmyyjältä vaikuttavaa numeroa)
 14. Vapaamuotoista keskustelua rata-ajosta

  Osaisiko konkarit kertoa kuinka paljon on saanut eturenkaita kulumaan (erityisesti zetasta) rataillan aikana? Riippuu tietysti nyt aiiiika monesta asiasta, kuten miten kovasti vetää, montako kierrosta, miten tiukkaan jarruttaa ja ofc itse renkaasta. Oma ajoni nyt ensimmäisellä kerralla tulee varmasti olemaan mietoa mutta ei ole oikein käsitystä että puhutaanko etusten osalta millistä tai parista vai ihan jo useammasta tuollaisen Ahveniston iltaman aikana. Alkuperäinen ajatukseni oli että nykyisillä eturenkailla menisin mutta nyt kun nuita tarkastelin hieman tarkemmin niin ei nuissa kyllä liian monta milliä enää pintaa ole. Ja takaisinkin kun pitäisi iltamien jälkeen vielä tänne itään päästä, mielellään ilman poliisin muistutusta urasyvyydestä.
 15. Vapaamuotoista keskustelua rata-ajosta

  Jiei, empähän taida olla sitten ainut keltanokka
×