Jump to content

alkkade

Klubilainen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

alkkade last won the day on March 16 2017

alkkade had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About alkkade

 • Rank
  Rookie
 • Birthday 28.06.1993
 1. R33 Rb25DET Projektitopic

  Kiva tietää! Samansuuntasta settiä kattonu itellekki.. mistå muuten ostit? Tuntuu että hintaeroa ei juurikaan tuu jenkeistä tilatessa alvien jälkeen tai suoraan suomesta..
 2. R33 Rb25DET Projektitopic

  Joo toki, se on selvää 😂 mutta näin ylipäätään ekaa konetta rakennan toki hyvällä frendien tuella..
 3. R33 Rb25DET Projektitopic

  Koneen purkua, tunnelmia ja suunnitelmia! Sain vihdoin raahattua juovuspäissäni itteni pajalle ja purkamaan konetta kaverin kanssa.. kannen olin kuitenki käyny jo ennemmin irrottamassa eli alakerta vain uupui. tiputeltiin kampura ja männät pois ja kotia nukkumaan. Uusin silmin katsomaan mäntiä ja pyttyjä ja sieltähän se vikakin löytyi, oikeastaan kaksikin. Ilmeisesti ns. normivika Rb25 männissä eli se 6. männän männänrengasvälitt halki useammasta kohtaa? Ja sitten siihen seuraavaan vikaan.. 3. pytyssä oli ikävän syvä ja terävä jälki ja näytti omaan silmään siltä että sielä on pyöriny jotaki ylimäärästä joskus, männässä ei mitään ihmeempää näkynyt.. Sitten kaivattaiski mielipiteitä! haluaisin kuulla enemmänkin RB25 lohkon poraamisesta, puoli milliä uskaltaa varmaan ainakin ottaa mutta mites täyden millin kanssa? Suunnitelmissa laittaa kerralla kone kuntoon, takomännät, uudet veivit, n1 öljy- ja vesipumppu, laakerit, tiivisteet, metalli kansipahvi, jakopään hilut ja päivittää kytkin kunnolliseen.. Tämä vaatiikin sitten aikalailla rahaa jota ei tähän hätään ole eli luultavasti tavote on kesälle 2018 saada auto ajoon.. Mäntien valintaan tarvisin kans mielipiteitä ja ylipäätään jos tulee jotain mieleen rb koneen rakentamiseen liittyen niin kertokaa ihmeessä! Esim. puristussuhde mietityttää paljonko sinne haetaan? tän hetkinen ahdin riittää sinne n. 550/600hp toki tarkotus on ainakin aluksi mennä jollain esim. 500hp tuntumalla ja lisätä sitten myöhemmin jos tarvetta ja kyllästymistä tulee. Pitääkö näille tehoille miettiä jotain muuta ku nuo edellämainitut asiat? Mitä mieltä kannen työstämisestä ja millä tehoilla se tulee vastaan?
 4. R33 Rb25DET Projektitopic

  Kerkesin muutaman päivän ajella kun auton otin liikenteeseen ja suunnitelmissa oli vielä auton säädätys ja penkitys sen jälkeen.. Tässä juuri lähdössä autoa säätämään mukana osaava kaveri joka sattui asumaan melkein naapurissa. Auton ilmeestä tuli oikein omaa silmää miellyttävä ja fiilis oli katossa! Säätöreissu meni hyvin, saatiin vetämään hienosti ja seos kohdalleen vedossa sekä tasa-ajossa.. tarkistettiin vielä toisella laajakaistalla että mittari näyttää oikein ja kaikki oli kohdallaan. Muutama päivä tämän jälkeen huomasin yllättävää röpeltämistä ja vaihdoin ensimmäisenä tulpat --> ei vaikutusta. Muutaman väkisin vedon jälkeen aloin huomaamaan sinertävää savua pellin alta ja venttiilikopan huohotuspaikoista sitä savua sitten tulikin eikä auto meinannu enää käydä kunnolla.. Ei muutakun auto pajalle ja kylmähiestä märkänä mittaamaan puristuspaineita.. 1, 2, 3, 4, 5, kaikki n. 10bar tienoilla ja kun päästiin 6. pyttyyn niin mittari heitti lukemaksi 4 bar, uusi mittaus 4,5 bar... Tässä vaiheessa olo oli sanoinkuvaamaton.. ei auta muu ku auto pukeille ja konetta nyppäämään pois.. räyh! kaljanhuuruisen illan päätteeksi saatiinkin nostettua kone pois Tässä vaiheessa selvisikin vian aiheuttaja joka oli pakosarjan yksi poikkimenneen pultin tilalle laitettu helicoil joka oli asennettu niin että oli jääny pitkällensä.... venttiilit valkosena ja pakovuoto osoitti sen että seosmittarit näyttikin liian rikasta seosta vaikka kävi oikeasti liian laihalla.. Tähän loppui hetkeksi motivaatio auton kanssa ja kone seisoikin pukilla pari kuukautta enkä oikeastaan jaksanu edes pajalle mennä sitä purkamaan.. Rahatilannekkaan ei ollu sellanen että vois ruveta moottorinosia huvikseen ostelemaan, toki tämäkin vaikutti motivaatioon..
 5. R33 Rb25DET Projektitopic

  Kevät lähestyi kovaa vauhtia ja ajokuume oli hirveä.. autokin alkoi olla loppusilauksia vaille valmis kesään 2017. Kevään ekat ulkoilut!
 6. R33 Rb25DET Projektitopic

  Ekan talven suunnitelmat oli seuraavat: - kuppipenkit ja 6 pistevyöt sisustaan - uusi ratti - vanteiden maalaus - uusi takasiipi omasta mielestä hirveän vakiosiiven tilalle - yleistä siistimistä Penkeille tilasin valmiit bolt on sovitteet briteistä jotka eivät sitten ollutkaan aivan bolt on olivat gtr versioon myyjän mukaan vaikka ebayssä soveltuvuus mainittiin tähänkin.. no onni onnettomuudessa muutama lattaraudan pala vähän hitsiä ja sittenhän ne sopikin, sain myyjältä hyvän alennuksen ja kaikki olivat tyytyväisiä! Penkeiksi valitsin edulliset katukäyttöön ja satunnaisille ratapäiville sopivat Sparcon Sprint penkit. Oli Janicol racingillä tarjouksessa myös RRS 6-pistevyöt ja ratti. Sisusta tulikin melko helposti valmiiksi, takaosastolle on vielä tekemättä joku kangas peltien päälle. takapenkkejä ei autoon enää tule. Seuraavaksi lähdettiinkin sitten vanteiden kimppuun.. Vanteet tulivat auton mukana "halpoina kopiovanteina" ja heti selvisikin että ovat kolmiosaiset ilman minkäänlaisia merkintöjä merkistä, leveyksistä yms. Selvisi myös miksi olivat maalattu mattamustaksi. Vanteet ovat olleet uutena kromivanteet josta olikin kromi lähtenyt repeilemään pois ja sitä olikin yritetty selvästi hiekkapuhaltaa pois, huonoin tuloksin. terävää kromipintaa repeili ympäriinsä ja yritinkin käydä sitä monelta ammattilaiselta kyselemässä miten se saadaan pois enkä oikein mitään budjettitehokasta tapaa keksinyt. puhalsin soodalla maalit pois ja rupesin käsin hinkkaamaan pahimpia röpelöitä pois. Eihän niistä uusia saa tekemälläkään mutta omaan silmään tuli aika mintut! Meidän maalauskopista tuli eniten mieleen braking bad ja metan kokkaus mutta vanteita sielä Joonas koitti meille maalata BTW tässä vaiheessa oli selvinny vanteiden merkki ja mallikin.. Ovat japanilaiset kolmiosaiset imperi japanin keskiöillä, jawan kannuilla ja arrowin kehäpulteilla kasatut vanteet. Edessä 17x8" ja takana 17x9" Kehäpultit tilasin ebaystä uudet kun vanhat oli hiekkapuhallettu ja maalattu mattimustaksi nekin..
 7. R33 Rb25DET Projektitopic

  Auton specsejä ostettaessa: -walbro 255 bpumppu - 740cc suuttimet -apex catback -iso cooleri -masterpower r545 ahdin -Nistunen ohjaus -d2 alusta Loppukesä ajeltiin tällä setupilla lumientuloon asti, nautittiin ja suditettiin hiukan Otin kimppahallin n.95m2 Joonaksen kanssa ja saatiin romut sinne talveksi tehtäväksi...
 8. R33 Rb25DET Projektitopic

  Siinä se! Ruma ku rullatuoli mutta pää oli jo sillon täynnä ideoita.. Näistä lisää seuraavassa postauksessa.
 9. Erittäin hyvää kesää kaikille! Yritän kirjoitella vähän projektitopicia omasta Nissaniurasta ihan omaksi iloksi ja dokumentoinniksi, toki kiva jos luette ja kommentoitte! Palaute on tervetullutta tähän mitä luultavimmin erittäin sekavaan ja typoja täynnäolevaan topiciin. Kirjoittelen kun muistan ja kerkeän, on kerinnyt jo tapahtua kaikenlaista ja kirittävää on! Aloitetaampas aivan alusta, eli siis Fast and Furious sarjan ensimmäisistä osista... Olin silloin n. 10 vanha ja autoinnosut kumpusi jo kovaa vauhtia F-cupin ralleja kiertäneenä. Paul Walkerista tuli idoli mulle, niinku varmasti monelle muullekkin. Sen myötä myös Skylinet tuli tutuksi ja jo silloin päätin että joskus aikusena haluan Skylinen. Noh siinä sitä kituutettiin pieni ikä polkupyörällä, mopolla, kevarilla temppuillen. Autoikä kun koitti niin mulla ei yksinkertasesti ollu mitenkään varaa edes omaan autoon (tai sen vakuutuksiin) joten ostin ekan autoni vasta 21-vuotiaana kun sain työpaikan missä autoa tarvitsi. Muutama vuosi menikin sitten unelmoidessa ja VAGgilaisilla ajellessa, tuli yhtä passattia hiukan rakenneltuakin. Siihen oli sillä hetkellä varaa mutta eipä se Skylle mihinkään ikinä unohtunut (anteeksi vääräuskoisuuteni kuvan kera) Tätä jatkui suunnilleen pari vuotta, kunnes kaverini Joonas rupes todenteolla ettimään itelleen Japanista Aristoa. 2016 Heinäkuussa muistaakseni Joonas saikin autonsa suomeen ja sittenhän se jdm KUUME alkoikin nostaa taas päätään.. Olin ollu muutaman kuukauden vakitöissä, vielä koeajalla joten päätin että jos työsuhde jatkuu kevääseen asti niin rupean ehkä etsimään itelleni yksilöä. Joonaksen kanssa sitten päätimme lähteä West Coast Motor Showhun Vaasaan 23.9.2016. Joonas kerkes saada uudet vanteet ja alustan alle ja pikaisesti teippasi Ariston valkoiseksi ennen näyttelyä. Linkki Joonaksen Projektiin: http://www.cdlcforum.com/t16715-joonasvaan-bagged-vertex-aristo Messuilla se sitten tapahtui... Aivan tajuton halu, kuume, kuumotus, kiihotus, millä nimellä sitä kukin kutsuukin löi ku koivuhalko takaraivoon. Näyttelyssä kiertäessä ei ainakaan helpottanu siellä muutama esillä oleva skylle. Tämä kuume ei mennytkään sitten muulla ohi kun autokaupoilla. Etin ensi Japanin päästä yksilöä, R33 miellytti eniten silmää. Tarjosinkin 3 yksilöstä mutta mikään ei tärpänny ku hinnat nousi pilviin. Noh nettiautoon putkahti mielenkiintoinen ilmoitus ja monien soitteluiden ja viestittelyiden tuloksena päädyin autoa katsomaan, myyjä tuli puoliväliin vastaan Viitasaaren abc:lle. Tältä reissulta tultiinkin sitten ensimmäistä kertaa rhd:lla kotiin <3
 10. Tällästä päivitystä tuli talven aikana.. perus siistintää lähinnä.. kesä alkaa koputella ovella..
 11. Jäsenhakemus pistetty jo n. kuukausi sitten.. mukana ollaan!
 12. Tällänen tuli syksyllä ostettua harrastepeliksi. Myös ensimmäinen postaus tänne! Varmastikkin jossain vaiheessa jotain rakentelu topikia tulossa tästäkin. hiljalleen rakennellaan omaan makuun sopivaksi. Ekan talven aikana vanteet purettu ja maalattu, kuppipenkit ja 6-pistevyöt ja yleisilmeen siistimistä, mm. takasiipi ja pikkukilvet.
×