Jump to content

jonesky12345

Klubilainen
 • Content count

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

jonesky12345 last won the day on June 29

jonesky12345 had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About jonesky12345

 • Rank
  ExPertti Poster
 • Birthday 03.04.1991
 1. spoilerin kiinnitys

  Nostetaan ikivanhaa keskustelua ja kysytään seuraavaa: GT-R lasikuitukopio spoilerin kiinnitys GTS-T:n kontin päälle olisi tavoitteena. Kyllähän tuo ruuveillakin menisi, mutta minkäköhänlainen liima kestäisi noissa jaloissa, jos vain liimalla vetäisi. Auto on koriltaan hienokuntoinen neliovinen R32 ja suomen mittakaavassa harvinaisempi malli, joten pitäisin tuon mielelläni siistinä jatkossakin. Jos siis tulevaisuudessa seuraavat omistajat haluavat spoilerin vaihtaa, niin kontin pellit olisivat ehjiä. Noihin kun ei samoissa määrin purkukuntoisista autoista paikallisesti esimerkiksi takakontteja löydy. Kyselen siis ihan siltä varalta kun pinta-alaa liimausta varten noissa getarin spoilerin jaloissa on vähemmänlaisesti. Olisiko se nyt karkeasti jotain 10*4cm ovaali. Ja olisiko syytä maalipinnalle liimattaessa tehdä muuta kuin perusteellinen puhdistus paskoista ja lakoista. Sen verran pysyvää laatuahan tuo asennus sitten liimalla on että jo seuraaviin maalailuihin yms tarvitsee sitten käytännössä rikkoen irroittaa.
 2. Vapaamuotoista keskustelua S13:sta

  @antarans lue kommenttini lähdekriittisesti sillä en tunne autojen jarruhommia toimintaperiaatetta tarkemmin. Fysiikan näkökulmasta tuo tilavuusliikehomma kannattaa unohtaa. Jarrupoljin tekee jarrulinjaan ja aina männälle asti ainakin karkeasti vakiopaineen. Tästä voi sit laskea suoraan F=Pa jossa F on voima, P on paine ja a on mäntäpinta-ala.
 3. Ainakin operan mobiiliselaimella tuo https varmenne aiheuttaa jatkuvasti ongelmia. Myöskin firefoxilla on joskus mulla herjannut eikä päästänyt sivulle ilman että loi turvallisuuspoikkeuksen tms
 4. @Kremilin kakslitrasella en ajatellut niin paljon pelata että toi 444cc loppuis kesken mut lähetän ne testiin ja jos hyvältä näyttää ni niil mennää, muuten uudet.
 5. Suutinten tarkistus ja tarvittaessa pesu pk-seudulla. Missä kannattaa käyttää? Getarin suuttimet kyseessä. Finjectorin huollot sisältävä vajaa 30€/laaki kuulostaa vähän kalliilta. Varmaan kannattaa vaan tilata mittausraportti ja jos on ongelmia niin ostaa suosiolla uudet suuttimet eikä lähteä elvyttämään enää näin iäkkäitä?
 6. Ainaki oli sellasta vaaleeta mut oisko sit iha jotai peruspeltiä jollain pinnotteella. Tsekkaillaan miten käy
 7. @matsuda ja @Weist Ajattelin motonetin 600 asteisen kilikolin hakea, mutta pointtinsa siinä et alumiinille tarkotettua kamaahan sitä olis syytä ottaa koska perus kilikoli ei alumiinissä välttämättä pysy. Eipä tuo kokeilu niin kalliiksi tule ettei voisi tyypata.
 8. Kuinka kuumaksi RB20/vastaavan pakosarjan lämpöpelti kuumenee (valistuneet arvaukset ok). Harkinnassa kulahtaneen lämpöpellin maalaus mustaksi kuumakestospraylla, mikäli eliniänodote maalille siinä lämpöpellissä on jotenkin kohtuullinen.
 9. Väännöt hukassa

  Lambdaahan ei vedoissa käytetä vaan mennään kartoilla. Syy siihen on yksinkertainen, kapeakaistalamda ei tunnista kuin tuon tietyn stoikiometrisen seoksen ja on sen ulkopuolella todella epätarkka. Maffivialtahan noi voisi kuullostaa, mutta sekin on poistettu. Tuosta säätämisestä en kauheasti ymmärrä, mutta ilmeisesti parametreina ilman maffia on ainakin MAP (imusarjan paine), niin voisiko tuo sitten olla jotain säätöihin liittyvää? Etenkin jos menee liian rikkaalle ahdoilla niin äkkiseltään voisi epäillä ihan jotain ahtovuotoa. Toinen asia, joka lienee hyvä tarkistaa on sytytysennakko. Esim hajonnut cassi tai muuten vain muuttunut ennakko voisi olla syynä. Jos esim sytkä seilaa niin silloin voi olla cassi rikki.
 10. Pistetääs tänne ylös, kun tuli mieleen, että kyselin katsastusasemalla niiden pääkatsastusmieheltä tuosta takapyörien ohjauslaitteen poiston muutoskatsastuksesta, mikäli korvaava kitti täyttää muuten vaatimukset, eli on tehdastekoinen ja dokumentit sopivuudesta automalliin löytyvät. Ihmeteltiin siinä samalla mun mahdollisesti väljää sisäniveltä toisessa hicasin ohjauslaitteen varren sisäpäässä. Katsurin kommentti oli sellainen, että ongelmaa ei pitäisi olla, koska auto ei ole tyyppihyväksytty tms (en muista tarkkaa sananmuotoa). Eli kunhan kitti on autoon muuten sopiva, niin muutos ohjaavasta ei ohjaavaan pitäs olla ihan tehtävissä papereille. Tämä oli taas yhden katsurin mielipide ja jokuhan tämänkin voi kumota.
 11. Mistäs noi kannattaa tilailla? Ihan nissanilta?
 12. RB20DET viritystopic

  Mites toi RB25 ahdin heräilee vs RB20 ahdin ja onko ylärekisterissä parempi tuotto? Mulla olis hks:n säädettävällä hukkiksella oleva RB25 ahdin, jonka ajattelin heittää ton vakioahtimen tilalle ja mietityttää toi ylärekisteri. Vakioahtimellahan tuotto loppuu siinä n.6000rpm tienoilla.
 13. Voiko pakosarjan ja turbon metallitiivisteitä käyttää uudestaan, jos rojut irrotellaan pakosarjan vaihdon tieltä, vai onko syytä tilata uudet tiivisteet? Jos uudelleenkäyttö on ok, niin mitäs liimoja/tahnoja olis syytä käyttää? Jotain kuparimömmöä?
 14. Kiinarosteripakosarja on halki ja kun kyselin hitsautuksista, lakesteelin äijä sanoi, että lämpönauha on syypää tai ainakin edesauttaa halkeilua. Tästä luin myös netistä. Se mitä pitää kysellä on se, että voiko tollasta rosteripakosarjaa käyttää sitten ihan ok:sti moottoritilan lämpöjen puolesta? Alapuolinen sarja ja pakosarjan putket menee aika läheltä nokkien suojakoteloa. Olisiko syytä viritellä väliin jotain lämpöpeltiä tms vai antaa vaan olla paljaana?
×