Jump to content

Boben

Klubilainen
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Boben

 • Rank
  Pro Member
 • Birthday 01.01.1955
 1. 73 240Z "Raato"

  Mulla oli kans aineenvahvuudet tuota luokkaa oman Zetan ovessa. Enpä ole siihen oveen koekaivausten jälkeen koskenut, joten mullakin vielä oikomiset edessä. Tuo takakulma on kyllä astetta haastavampi tapaus. Jaksamista.
 2. Multa pitäs tämmönen löytyä... Onko vielä tarvetta? Laita vaikka privaa.
 3. Multa löytyis Zetan originelli Mangels? Alumiinivanteet, mutta mahtaako olla 13". Jos kiinnostaa, niin laita YV. Vanteilla on kumitkin päällä.
 4. Ostetaan 280Z 3-osainen hiekkapelti (front valance) Olisiko joltain jäänyt ylimääräiseksi, esim. after market etulipan vaihdon yhteydessä? Laita YV jos voit tarjota, kiitos.
 5. Kiinnostaisi kyllä lähteä, jos vaikka näkis tämän ihan livenä. Oletko lauantaina vai sunnuntaina menossa? Oma Zeta killuu vartaassa ja odottelee loppuja pintapeltejään, joten toistaiseksi täytyy tyytyä kuolaamaan toisten menopelejä.
 6. Maalaus

  Tätä on varmaan sivuttu monessakin käänteessä, mutta kysympä kuitenkin: Tuleeko kitti suoraan pellille vai vedetäänkö alle happomaali tai 2k epoksi? Jos ei ollenkaan näin, niin miten? Olen lueskellut molempia tapoja käytettävän. Paras löytämäni argumentti happomaalin / 2k epoksin käytöllä pohjana on kosteuden tunkeutumisen estäminen sulkemalla huokoset noilla ruostesuojaukseen tarkoitetuilla maaleilla ennen kittausta. Hitsauksiin jää melko suurella todennäköisyydellä huokosia ja näistä huokosista kosteus pääsee esim. lokarinkaaressa hiipimään takakautta pellin ja kitin väliin. Lopputuloksena äärimmäisessä tapauksessa kitti lohkeaa isona levynä irti. Tällainen tapaus löytyi esim. mun edellisen projektiauton takakaaresta kun siihen aloitin tekemään ruostekorjauksia. Edellä mainitussa toteutuksessa herää kysymys, että voiko happomaalin tai 2k epoksin päälle kitata suoraan vai vaatiiko hiontavärin? Myös toinen kysymys askarruttaa mieltä. Mitä kittiä isot pojat mahtaa kaikissa jenkki-reality-sarjoissa käyttää, kun näyttää olevan niin löysää ja helposti levittyvää? Oman kokemuksen perusteella 2k muovi/lasikuitukitit ovat huomattavasti jäykempää tavaraa, jotka takertuvat kiusallisina kokkareina lastaan ja levittäessä pintaan jää ikävä rantu odottelemaan seuraavaa täyttökierrosta.
 7. Nätti 240z

  Tämä on aivan käsittämättömän siisti: http://loweredlifestyle.com/one-gorgeous-z/
 8. Hybridz of dnsf

  -72 240Z jonka ostin keskeneräisenä projektina. Mulle tullessaan kori oli putsattu puhtaalle pellille, saumat vahvikehitsattu, pitkittäis-"palkit" korvattu neliö-profiililla taka-kaaren etureunaan asti ja eteen sovitettu Tein-tolpat. Tältä pohjalta olikin hyvä aloittaa oma urakka GTR-32 taka-akselin sovituksella. Tällä hetkellä taka-apurunko paikoitettuna ja kopan runkopalkit kiinnityspisteineen tehtynä. Seuraavaksi pitäs parsia koppa takaisin nippuun pellillä ja alkaa sovittelemaan Tein-kynäjousia taakse. Konehuoneeseen on rakenteilla BMW:n V8 tekniikka, M62TUB35 kevennetyllä kiinteällä vauhtipyörällä ja Magnuson M90 remmiahtimella. Laatikko BMW M5:n 6-lovinen getrag. Moottorin ohjauksena omavalmiste plug-n-play ECU MS3 prosessorikortilla. Tekniikka on tosiaan jo hommattu ja moottorin kunnostus työn alla. Vielä ei ole selvyytty, saako tämän joskus leimaan, kun koneen vakio teho ylittää sallitun rajan. Kone muutoskatsastetaan omavalmistemoottorina tehomittauksen kera, jolloin homman pitäs onnistua... Katsastuksella lienee turha tässä vaiheessa päätään vaivata, kun konetta ei ole vielä edes sovitettu konehuoneeseen. Tarttis varmaan saada tästä joku projekti-topic aikaiseksi.
 9. S30 coiloverit

  Ok, onko siis koneistettu kokonaan uusi napa, vai joku jaon muutos adapteri? Kuvassa ei ainakaan näyttäs jarrulevy tulevan alkuperäisestä navasta kauheesti ulos. On tietysti alkuperäisestä asennuksesta poiketen levy navan ulkopinnalla. Tämmönen asennus on itselläkin hakusessa.
 10. S30 coiloverit

  Vähän aiheen vierestä, mutta miten tuo kuvan 5-pulttijako on toteutettu? Onko alkuperäiseen napaan porattu uusi jako vai onko käytetty napaa jostain toisesta autosta? Itsellä olis sama homma edessä.
×