Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

Migu

Klubilainen
 • Content count

  1167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Migu last won the day on April 11

Migu had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About Migu

 • Rank
  Chuck Norris Level
 • Birthday 12/15/83
 1. 73 240Z "Raato"

  No voin kuvitella miten kävi. Itsekin bongasin jostain kuvista, että tässähän on ovenkahva aika alhaalla. Auto ollut niin kauan purettuna, että en olisi muistanut. Ihan ronskisti meinasin laittaa helmakoteloon noi kiinni. En ehkä ihan noin järeästi kuin kuvassa, mutta siten että jäykistää kunnolla kuitenkin.
 2. 73 240Z "Raato"

  Oviputket mallattuna. Eihän nuo oikeasti sivutörmäyksessä näin matalassa autossa ihmeitä tee, mutta sitoo nyt ainakin etukaaret pääkaareen ja toivottavasti tuo koriin lisäjäykistettä. Myöhemmin täytyy tehdä vielä lätkät joilla tukea koko matkalta putket kynnyskoteloihin kiinni. Nyt kaaret on niin kaukana kuskin ja apukuskin nilkoista kuin mahdollista ja ovipahvitkin mahtuvat olemaan paikallaan. Pientä viilausta joutuu mahdollisesti tekemään, mutta ei radikaalia. Ja ovenkahvat mahtuvat myös alkuperäisille paikoilleen. Seuraavaksi sitten diagonaalin toinen putki paikalleen, turvavöiden putki paikalleen ja sitten olisi tarkoitus käyttää kaaret vielä autosta ulkona viimeisteltävänä ja maalattavana. Sitten vasta lopullisesti kiinni.
 3. 73 240Z "Raato"

  Turvakaarihommia saatu vähän eteenpäin. Melko tiukka sovitus tehtävä jotta saa alkuperäiset tuulilasin ilmaritilät mahtumaan paikalleen kojelaudan läpi menevän putken kanssa.
 4. Automaattilaatikko 240-280 Z (L28)

  En tiedä onko tullut jo vastaan, mutta tällainen on ollut pitkään myynnissä Torissa.
 5. 73 240Z "Raato"

  Jotain pientä taas näprätty. Molemmat c-pilarit korjattu ja kaarien rakentaminen aloitettu. Aika alas on laskettava penkit, että edes tällainen 178cm keskimittainen mahtuu tuonne kaarien sekaan suht turvallisesti ilman kypärää. Kiskot täytyy ehkä vielä ottaa pois, niin saa sentin tai pari lisää tilaa pään ja kaarien väliin. Oviputki tulee menemään ovenkahvan alapuolelta ja vielä pitäisi harness bar, kojelaudan sisälle tuleva putki ja tuulilasin ylälaitaan tuleva putki taivutella. Ja toki tulipellistä läpi etuiskaritolppiin menevät putket. Hidasta hommaa noiden kanssa puljaaminen!
 6. 73 240Z "Raato"

  Kuskin a-pilari on korjattu ja nyt sitten c-pilareiden kimppuun.
 7. 73 240Z "Raato"

  Kaipa tänne voisi lisäillä muutakin vuosien varrelta. Tullut tässä välissä rakenneltua taloa ja moottoripyöriä, niin tahti tämän zetan kanssa on ollut varsin verkkaista. Toinen harrasteauto on ollut kesät ajossa, niin tallilla on tullut silloin vietettyä vähemmän aikaa. Oikea takakylki on vaihdettu parempaan ja rakenteet alta on korjattu. Vanteet valmistui myös. Tulee varsin hyvin 225/50 renkaan ja 25mm spacerin kanssa kaaren tasalle ja ilman spaceria pystyy käyttämään 265 tai jopa 275 kumia halutessaan. Kaikki moottorin ja voimansiirron osat on myös hyllyssä ja myös polttoainejärjestelmän osat on hankittuna. Pieni kerääjäsäiliö tulee auton alle jemmaan. Tuosta täytyy vielä ottaa korkeudesta muutama sentti pois, niin mahtuu nätisti.
 8. 73 240Z "Raato"

  Toinen puoli myös aloitettu. Toteutus samalla tavalla kuin apukuskin puoli. Nuo a-pilareiden alapäät on tässä korissa todella heikkoja, niin kaikki vahvistus on hyvästä. Näiden lisäksi tulee toki turvakaaret sisälle.
 9. 73 240Z "Raato"

  Tätäkään ei ole haudattu, mutta kaikki aikataulut kyllä on. 😊 A-pilareiden alapäät uusiksi. 20mm putki 2mm seinämällä lisätty tuonne sisälle tukemaan rakennetta ja pintapellit alkuperäisen mallin mukaan tehty 1,5mm pellistä uusiksi.
 10. Sisäpäät on vakiot E36:n, mutta niitä on lyhennetty ja kierrettä on jatkettu. Ulkopäät on MKIV Supran/Soarerin.
 11. Onkos 260Z:n 2+2 oven lasi samanlainen kuin 240Z:n? Vasen oven lasi siis. Miulla on lasin metallirunko olemassa, mutta itse lasi pirstaleina. Eli jos hommaan 260Z 2+2 lasin ja liitän sen 240Z runkoon, niin onnistuuko?
 12. 73 240Z "Raato"

  Tämä projekti on seisonut hetken verran nyt. Seuraavat askeleet olisivat katon lopullinen sovittaminen, turvakaarien rakentaminen, runkoaisojen vaihto tulipellistä eteenpäin ja kardaanitunnelin leventäminen ja pahkan rakentaminen downpipelle/putkistolle. Kaikki nämä toimet vaatii sen, että kori on varmasti mitoissaan ja suora. Pajan lattia on solmussa ja kori on myös hieman nitkahtanut. Mistään ei saa oikein mitattua kunnon referenssiarvoja ja homma tökkii rankasti. Kaverilta vapautuu heinäkuussa kunnollisen jigin runko ja meinasin rakennella tuohon runkoon zetan eri kiinnityspisteiden mukaiset kiinnikkeet johon lasken sitten korin päälle. Tähän malliin: Näin saan varmistettua, että kaikki on siellä missä pitääkin. Tarpeen vaatiessa saan myös jigissä ollessa nyittyä korin muodot kohdilleen ja sitten korvattua kärsineet rakenteet. Teen noista kannakkeista samaan tyyliin irroitettavat jolloin esim. runkoaisojen vaihto helpottuu. Ennen kuin saan kopan tuettua kunnolla, ei pääse noita isompia kokonaisuuksia oikein tekemään. Jotain pientä pitää kuitenkin aina neppailla ja harjoitella. Alla hyvä esimerkki työn jäljestä mitä tuosta kopasta löytyy. Peltihommia riittää. Ollut ilmieisesti kaasu melko vähissä tuota tehdessä. Pahimmat töryt pois sisältä ja uutta peltiä tilalle. Mitäs olette vetäneet tuonne kotelorakenteen sisäpuolelle jääviin pelteihin? Tässä suihkin sinkit väliin, mutta olisiko jotain fiksumpaakin kamaa joka jäisi pintaan hitsauksenkin jälkeen? Täytyisi malttaa aina ottaa riittävän iso palanen irti, niin ei tarvitsisi tehdä moneen kertaan.... Täytyy duunailla tuo toinen puolikas alkuviikosta ja sitten pistehitsikoneella perinteiseen tapaan kiinni. Vastaavia korvattavia peltipaikkoja on valtava määrä ympäri autoa. Ihan kaikkia en käy tekemään uusiksi, mutta näkyviin jäävät kohdat varmasti. Tuota helman etuosaa purkaessa huomasi kyllä hyvin miten heikko rakenne tuossa korissa on tulipellin nurkilla. Koko ajan varmistuu tunne siitä, että kaaret täytyy rakentaa todella tukevasti tuonne etuiskaritorniin asti kunnolla.
 13. 1964 Lincoln Continental

  Ei meinaa nyt ottaa ajokausi alkaakseen. Ohjausakselijumppa saatiin pitkän työstämisen jälkeen päätökseen. Fiksumpi välys alumiiniholkkiin, parin kannakkeen vääntely parempaan asentoon, vaihdevalitsimeen täytehitsausta ja lopuksi vielä vaihdelaatikon päästä välysten poistoa, niin vaihdekepin tuntuma palasi ja vaihteet eivät enää tippuneet itsekseen päälle. Alkuperäinen hämminkihän oli juuri tuo vaihteen tipahtaminen parkilta pakille itsekseen. Ongelma 1 selvitetty, mutta tätähän riittää nyt... Seuraavaksi huomasin, että pakittaessa jarruttaessa konehuoneesta kuului aivan helvetillinen kolahdus. Selkeästi alustaan tai voimansiirtoon liittyvä. Auto seis ja tutkimaan. Löysin yhden ylätukivarren sisäpään pultin joka oli löysällä. Viime kesänä vaihdoin puslat tuonne ja ilmeisesti sen jälkeen päässyt löystymään. Helppo fiksaus. Ajelin kaverin montulle missä varmistin kaiken muun olevan kireällä. Kiristellessä huomattiin, että muutaman vuoden vanhat moottorin tukikumit on aivan repaleina. Uudet löytyi onneksi Us-Partsilta hyllystä ja olivatkin perillä jo seuraavana päivänä. Ikävässä paikassa, mutta aika suoraviivaiset vaihtaa. Moottori makasi öljypohjastaan etupalkin päällä ja heilahteli aika rankasti kun pakitti tai jarrutti. Ihmekös tuo, kun tuollainen 400kg möykky heiluu mihin sattuu konehuoneessa. 😂 Eilen vaihdoin kumit ja tänään olin lähdössä Datsunin kimppuun, mutta en paljon kotikatua pidemmälle päässyt kun alkoi vasemman eturummun sisältä kuulua rohinaa. Kotipihalle ja rumpu auki. Pinnathan sieltä oli jarrulengästä irti. Puhelinta korvalle huomenna aamulla ja kengät ja jouset tilaukseen pikaisesti. Toivotaan, että löytyy Suomesta eikä mene jenkkitilaukseksi...
 14. Onko kukaan rakentanut jigiä korin suoristelua/hitsailua varten? Omassa kopassa on sen verran rankka kolarihistoria, että ennen kaarien asentamista ja korihommia haluan pultata tuon kunnolla kiinni varmasti suoraan jigiin. Sattuisiko kenelläkään olemaan mallia tai tuplavarmistettuja mittoja olemassa? Yhdet löysin netin syövereistä, mutta ei ole ehkä ihan ne luotettavimman oloiset. Mutta eiköhän näitä ja korikorttia tulkitsemalla pääsee hyvin alkuun. http://www.vord.net/cars/240z/chassis-jig.htm 240Z-chassis-jig.pdf Edit. Löytyipä vielä vähän reilummin ja tarkempia mittoja foorumeita selaillessa.
 15. 1964 Lincoln Continental

  Kylläpäs nyt vastustaa. Kerrassaan tympäisee. Ehostin koko rattiputken, herkistelin, maalasin, uusin alapäähän tulevan puslan ja teetin alumiinista keskitysholkin ohjausakselin ympärille, jotta tuo mainittu vaihdeongelma ei uusiutuisi enää. Ratin kehälle oli ilmestynyt vuosien saatossa pieniä koloja ja kehällä olevat metalliklipsit eivät enää kiinnittyneet kunnolla, vaan pyörivät kehän ympäri. Täytin kolot metallikitillä ja viilasin urat klipseille. Hyvä tuli. Tänään käytiin Dimskyn kanssa asentamassa koko hökötys takaisin paikalleen, mutta eipä tuo nyt nappiin mennyt. Alumiiniholkissa on liian pieni välys ja rattia kääntäessä tuo tuntuu kanittavan todella rankasti ja vaihteet vaihtuu ihan tosissaan rattia kääntäessä. Samassa hässäkässä hajosi vapaailmaisimesta muovikieleke irti ja sisältä tipahti toiminnan kannalta olennainen kuula lattialle ja seinän väliin tavoittamattomiin. Päivä pulkassa ja kotiin mököttämään. Keräilen motivaatiota hetken ja sitten uusi yritys...
×