Jump to content

Thuuning

Vakkari
 • Content count

  176
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Thuuning

 • Rank
  Forum Veteran
 • Birthday 01.01.1
 1. Mitenhän lie pystyy muokkaamaan tuota ilmotusta kun ei ole mitään edit nappia missää ?? Mutta 590€ uusi käyttämätön mäntäsarja!
 2. Myytävänä uudet aidot CP-takomännät SR20DET S14 moottoriin, männät 86mm poraukselle eli STD, mäntien koodi CP-SC73241 Mukaan siis alkuperäinen laatikko, männät, männänrengas setit joka mäntään, männäntapit, tappien lukitusrenkaat ja välysten mittaus laput. Sen verran on hiposteltu käsissä että veivejä käytetty paikollaan männissä ja punnittu eli männissä on päällä tussin jäljet 1 2 3 ja 4 mutta tällähän nyt ei ole mitään merkitystä käyttöä ajatellen Hinta 600€ sarjalle, + postikulut jos pitää lähettää. Lisään tähän pari kuvaa kun kerkeän Osat Oulussa ja voi laittaa viestiäkin p. 040-9668337
 3. Männät sr20det

  Mistä sais edullisesti sr20det 86mm takomännät tällä hetkellä?
 4. minkä näköinen on sinun s14(a)?

  Semmonen peli
 5. Tervehdys foorumi pitkästä aikaa.. nissani herätetty vuoden unilta ja moottorissa taas kiiltelee uudet osat myöskin leima on vielä kostea ja pitäisi saada moottoriohjaus säätöihin. Löytyisikö ketään joka osaisi säätää apexin power fc moottoriohjausta?? Tuo on joskus säädetty ja pystyy ajeleen mutta kun ennakon laittaa kohdalleen niin rupeaa rötään yläkierroksilla mutta taas ennakko pielessä vetää hyvin.. jne pikkuongelmaa mut toimii nätisti kuitenkin ku pitää perusennakkoa liian aikasella... Oulussa asustelen ja ei nyt ihan lähimaastossa tarvi säätöpalvelu olla, maksu käteisellä ja takuita ei tarvi säädöstä. Ilmotelkaa vaikka p. 0409668337 T: Ari tai YV. voi myös...
 6. OULU miittinki

  Millon on seuraavaa miittiä?
 7. S14 mikä vialla?? Ideat loppuu kesken!

  Löytykö vika? Tuossa on aika monta mahdollisuutta mistä voi kilkattaa....
 8. minkä näköinen on sinun s14(a)?

  Rupeaako nyt menemään parempaan suuntaan? En ajatellut nyt heti mitään teippauksia, omasta mielestä parhaiten tulee nuo linjat esiin ku ei ole mitään.. Vielä sisäänajoa ja etupuskuri on maalarilla niin eiköhän siitä sitten parempia kuvia saa kun on kuvauksetkin tässä kuussa...
 9. Ahtopaine ongelmaa.

  Jep eli nuo on mitsun suuttimet ja ne on 2,2ohmiset (ilman ohjausta) ja skyllen suuttimet on tasan 2ohmiset (ilman ohjausta) eli siinäkin tulee ero ja noissa on luultavasti eri vasteaika samalla tuotolla että uskosin vian olevan tuossa. Itse säätäisin boksin noille uusille suuttimille.
 10. Ahtopaine ongelmaa.

  Kyllä, tuossahan on boksi säädetty eri suuttimille niin eipä siinä oikein vaihtoehtoja jos sytkät ja bensat pelaa muuten. Eikä niissä tarvi iso impedassi ero olla niin menee sekaisin varsinkin ahdoilla. Voi se vika olla muuallakin mutta tuli mieleen ku itsellä oli just samanlainen vika 720cc suuttimille säädetty boksi ja laitoin 740cc ja ei toiminut ahdoilla muutakun säädön jälkeen Ja jos lukisit kunnolla niin kaverillahan tässä topikissa siis ei ole toiminut 0.5bar ahdoillakaan korkeammilla kierroksilla, lue tuolta eka postauksesta eli ahdot kadonnu ja vedot heikkenee
 11. Ahtopaine ongelmaa.

  Sama se sille CC arvolle vaan se impedanssi voi olla eri joten ei toimi samanlailla... Voinhan varmistaa asian jos heität suuttimien kyljestä numeron nii selviää sekin voisko ne edes toimia skyllen suuttimien sijasta..
 12. Ahtopaine ongelmaa.

  ITse koittasin ensin saada auton toimimaan sillä 0,5bar ahdoilla koko kierrosalueen läpi ja sitten vasta lisäilemään ahtoja, kyllähän tuo kuulostaa sitten siltä että joku noista palikoista ei toimi mitä oot laittanu esim. tuo että sulla on 450cc suuttimet ja boksi on säädetty 444cc suuttimille niin voi olla että niissä 450 suuttimissa on hieman eri ohmi kuin skyllen omissa 444cc suuttimissa ja sulla vaan menee seokset pieleen korkeammilla kierroksilla eli kartat ei täsmää boksissa... Tai vastaavaa.. Kannattaa kelata siihen asti taakseppäin kun auto toimi ja miettiä että mitä on sen jälkeen muuttanut ja siitä lähtä purkamaan tilannetta. Veikkaan suuttimia 90% varmuudella viaksi. Ne on nii herkkiä nuo k-arvon säädöt jne että saa toimimaan juurikin koko kartalla oikealla seoksella.
 13. Takakelkan puslien asennus

  KYLLÄ, vatupassi kuuluu myös minun työkaluihin mutta kun tuota suuntauslaitetta on oppinut käyttämään oikein niin ei tuota vatupassia ole enään tarvinnut koska sillä vain todetaan että näyttääkö laite oikean arvon mittauksen jälkeen.
 14. Takakelkan puslien asennus

  Tämä tiedetään siten että auto mitataan ensin ja jos arvot ovat todella pielessä se säädetään ohjearvoihin ja mitataan uudelleen ja tämä toistetaan niin kauan kun ohjearvot ovat mittauksen jälkeen samat kuin mitä ne oli ennen mittausta, siinä yksinkertaisuudessaan tuo. Joskus autojen kohdalla mittauksen jälkeen kaikki arvot pamahtavat kohdalleen ja säätöä ei silloin tarvi, tai sitten löytyy joku pieni aurauksen hienosäädön tarve. aurauksessa esim. se rengas jos on 50mm tai vaikka 30mm pielessä niin se niinsanotusti luistaa hieman kun autoa pukataan taakse ja eteen eli mitataan niin siinä "luistossa" tulee se mittausvirhe niin sen virheellisen mittauksen säädön jälkeen rengas ei "luistakkaan" enään kuin 5mm eli käytännössä ei yhtään niin mitään mittavirhettä ei tule. Edit. unohtu vastata eli camberit yleensä arvona näyttää oikein varsinkin se kokonaisarvo mutta jos sattuu mittavirhe niin se laite ei välttämättä tiedä missä suhteessa se kokonais-camberarvo on koriin nähden eli esimerkkinä vielä että mittaat auton ja se näyttää että camberit ovat -2 vasen ja -2 oikea niin ne voivat olla todellisuudessa -1 vasen ja -3 oikea eli kokonais camber pysyy samana mutta suhde koriin ei. Se pitää vaan tarkastaa silmämääräisesti että näyttääkö laite oikeaa lukemaa vai ei ja silloin jos ei niin yleensä tämmöinen virhe kun tulee (joka on harvassa) niin se johtuu siitä että etucamberit ovat pielessä. Katso vielä noita kuskin lappuja niin ymmärrät paremmin eli: tuossa on etu vasen -2.21 ja etu oikea -1.27 eli vasen on ihan liikaa kallellaan ja oikea pystymmässä ja näin kun auto mitataan niin se taka cambereiden kokonaisarvo on oikea mutta niiden välinen ero tulee olemaan väärä eli juurikin niin että vasen taka on pystymmässä kun mitä kone ilmoittaa ja taasen oikea taka on enemmän kallellaan kun mitä kone ilmoittaa, tässäkin tapauksessa kun tuon etucamberin korjaa ohjearvoon ja mittaa uudelleen niin takacamberit näyttävät oikeat arvot ja oikeassa suhteessa koriin. Toivottavasti hoksaat ees jotenkin..
 15. Takakelkan puslien asennus

  Osaavat lukea ja kertovat kaikki oikein jos käytät laitetta oikein ELI otetaan esimerkki tähän, auto tulee säätöön ja siinä on vaihdettu raidetangonpäät, aurausta on 50mm kokonaista eli 2,5 centtiä per puoli, mittaat sen sillä 50mm aurauksella ja säädät ohjearvoon vaikka 1mm per rengas niin se ei todellisuudessa ole se 1mm vaan se on silti liikaa aurauksella tai harituksella esim. 5mm eli se pitää mitata uudelleen että se antaa oikeaa tietoa koska siinä mittausvaiheessa on tullut se virhe, hoksaatko nyt mitä ajan takaa... Eli tuon kuskin autossa on mitattaessa ja säädössä tehty virhe koska se on mitattu arvojen ollessa liikaa ohjearvon ulkona ja auraus myös (16mm) niin vaikka säädät ne lapulla oikein ne ei todellisuudessa ole oikein vaan sieltä pitää ne mittavirheet säädellä pois ja sen jälkeen mitata ja laite antaa 100% oikeat ja todelliset arvot. Ja siis kyllä se laite mitattaessa vertaa niitä jokaisen renkaan arvoja toisiinsa eli nelipyörälaitteella et pysty mittaan esim etupäätä pelkästään tai takapäätä pelkästään vaan se tarvii jokaisen renkaan tiedon luodakseen sen kokonaisuuden että näkee sen auton ns. ilmassa ja jos yksi niistä arvoista on todella pielessä niin siinä mittavaiheessa tulee se virhe. Voit kokeilla nelipyörämittauslaitteella laittaa peilit vain eturenkaisiin ja alkaa mittaamaan, 100% ei onnistu.
×