Jump to content

Wilberii

Klubilainen
 • Content count

  108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Wilberii

 • Rank
  ExPertti Poster
 • Birthday 01.01.1911
 1. Sr20det kannen probleema

  Itse en mitannut venttiileitä tarkasti. Luulisi että kannen tekijä on ne mitannut. Täytyy käydä tänää tallilla ja ottaa yksi imu- ja pakovena irti ja verrata vakioihin. Aluksi lähdin kasaamaan vakio shimmeillä. En vaan uskaltanut kiristää nokkapukkeja kiinni koska nokat olivat kiinni keinuissa. Täytyy tätäkin käydä testaamassa jos tasain tosiaan antaa periksi ja säätää välyksen oikeaksi. Shimmejä näköjään saa myös 1mm paksuisina. http://www.precisionshims.com.au/products/sr20
 2. Sr20det kannen probleema

  Joo shimmataan niin että keinu suorassa, epäilyttää vaan tommosen 1mm paksun guide shimmin kestävyys. Varmaan tästä syystä nissanilla ei ole myynnissä pieniä guide shimmejä. Tarkoititko että hydrauliset nostimet tyhjätään? Sr20det hydrauliset nostimet ovat semmoiset etteivät itsestään ilmaannu vaan täytyy asentaessa /ilmatessa täyttää öljyllä koviksi.
 3. Minulla on menossa moottori remontti. Sen yhteydessä ajattelin tehdä myös kannen "kuntoon". Kannessa ei ollut mitään suurta vikaa. Ainut vika oli että venttiilit vuotivat vähän venttiilien tiiveyskokeessa. (Bensalla ) Minulla oli jäänyt uudet 1mm ylikoko imu- ja pakoventtiilit varastoon. Kannen ja venttiilien kanssa suuntasin paljon kehuttuun kansiset kansipajalle. Asentajan kanssa keskustelin mitä kannelle kannattaa tehdä. Hän sanoi että kannattaa asentaa nämä uudet ylikoko venttiilit, muokata kanavat uusien venttiilien mukaan, uudet venttiilivarrenkumit, poistaa paljealuetta ja ajaa kannen taso. Hän lupasi myös hoitaa kannen kasauksen venttiilien ja venttiilijousien osalta. Luotin ammattilaisen sanaan ja jätin kannen hänelle. Ei mennyt kuin viikko niin sain hakea kannen takaisin pajalta. Kansi näytti hyvältä ja asentaja kehui ,että nyt on vimosen päälle hyvä kansi. Olin tietenkin mielissään asiasta ja kiittelin kovasti asentajaa. Mutta nyt itse ongelmaan. Imu-ja pakonokkaa asentaessa nokkaprofiili ottaa kiinni 0 asennossa joihinkin keinuvipuihin jos venttiilin päällä on yli 1mm shimmipala. Normaali guide shimmin paksuus on 3mm.(guide shimmejä ei varmaan saa edes 1mm?) Eli eroa on 2mm. Onko venttiilit siis asennettu 2mm liian syvälle kanteen? Paljonko keinuvivun ja nokan profiilin välissä pitäisi olla rakoa? Käytössä hydrauliset nostimet. Olen lukenut että raolla ei olisi väliä mutta epäilen että se ei saisi kuitenkaan olla kiinni nokassa tai olla yli 0,5mm? Jos keinu osuu jatkuvasti nokkaan niin sehän tarkoittaa venttiilien jatkuvaa vuotoa ja kuumalla koneella osat pikkaisen laajenevat joten vuoto vain yltyy. Jos taas liian suuri rako niin hydraulinen nostin ei pysty toimimaan oikein ja keinut pääsevät lentämään irti. Tässä kuvassa keinuvivun alla ei ole ollenkaan shimmejä vaan keinuvipu makaa venttiililautasten päällä. Eikö raon pitäisi olla paljon suurempi ilman shimmejä?Siinä näkyy miten keinu makaa lautasen päällä. Ei siis voi mitenkään toimia näin. Hajottaa varmasti keinun.Tässä kuva 1mm testi shimmeillä ja muokatulla keinulla. Rakoa on alle 0,05mm. Nokkapukit ovat kiristämättä. Mielestäni konetta ei pysty kasaamaan 1mm shimmi ja guide paloilla koska keinut osuvat näilläkin venttiililautaseen. Vaikka muokkasin keinuvivut niin etteivät osu venttiililautasiin jää ongelmaksi 1mm paksujen shimmien tekeminen/ostaminen. Myös epäilyttää guideshimmi kestävyys 1mm paksuusena. Ainut ratkaisu taitaa olla että kansiset korjaa venttiilien seetit uudestaan? Vai onko muita ratkaisuja? Tämmöisen työn pitäisi varmaan mennä takuuseen?
 4. 1:36,76

 5. Ahdin sr:än jatkeeksi?

  Millä spekseillä on ahdin? Ja mimmonen heräävyys on?
 6. Ahdin sr:än jatkeeksi?

  0.92 A/R varmaankin.
 7. Ahdin sr:än jatkeeksi?

  Borg warner efr 7064 twin scroll t3 laipalla luulisi olevan aika hyvä tohon 500hp tehoon. Hinnassa kannattaa ottaa huomioon, että tähän ei tarvitse ostaa ulkoista hukkista vaan on sisäisellä hukkiksella. http://www.turbotech.com.au/products/performance-turbos/borg-warner-efr7064-turbo/ Heräävyys on pykälän parempaa jos vertaa garretin 3071gtx turboon. Jos uskoo kokemuksia ulkomailta. Omia kokemuksia ei ole kyseisestä ahtimesta, mutta lukenut pelkästään hyvää siitä. Itsellänikin on ollut ahtimen päivitys mielessä ja BorgWarner on aika varmasti tulossa sr:än jatkoksi.
 8. DNSF Skii miit VIII 5. - 7.2.2016

  Mä maksoin ton mökkivarauksen (832€) eli jokaiselle (12) hengelle jää maksettavaa 69,33333333€. Maksun voi suorittaa FI68 1504 3500 0688 23 Ville Laitinen. Merkiksi maksuun himos ja foorumin nimimerkki.
 9. DNSF Skii miit VIII 5. - 7.2.2016

  Minä ja Noora mukana. Täältäkin olis koira tulossa jos passaa?!
 10. S14 vauhtipyörän halkaisija startinkehestä mitattun? Ja kampiakselin reijän halkaisija vauhtipyörässä?
 11. s14 ongelmia

  Millon tulpat vaihdettu? Ja paljonko kärkiväli? Pätkiminen ahdoilla voi johtua tulpista.
 12. Tarvisin nopeasti spacereiden erikoishylsyn. Samanlaisen kun linkin kuvassa. Jos jollain pk-seudulla tommonen niin voisin lainata sitä. http://www.shop.upgrademotoring.com/Project-Kics-Special-Lug-Key-10-15mm-Wide-Spacer-Key-WHLKICWTSKEY.htm
 13. Kortti hyllylle/Sakot!

  Kaveri yllytti vieressä. Kaksi tyhjää kaistaa edessä. Siitä se lähti. Toi vauhti vaan tulee aika yllättävän nopeesti ja helposti.
 14. Kortti hyllylle/Sakot!

  60km/h alueella 147km/h.(155km/h mitattu). Tän kesän ajot oli siinä. Toiset sakot elämässäni ja toisen kerran kortti hyllylle Viime sakosta oliki se 5v
×