Jump to content

Ydinlaskeuma

Klubilainen
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Ydinlaskeuma

 • Rank
  Novice Member
 • Birthday 31.12.1976
 1. Tässä on se ongelma, että haun kautta ilmoitukseen mennessä pitää tietää, että "This topic is now closed" tarkoittaa "myyty". Sana "myyty" ei näy missään vaiheessa. (Opin tämän yrittäessäni ostaa myytyä tavaraa.) En löytänyt nappia "merkitse ostetuksi" ostoilmoitukseni ohesta, joten lisäsin otsikkoon etuliitteen "Ostettu:".
 2. Haku on rikki. Esimerkiksi haut "ptu", "maf" ja "e85" löytävät 0 tulosta.
 3. pakoputkisto ym kysymyksia

  Kirjoitin Quoraan englanniksi, mitä olen oppinut S14:n virittelystä käyttöautona: https://www.quora.com/How-should-I-m...Harri-Hiltunen Mitä tekisin, jos nyt aloittaisin vakion pohjalta: -Ruosteenestokäsittely koteloihin, pohjaan, pyöräkoteloihin ja takatukivarsiin -Metallinen tukirengas alkuperäisen imuletkun vetelän haitarin sisään -Alkuperäisen ohitusventtiilin sisäinen 5mm ohivuotoreikä tukkoon -Turha muovikansi "turbo intercooler" pois sytytyskeloja kuumentamasta -Isompi ilmansuodatin, tai lisäsuodatin putkitettuna alkuperäisen rinnalle, koska ilmansuodatinkotelo vaimentaa imuääniä -Isompi pakoputki turbolta lähtien, paitsi hitsaisin uuden putken alkuperäiseen takapönttöön, koska se on hiljainen -Nistune -Isompaa ilmavirtaa mittaava ilmamassavirtausanturi (MAF) (itse modasin alkuperäisestä, ja sitten oli työlästä piirtää uusi tulkkauskäyrä Nistuneen) -Isompi polttoainepumppu ja -suuttimet, ja alkuperäisen suutinkiskon metalliputkien päiden ahtaiden supistusten avartaminen -Kuulajousiventtiili ahtopaineen nostoon, ellei kyseisen auton moottoriohjaimen versio tue hukkaportin solenoidiventtiilin pulssisuhteen säätöä -Polttoaineeksi pelkkä E85, ja sen jälkeen raju puristussuhteen nosto vaihtamalla männät, mikä estäisi käyttämästä bensaa, mutta tekisi lisää vääntöä ja tehoa ja vähentäisi kulutusta
 4. Vakio MAF

  Kun minulla vakio-MAF:n mittausalue loppui kesken, tungin koloon kumilevyn palan puolittamaan sivukanavan pinta-alan, ja jouduin sitten vääntämään tulkintakäyrän uusiksi Nistunessa. Teippi on varmaankin vastaava mittausalueen laajennus-viritys.
 5. S14 takapyoran kulmat

  Et voi syyttää renkaiden kulumisesta vain pyörän pystykallistumaa tietämättä aurausta: https://en.wikipedia.org/wiki/Toe_%2...on_with_camber https://en.wikipedia.org/wiki/Camber_thrust Negatiivinen pystykallistuma aiheuttaa renkaan kulkuradan kaareutumisen auraavaksi, mikä vaatii haritusta.
 6. Ettei E85-tietous olisi pirstaleina ympäri internetiä jokaisen itse etsittävänä, tein suomenkielisen ohjeen E85:lle muuntamiseen.Tarkoitus on sanoa mahdollisimman tiiviisti kaikki oleellinen yleisten ajoneuvojen kannalta. 25 sivua. Kuvan Google Docs-wiki:20.fi/12974Sinne voi panna kommentteja ja muokkausehdotuksia, ja Google-tunnuksilla muokkausominaisuudet paranevat.PDF-tiedostona:https://www.dropbox.com/s/26advw1ire721nl/E85-polttoaine_bensiinikäyttöiseen_ajoneuvoon_2015.08.13-1856.pdf?dl=0Vain luku, päivittyy harvemmin.
 7. RE85 muutos veneeseen?

  Päivittäisin bensaletkut ja kaasuttimen kumitiivisteet, ja asentaisin pakoputkeen happianturin kaasuttimen säätämistä varten. Suomenkielinen ohje E85:lle muuntamiseen: http://20.fi/12974 (Google Docs)
 8. E85 etanolia tankkiin?

  Joo, Nissan 200SX S14 polttoaineen varoitusvalo hohti himmeänä muutaman päivän sen jälkeen, kun olin ensimmäisen kerran tankannut E85:tä. Sitten ilmeisesti kosteus meni etanolin mukana pois, ja häiriö katosi. Pelkällä E85:llä jo 4 vuotta (Walbro-pumppu tankissa ja tarvittavat modaukset moottorissa).
 9. E85 etanolia tankkiin?

  Ettei E85-tietous olisi pirstaleina ympäri internetiä jokaisen itse etsittävänä, tein suomenkielisen ohjeen E85:lle muuntamiseen.Tarkoitus on sanoa mahdollisimman tiiviisti kaikki oleellinen yleisten ajoneuvojen kannalta. 25 sivua. Kuvan Google Docs-wiki:
 10. Haku ei hae "väärän pituisia" sanojaHaku ei hae "väärän pituisia" sanoja:Minimi on 4 kirjainta, maksimi on 20.
 11. s14 kokemuksia e85 pottoaineesta?

  Vs: s14 kokemuksia e85 polttoaineesta? Kun yli vuosi sitten siirryin e85:een, polttoaineen varoitusvalo alkoi hohtaa himmeänä vaikka polttoainetta oli tarpeeksi. Se sammui muutaman kuukauden päästä, eikä ole sen jälkeen toiminut ollenkaan. Polttoaineen kulutus kasvoi arviolta 40 %, mutta en ole tehnyt kunnollista vertailua 98:n ja e85:n välillä samoilla virityksillä. Kylmäkäynnistys vaatii tavallista enemmän aikaa. Kunnon pakkasella joutuu sahaamaan jopa 15 sekuntia ennen lopullista käynnistymistä. Sytytystulpilla voisi kai vaikuttaa tähän, mutta en ole viitsinyt opiskella mikä tulppa toimisi paremmin e85:n kanssa. Kylmällä katalysaattorilla pakokaasu haisee nykyään miellyttävästi spriiltä, aiemman maalinkäryn sijaan. Olin aiemmin nostanut ahtopainetta 98-bensalla nakutuskuulokkeiden avulla vakiovälijäähdyttimellä, ja ritinän sai kuulumaan aika helposti. Isolla välijäähdyttimellä ja E85:llä ei ole nakutusta kuulunut koskaan, vaikka ahtopaine käy 1,5 barissa aina vaihteen vaihtuessa isommalle. Huippukierroksilla ahtopaine laskee 1,0 bariin. Nyt kylmällä säällä vakioahdin jaksaa pitää painetta aina yli yhden barin. En ole viitsinyt yrittää aikaistaa sytytystä Zuikin Nistunen vakiosta. Seuraavaksi vaihdan kannentiivisteen ohuemmaksi, todennäköisesti 0,76 mm Cometiciksi. Speksit: S14 1995, sr20det. Nistune. Automaattivaihteisto, joten vedättäminen matalilla kierroksilla mahdotonta, mikä yksinkertaistaa moottorin säätämistä hiukan. Bensapumppu tavallinen Walbro, yksireikäsuuttimet n. 800 ml/min ("cc") jostakin Subarusta, sytytystulpat NGK BKR7EIX ("astetta vakiota kylmempi"). Iso ilmansuodatin vakion paikalla erotettuna muusta moottoritilasta peltipalalla, ilmamassamittari modattu vakiosta kuristamalla kuumalangan kanavaa, vakio imuletku jäykistettynä kahdella teräsrenkaalla haitarin kohdalta (meni lyttyyn imusta isollakin ilmansuodattimella), iso välijäähdytin keulalla, vakio ohivuotoventtiili, josta 5mm vuotoreikä tukittu ruuvilla, kuulajousiventtiili ahtopainetta rajoittamassa. Pakoputki etupäässä 3,5 tuumaa, katalysaattorin jälkeen 2,5 tuumaa.
 12. -Autossa on perusviritykset, ja polttoaineena E85. -Tehoa tuntuu olevan riittävästi, mutta alavääntöä ei. -Kulutus kaupunkiajossa suuri. Päättelen että käyttöauto-ominaisuuksia voisi parantaa nostamalla puristussuhdetta. Vakiokannentiiviste on kai 1,2 mm paksu? Jos kantta laskisi 1 mm, niin puristussuhde nousisi vakiosta 8,5 -> 9,3:een. Osuisivatko männät venttiileihin, paljonko siellä on turvaväliä vakiona? Mitenkäs paljealueen pienin väli vakiona? Kuinka ohut tiiviste on vielä tiivis (tiivisteliiman kanssa) koneistamatta kannen tiivistyspintaa? Vai pitäisikö vain tyytyä lisäämään sytytysennakkoa, kun ei nakutusta kesälläkään kuulunut ollenkaan (polttoaineena E85), vaikka ahtopainetta parhaimmillaan 1,5 bar, huippukierroksilla enää 1 bar... ------------------------------------- Sain ohjeen: männän ja kannen väliin jätetään 0,1 mm / 1000 rpm. Niinpä panin 0,76 mm Cometicin. Vääntöä tuli huomattavasti lisää. Nakutuskin löytyi 1,3 bar kieppeillä.
 13. Vs: Consult-Nistune-yhteyttä ei löydy, eri paksin tai auton testaus Tikkurila-Korso Vika paikannettu Consult-sovittimeen Koivuhaan TB:llä, kiitos.
 14. Olen juotostellut jo kahdesti lisäkortin kiinni S14:ään, Nistune ei saa yhteyttä. Jumpperi ok, ja ajossa tuntuu että ohjelma on vaihtunut. Kokeiltu kahdella eri tietokoneella, sarjaportti ja usb, johdotus välillä ecu-consult mitattu ok. Saadakseni jotain vihiä missä osassa vika piilee, haluaisin käydä kokeilemassa Tikkurilan - Korson kieppeillä jonkun muun Consult-sovitinta, tai auton väylää, jos sopii, soita/tekstaa 050-5250759.
 15. s14a automaattivaihdelaatikko temppuilee

  Vs: s14a automaattivaihdelaatikko temppuilee Service Manualissa on seikkaperäiset vianetsintä- ja korjausohjeet, paitsi niissä joista on jätetty AT-osio pois. Toivottavasti noudatit öljyntarkistusohjeita, ne menevät suunnilleen näin: -käynnistä moottori -käytä vaihteenvalitsinta kaikissa asennoissa -jätä vaihde P:lle, jätä moottori käyntiin -katso öljytikkua
×