Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.

kovakallo2

Members
 • Content count

  204
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kovakallo2

 1. Paljon on ollut kirjoituksia noiden QG15DE QG18DE koneiden jakoketjun venymisestä. Näissähän pyöritys on toteutettu yhdellä ketjulla kampiakselilta nokka-akseleille. Aikaisemmissa Sunnyissa/Almeroissa se on toteutettu välipyörästöillä ja kahdella ketjulla ja niihin on saanut osia Motonetista. Nyt saa myös QG-koneisiin 25-6338 Jakoketjusarja Nissan QG15DE/QG18DE 1,5-16V 66kW QG15DE-moott. ->02 ilman muuttuvaa venttilinajoitusta Jakoketjusarja (sis. ketjun, kiristimen, ohjaimet, nokka-akselin pyörät ja tiivisteet) [2000-2007] 149,90e 25-6350 Jakoketjusarja Nissan QG15DE/QG18DE 1,5-16V 72kW QG15DE-moott. 03-> muuttuvalla venttilinajoituksella Jakoketjusarja (sis. ketjun, kiristimen, ohjaimet, ketjupyörät (myös VVT-pyörä) ja tiivisteet) [2003-2007] 299,90e Aikomus on vilkaista omasta Allustakin, onko kiristin työntynyt ulos eli ketju venynyt. Kiristimenhän näkee vähemmällä purkamisella. Vikavalo edelleen palaa, mutta P0420 viittaa muualle. Kirjoitelkaa, jos ootte vaihtanut: - onko iso homma vaihtaa? - onko Motonet laadukas ketju? - mitä maksaa ulkomailta tilattuna?
 2. N15 SR14DE - RE85 Muunnos

  Ei taida olla mahdollista Sunny N14 1.4 kaasutin-KAT versioon eli GA14DS ?
 3. Onko kukaan teettänyt puristuspainemittausta tai ohipuhallusmittausta noin 250-300000km ajettuun Sunnyyn? Kiinnostais missä kunnossa mun N14 1.4 263000 kilometrillä pääkaupukiseutu-ajoa on. Vetää kyllä vielä, mutta jos jossain vaiheessa ottaa koneen pois ja uusii kampiakselin tiivisteet ja kytkimen, niin kannattaako tehdä esim. venttiilien hiominen ja männänrenkaiden vaihto sekä jakoketjun vaihto?
 4. Sunny N14 moottorin kunto

  Mobilube1 SHC 75W-90 (GL4/GL5 Motonet 59-7590 3 litraa
 5. Sunny N14 moottorin kunto

  Vaihdoin toisen kerran vaihteistoöljyn 265000km kohdalla. Poistopropun magneetissa oli erittäin vähän metallimurua. Siis vaihteisto tulee kestämään auton iän.
 6. Nesteet katoaa paisuntasäiliöstä?

  Ensin katsot vuotoja tai haiseeko matkustamossa. Jos ei löydy päällepäin näkyvää, ostat jäähdyttimen paikkausainetta Motonet 60-8020. Jos ei korjaudu sillä, voi olla säiliö tai kansi halki. Getz 1.4 v. 2008 hävitti nesteitä uudesta asti vuosia. Sitten laitoin tuota ja loppui vuoto. Siis oli ilmeisesti jäähdyttäjässä pienenpieni reikä, ei mitään merkkiä ulospäin. Vikaa ei löydetty huolloissakaan.
 7. Primera P11 sähkövikoja ym

  Meillä uudesta asti olleessa Sunny N14:ssä on myös kampiakselin hihnapyörällä ylimääräistä leveyttä, kun ei ole ohjaustehostinta. Siis aivan normaalia, voi asentaa tehostimen ja tehostimellisen ohjausvaihteen ("simpukan"). Elektroniikan puhdistusainetta vois kokeilla noihin toimimattomiin katkaisimiin (voiteleva puhdistusaine katkaisimiin, rasvaton kuiva taas liittimiin.
 8. Sunny 1.4 v.1992 moottorilla GA14 DS eli elektronisesti ohjatulla kaasuttimella ja 16- venttiilinen. Muutaman päivän seisottuaan saattaa vaatia jonkun aikaa starttausta, ennenkuin käynnistyy. Sitten toimii OK. Päivittäin käytettäessä lähtee 1-2 sekunnin starttauksella, kun on ensin polkaissut kaasua (automaattiryyppy) ja sitten starttaa ilman kaasua. Epäilin, olisko mekaaninen (imunokka-akselin käyttämä) polttoainepumppu huonossa kunnossa eikä jaksaisi kovin nopeasti pumpata polttoainetta. Koneen käynnistyttyä sitten pumppaa huonompikin pumppu. Mikähän on tuollaisen pumpun paine oltava? Voisin mitata, mutta en löytänyt mistään Sunnyn ohjearvoja.
 9. micra k11 1.3 nykii

  Onko autossa alipaineletkuja, joiden päät voivat olla halki. Viittais siihen, että saa niistä tai jostakin liikaa ilmaa. jonka takia seos laihalla.
 10. Öljyn kulutus Almera/Primera

  Öljynsyönti koski vain 1.8 mottia. siinä oli vaihteiston kiinnityspultit kiristetty liian suurella momentilla moottoriin, joten vetävät nelossylinterin soikeaksi. Minulla tuo Almera-02 1.5 uudesta asti 260000km, eikä tartte välttämättä lisätä kertaakaan 15000km öljynvaihtovälillä. Ehkä kuitenkin kerran lisään 0.5 litraa, niin ei mene koskaan alarajalle. Kytkin vaihdettu, eikä myöskään sen jälkeen syö öljyä. Meillä myös Sunny 1.4 -92 eli GA14DS moottori uudesta asti 264000km, eikä sekään ole koskaan syönyt öljyä. En tiedä, miten tuo 2-litrainen, onko samaa sarjaa kuin GA14DS. Savuttaako kaasua polkaistessa, eli polttaako öljyn? Vai tuleeko se ulos, onko moottori öljyinen alta tai jommastakummasta päästä? Voi tulla ulos hihnapyörän puolisesta päästä kampiakselin tiivisteestä. Tai onko sulla huohotus tukossa, jolloin työntää ehjästäkin kampiakselin stefasta kyllä ulos.
 11. Sunny N14 1.4L v.1992. Tässä karvalakkimallissamme ei ole kierroslukumittaria. Mistä löytyy liitin, johon kierroslukumittari johto kytketään? Siis onko siellä jossain puolan tietämillä vapaa liitin ? Käykö joku ihan halpis Biltema kiekkamittari ?
 12. Almera N15 HB iskunvaimentimet?

  En tiedä töistä, mutta osat oon tilaillu netistä. Esim. alvadi.ee tai spareto.fi tai autonvaraosat24.fi huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Pitää vain olla varma, että tilaa kyseiseen autoon sopivat. Esim. autonvaraosat24 joutuu palauttamaan omalla kustannuksella Saksaan, jolloin palautus voi maksaa puolet tuotteen hinnasta.
 13. Kierroslukumittariliitin

  On erillinen puola virranjakajasta 10cm päässä ja erillinen sytytysvahvistin vasemman etulokan kyljessä.
 14. Nissan almera n16 1.5 kytkin

  Kytkimen huono irroitus voi johtua muustakin kuin irrotusmekanismista. Esim. jos öljyä päässyt kytkimeen esim. kampiakselin tiivisteestä, kytkin saattaa lakata irrottamasta, vakka vaijeri tai neste-mekanismi vetäisikin. Tällöin kytkin huonosti irrottaa, mutta silti luistaa. Almera N16 1.5 v.2002:ssa meni kytkinlevy 220000 km:ssä.
 15. Sunny N14 moottorin kunto

  Kyselin tuota voitelua, jotta Sunnun laakerit kestäisivät edelleen. Autothan tulevat yhä kertakäyttöisemmiksi: Fiesta-85:ssä oli kartiolaakerit ja erilliset tiivisteet takana. Ikuiset, kunhan voitelee ja säätää väykset. Sunny N14 /Almera N15 kuulalaakerit ja erilliset tiivisteet. Voitelemalla kestävät. Almera N16 kuulalaakerit tiivisteillä. Siis ei voi jälkivoidella. Almera N16 1.5 piti vaihtaa etupyörien laakerit 230000 km:ssä, kun alkoivat pitää kauheata jurinaa - siis aivan kuivat.
 16. Sunny N14 moottorin kunto

  Ei oo pyöränlaakereita vaihdettu, mutta ei ole väljät. Mitenkähän ne vois voidella, että kestäisivät edelleen.?
 17. Mittariston takaa olen taustavalot uusinut, mutta keskikonsolista en. Siis siitä missä on 4 katkaisinta: takalasin lämmitys, hätävilkku, sumuvalo ja ajovalopesuri ja niiden alla lämmönsäätimet. Ei taida olla enää yhtään taustavaloa ehjänä. Montakohan ja minkälaista polttimoa siellä pitäis olla ja missä?
 18. Sunny N14 moottorin kunto

  Erittäin hyvin itse huollettu. Kaikki huollot tehty 15000km välein. Vaihteistoöljy vaihdettu vain kerran (lisätty kyllä), olis aika vaihtaa uudestaan. Ruostepaikkaukset olleet viime vuosien suurin ongelma. Moottori, kytkin, vaihteisto, vetarit alkuperäiset. Kiihtyvyydessä Almera 1.5 jää kirkkaasti. Siistissä maalissa.Tekniikka pelaa. Heikkoa vain: - kuskin penkki painunut ja selkänojan kallistus vähän takkuaa. - takalasin lämmittimen kaikki langat poikki.
 19. Kaukovalot -valo mittaristossa

  Pistoke , joka tulee ajovalolampun kantaan kärähtänyt. Virta tulee lyhyelle valolle, muttei pääse sitten miinusjohtoon. Tällöin se jatkaa polttimon kaukovalolangan kautta ja sytyttää kaukovalon merkkivalon. Näin ainakin Sunny N14:ssä. http://www.motonet.fi/fi/tuote/482041/H4-polttimon-kantasuorajohto
 20. Ei mulla vain ole ollut ongelmia vaihteiden kanssa. Sunny N14 1.4 ajettu nyt perheessä 263000km. Olen vaihtanut vaihteistoöljyt kerran, olis aika vaihtaa uudestaan. Ja vähintään 30000km välein olen lisännyt öljyn tason, mieluummin vähän yli kuin ali tarkistustulpan.
 21. P11 ajovaloautomatiikka hukassa

  Ainakin Sunnyissä se on kuskin vasemman kengän vieressä seinäpaneelin takana. Koppa auki ja juotin kaikki juotokset uudestaan. Joku kylmäjuotos siihen oli syynä.
 22. Nissan Sunny 1,6 -93 N14 kestävyys

  Taas hitsailtiin ja leima saatiin. Ja auto kulkee eikä vikavalot vilku kuin joulukuusessa tai nykyautossa. Taas mennään. Sunny 1.4L 1992.
 23. Almera N16 ajonesto temppuilee?

  Mulla vaivas sama vika. Kun pani virrat päälle toisella avaimella, jäi palamaan se valo autossa avaimen kuva eikä käynnistynyt. Tänään otin ratin ympäriltä suojat pois ja suihkuttelin liittimiin puhdistussprayta. Alkoi molemmilla avaimilla toimia. Samalla juotin toisen avaimen kaukosäätöperään uudet avaus- ja lukituskatkaisijat. Niitä saa Partcosta, osa KSR251GLFS, 2 kpl yhteensä 3,22€. Uudet kaukosäätökuoret olin ostanut kaverilta. Saa myös ebay:sta kokonaisena korjaussarjana, joka sisältää kuoret ja katkaisijat. Saa sieltä jopa uuden avaimenkin, mutta täytyy loveta lukkosepänliikkeessä ja sitten koodata autolla, jotta NATS tunnistaa avaimen.
 24. Almera N16 1.5 v. 2003 ajettu 253000km, statti uusittu, laturi alkuperäinen. Tänään toinen kerta, kun vaimo ei päässyt maanantaiaamuna matkaan. Edellisellä kerralla akku oli ihan tyhjä, alle 10V. Apukäynnistyksellä käyntiin ja taas pelasi viikkoja ja latasi yhdellä 56km työmatkalla akun. Silloin epäilin sisävalokatkaisijaa, sehän on alunperin tosi surkea, palaa ja ei (miten Nissan on hyväksynyt sellaista roskaa alihankkijalta?). Tällä kertaa tosin säätelin perjantai-iltana ajovaloja ja en ajellu ladatakseni. Ihmettelin tosin konepelti auki, mikä surina sirinä kuuluu konehuoneesta jostain oikealta puolelta auto sammuksissa. Vielä en ole mitannut vuotovirtoja, illalla tutkitaan! Pitääkö mahdollisesti vuotava laturin diodi tai säädin ääntä? Vai mikä vois pitää ääntä konehuoneessa oikealla?
 25. Akku tyhjenee viikonlopun aikana

  Ostin uuden akun. Tosin se kellarissa nyt oleva akkukin pitää virtansa. Ehkä oli sisävalo tyhjentänyt akun. Myöhemmin vaivanneet NATs avaimen tunnistus ja airbag valo. Niidtä olen avannut uuden aiheen.
×