Jump to content

Arttu

Klubilainen
 • Content count

  2 950
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Arttu last won the day on July 13 2017

Arttu had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Arttu

 • Rank
  Legendary User
 • Birthday 03.05.1972

Recent Profile Visitors

5 251 profile views
 1. S30 ilmankierto

  Mun käsittääkseni asia on juurikin näin. Poistot on tosiaan pienet ja mahtoiko sisäpaneeleissa olla reikää senkään vertaa. Mut eikös tuuletukset tuu kojetaulun päissä oleviin venttiileihin. Jalkatilaan ja tuulilasille tulee lämppärin kautta. Tosin ei esimerkiksi S13 paneeleissa ole juurikaan poistoa, korissa sit taas on isompi räppänä takapaksissa. Toisaalta saattaahan olla että S13 kärsii samasta ongelmasta, pitäisköhän tehdä peräti paine-eromittaus
 2. Mikäs se hinta sit on. Voisin ostaa pois jos on sopiva. Niin juu ja kun mulla olis pitemmät suuttimet niin saako ja mahtuuko siirtämään bensakiskoo?
 3. Coolerin pesu

  Taitais ihan liuotinpesuaine ja vesikin riittää.
 4. Z31 jarrut

  https://www.bremboparts.com/europe/fi Oisko tuolla tiedot levyistä?
 5. Mocalissa toisaalta on se etu että öljy tosiaan kiertää osin myös coolerissa vaikka on viileää. Veikkaan että on hyväksi että öljy lämpenee tasaisesti vaihtoehtona että lämpenee ja kun venttiili aukeaa, ryöpsähtää coolerillinen kylmää öljyä kiertoon. Tulee myöskin cooleri tyhjäksi vaihdettaessa, edellyttäen että on järkevästi letkutettu. Toisaalta jos vaan avataan coolerille venttiili, mikä estää öljyä silti menemästä vaan suodattimen läpi.
 6. Tavallaan joo, lambda-signaalin oon laitanut erilliselle mittarille ja ecuun. Se on kumminkin hiukan eri juttu koska on laajakaistan lähtösignaali. Jos en ihan väärässä ole, niin anturit toimii lähinnä resistanssina jännitteenjakopiirissä näissä. Eli mittari tavallaan mittaa anturin yli jäävää jännitettä riippuen sen resistanssista joka taasen riippuu paineesta joka anturiin kohdistuu. Tällöin mittari syöttää jännitettä ja samalla mittaa sen. Jos lisätään ecun tulo tuohon rinnalle niin ainakin teoriassa lukema muuttuu. Muutos riippuu ecun sisäänmenon impedanssista jonka soisi olla mahdollisimman korkea. Lisäksi sisäänmenon pitää olla passiivinen eli se ei saa syöttää jännitettä piiriin, muuten menee varmasti sekaisin. Eli riippuu tapauksesta, lähinnä ecun sisäänmenon ominaisuuksista. Loputhan voi aina soveltaa ja jos kyseisen kytkennän jälkeen mittari näyttää neulan paksuuden verran pieleen, niin onko merkitystä. Öljynpainekin on vähän sellainen suure että ei ole tarpeen tietää sen absoluuttista arvoa, lähinnä että sitä on tarpeeksi.
 7. Sr20det kannen probleema

  Hups, meni vähän editointi vituiks.
 8. Sr20det kannen probleema

  En oikein jaksa uskoa että seetit on 2mm syvemmällä kuin alunperin. Mittasitko venttiilien pituuden? Onko saman mittaiset kuin orkkikset? Kokeilehan mitä tapahtuu jos vaan lätkit vanhat simmit ja guidet paikoilleen ihan kuin olivatkin. Jos venttiilit jää raolleen niin tosiaan on vikaa silloin. Musta kuitenkin tuntuu siltä että tasain antaa periksi ja homma on ok. Alikoon guideja saa tomeilta ja simmejäkin on vaan 2,8mm ohuimmillaan. Eli unohda noin ohuet palikat.
 9. Avautukaa tänne!

  Kaippa se on, mä sentään loppukesän ajoin S13:sella. Hankittu 2002 ja viimeiset 5 vuotta huilannut tallissa. Ei siitä oikein malta luopuakkaan, joku kumma juttu siinä on...
 10. Avautukaa tänne!

  Huomasin justiin että oon roikkunut tällä foorumilla 15 vuotta. Kyllä ihmisen täytyy olla jollain tavalla hullu....
 11. Onkos noi autoteipit vedenpitäviä? Mulla kun on tuossa jatkeessa hiukan taisteluarpia niin vois teipata piiloon ensiapuna. Katto lähinnä ajatuksena teipata kokonaan.
 12. Säädettävät tukivarret

  Itse hankkisin sellaiset joissa on puslat unipallien sijaan. Ovat kuitenkin pitkäikäisemmät ja tuskin oot kilpuria rakentamassa. Kun vuoden pari ajat surkeilla unipalleilla niin saat ostaa uudet nivelet ja sinne meni säästö. Puslalliset on vaan hiukka harvinaisempia kylläkin. Siis löytää jostain kaupan. Vielä tohon "vetovarteen" sillä pystyy vaikuttamaan pyörän aurauskäyttäytymiseen joustossa. Eli vähän niinkuin passiivinen nelipyöräohjaus.
 13. Nissania talliin

  Kyse lienee enemmänkin siitä että harva haluaa tän tyyppisen auton automaattina.
 14. Liuskat jää hammastamaan? Onko pukissa huono sovitus? Kyllähän liuskan pitäisi istua tiiviisti pukin koloon. Pukit sekaisin? Ei kuulosta kovin hyvältä lähteä liuskan pintaa viilailemaan. Vaikka päät saisikin käymään yhteen niin mitä lienee välys ympäri kaulan?
×