Jump to content

Markus.

Klubilainen
 • Content count

  4 369
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Markus. last won the day on January 16 2017

Markus. had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Markus.

 • Rank
  King of the N00bs
 • Birthday 14.12.1970
 1. S30 ilmankierto

  Yleinen murhe taitaapi olla pakokaasujen tunku kabiiniin, ja siksi kaikki mahdolliset reikäleet tukitaan takaosassa. Vissiin useinkin juuri niin, että sivuikkunaa avatessa alkaa haisemaan, eli paine-ero ei enää riitä pitämään kaasuja kokonaan auton takana ja ulkona. Olis varmaan siis hyvä, jos tuuletusaukot olis yksisuuntaisia, kuten vähänkin modernimmissa rakkineissa onkin. Edit. Ämöriikan heppulit joskus kirjoitteli, että hiukan pidemmällä pakoputken päälläkin asia korjaantuu jossain määrin, eli aika pienestä se usein lie kiinni, saako ilmavirran kummalliset liikehdinnät kiinni pakokaasuista vai ei.
 2. Siinä määrin hiljaista täällä, että ehkä kehtaan offtopiccina udella, minkälaisen löysit?
 3. S30 mallien eroavaisuudet

  Jotain mieleen tulevaa hajajutskaa: Mulla on yksi alkuperäinen penkki jemmassa, ja siinä on kangasta penkin keskiosissa. Onko se sitten jälkikäteen verhoiltu, en valitettavasti tiedä. Tehtaalta lukkoperää ei kyllä taida löytyä kuin 432:sta. Nismolta on saanut lukon aikoinaan jotakuinkin kaikkiin malleihin, mutta mun ymmärtääkseni S30 on jokseenkin aina toimitettu avoimella perällä. Takalasista tunnistaa helpoiten ns. early Z:n eli series 1:n autot, vastuslangat kulkee pystyssä, pitkittäin autoon nähden.
 4. Avautukaa tänne!

  Saman sorttista vuosimäärää on kulunut, ja 2001 hankittu s13 kököttää tallissa yhä. Oisko se jo pähkähullua sitten.
 5. Vapaamuotoista keskustelua

  Wanhaan Zetan jenkkikasiin hommasin alumiinivauhtiksen, ja jäin tuota tyhjäkäynnillä kolistelua miettimään, että mikä se nyt sitten oikeasti lienee. Kyse ei taida olla tasapainotuksesta, vaan työtahtien pulsseista. Lukekaa ite. http://www.uucmotorwerks.com/flywheel/gear_rattle.htm
 6. Datsun Fairlady Roadster

  Mua on myös kiehtonut nuo jo hyvin kauan. Viidellä tonnilla olisi saanut ihan hyvän yksilön kymmenisen vuotta sitten, oli jopa pari kolme suunnilleen yhtä aikaa myynnissä täällä kotomaassamme. Nyttemmin ei ole juurikaan näkynyt. NCF:n nykyisellä puheenjohtajalla on tuommoinen, muistaakseni melko alkupään 1500 malli, museoitu ja hienossa kunnossa. Aikoinaan sain kylmät tyypit ottaa, ja oli siinä mahottomasti fiilistä kyllä. Tosi pikkuinen autohan se on, mutta ainakin mun mittasuhteilla 186cm vielä mahtui. Kauheen kiehtovaa tollasissa on myös ne tekniikan mahdollisuudet, jos museohommeleista astutaan valon puolelle. Suurin vertailumosa on kaksilitrainen ja ihan hyvillä tehoilla, suhteessa aikakaudelle tyypillisesti surkean tehottomiin kirppukoneisiin. Perä on kestävähköä h190 mallia, johon tosin lukon saaminen on jo vähän hankalampi juttu, vaan ei mahdoton, ja kaikkinensa toki mahdollisuuksia on monenmoisia, incl. joku ihan muu perä. Itselläni on yhtenä käyttiksenä semituoreehko mx-5, ja siitä on vähän sellainen fiilis jäänyt, että joku avokiesi on ihmisellä melkein pakko olla. Harrasteavoilussa olisi jatkuvuutta siinä mielessä enemmän, että ikä ja kilsat ei aiheuta vääjäämätöntä vaihdon tarvetta, ja rakentelu ei olis automaattisesti pois suljettu asia.
 7. S30 korigrillissä, kokemuksia?

  Oon myös aivan vakuuttunut, että kolmiotuki helmasta tolpan yläpäähän on hyvä idea. Vaikka tuo alkuperäinenkin rakenne on jo suljettu kotelo, niin ilman muuta se aika monenmoisesti taivutettuine pelteineen hyötyy tukevasta poikkituesta vallan huomattavasti. Paikka kun on vieläpä varmastikin yksi eniten rasituksia vastaan ottava koko autossa. Toki on niinkin, että sitten kun tolpan ja oven välinen alue jäykistetään lähes liikkumattomaksi, niin voimat siirtyvät eteenpäin (eh, taaksepäin), siis siinä määrin kuin jousitus ei niitä saa imastua, ja kohtaavat seuraavan fleksaavan kohteen, eli oviaukon. Artulla tuskin sitä(kään) propleemia korissaan esiintyy. Hassu kyllä ajatus siitä, että auton luonteeseen jotenkin kuuluisi joku tietty löysyys korissa. Uskallan uskoa ja väittää, että kori ei ajo-ominaisuuksien ja minkä lie fiiliksien puolesta voi edes olla liian jäykkä, parempi vain mitä enemmän tien epätasaisuuksien vastaan ottaminen jää jousituksen ja renkaiden hommaksi.
 8. Saattaapi nyt olla niin, että vetarin tumppi on liian lyhyt. Viskolukolla on yleensä pidempi tumppi, joka aktivoi sen viskoyksikön.
 9. S30 lasikuituosien tilaus

  Nonni, tämähän realisoituu hienosti. Mainitsikohan vielä mitään aikatauluista, tulisko muutamassa viikossa vai kestääkö hieman pitempään? Mulla ei sinänsä ole yhtään mikään kiire, vois melkein sanoa että valitettavasti, mutta enivei muuten vaan uteliaisuudesta utelen.
 10. S30 lasikuituosien tilaus

  Hintapolitiikka erittäin ok. Minkälainen maantieteellinen jakauma meillä nyt olisi? Itse vaikutan Lahden nurkilla, ja mulla on myös tarvittaessa mahdollisuus ottaa laatikko tai molemmatkin tänne.
 11. S30 lasikuituosien tilaus

  Onkohan kyseinen pulju semmoinen yhden/kahden miehen juttu, jossa tehdään vähän milloin mitäkin sattuu tehtävänä olemaan, ja vastaillaan ulkomaan elävien kyselyihin ns. paremmalla ajalla, kun meneillään olevat prokkikset on saatu kondikseen, kenties. Kai ne sieltä jossain vaiheessa jotain replyilee.
 12. S30 mallien eroavaisuudet

  Juu ei ole erillisiä pakkivaloja, kuten 260/280Z -malleissa tosiaan on, ja ihan originaalit nuo mulla pitäisi olla. Kaikenlaista on toki voinut vuosien varrella seitkytluvulla, kasarilla, ja ysärilläkin tapahtua. Ainakin Koiton valmistamat kuitenkin ovat, joten ei luulis tarviketuikkujakaan olevan. Jos siis semmoisia kenties olis joskus ammoisina aikoina ollut näihin tyrkyllä.
 13. S30 mallien eroavaisuudet

  Olettekos tämmöisiä takavaloja nähneet? Muutenhan nuo on aivan tavalliset 240Z takavalot, mutta normaalisti valkoinen pakkivalon paikka onkin oranssi. Kymmenisen vuotta auto on kerennyt mulla olla, ja vasta tovi sitten osui silmä tuohon. Olen netistä kuvia nyt aika paljon katsellut, enkä vastaavaa ole nähnyt. Näyttää olevan tehtaan tekosia, läpivärjättyä muovia ihan niinku vilkkukin. Onhan näitä nyt pakko olla muillakin.
 14. S30 lasikuituosien tilaus

  Full bonnet, full hatch ja scuttle panel.
 15. G-nose

  Ok, on se ihan mainion kevyt sitten, ja kun laatukin siis vaikuttaa hyvältä, niin kelpaisi tuo mulle kyllä. Toni, joo orkkiksen painoksi olen itse punninnut 17kg, joten kyllä se noissa kantimissa menee.
×