Jump to content

Uusimmat

This stream auto-updates     

 1. Eilen
 2. Dnsf skii miit IX 10.-12.3.2017!!

  Kuulostaa hyvältä!
 3. spoilerin kiinnitys

  Nostetaan ikivanhaa keskustelua ja kysytään seuraavaa: GT-R lasikuitukopio spoilerin kiinnitys GTS-T:n kontin päälle olisi tavoitteena. Kyllähän tuo ruuveillakin menisi, mutta minkäköhänlainen liima kestäisi noissa jaloissa, jos vain liimalla vetäisi. Auto on koriltaan hienokuntoinen neliovinen R32 ja suomen mittakaavassa harvinaisempi malli, joten pitäisin tuon mielelläni siistinä jatkossakin. Jos siis tulevaisuudessa seuraavat omistajat haluavat spoilerin vaihtaa, niin kontin pellit olisivat ehjiä. Noihin kun ei samoissa määrin purkukuntoisista autoista paikallisesti esimerkiksi takakontteja löydy. Kyselen siis ihan siltä varalta kun pinta-alaa liimausta varten noissa getarin spoilerin jaloissa on vähemmänlaisesti. Olisiko se nyt karkeasti jotain 10*4cm ovaali. Ja olisiko syytä maalipinnalle liimattaessa tehdä muuta kuin perusteellinen puhdistus paskoista ja lakoista. Sen verran pysyvää laatuahan tuo asennus sitten liimalla on että jo seuraaviin maalailuihin yms tarvitsee sitten käytännössä rikkoen irroittaa.
 4. Race.fi: Moottorin osat

  Davies Craig vesipumppujen hinnat laskivat Uuden hinnaston ja suotuisan kurssin ansiosta Davies Craig pumppujen hinnat laskivat roimasti. Valmistajalta tuli myös uusi versio ohjainyksiköstä. Kuten sanottu, suotuisan kurssin ja uuden sopparin myötä hinnatkin laskivat isolla kädellä. Tuotteet ja hinnat löytyvät tuosta: »» Davies Craig sähköiset vesipumput Nämä kannattaa hankkia nyt vaikka pakettina, sillä viikkotarjouksessahan on myös Mishimoto jäähdyttimiä. Näillä eväin jäähdytysjärjestelmän saa kondikseen kertaheitolla! Uusi V2 controlleri ohjaa vanhan tapaan sekä pumppua että tarvittaessa puhallinta. Uusi controlleri on varustettu paremmalla muistilla, eli se pitää asetukset vaikka akku irroitettaisiin. Samaten uudessa controllerissa on myös tarkka lämpötilanäyttö sekä jälkikäyttömahis jos sellaisia kaipaa. Jos uuden controllerin ominaisuuksia ei kaipaa, meillä on pari v1 settiä vielä hyllyssä, ja ne ovat itseasiassa myös pikku tarjouksessa: »» Davies Craig sähköiset vesipumput Kirjoitus sivuillamme
 5. Tavallaan joo, lambda-signaalin oon laitanut erilliselle mittarille ja ecuun. Se on kumminkin hiukan eri juttu koska on laajakaistan lähtösignaali. Jos en ihan väärässä ole, niin anturit toimii lähinnä resistanssina jännitteenjakopiirissä näissä. Eli mittari tavallaan mittaa anturin yli jäävää jännitettä riippuen sen resistanssista joka taasen riippuu paineesta joka anturiin kohdistuu. Tällöin mittari syöttää jännitettä ja samalla mittaa sen. Jos lisätään ecun tulo tuohon rinnalle niin ainakin teoriassa lukema muuttuu. Muutos riippuu ecun sisäänmenon impedanssista jonka soisi olla mahdollisimman korkea. Lisäksi sisäänmenon pitää olla passiivinen eli se ei saa syöttää jännitettä piiriin, muuten menee varmasti sekaisin. Eli riippuu tapauksesta, lähinnä ecun sisäänmenon ominaisuuksista. Loputhan voi aina soveltaa ja jos kyseisen kytkennän jälkeen mittari näyttää neulan paksuuden verran pieleen, niin onko merkitystä. Öljynpainekin on vähän sellainen suure että ei ole tarpeen tietää sen absoluuttista arvoa, lähinnä että sitä on tarpeeksi.
 6. Dnsf skii miit IX 10.-12.3.2017!!

  Niinpä ois! Miltä kuulostaa 15.-17.2.18? Jos siis on vapaa vielä.
 7. Dnsf skii miit IX 10.-12.3.2017!!

  Sehän olis juhlavuosi, Skii Miit 10-vee!
 8. Onko kukaan ottanut anturi tietoja samasta anturista mittarille ja ecuun? Esim jos öljynpaine anturista ottaa singnaalin lisämittariin ja ecuun. Vai sotkeeko jotain?
 9. Viime viikolla
 10. O: P11 SR20De vaihdelaatikko

  Ostetaan P11-120 SR20De vaihdelaatikko. Vuosimalleihin 1996-1999. Vaijerikytkimellinen malli. Tarjoa!
 11. Hymyä peliin

  Sattui eteen video, missä näytettiin, että lamborghini diablohan on osittain nissani. Siinä on meinaan 300zx:n ajovalot, nissanin logo vaan piilotettuna. video
 12. Näin toimin: Rapsuttelin meisselillä ylimääräset irtilähtevät lakat pois Sit vedin tommosella auton touch up paintin lakkatikulla joku 6 kerrosta lakkaa, annoin kuivua 24h kerrosten välissä. Kun vauriokohdassa lakkapinta oli korkeammalla mitä ympärillä, hion sen 240,400,800 paperilla tasaiseksi. Tämän jälkeen karhunkielellä koko osa mataksi jonka jälkeen spray kirkaslakka koko osaan. Tuli ihan jees. Ei ehkä näyttelykelpoinen mutta kustannukset pysyi mukavan alhaallaa
 13. Avautukaa tänne!

  Kannattaa seisottaa näitä autoja tallissa niin katsastuksessa tulee kivoja yllätyksiä. Alustaa ei ole varmana asennettu vuonna 2007 koska osat olivat niin tuoreen näköisiä (muutoskatsastettu siis säädettävälle alustalle tuolloin). Tästä piti siis tehdä selvitys asemalle että kyllä kaikki on asennettu silloin, onneksi oli kuvia tallessa joissa sattui vielä näkymään päivämääräkin. No, onhan tuosta se kymmenen vuotta että pitäisi varmaan kaiken olla jo melko ruosteessa ja kurassa.
 14. Sr20det kannen probleema

  Itse en mitannut venttiileitä tarkasti. Luulisi että kannen tekijä on ne mitannut. Täytyy käydä tänää tallilla ja ottaa yksi imu- ja pakovena irti ja verrata vakioihin. Aluksi lähdin kasaamaan vakio shimmeillä. En vaan uskaltanut kiristää nokkapukkeja kiinni koska nokat olivat kiinni keinuissa. Täytyy tätäkin käydä testaamassa jos tasain tosiaan antaa periksi ja säätää välyksen oikeaksi. Shimmejä näköjään saa myös 1mm paksuisina. http://www.precisionshims.com.au/products/sr20
 15. Sr20det kannen probleema

  Hups, meni vähän editointi vituiks.
 16. Sr20det kannen probleema

  En oikein jaksa uskoa että seetit on 2mm syvemmällä kuin alunperin. Mittasitko venttiilien pituuden? Onko saman mittaiset kuin orkkikset? Kokeilehan mitä tapahtuu jos vaan lätkit vanhat simmit ja guidet paikoilleen ihan kuin olivatkin. Jos venttiilit jää raolleen niin tosiaan on vikaa silloin. Musta kuitenkin tuntuu siltä että tasain antaa periksi ja homma on ok. Alikoon guideja saa tomeilta ja simmejäkin on vaan 2,8mm ohuimmillaan. Eli unohda noin ohuet palikat.
 17. Avautukaa tänne!

  Kaippa se on, mä sentään loppukesän ajoin S13:sella. Hankittu 2002 ja viimeiset 5 vuotta huilannut tallissa. Ei siitä oikein malta luopuakkaan, joku kumma juttu siinä on...
 18. Avautukaa tänne!

  Saman sorttista vuosimäärää on kulunut, ja 2001 hankittu s13 kököttää tallissa yhä. Oisko se jo pähkähullua sitten.
 19. Sr20det kannen probleema

  Aivan... No ei kai siinä auta kuin koneistamolle, venttiiliä lyhentää tai jotain muuta.
 20. Sr20det kannen probleema

  Joo shimmataan niin että keinu suorassa, epäilyttää vaan tommosen 1mm paksun guide shimmin kestävyys. Varmaan tästä syystä nissanilla ei ole myynnissä pieniä guide shimmejä. Tarkoititko että hydrauliset nostimet tyhjätään? Sr20det hydrauliset nostimet ovat semmoiset etteivät itsestään ilmaannu vaan täytyy asentaessa /ilmatessa täyttää öljyllä koviksi.
 21. Avautukaa tänne!

  luojan kiitos itselläni ei ole vasta kuin 10 vuosi menossa, käyttäjä tehty vähän myöhemmin..
 22. Sr20det kannen probleema

  Shimmipalat niin että keinuvipu on suorassa nokkaan nähden ja hydrauliset nostajat tyhjättävä. Hydrauliset nostimet asettuu sitten oikein kun käyttää konetta. Näin ainakin äkkiseltään mietittynä ratkaisu.
 23. Minulla on menossa moottori remontti. Sen yhteydessä ajattelin tehdä myös kannen "kuntoon". Kannessa ei ollut mitään suurta vikaa. Ainut vika oli että venttiilit vuotivat vähän venttiilien tiiveyskokeessa. (Bensalla ) Minulla oli jäänyt uudet 1mm ylikoko imu- ja pakoventtiilit varastoon. Kannen ja venttiilien kanssa suuntasin paljon kehuttuun kansiset kansipajalle. Asentajan kanssa keskustelin mitä kannelle kannattaa tehdä. Hän sanoi että kannattaa asentaa nämä uudet ylikoko venttiilit, muokata kanavat uusien venttiilien mukaan, uudet venttiilivarrenkumit, poistaa paljealuetta ja ajaa kannen taso. Hän lupasi myös hoitaa kannen kasauksen venttiilien ja venttiilijousien osalta. Luotin ammattilaisen sanaan ja jätin kannen hänelle. Ei mennyt kuin viikko niin sain hakea kannen takaisin pajalta. Kansi näytti hyvältä ja asentaja kehui ,että nyt on vimosen päälle hyvä kansi. Olin tietenkin mielissään asiasta ja kiittelin kovasti asentajaa. Mutta nyt itse ongelmaan. Imu-ja pakonokkaa asentaessa nokkaprofiili ottaa kiinni 0 asennossa joihinkin keinuvipuihin jos venttiilin päällä on yli 1mm shimmipala. Normaali guide shimmin paksuus on 3mm.(guide shimmejä ei varmaan saa edes 1mm?) Eli eroa on 2mm. Onko venttiilit siis asennettu 2mm liian syvälle kanteen? Paljonko keinuvivun ja nokan profiilin välissä pitäisi olla rakoa? Käytössä hydrauliset nostimet. Olen lukenut että raolla ei olisi väliä mutta epäilen että se ei saisi kuitenkaan olla kiinni nokassa tai olla yli 0,5mm? Jos keinu osuu jatkuvasti nokkaan niin sehän tarkoittaa venttiilien jatkuvaa vuotoa ja kuumalla koneella osat pikkaisen laajenevat joten vuoto vain yltyy. Jos taas liian suuri rako niin hydraulinen nostin ei pysty toimimaan oikein ja keinut pääsevät lentämään irti. Tässä kuvassa keinuvivun alla ei ole ollenkaan shimmejä vaan keinuvipu makaa venttiililautasten päällä. Eikö raon pitäisi olla paljon suurempi ilman shimmejä?Siinä näkyy miten keinu makaa lautasen päällä. Ei siis voi mitenkään toimia näin. Hajottaa varmasti keinun.Tässä kuva 1mm testi shimmeillä ja muokatulla keinulla. Rakoa on alle 0,05mm. Nokkapukit ovat kiristämättä. Mielestäni konetta ei pysty kasaamaan 1mm shimmi ja guide paloilla koska keinut osuvat näilläkin venttiililautaseen. Vaikka muokkasin keinuvivut niin etteivät osu venttiililautasiin jää ongelmaksi 1mm paksujen shimmien tekeminen/ostaminen. Myös epäilyttää guideshimmi kestävyys 1mm paksuusena. Ainut ratkaisu taitaa olla että kansiset korjaa venttiilien seetit uudestaan? Vai onko muita ratkaisuja? Tämmöisen työn pitäisi varmaan mennä takuuseen?
 1. Load more activity
×