Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
Juha

Kirpputorin pelisäännöt!

Recommended Posts

KIRPPUTORIN PELISÄÄNNÖT

DNSF:ssä saa vapaasti myydä tavaraa joka liittyy autoiluun, mutta muutamia ohjeita on hyvä muistaa. Alla ohjeita.

Kirpputorialueella on käytössä automatiikka, joka siivoaa vanhoja ilmoituksia pois. Kaupallisen puolen ilmoitukset, joissa viimeinen postaus/uppaus on vanhempi kuin 365pv, niin poistetaan. Muilla alueiden myyntitopikeissa, jossa viimeinen postaus/uppaus on vanhempi kuin 180pv, niin poistetaan. Kannattaa huomioida tämä. Tällä automatiikalla pidetään myynti-ilmoitukset ajantasaisina.

Muistathan merkitä tuotteen myydyksi käyttäen "merkitse myydyksi" nappia kauppojen jälkeen. Ei tule turhia kyselyitä puolin ja toisin myydyistä tuotteista.

 

SALLITUT ASIAT

 1. Tuotteiden myyminen.
 2. Tuotteista hinnan pyytäminen oman omantunnon mukaan. Jos et laita edes suuntaa antavaa hintapyyntöä ilmoitukseesi, on turha alkaa itkemään jos parin tonnin vannesarjasta tarjotaan kymppi. Jos et osaa arvioida myymäsi tavaran hintaa, miksi ostajaehdokkaan pitäisi osata? Huutokaupat huutokauppapuolelle, siellä omat säännöt.
 3. Tuotteesta kyseleminen (ei hintatiedusteluja, ne pikaviestinä, ellei myyjä ole maininnut että kyseessä huutokauppa).
 4. Kerro ilmoituksessa tuotteen tiedot, hinta ja sijainti, samoin yhteystiedot.
 5. Jos sinulla on useita tuotteita myytävänä, niin voit tehdä jokaisesta tuotteesta oman topikin tai niputtaa kaikki yhteen topikkiin. Jos teet oman topikin, niin "merkitse myydyksi" nappi toimii tällöin optimaalisesti. Jos sinulla on valtaisa määrä romua tarjolla - yli 10 tuotetta, niin niputa ne yhdeksi myyntitopikiksi. 

 

KIELLETYT ASIAT

 1. Hinnasta valittaminen... Ihan turha itkeä hintoja toisten myynti-ilmoituksissa, jos itwellä ei ole varaa: "Saksasta saa halvemmalla", tuo sitten saksasta mutta siitä on turha mainita. Jokainen saa omista kamoistaan pyytää just sen mitä haluaa.
 2. Turha kommentoiminen. Varsinkaan jos kommentti ei mitenkään asiaan liity ja edistä tuotteen myyntiä.
 3. Suoranainen kusettaminen, jos esim. auto on kolaroitu niin se on kolaroitu, sitä ei muuta mikään seikka. Kaikki tiedossa olevat mahdollisesti ostopäätökseen vaikuttavat seikat pitää mainita.
 4. Jatkuva tuotteiden ns. "uppaaminen", uppaaminen on sallittua vain kahden viikon välein. (Lasketaan topicin viimeisestä postista.). Uppaukset poistetaan ja jos se toistuu niin ilmoitus poistetaan.
 5. pelkkien nettiauto id numeroiden ilmoittaminen. Jos et vaivaudu kirjoittamaan auton/tuotteen tietoja uudestaan ja laittamaan suoraa linkkiä ( esim. www.nettiauto.com/123456 ) niin ilmoituksesi poistetaan.

 

SANKTIOT

Mahdollisista rikkeistä seuraa tietysti myös sanktiot, jotka ovat:

 1. Ensimmäisestä turhasta kommentista: Varoitus.
 2. Toisesta turhasta kommentista: 2 viikon banni.
 3. Jos asiaa ei ole NÄIDENKÄÄN JÄLKEEN sisäistetty seuraa pysyvä banni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Kirpputorin pelisäännöt!

En nyt äkkisältään löytänyt infoa ostajille joten päätin kirjoittaa muutaman kaikkien elämää helpottavan vinkin. Jos tulee väärään paikkaan tai katsotaan muutoin huonoksi ideaksi niin saa poistaa.

Perillehän vietit tulevat vaikka pistäisi pullopostilla, mutta käsittelyaikaan ja muuhun vastaamiseen voi vaikuttaa erittäin helposti. Helppolukuiseen viestiin on helppo vastata vaikka työpäivän päätteeksi, varsinaiseen etsi-ja-ota-selvää viestiin vastaaminen saattaa joskus mennä maniana tyyliseksi jos on kiire.

1. Yksityisviesteissä kannattaa mielestäni aina vastata lainaten jos ollaan ostamassa jotain. Varsinkin yrityksillä postilaatikko paisuu sellaisiin mittoihin ettei sen läpi kahlaaminen ole hauskaa. Samankaltaisista asioista saatetaan myös puhua useamman eri henkilön kanssa, joten asioiden nopea hahmottaminen helpottuu.

2. Kun tilataan jotain, niin yhteystietoihin kannattaisi liittää ainankin puhelinnumero ja mielellään sähköposti suoraan. Matkahuolto kun soittaa paketin saapuessa, ja sähköpostiin saatetaan laittaa esimerkiksi lasku, ilmoitus tavaran toimituksesta, tai saapumisesta.

3. Jos tarvitset jotain nopeasti, onnistuu se parhaiten puhelimitse. Ainankin omalla kohdallani tykkään hoitaa asiat puhelimessa, puhelimessa asiat saa selviksi sata kertaa nopeammin kun sähköpostilla, ja sattuupa joskus kohdalle kanssaharrastajia joiden kanssa on mukava rupatella niitä näitä ihan muutenkin.

4. Viestien otsikointi etenkin tarjoustuotteissa ja muissa paljon kysytyissä. Kun lootassa on tuhat ja yksi viestiä otsikolla: '(Ei otsikkoa)' on niiden erottaminen toisistaan melko työlästä, tässäkin voit helpottaa myyjän hommaa kun otsikoit esimerkiksi: "S13, Kansipelti", tai "Skyline, paukkulaakerit" tms ;) Kun pysytään kohtuuden rajoissa niin mitä tarkempi otsikko, niin sen parempi oikeastaan, ei kuitenkaan koko elämänkertaa.

5. Automalli on monesti aika hyvä kertoa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Kirpputorin pelisäännöt!

Voisi niitä edellisiä uppausviestejä samalla poistaa kun laitaa uuden. Mulla ainakin on tapana klikata topikit auki "uusi" kohdasta ja toisinaan saa plärätä toistakymmentä uppiviestiä ylöspäin ennenkuin löytyy varsinainen ilmoitus. Pääseehän sinne tietysti ylös-napista ja homellakin mut omien käyttötottumusten kautta tämmöinen pisti silmään....

Share this post


Link to post
Share on other sites

4. Jatkuva tuotteiden ns. "uppaaminen", uppaaminen on sallittua vain kahden viikon välein.

Jos joku muu laittaa esim. kysymyksen mun ilmoitukseeni niin silloinhan se nousee listassa ylös. Lasketaanko se uppaukseksi vai noudatetaanko edelleen 2 viikon sääntöä siitä omasta uppauksesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4. Jatkuva tuotteiden ns. "uppaaminen", uppaaminen on sallittua vain kahden viikon välein.

Jos joku muu laittaa esim. kysymyksen mun ilmoitukseeni niin silloinhan se nousee listassa ylös. Lasketaanko se uppaukseksi vai noudatetaanko edelleen 2 viikon sääntöä siitä omasta uppauksesta?

Lasketaan uppaukseksi. Kysymykseen saa toki vastata, eli ei tarvitse odottaa kahta viikkoa että voi vastata ;D

Kahden viikon sääntö lasketaan viimeisestä aiheeseen kirjoitetusta viestistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lasketaan uppaukseksi. Kysymykseen saa toki vastata, eli ei tarvitse odottaa kahta viikkoa että voi vastata ;D

Kahden viikon sääntö lasketaan viimeisestä aiheeseen kirjoitetusta viestistä.

Thanks, tämä selvä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upataas tätä. Vähän muutoksia Kirpparin säännöissä ja käytännöissä.

Kirpparialueille on otettu automatiikka käyttöön, joka siivoaa vanhoja ilmoituksia automaattisesti pois. Kaupalliselta puolelta lähtee automaattisesti topikit pois missä ei ole viimeiseen vuoteen ollut uppausta. Muilta alueilta lähtee ilmoitukset automaattisesti pois missä ei ole puoleen vuoteen uppausta. Tämä siksi, että ei jää roikkumaan mitään vanhoja ilmoja vuosikausiksi lojumaan. Eli upatkaa ilmoituksianne vähintään puolen vuoden välein (kaupalliset vuosi), niin ilmoitukset pysyy. 

"Merkitse myydyksi" -nappi otettu kanssa käyttöön. Sillä voidaan sulkea oma ilmoitus sen jälkeen kun tavara tai tavarat on myyty. Topikki menee lukkoon ja "myyty" -badge tulee topikin nimen eteen listoilla. Edellä mainittu automaattisiivous sitten poistaa ilmoituksen aikanaan. Kannattaa käyttää niin säästyy kaikkien aikaa, eikä tule turhia kyselyitä.

Tämän uuden foorumin myötä ilmoituksien niputuspakko on myös käännetty toisinpäin. Ennen säännöissä oli, että "niputa aina ilmoitukset yhteen topikkiin ja jos on yli kuusi tavaraa myynnissä, niin voi jakaa". Nyt suositus on, että tekee selkeästi oman topikin jokaisesta tavarasta tai sopivasta osakokonaisuudesta. Tämä siksi, että "merkitse myydyksi" toimii optimaalisesti ja myös sen takia koska tässä uudessa foorumissa ei saada omien viestien editointia päälle vain kirpparialueelle. Automaattisiivous kyllä poistelee sitten aikanaan, jos alkaa kovasti tursuamaan. HUOM. Jos tavaroita kuitenkin on valtavasti, niin parempi voi olla sitten kuitenkin niputella niitä, ettei mene ihan mahdottomaksi. Tallintyhjennysilmot ja sen sellaset. Vähän tilanteen mukaan. Rajavetona voisi sanoa, että jos meinaa tulla yli kymmenen topikkia, niin sit on syytä alkaa niputtelemaan.

 

E: typoja pois

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×