Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
turre101

Autovahoista

Recommended Posts

Kun kyseessä on kuitenkin auto joka on harvemmalla ainakaan pelkästään kurainen käyttöauto vaan miellyttää silmää muutenkin, niin vahaus on kaikille tuttu operaatio.

Mitäs vahoja olette käyttäneet ja olleet tyytyväisiä tulokseen?

Itse vahasin juuri Turtle Waxin viininpunaisella värivahalla auton läpikotaisin, ja sen jälkeen laitoin päälle tuota "jäykkää" Turtle Wax Original vahaa, ja tulos olikin aikamoisen kiiltävä, tosin kiillotusjäljet näkyy ilkeästi tuosta Original-vahasta, on sen verran jäykkää kamaa että vaatii paljon kiillottamista kun käsin tekee.

Ongelma on se, että nyt kun auton kerran huuhtasi Turtle Wax Extreme Wash&Wax shampoolla, niin eipä oikein kiillä enää, ja värivahan peittämät pienet naarmut tuli taas esille. Eli ei pysy.

Kun näillä pölysillä keleillä autoa tulee huuhtastua joko ilman pesuainetta tai pesuaineen kanssa melkeinpä joka toinen päivä, niin olisi mukava heittää tuon värivahan päälle sellainen vaha, joka kestää "mitä vaan" ja kiilto pysyisi. On nimittäin niin pirullinen homma vahata auto läpikotaisin käsin että ei sitä jaksa jatkuvasti tehdä.

Mikäköhän tällainen kestävä vaha olisi? Muita vinkkejä muille jaettavaksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Tästähän saadaankin taas varsin hyvä tappelu kun totean ettei mitään silikonipohjaista vahaa pitäisi käyttää mukaanlukien Autoglymit, jne.

Toinen mitä EI PITÄISI ehdottomasti käyttää ovat automaattien ns. "kuumavahat", "kiiltovahat" tai millä nimellä nyt kulkevatkin. Ne sisältävät yleensä pelkästään parafiinia ja kuumaa vettä, joka on totaalista myrkkyä auton pelleille ja maalipinnalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Aiheellinen keskustelu.

Mitäköhän vahaa sitä enää uskaltaa autoonsa laittaa? Vai meneekö siihen malliin että parin vuoden välein koko auton ylimaalaus?

Mielenkiinnolla odotan käyttäjien kommentteja eri vahoista.

Toinen asia mikä kiinnostaa on automaalit: vesiohenteiset ja perinteiset tinneriohenteiset. Niidenkin kulutuskestävyydestä on ristiriitaista tietoa. Ammattilaisten käyttökokemuksia ja mielipiteitä kaivataan.

Pitäsköhän tälle aiheelle tehdä oma topic?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Tämmönen amatöörikommentti tähän väliin:

Ite oon käyttäny tota Autoglymin Super Resin Polish (punainen etiketti) ja Extra Gloss Protection (kultainen etiketti). Jälki on ollu tosi hyvä ja vaha on myös miellyttävää käyttää ja helppoa levittää.

Vahasin myös kertaalleen syksyllä auton tolla TurtleWaxin värivahalla. http://www.snoy.fi/kemikaalit/turtlewax/colormagic.html Levittäminen oli hieman hankalampaa ja kiillotus hitaampaa, mutta jälki oli ihan ok. Korjauspuikko oli ihan kätevä noihin keulan kiveniskemiin. Ja se tökötti myös pysyy niissä koloissa aika pitkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Tästähän saadaankin taas varsin hyvä tappelu kun totean ettei mitään silikonipohjaista vahaa pitäisi käyttää mukaanlukien Autoglymit, jne.

Skipataan tappelu, mut mikäs noista tekee niin pahan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Tästähän nousee vielä toivottavasti hyvää juttua.

Omat kokemukset (vähäiset) parasta Autoglym, ei maha mittää. Heleppo levittää, haisee kivalle ja jälki on siistiä vaikka jotenki tuntuu että ku aine on semmosta litkua mitä autoglymikin on niin että se ei tarttuis maalipintaan läheskään yhtä hyvin kuin esim. Turtlevaxi joka on huomattavasti tahmeampaa/jäykempää. Mutta ainakin itsellä on jälki ollut tyydyttävää, mutta Autoglymilläkin pitää käyttää juuri ainakin 2 eri vahaa jos aikoo saada hyvää jälkeä (eli juuri esimerkkinä edellä mainittua punasta, ja kultasta).

Moottoripyörissä on käytetty myös aina Autoglymmiä käsin vahaen..

Mutta mitäs vois laittaa puskureihin, niihin mustiin osiin (jos ei ole maalattu puskuria) että sais esimerkiksi listat sun muut uudelleen tummiksi?

Jotku puhuu, että kuumailma puhaltimella tulisi aika hyvää jälkeä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Tästähän saadaankin taas varsin hyvä tappelu kun totean ettei mitään silikonipohjaista vahaa pitäisi käyttää mukaanlukien Autoglymit, jne.

Skipataan tappelu, mut mikäs noista tekee niin pahan?

Jos auton maalaa joskus niin homma on hyvin mielenkiintoinen, oletteko koskaan koittaneet maalata silikonin päälle?

Harva täällä tuskin heittää silikonipurkista silikonia auton maalipinnalle, mutta kun siihen purkkiin pistetään päälle esim. Autoglymin lappu ja hintaa lisää niin johan kelpaa ;)

Sitä en kiellä etteikö noilla sais helposti kiiltävän jäljen - niin saa myös silikoonilla ;)

Yleisestikin ottaen ammattifixarit tekevät kahden tyyppisiä vahauksia:

1) Noita silikonivahauksia jotka ovat huomattavasti halvempia.

2) Perinteisillä vahoilla joiden vahauksessa menee helvetin kauan aikaa mutta pinta on myös kestävempi ja se ei "tuhoa" maalipintaa. Hintaa näillä fixauksilla on sitten huomattavasti enemmän.

Yleisestikin ottaen toi käsin vahaaminen on suhteellisen turhaa hommaa - käsivoimin et saa sitä vahaa koskaan pysymään siinä tarpeeksi hyvin ja tarpeeksi tasaista jälkeä - vahauksessahan idea on siinä, että pinta on tasainen ja pinta saadaan tasaiseksi ainoastaan tarpeeksi tasaisella ja kovalla painamisella mikä harvoin käsivoimin onnistuu...

Suosittelinkin kaikille, että viette auton kerran vuodessa fixarille ja maksatte siitä sen muutaman satasen, eipähän tartte sen jälkeen paljoa vahailla ainakaan vuoteen jos homma kunnolla tehty. Ja _KIILTÄÄ_.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mutta mitäs vois laittaa puskureihin, niihin mustiin osiin (jos ei ole maalattu puskuria) että sais esimerkiksi listat sun muut uudelleen tummiksi?

Jotku puhuu, että kuumailma puhaltimella tulisi aika hyvää jälkeä?

Lämmitystäkin voi kokeilla, mutta onhan tuohon monia aineita tarjolla... ihan silikonimössöjä ja mustavahaa jolla saat ainakin itse likaiseksi :P Mutta kun tuo Autoglym on jo tuttu niin suosittelen samanfirman BumberCarea, sopii muovi/kumiosiin, kaiken värisiin.. ei ole mitään mustavahaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Suosittelinkin kaikille, että viette auton kerran vuodessa fixarille ja maksatte siitä sen muutaman satasen, eipähän tartte sen jälkeen paljoa vahailla ainakaan vuoteen jos homma kunnolla tehty. Ja _KIILTÄÄ_.

Hmm... Isäukko kerran käytti Volvonsa jossain kiillotettavana kun ei itse viitsinyt vahata, mutta tulos oli sen näköinen, ettei enää koskaan ole tämän talouden autoja vahattu muuta kuin itse kotipihassa. :( Aurinko kun paistoi, niin jeesus niitä kiillotuskoneen jättämiä jälkiä! :o Liekö ollut sitten työn tekijässä tai laitteissa vikaa, mutta kammo koneella kiillottamista kohtaan siitä ainakin tuli. :-\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Yksinkertaisen selkeä vastaus:

Autoglym, enkä vaihda. :D

Paljon muitakin käyttänyt, mutte ahdoton ykkönen.

Keväällä "punasesta"purkista, että lähtee piki + muu *aska, ja päälle "kulta"purkista.

Sitten kerran kuussa "kulta"purkista.

Hyvin lähtee *askat, jopa kunnolla kiinni oleva piki tuolla punasella eli ns. puhdistusvahalla. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Vai käsin vahaaminen on siis turhaa hommaa..? Hmm..

Mihinkään fixarille en autoa vahattavaksi vie, olisi hölmöä "rahanhaaskuuta" ja tähän mennessä nähdyn perusteella jälki on aika kammottavaa, kun aurinko paistaa sopivasti niin pinta on aika julman näköinen kiillotuskoneen jäljiltä!

Jos itselleen ostaisi tuollaisen kiillotuskoneen... Mutta saako sillä oikeasti nättiä jälkeä vai tekeekö se aina ne kauheat jäljet pintaan?

Ja kestääkö nuo vahat yleensäkään pesuaineella pesua? Pelkällä vedelläkään suihkuttelemalla kun ei kurat ja pölyt lähde.

Vaikka tuossa autossa oli vaivalla vahatut 2-3 kerrosta värivahaa (Turtle Wax) ja sen päällä 1-2 kerrosta Turtle Wax Original vahaa niin noin vaan lähti ekassa huuhtasussa mielestäni kaikki... EI HYVÄ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Eikös maalipinta hiota mataksi ennen uudelleen maalamista? ;) Sen jälkeen vielä kaikki rasvanpoistoaineet yms. eli tuskin se silikonipohjainen vaha haittaa mitään maalauksen kannalta. Eli toi ois sama ku sanois, että ootko ikinä maalannut paskasen auton päälle ;D

Autoglym on myös mun mielestä tosi kestävää, viimeks vahasin joskus syksyllä ja vieläkin pesun jälkeen auto kiiltelee kivasti, tosin ei niin kivasti kun heti vahauksen jälkeen ;) Autoglymiä on myös helppo levittää ja toi toisen vahan laittaminen ei oo kovin suuri vaiva, kun siinäkin odottaminen on suurin työ. Ja lukeehan niissä mainoksissakin että kaikki kalliit autot vahataan glymillä _käsin_.

Mistäköhän johtuu että toi käsin vahaus on yleisesti kalliimpi ja arvostetumpi kuin koneellinen kiillotus? oiskohan siinä jotain perää ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Vahojen kestävyyksistä on ollut juttua ainakin Tekniikan Maailmassa, ks. vertailut 5/2000, 7/2002. Ja juuri uusimassa oli testissä Turtlen uusin Extreme-yhdistelmävaha (verrattiin juuri tuohon Autoglymiin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Vahojen kestävyyksistä on ollut juttua ainakin Tekniikan Maailmassa, ks. vertailut 5/2000, 7/2002. Ja juuri uusimassa oli testissä Turtlen uusin Extreme-yhdistelmävaha (verrattiin juuri tuohon Autoglymiin).

Noissa vertailuissa Autoglym pärjäsi aika hyvin. Myös perinteistä puolikiinteää Simonizia kehuttiin, täytyisi joskus kokeilla.

Sitä, miksi Turtlen Extremeä vieläkin nimitetään uudeksi en tiedä, mutta on tullut tuotakin vahaa käytettyä. Helppo levittää, antaa hyvän kiillon, mutta ei kestä juuri mitään. Jatkuvasti pitäisi vetää uusiksi. Viime kesästä lähtien olen käyttänyt Autoglymiä ja olen tyytyväinen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Autoglymin super resin polish + extra gloss aina sillon tällön ja muuten pelkkä extra gloss. Jälki paranee vielä huomattavasti kun antaa ton extra glossin olla yön yli ennen kuin kiillottaa pois. Paskaiselle pinnalle ei kannata extra glossia jättää sillä se ei putsaa vaan tekee ainoastaa suojaavan kovan pinnan maalin päälle. Eli pesun kanssa saa olla aika tarkkana ettei jää paskaa "vaha" pinnan alle. Simonizin keltainen on kans ollu aika hyvää tavaraa mut ilman konetta en kyllä lähtisi sitä edes levittämään/kiillottamaan.

Autopesukoneiden vahoista oon kuullu fiksareilta että kannattaa jättää pois ja ottaa pelkkä shampoo pesu. Sen pesukoneen vahan tarkoitus on kuulemma ainoastaan saada vesi nopeasti helmeilemään pois auton pinnalta. Kai se vähän siinä ohessa sitten suojaakin. Mutta sitten jää helposti taas sitä paskaa sinne vahan alle ja se ei oo hyvä.

Nii ja autoglymin bumper care saa todellakin maalaamattomat muoviosat uskomattomaan tikkiin.

Kovasta vahaamisesta huolimatta maalaukset on kyllä onnistunut kun on vaan pesty maalattava pinta kunnollisilla aineilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mitkäs jälleenmyyjäketjut noita Autoglymin vahoja sitten kauppaa?

Ilmeisesti Super Resin Polish on tämä "Punainen" ja Extra Gloss sitten "Kultainen" - oikein?

Onko kalliita, paljon on suunnilleen purkki? 20EUR?

Täytyy kokeilla noita, tosin taidan vielä sen värivahan vetää tuon super resin polishin alle..??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Niin, ainakin sukulaismies käy kaikki maalattavat autot lävitse silikoninpoistoaineella ennen maalausta. Eli onko silikoni loppujen lopuksi ongelma muuta kuin silloin jos maalari jättää erään tärkeän työvaiheen tekemättä? Taas päästään aiheeseen maalaus ja sen hinta. Vedättäkää maalauksen hinta minimiin niin voitte olla varmoja että monet työvaiheetkin jäävät tekemättä :-\

Halvalla ei hyvää saa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mitkäs jälleenmyyjäketjut noita Autoglymin vahoja sitten kauppaa?

Ilmeisesti Super Resin Polish on tämä "Punainen" ja Extra Gloss sitten "Kultainen" - oikein?

Onko kalliita, paljon on suunnilleen purkki? 20EUR?

Täytyy kokeilla noita, tosin taidan vielä sen värivahan vetää tuon super resin polishin alle..??

Värit oikein, hintaa en muista, mutta tuohon viimeiseen värivahaan:

Tuo super resen polish on semmosta tavaraa, että auton pinnasta lähtee kaikki muu paitsi tietenkin lakka/maali, eli jos vedät jonku värivahan alle, ni se kyllä on turhaa työtä. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

mä olen aika montaa vahaa kokeillut ja olen huomannut Turtlen punaisen vahan hyväksi ulkonäön polesta mutta ei pysy kauvaa mut peittää näärmut.

Extra Gloss kultanen: todella hyvä kiilto mutta maksaa aika paljon

Super Resin Polish Punainen: ihan yhtähyvä kiilto ja maksaa vähemmän kuin kultanen

parhaat vahat jota olen käyttäyt on noi Prestan vahat ! ehdottomasti.

Ammatti käyttöön ja antavat moninkerroin hienoimman kiillon kuin muut jota olen käyttänyt ! : 8)

-------------------------------------------------------

Jos haluatte hyvää hoitoa auton ulko ja sisä tiloille

käyttäkää autoanne hyvässä hoidossa Auto jalostamossa mun alakerrassa

vahaa ja kiillottaa auton todella hienoksi. 8)

Auto Jalostus OY

osoite: Koskelontie 19, 02920 Espoo

Puhelin: 040 5870415

Fax: (09) 8544766

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mitkäs jälleenmyyjäketjut noita Autoglymin vahoja sitten kauppaa?

Ilmeisesti Super Resin Polish on tämä "Punainen" ja Extra Gloss sitten "Kultainen" - oikein?

Onko kalliita, paljon on suunnilleen purkki? 20EUR?

Täytyy kokeilla noita, tosin taidan vielä sen värivahan vetää tuon super resin polishin alle..??

Punainen maksaa joksenkin 13,50 ja kulta 18,50. Noista sitten vähän alennuksina pois kysyttäessä ainakin useamman purkin tapauksessa.

Itselläni molemmilla aineilla yksi purkki on riittäänyt ainakin kahteen-kolmeen vahauskertaan, vaikka en kummemmin ole mielestäni aineita säästellyt.

Pääkaupunkiseudulla myy ainakin Hessumobiilit, Varakiri ja Varaosamaailma Oulunkylässä/Pukinmäessä(?). Lahden alueella löytyi ainakin Osaset-liikkeestä.

- PP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Eikös maalipinta hiota mataksi ennen uudelleen maalamista? ;) Sen jälkeen vielä kaikki rasvanpoistoaineet yms. eli tuskin se silikonipohjainen vaha haittaa mitään maalauksen kannalta. Eli toi ois sama ku sanois, että ootko ikinä maalannut paskasen auton päälle ;D

Autoglym on myös mun mielestä tosi kestävää, viimeks vahasin joskus syksyllä ja vieläkin pesun jälkeen auto kiiltelee kivasti, tosin ei niin kivasti kun heti vahauksen jälkeen ;) Autoglymiä on myös helppo levittää ja toi toisen vahan laittaminen ei oo kovin suuri vaiva, kun siinäkin odottaminen on suurin työ. Ja lukeehan niissä mainoksissakin että kaikki kalliit autot vahataan glymillä _käsin_.

Mistäköhän johtuu että toi käsin vahaus on yleisesti kalliimpi ja arvostetumpi kuin koneellinen kiillotus? oiskohan siinä jotain perää ::)

No miksi ihmeessä sitten ostaa autoglymiä? ;) Samaa ainetta vaan silikonispraypurkista maalipinnalle ;)

Kiillotus ja vahan levitys on ihan eri juttu. :)

Noh tarkennetaas myös vielä, eli maalipinnalla silikoni imeytyy maalin läpi. Ja esim. maalausta varten silikoni joudutaan pohjatöiden yhteydessä pesemään pois rikkihapolla jos sitä pellissä ilmenee. Sitä voi sitten miettiä jos esim. lasikuituisen Veten vahailet säännöllisesti silikonivahalla miten helppoa maalaaminen tulevaisuudessa on (käytännössä mahdoton maalata kunnolla uudestaan). Mm. levikkeet ja tuning-puskurithan ovat pääosin lasikuitua tai vastaavaa materiaalia josta ei oikeen rikkihapolla kauheen helpolla silikonijämiä pois pestä uudelleen maalauksen yhteydessä.

Olen tosin kuullut myös, että jotkut maalarit käyttäävät lääkkeen noihin silikonijäämiin sitä että laittavat maalinsekaan silikonia ja kumoavat tällä maalin reagoimisen silikonipintaan. Mutta tästä menetelmästä ja sen toimivuudesta 100% jokaisella maalilla mulla ei ole tietoa.

Edelleenkään en väitä että tämä olis absoluuttinen totuus, mutta muutaman n. 20v fiksauksia tehneiden ihmisten kanssa jutelleina ja useita eri tyyleillä vahattuja autoja nähneenä (ja niiden kiillon keston nähneenä) olen jo vakuuttunut siitä että noiden  silikonivahojen kestävyys ja kiilto ei ole samaa luokkaa.

Olethan nähnyt sen TV-shopin mainoksen missä ensin auton päälle tiputetaan kasa mutaa ja sen jälkeen se pestään pois TV-Shop-Tuner-Super-Vahalla ja hyvin lähtee. ;) Aina ei kannata uskoo mainoksiin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Edelleenkään en väitä että tämä olis absoluuttinen totuus, mutta muutaman n. 20v fiksauksia tehneiden ihmisten kanssa jutelleina ja useita eri tyyleillä vahattuja autoja nähneenä (ja niiden kiillon keston nähneenä) olen jo vakuuttunut siitä että noiden  silikonivahojen kestävyys ja kiilto ei ole samaa luokkaa.

Kun nyt silikonivahoja mollataan, niin herää uteliaisuus - mikä sitten olisi se "oikeaoppinen" vaha jolla kiilto on hyvä ja kestää kauan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mitäs vahaa juha sitten suosittelisi? ja esim. ei sillikoni pohjaisesta vahasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mitäs vahaa juha sitten suosittelisi? ja esim. ei sillikoni pohjaisesta vahasta?

Periaatteessa mä suosittelen sitä että auto vedetään kunnolla läpi vuosittain ammattimiehen toimesta, esim. mun auton (ja useita muita perheen autoja vetänyt kaveri käyttää pääosin semmosia vahoja mitä ei edes kuluttajatuotteena saa / tiettyä kautta saisi kyllä hankittua mutta hinta on ihan toista kun Autoglymillä ;)), mutta jos se auto nyt ite pitää päästä vahaamaan niin suosittelisin vaan lukemaan vahapurkin takaa sisältääkö vaha silikonia vai ei.

Kannattaa kuitenkin muistaa että ei-silikonipohjaisella vahalla vahatessa työmäärä on melkolailla kovempi kun jos on tottunut silikonivahoihin.

Edit. Huomenna menen ks. paikkaan taas erään auton viemään fiksaukseen, voin vaklata ks. vahan merkin mitä käyttää, jos sitä vaikka sais kuluttujatuotteena jostain hankittua suhteellisen edukkaasti pienemmissä erissä.

Edit2. Voinpa ottaa myös tosta mutsin Almerasta pari ennen ja jälkeen kuvaa käsittelyn jälkeenkin jos jotain kiinnostaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Autovahoista

Mäkin liityn kuitenkin Autoglymin punakulta -seuraan. Jälki on hyvä etenkin työmäärään nähden. Värivahoja en käyttäs paitsi johonkin vanhaan paskaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×