Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
Wilberii

Sr20det kannen probleema

Recommended Posts

Minulla on menossa moottori remontti. Sen yhteydessä ajattelin tehdä myös kannen "kuntoon". Kannessa ei ollut mitään suurta vikaa. Ainut vika oli että venttiilit vuotivat vähän venttiilien tiiveyskokeessa. (Bensalla )

Minulla oli jäänyt uudet 1mm ylikoko imu- ja pakoventtiilit varastoon. Kannen ja venttiilien kanssa suuntasin paljon kehuttuun kansiset kansipajalle. Asentajan kanssa keskustelin mitä kannelle kannattaa tehdä. Hän sanoi että kannattaa asentaa nämä uudet ylikoko venttiilit, muokata kanavat uusien venttiilien mukaan, uudet venttiilivarrenkumit, poistaa paljealuetta ja ajaa kannen taso. Hän lupasi myös hoitaa kannen kasauksen venttiilien ja venttiilijousien osalta.

Luotin ammattilaisen sanaan ja jätin kannen hänelle. Ei mennyt kuin viikko niin sain hakea kannen takaisin pajalta. Kansi näytti hyvältä ja asentaja kehui ,että nyt on vimosen päälle hyvä kansi. Olin tietenkin mielissään asiasta ja kiittelin kovasti asentajaa.

Mutta nyt itse ongelmaan. 

Imu-ja pakonokkaa asentaessa nokkaprofiili ottaa kiinni 0 asennossa joihinkin keinuvipuihin jos venttiilin päällä on yli 1mm shimmipala. Normaali guide shimmin paksuus on 3mm.(guide shimmejä ei varmaan saa edes 1mm?) Eli eroa on 2mm. Onko venttiilit siis asennettu 2mm liian syvälle kanteen? 

Paljonko keinuvivun ja nokan profiilin välissä pitäisi olla rakoa? Käytössä hydrauliset nostimet. Olen lukenut että raolla ei olisi väliä mutta epäilen että se ei saisi kuitenkaan olla kiinni nokassa tai olla yli 0,5mm?

Jos keinu osuu jatkuvasti nokkaan niin sehän tarkoittaa venttiilien jatkuvaa vuotoa ja kuumalla koneella osat pikkaisen laajenevat joten vuoto vain yltyy. Jos taas liian suuri rako niin hydraulinen nostin ei pysty toimimaan oikein ja keinut pääsevät lentämään irti.

20171117_200714.thumb.jpg.aac5270b53183bc3f805d1d6a4abf1ae.jpg

20171117_200653.thumb.jpg.25f4ef6f88af31703dfcda231c93246a.jpgTässä kuvassa keinuvivun alla ei ole ollenkaan shimmejä vaan keinuvipu makaa venttiililautasten päällä. Eikö raon pitäisi olla paljon suurempi ilman shimmejä?20171117_215941.thumb.jpg.900d63d56bd3b2c16881dd54bd62dd61.jpgSiinä näkyy miten keinu makaa lautasen päällä. Ei siis voi mitenkään toimia näin. Hajottaa varmasti keinun.20171117_215537.thumb.jpg.4defbeb36d371b10a54945d6ef7a936b.jpgTässä kuva 1mm testi shimmeillä ja muokatulla keinulla. Rakoa on alle 0,05mm. Nokkapukit ovat kiristämättä. 

Mielestäni konetta ei pysty kasaamaan 1mm shimmi ja guide paloilla koska keinut osuvat näilläkin venttiililautaseen. Vaikka muokkasin keinuvivut niin etteivät osu venttiililautasiin jää ongelmaksi 1mm paksujen shimmien tekeminen/ostaminen. Myös epäilyttää guideshimmi kestävyys 1mm paksuusena.

Ainut ratkaisu taitaa olla että kansiset korjaa venttiilien seetit uudestaan? Vai onko muita ratkaisuja? Tämmöisen työn pitäisi varmaan mennä takuuseen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shimmipalat niin että keinuvipu on suorassa nokkaan nähden ja hydrauliset nostajat tyhjättävä. Hydrauliset nostimet asettuu sitten oikein kun käyttää konetta. Näin ainakin äkkiseltään mietittynä ratkaisu.

Edited by Tase

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo shimmataan niin että keinu suorassa, epäilyttää vaan tommosen 1mm paksun guide shimmin kestävyys. Varmaan tästä syystä nissanilla ei ole myynnissä pieniä guide shimmejä. 

Tarkoititko että hydrauliset nostimet tyhjätään? Sr20det hydrauliset nostimet ovat semmoiset etteivät itsestään ilmaannu vaan täytyy asentaessa /ilmatessa täyttää öljyllä koviksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Wilberii said:

Joo shimmataan niin että keinu suorassa, epäilyttää vaan tommosen 1mm paksun guide shimmin kestävyys. Varmaan tästä syystä nissanilla ei ole myynnissä pieniä guide shimmejä. 

Tarkoititko että hydrauliset nostimet tyhjätään? Sr20det hydrauliset nostimet ovat semmoiset etteivät itsestään ilmaannu vaan täytyy asentaessa /ilmatessa täyttää öljyllä koviksi.

Aivan... No ei kai siinä auta kuin koneistamolle, venttiiliä lyhentää tai jotain muuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En oikein jaksa uskoa että seetit on 2mm syvemmällä kuin alunperin. Mittasitko venttiilien pituuden? Onko saman mittaiset kuin orkkikset?

Kokeilehan mitä tapahtuu jos vaan lätkit vanhat simmit ja guidet paikoilleen ihan kuin olivatkin. Jos venttiilit jää raolleen niin tosiaan on vikaa silloin. Musta kuitenkin tuntuu siltä että tasain antaa periksi ja homma on ok. 

Alikoon guideja saa tomeilta ja simmejäkin on vaan 2,8mm ohuimmillaan. Eli unohda noin ohuet palikat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Arttu said:

En oikein jaksa uskoa että seetit on 2mm syvemmällä kuin alunperin. Mittasitko venttiilien pituuden? Onko saman mittaiset kuin orkkikset?

Kokeilehan mitä tapahtuu jos vaan lätkit vanhat simmit ja guidet paikoilleen ihan kuin olivatkin. Nokkapukit kiinni. Jos venttiilit jää raolleen niin tosiaan on vikaa silloin. Musta kuitenkin tuntuu siltä että tasain antaa periksi ja homma on ok. 

Alikoon guideja saa tomeilta ja simmejäkin on vaan 2,8mm ohuimmillaan. Eli unohda noin ohuet palikat.

Hups, meni vähän editointi vituiks. 

Edited by Arttu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en mitannut venttiileitä tarkasti. Luulisi että kannen tekijä on ne mitannut. 

Täytyy käydä tänää tallilla ja ottaa yksi imu- ja pakovena irti ja verrata vakioihin. 

Aluksi lähdin kasaamaan vakio shimmeillä. En vaan uskaltanut kiristää nokkapukkeja kiinni koska nokat olivat kiinni keinuissa. Täytyy tätäkin käydä testaamassa jos tasain tosiaan antaa periksi ja säätää välyksen oikeaksi. 

Shimmejä näköjään saa myös 1mm paksuisina. 

http://www.precisionshims.com.au/products/sr20

Edited by Wilberii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×