Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
ABT

Yksityisten välinen kauppa

Recommended Posts

Mulle tuli vaihdossa tuollainen jenkki. En pystynyt autoa kunnolla koeajamaan, koska se oli seisonnassa ja totesin, että ihan ok käy kuitenkin! Ajoin auton trailerille ja hinattiin se kotiin. Kotona huomasin jäähdytin nesteen valon palavan ja toinen öljykorkki ihan maitokahvissa eli vedet/öljyt sekaisin toisessa pytyssä. Käynnissä tätä ei pystynyt toteamaan.

Autoon siis hyvä kaverini rakentanut pari vuotta sitten ja moottoriinkin oli upottanut n.15000e (takorojut ym...) tämä kaveri myi autoa näillä spekseillä nyt kuulin sitten, että ilmeisesti autosta on jossain kohtaa tullut kampura läpi lohkosta ja moottori mahdollisesti sisuksiltaan pitkälti vakio. (en ole vielä kurkannut)

Ymmärrän, että tuosta (ilmeisesti rikkinäisestä kansipahvista) on huono lähteä tappelemaan, että onko se ollut ym... mutta jos ostaja on tahallaan antanut virheellistä tietoa moottorin sisuskaluista, koska hänen aikanaan tuo räjähdys on käynyt niin mielestäni tämä täyttää petoksen merkit jolloin olen oikeutettu saamaan korvauksia tai jopa kaupan purun.

Miten minun kannattaisi edetä. Pitäiskö sen verran itse avata/kurkata, että näkis mitä sisällä vai viedä jonnekin pajalle ihmeteltäväksi ja tehdä asiasta rikosilmoitus ja ottaa yhteyttä lakimieheen.

Onko joku lähtenyt tälläisen asian kanssa käräjille? Kauppalakiahan tälläisessä asiassa sovelletaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
on tahallaan antanut virheellistä tietoa

rikosilmoitus

Kaverilla kävi just näin, myyjä valehteli niin paljon, että alkoi olla kyse tuhansien eurojen valeesta. Kun ei asia edennyt myyjän kanssa mihinkään, niin rikosilmoitushan siitä piti tehdä. Käräjille asti ei tarvinnut lähteä, myyjä ymmärsi yskän poliisin yhteydenoton jälkeen ja saivat sovittua asian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No taidan itse sen verran raottaa ja katon mitä siellä löytyy ainakin apulaitteet/ulkoiset viriosat ovat ne mitä pitikin. Löytyy kuitenkin järkkäri niin saan dokumentoitua kaikki tarkasti.

Pitää listata puutteet ja ottaa yhteyttä sitten myyjään ja kysyä mitä ehdottaa. Mielellään en kyllä kauppaa lähtisi täysin perumaan eikä varmaan hänenkään edunmukaista.

Onneksi kaikki yhteydenotto on tässäkin tapauksessa käyty sähköpostilla = dokumentoitu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Periaatteessa kyseessä on yksinkertainen juttu. Jos selvästi jotain on luvattu, ne pitää olla tai muuten kyseessä on petos. Se mistä ei nimenomaan ole sovittu jää ostajan ongelmaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, eiköhän ne kuitenkin kasikoneessakin ole samat öljyt molemmissa pytyissä :) (ilmeisesti tällä tarkoitetaan lohkon toista puolta, jos edes kyseessä kasikone). Kyllä se öljy sen verran siellä koneessa kiertää, ettei pelkkän öljykorkin perusteella voi sanoa, että toisessa kannentiivisteessä on vikaa. Eli itse ainakin laskisin öljyt ulos ennen kuin pelkän öljykorkin perusteella rupeisin kyselemään, että kuka maksaa ja mitä, rikosilmoituksesta puhumattakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli ne molemmissa pytyissä öljyt/vedet sekaisin. Toisessa venttiilikopassa on vain sellainen suoja niin sen takia ei toinen korkki ollut yhtä törkyinen.

On noita sen verran kuitenkin ihmetelty, että öljytikussa reilusti yli ylärajan ja öljyt ja saman väriset mitä korkissa/venttiilikoneistosta = kapucinon väriset. Sekä jäähdytinnestettä hukkunut johonkin.

Lähinnä en sen takia kysellyt, että nuo öljyt/vedet sekaisin, koska ei mulla ole ongelmaa ottaa konetta pois ja vaihtaa mahdollisesti pahveja/laakereita sinne ja muutenkin tarkistaa koneen kuntoa. Kone aikanaan tehty remmiä silmälläpitäen ja meinasin sellaisen siihen kylkeen nyt lyödä. Mutta jos koneesta puuttuu kalliit viriosat (h-veivit, takomukit, nokka-akselit, työntötangot, ylikoko venat ym...) Niin ei hyvä...

Kansi ainakin venakoppien sisältä todella siistissä kunnossa = ei varmasti ole paljon ajettu osien pesun jälkeen. Ja kaikki muutenkin koneen ympäriltä ihan kuivana eli ei huohottanut. No huomenna öljypohja irti niin näkee vähän miltä näyttää.

Edited by ABT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei sillä autolla varmaan mitään väliä ole. Kyllä se siltä näyttää, että nyt sekoitettu moottorin räjähtäminen laatikon räjähtämiseen (tiedän, että laatikko siitä porsinut sinä kesänä), koska sen verran kurkkasin, että kaverin muokkaama jakopään suoja siellä paikallaan (vaihtanut ratasjakopään) ja tuo ratasjakopää pitää sitä omaa surinaansa. Jos kampura olis tullut kurkkaamaan tuo ratasjakopää olis tuhonnut kaiken ja kuitenkin tuo moottori tehtiin huolella ja mitoitettiin isoille tehoille en usko, että vaparina oltais saatu alakertaa räjäytettyä. Myös öp:n tiiviste suht tuoreen näköinen.

Ainut mikä tähän mennessä ei ole pitänyt paikkansa on, että syyläri ei ollut alumiininen vaan vakio. Mutta kuulin, että näiden alumiinisyylärien kanssa ollut ongelmia (huono erä kiinasta) niin voi olla, että se alkanut vuotaa ja vaihdettu. En jaksa sen takia alkaa vääntämään, jos muuten osat pitää paikkansa.

Pitää katsoa kun aikaa niin otan koneen irti ja kurkkaan mitä syönyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni alakerran laukeaminen ei ole paljoakaan tehosta tai hengitystavasta kiinni. Ei se tarvitse kuin vian öljynsaannissa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs ootte mieltä tälläisestä kun myin uudet japan racingin vanteet jollekin yksityiselle. Hän kävin ne noutamassa multa. Nää oli siis tehtaan paketissa olevat vanteet ja myin nämä nettivaraosan kautta. Ilmoituksessa mulla oli että löytyy 5x114 ja 5x120 jaot. Tää kaveri nouti tosiaan vanteet ja 5viikkoa myöhemmin hän ilmoittaa mulle että vanteissa ei ole 5x120 jakoa vaan 5x112 ja vaatii kaupan purkua.

Enhän mä enään tiedä onko kyseessä edes samat vanteet. 5vkoa on pitkä aika. En suostunut kaupan purkuun vaan pyysin häntä laittamaan vanteet myyntiin jos ne vaikka menis nopeasti kaupan. Tälläiset vanteet maksaa uutena 850-950€ riippuen kaupasta ja me tehtiin 720€ kaupat. No sitten tämä jannu laittoi viestiä että nyt saisi vanteet myytyä 620€ summalla ja vaati multa sit tota 100€ väliin tai soittaa oikeusapuun. Laitoin viestiä että laitetaan häviö puoliksi ja siirrän sille 50€ kun pistää tilinron. Uhkaili taas oikeusjutuilla enkä enään vastannut mitään kun ei kerran käynyt mun vastaan tulo.

Nyt laittoi eilen tälläisen viestin:

"Kävin torstaina kymenlaakson käräjäoikeudessa, olen nyt täyttänyt haastehakemuksen kuntoon, eilen oisin vienyt mutta käsittelijä suositteli lämpimästi sovittelua, jos ei meidän välillä sopua muuten synny. Oletko halukas tulemaan Kouvolaan sovittelemaan asian..? Vai vienkö hakemuksen eteenpäin suoraan? Terveisin XXXX"

mitä ootte mieltä nyt tästä. mä oon edelleenkin siinä uskos et ne vanteet oli sellaset ku piti ja toi koittaa vaan kusettaa rahaa multa. mutta 100% varmuutta mulla ei ole vanteissa olleesta toisesta jaosta koska en ole niitä sellaiseen autoon koittanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaa se laittoi nyt taas viestiä että sais vanteet myytyä 650€ ja haluaa multa sen erotuksen. Mä käskin sen tehdä kauppakirjan jossa on ostajan yhteystiedot myös näkyvillä ja lähettää mulle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jaa se laittoi nyt taas viestiä että sais vanteet myytyä 650€ ja haluaa multa sen erotuksen. Mä käskin sen tehdä kauppakirjan jossa on ostajan yhteystiedot myös näkyvillä ja lähettää mulle.

haha :D Älä nyt rahaa mene sille antaa vahingossakaan. Ei ole poliisia asia tämä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

No eikö tuo ole aivan sinun moka jos olet myynyt vanteita väärällä jaolla (jos siis ostaja ei koita kusettaa). Itse kävisin mittaamassa paikan päällä ja jos oikeasti väärät niin vanteet itselle mukaan ja rahojen palautus ostajalle. Ei sitä ainakaan oikeutueen asti kannata lähteä vääntämään. Ja jos olet vanteet ostanut jostain liikkeestä niin kysy sieltä mitkä jaot niissä oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo jos näin on että vanteet on väärällä jaolla niin munhan vika olis, mutta ostaja on käynyt todentamassa vanteet paikanpäällä ennen kauppojen tekoa. ja lisäksi 5 viikkoa ei ole enään kyllä kohtuullisen ajan piirissä ilmoittaa tuotteessa olevasta viasta.

Jos menisin paikanpäälle mittaamaan jakoa jonnekin 300km päähän niin millähän helvetillä mä tiedän onko vanteet samat ? :D

Vanteet on tilattu tehtaalta "mittatilauksena" eikä missään kohdin ollut puhetta toisesta jaosta. oletin vaan niin koska muut saman kokoiset ovat noilla jaoilla. ja kun koitin niitä omaan alle niin näytti siltä että toinen jako on isompi. mut ainakaan tosiaan noita vanteita ei saa tolla leveydellä ja et:llä muutoin kuin 5x120+5x114 jaoilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyydä vaikka ensin ottamaan valokuva missä näkyy esim. työntömitta ja jako. Ja jos nuo on jotkin speciaali vanteet niin aika helppo on mittailla ET, vanteen leveys yms. jolla varmistaa sitten, että ne ovat samat vanteet. Lisäksi jos kyseessä speciaali vanteet niin eiköhän se toinen jako ole tiedossa sillä firmalla, joka vanteet on sinulle myynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koittaa sun mielestä kusettaa sulta rahaa kun olet itse myynnyt väärillä tiedoilla tavaraa? Tuskin yrittäisi niitä eteenpäin olisi myymässä, jos jako olisi sopivan ostajan omaan autoon? <- En nää mitään järkeä tossa. Väärällä tiedolla myyty tavaraa ja sun mielestä sen on ostajan vika?

Edited by Turbodatsuni

Share this post


Link to post
Share on other sites

siis ei ne mitenkään speciaali vanteet ole muutenkuin että noilla spekseillä nyt ei ollut varastossa ja joutui tehtaalta tilaamaan.

niin mistä nyt tiedän vaikka ne olis sen auton alla jo ja kunhan koittaa kusettaa multa vähän rahaa?

ei kukaan malta odottaa viittä viikkoa että testaa vanteita alle jos ostaa uudet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ei kukaan malta odottaa viittä viikkoa että testaa vanteita alle jos ostaa uudet.

Paitsi jos ei ole heti mahdollisuutta laittaa niitä vanteita auton alle.

Vanteille saattoi olla tulossa omat, uudet kumit jonka toimituksessa kesti, auto on saattanut olla huollossa, tms.tms. syitä voi olla monta.

En minäkään päässyt heti koeasentamaan ja istuttamaan aikanaan ostamiani OMP puolikuppeja Skylineen, vaan siinä meni jos jonkinaikainen tovi (3-4 viikkoa nuo jakkarat olivat vain olohuoneen nurkassa pusseissaan). Ja vasta koeasennuksen yhteydessä tuli huomattua, että toisessa penkissä oli vino runko, joten se palautettiin Autoracingille ja sain toisen tilalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kait se myyjälle kuulu mitä ostaja on puuhannut, ettei ole voinnut tarkistaa asiaa aikaisemmin. 5vk on kyllä tosi pitkä aika jo. Kuitenkin on käynnyt noutamassa tavarat ja tarkistanut ne silloin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole tahallinen teko.

Minun mielestä oli kyllä jo aika avokätinen tarjous tuo vahingon puolittaminen. Eli osto- ja "edelleenmyynti" -hinnan erotuksen puolittaminen ja hyvitys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tuossa nyt ainakana oikeudessa havia tuota juttua jos kerran on itse kaynyt ne vanteet hakemassa ja tarkistamassa ennen ostoa. Itella kavi sama moka kun joku myi 5x114,3 vanteita enka sitten tajunnu kahtoa sita tarkempaan. Siisti oli sitten autoa ostaessa todeta ettei saadakkaan talvirenkaita alle :D , noh tama meni kylla ihan omaan piikkiin kun en tajunnut aikaisemmin tarkistaa. Harmillinen juttu kieltamatta. Mutta naistahan sita oppii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selvitä sieltä japan racingin sivuilta/myyjältä ne jaot. Ne kyllä sen tietää, ei pitäisi olla kovin vaikeaa?

Kyllä ne niissä sun ent vanteissa on ihan samat kuin muissakin.

Turha tuota on täällä arpoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu ei se jako nyt tässä edes ole oikeastaan olennaista enään. ilmeisesti se nyt myi ne vanteet ja otti siinä 70€ kuokkaan. pyysin tosiaan kauppakirjaa ostajan yhteystiedoilla mulle postitettuna niin otan osaa "häviöön". nyt se lähetti multimediaviestinä kuvan kauppakirjasta jossa ei lue mm kauppahintaa.

kyllä saa jäädä tämä asia sit mun osalta tähän. kiitos kaikille vastauksista. Harmillisiahan tälläiset on mutta tee nyt tässä jotain fiksua kun toinen vaan uhkailee, eikä siis edes viittinyt tuota kauppakirjahommaa hoitaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×