Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
TeroLuu

DNSF RY:n keskustelupalstan säännöt

Recommended Posts

DNSF.ORG sivuston keskustelualue on tarkoitettu Datsun ja Nissan –merkkisistä urheiluautoista käytävään keskusteluun. Keskustelualueella on noudatettava sääntöjä, joiden tarkoituksena on taata keskusteluiden asiallisuus, yleinen viihtyvyys foorumilla ja foorumin hyödyllisyys.

 

 

1. Rekisteröityminen

Keskustelualueelle pääsevät kirjoittamaan ainoastaan rekisteröityneet henkilöt. Käyttäjän vastuulla on täyttää oikeat tiedot rekisteröitymisvaiheessa. Väärät ja epäasialliset tiedot voidaan poistaa. Rekisteröitymisen jälkeen ylläpitohenkilöstö vahvistaa rekisteröitymisen ennen kuin uusi käyttäjä pääsee kirjautumaan foorumille.

Käyttäjätunnus

Rekisteröityessäsi voit itse valita käyttäjätunnuksesi, jonka on oltava asiallinen. Yleisimmin rekisteröitymisen hylkäämiseen liittyy epäilyttävä tunnus. Pyydämme, että valitset sellaisen käyttäjätunnuksen ja käytät sellaista sähköpostiosoitetta, että tunnistamme sinut ulkomaisten roskapostirobottien päivittäin tekemistä rekisteröitymisyrityksistä.

Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi käyttäjätunnus

Kaksoisrekisteröinnit katsotaan häiriköinnin tai muun siihen verrattavan toiminnan valmisteluksi, jolloin ylläpidolla on oikeus poistaa kaikki saman henkilön tekemät käyttäjätunnukset. Jos haluat muuttaa käyttäjätunnuksesi nimeä, älä rekisteröidy uudestaan, vaan pyydä ylläpitoa vaihtamaan käyttäjätunnuksen nimi. Lähetä pyyntö admin@dnsf.org osoitteeseen sähköpostitse.

Älä käytä samaa tai samanlaista salasanaa kuin jossain muualla

Ota huomioon, että salasanat välitetään verkossa selväkielisenä, joten vaihda salasanasi säännöllisesti. Älä käytä tällä foorumilla samaa tai samankaltaista salasanaa kuin jossain muussa järjestelmässä. Älä koskaan anna salasanaasi toiselle henkilölle. Mikäli salasanasi unohtuu, niin voit tilata uuden kirjautumissivun kautta. Uusi salasana lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit rekisteröityessäsi. Mikäli et pääse enää lukemaan tämän sähköpostiosoitteen viestejä, niin laita asiasta viestiä admin@dnsf.org, niin vaihdamme sähköpostiosoitteesi toiseen.

 

 

2 Yleistä foorumista

Kunnioita muita keskustelijoita ja heidän mielipiteitään

Keskustelualueella on käyttäydyttävä asiallisesti ja hyviä tapoja noudattaen. Hyvä muistisääntö kuuluu: kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan. Älä provosoi toisia keskustelualueen käyttäjiä. Kaikki eivät ole asiantuntijoita, joten suvaitse myös ”tyhmiltä” vaikuttavat kysymykset. Foorumilla ei mennä henkilökohtaisuuksiin, vaan keskustellaan asiallisesti ketään haukkumatta.

Rasististen mielipiteiden esittäminen on ehdottomasti kielletty.

Unohda häiriköt. Paras tapa päästä heistä eroon on olla vastaamatta. Heidän ainoa tarkoitus on saada sinut provosoitumaan ja saada aikaan tulisia riitelyjä.

 

Kunnioita tekijänoikeuksia ja Suomen lakia sekä kansainvälisiä säädöksiä

Tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin käyttö keskustelualueella ilman oikeuksien haltijan kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Kielto koskee yhtälailla valokuvia kuin muutakin tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Yleisen moraalin ja Suomen lakien vastaisen materiaalin lähettäminen tälle keskustelupalstalle on kiellettyä mukaan lukien K18-materiaalit. Foorumilla ei saa esitellä tai antaa linkkejä tuotteisiin, joita voidaan käyttää ihmisten tai omaisuuden vahingoittamiseen.

Laittomuuksiin kannustaminen on kiellettyä.

Massapostitukset (späm), "floodaus", "trollaus", cross-postaus, kaupalliseksi mainostamiseksi katsottavat viestit, ketjukirjeet ja yhteystietojen kerääminen eivät kuulu tälle foorumille.

Yritysten harjoittama kaupallinen mainostaminen keskustelualueella on kiellettyä ilman lupaa. Lisätietoa mainostamisesta sivuston ylänavigaatiossa.

 

Haittaohjelmia ja mainoksia lataavat linkit ovat kiellettyjä

Mainoksia lataavien uudelleenohjauslinkkien ja -palveluiden käyttö on kielletty. Ylläpitohenkilöstö poistaa tällaiset viestit.

 

Uskonnon julistaminen tai vastustaminen, sekä poliittinen toiminta ja nationalismi eivät kuulu tämän foorumin teemoihin

Tällä keskustelualueella on tarkoitus keskustella Datsun ja Nissan –urheiluautojen harrastamisesta. Uskonnon julistamiselle tai vastustamiselle on tarjolla näiden aihepiirien foorumeita. Keskustelualuetta ei saa myöskään käyttää poliittisen toiminnan tai nationalismin harjoittamiseen

Edellämainittuihin asioihin liittyvät viestit ja viestiketjut voidaan poistaa. Pahoittelemme mikäli tämä loukkaa vakaumustasi.

 

 

3. Ohjeita viestien kirjoittamiseen

Ennen uuden viestiketjun aloittamista: käytä hakutoimintoa

Käytä foorumin hakutoimintoa tai selaile foorumia nähdäksesi, onko aihetta jo käsitelty aikaisemmin. Mikäli aiheesta löytyy aikaisempi viestiketju, käytä ensisijaisesti sitä. Näin menettelemällä ei synny useita, samaan aiheeseen liittyviä viestiketjuja.

 

Otsikoi uusi viestiketju osuvasti

Mikäli aiheesta ei ole aikaisempaa keskustelua, aloita uuden viestiketjun luonti miettimällä kuvaava otsikko. Vältä mitäänsanomatonta otsikointia, kuten "Tietääkö kukaan?", "Apua!", "Kannattaako ostaa?" jne. Varmista vielä ennen uuden viestiketjun aloittamista, että olet lisäämässä sen oikealle alueelle. Huomaa, että joillain alueilla on tiedotteita, joista voi löytyä apua.

Käytä otsikossa isoa alkukirjainta, mutta vältä huutomerkkiä. Muotoilemalla otsikon tarkoin on sinulla suurempi todennäköisyys saada ketjulle kyseisestä asiasta kiinnostuneita lukijoita ja siten myös vastauksia.

 

Näin kirjoitat viestin oikein

Kirjoita viestisi selkeästi, kirjakieli on suositeltavaa. Isot alkukirjaimet, välimerkit ja kappalejaot helpottavat tekstin lukemista, joten pyydämme että käytät niitä. Hymiöiden tarkoituksena ei ole korvata välimerkkejä, joten toivomme, että käytät niitä kohtuudella. Tekstin rivitys hoituu automaattisesti, joten enteriä tarvitsee käyttää ainoastaan kappaleen vaihtuessa. Älä HUUDA (eli kirjoita CapsLock päällä).

Vältä mitäänsanomattomia yhden tai kahden sanan viestejä. Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa aiheeseen niin älä sano sitä.

Keskustelun muuttuessa "eipäs-juupas"-linjalle tai siihen verrattavaksi väittelyksi, joka ei tuo mitään uutta sanomaa keskusteluun, on ylläpitohenkilöstöllä oikeus lukita kyseinen keskustelusäie ja tarvittaessa poistaa tällaiset viestit.

 

Näin lisäät kuvan viestiin

Voit liittää kuvan viestiisi esimerkiksi linkittämällä sen URL -osoitteesta. Kuvan liittäminen on sallittua myös suoraan viestiin.

Kuvia liittäessäsi ota huomioon myös mobiilikäyttäjät, joten kuvan pixelimäärä tulee olla kohtuullinen.

Ylläpitohenkilöstöllä on oikeus poistaa liitetiedostot levytilan säästämiseksi.

 

Käytä oikein lainausta

Halutessasi vastata johonkin tiettyyn viestiin tai viestin osaan, käytä "Lainaa" -toimintoa, sillä se selkeyttää ja helpottaa keskustelun kulkua. Lainausviestiä kirjoittaessasi lainaa vain oleelliset osat viestistä. Pyri välttämään useampia sisäkkäisiä lainauksia samassa viestissä.

 

Älä lainaa kuvia

Älä lainaa kuvia, vaan poista lainauksesta kuvalinkki eli poista -tagit ja linkki niiden väliltä.

 

Perustele mielipiteesi ja pysy alkuperäisessä aiheessa

Pyri perustelemaan mielipiteesi ja vältä Off-topic-viestejä eli pysy alkuperäisessä aiheessa. Tarvittaessa aloita uusi viestiketju.

 

Allekirjoituksen rakenne

Allekirjoitusten pituutta on rajoitettu. Allekirjoituksissa ovat kiellettyjä kuvat, suuret fontit, hymiöt, useat peräkkäiset huuto- tai kysymysmerkit sekä HUUTAMINEN eli pelkkien isojen kirjaimien käyttö. Älä käytä allekirjoituksissa muita käyttäjiä loukkaavia tekstejä. Pyri rajoittamaan allekirjoituksen rivimäärä korkeintaan viiteen riviin.

 

 

4. Seuraamukset sääntöjen rikkomisesta

Ylläpitohenkilöstö valvoo sääntöjen noudattamista. Ylläpitohenkilöstöllä on oikeus hyväksyä tai olla hyväksymättä jäsenyys syitä ilmoittamatta.

Sääntöjä ja Suomen lakia rikkovat viestit voidaan poistaa ilman varoitusta. Kirjoittajilla itsellään on vastuu viestiensä sisällöstä. Sääntöjen perusteella ketjuja voidaan lukita. Epäselvissä tilanteissa päätösvalta sääntöjen oikeasta tulkinnasta on ylläpidolla.

Sääntöjen vastaisesta tai muutoin häiritsevästä toiminnasta voidaan käyttäjälle antaa varoitus tai porttikielto. Porttikielto voi olla määräaikainen (esim. 7 tai 14 vrk) tai pysyvä. Tarvittaessa voidaan turvautua viranomaistoimenpiteisiin.

Säännöt koskevat myös DNSF Ry -yhdistyksen jäseniä.

Ylläpidolla on oikeus muuttaa näitä sääntöjä tarvittaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×