Jump to content
 • Announcements

  • Teppo

   Datsun Nissan Sports Cars of Finland ry:n tietosuojakäytäntö   05/24/18

   General Data Protection Regulation, eli GDPR, on EU:n uusi tietosuoja-asetus EU:n ja EEC:n sisällä. Asetus korvaa ja yhtenäistää eri maiden nykyiset säännöt ja määrittelee, miten henkilötietoja saa käsitellä EU:ssa Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee Datsun Nissan Sportscars of Finland ry:n (jäljempänä DNSF) sinusta tallentamia tietoja ja sitä mihin niitä käytetään. Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavia osia:
   -    DNSF foorumi (https://www.dnsf.org/forums/)
   -    DNSF jäsenrekisteri
   -    DNSF Store (https://www.dnsf.org/store/)
   -    DNSF ry:n tapahtumia
   Lisätietoja DNSF ry:n tietosuojakäytännöstä voit pyytää sähköpostilla: admin@dnsf.org   Rekisterin pitäjä
   DNSF Ry
   Sirkkalankatu 27 B 41
   20700 Turku   Kerätyt tiedot
   DNSF:n tallentamat tiedot ovat peräisin käyttäjiltä itseltään.
   DNSF ei kerää tietoa muista lähteistä, kuin käyttäjiltä itseltään, eikä tee sitä ilman käyttäjän itsensä suostumusta. Tietoa tallennetaan seuraavasti: - Foorumin käyttäjäkanta
   Foorumille rekisteröityessä jokainen antaa haluamansa yhteystiedot - Jäsenrekisteri
   DNSF:n jäseneksi haluava täyttää itse jäsentietolomakkeen (https://secure.tietotoimisto.fi/ws/dnsf/), jossa kysytään seuraavat tiedot: nimimerkki keskustelualueelle, etunimi, sukunimi, syntymäaika (vapaaehtoinen), katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maakunta (vapaaehtoinen), puhelin (vapaaehtoinen), sähköposti, suosittelija (vapaaehtoinen), auton merkki ja malli, vuosimalli (vapaaehtoinen), rekisterinumero (vapaaehtoinen) - DNSF Store -jäsentuotekauppa
   Tilauksen yhteydessä kysytään seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, laskutusosoite, puhelinnumero - DNSF ry:n tapahtumat
   DNSF ry:n tapahtumissa sinulta saatetaan kysyä tunnistetietoja, jotta voimme varmistaa jäsenyytesi voimassaolon   Tietojen käyttö ja jakaminen
   DNSF käsittelee henkilötietojasi jäsenyytesi hoitamiseen ja hallinnointiin.
   DNSF:n yhteistyökumppanina toimii Tietotoimisto (https://www.tietotoimisto.fi/) , joka on toimittanut jäsenrekisterin. Tietotoimiston rekisteriselosteen löytää heidän sivuiltaan. DNSF:n jäsenistön nimi- ja yhteystietoja käytetään jäsenrekisterin hallintaan, jäsenlehtien ja muiden osoitteistojen hallintaan sekä jäsenmaksulaskutukseen, muuhun jäsenlaskutuksen, kokouskutsujen lähetykseen sekä jäsenreskontran hallintaan.  DNSF ei jaa tietojasi ulkopuolisille tahoille, ellei kyseessä ole Suomen lakiin perustuva vaade viranomaisen taholta.
   Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoliikenne on SSL-suojattua. Tietokannoista otetaan kerran vuorokaudessa varakopiot erillisessä tilassa sijaitsevaan laitteistoon.
   Palvelussa käytetään yleisesti hyväksyttyjä tietoturvaratkaisuja.   Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
   Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.   Tietojen suojaaminen
   Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti.
   Henkilötietojen käsittelijät löydät DNSF:n sivustolta osoitteesta: https://www.dnsf.org/staff/ -kohdasta DNSF ry:n hallitus.   Tietojen säilytys
   DNSF säilyttää antamasi tiedot toistaiseksi kunnes pyydät itse niiden poistamista.   Tarkastusoikeus
   Jokaisella on oikeus tarkastaa DNSF:n hänestä talletetut tiedot. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa
   Jokaisella on oikeus vaatia DNSF:n tiedoissa olevan virheellisen tiedon korjaamista tai poistoa. Pyyntö tästä voidaan lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@dnsf.org
   Tietojen poisto/korjaus/tarkistus DNSF-foorumilta:
   -    Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin@dnsf.org ja ilmoita mitä haluat tietojesi suhteen (poisto/korjaus/tarkistus).
   -    Foorumilta voi poistaa pelkän käyttäjätilin tai käyttäjätilin ja kaikki lähettämäsi viestit.
   -    Muiden foorumikirjoittajien viittauksia rekisteröidyn viesteihin ei voida aukottomasti poistaa.
   -    Muualle muiden toimesta kopioituja foorumille kirjoittamiasi viestejä ei voida poistaa ja/tai jäljittää   Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
   Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos henkilötietoja on käsitelty asiattomasti.
Sign in to follow this  
TeuKKiS

Ilmastointi

Recommended Posts

Heips.. Itse ollut onnellien Allun omistaja vasta n3kk. ja ilmastointi tarpeen helteillä huh. mutta onko muilla ilmennyt samaa että tuntuu ottavan helteillä ihan törkeesti tehoa puis.. sillei että sen huomaa. Onx kellään tietoa paljon se ottaa puis tehoa.??.. itse testasin sitä käsipelissä kellotin sataseen ilman ilmastointia n9sek.. ja päällä meni yli 10sek.. voiko olla mahdollista vai onko jossain vikaa??.. utelias.. :o muuten toiminut moitteettomasti -98.. paitsi että päivävalorele palo jokin aika sit..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

Joo ilmastoinnin pumppu syö tehoja Almerassa... Todettu on ja lukee "tyyppivika" -topicissakin. Ikävä tosiasia... Eli jos haluu hurjastella niin A/C pois. Mitenkähän Primerassa ja muissa nismoissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

Kaikissa autoissa ilmastointi syö tehoa. Se on ihan selvä asia kun ottaa huomioon yläastefysiikan seikan ettei energiaa synny tyhjästä.

Tosiasia on vielä sekin että ilmastointi on juuri se laite, joka eniten verottaa menoa, muut lisälaitteet syövät verrattain vähän tehoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

Mut sehän on vähän niinku nitro nappula. Kun ilmastointi on päällä ja lähet kiihdyttää, sit painat nappulaa ja tulee lisää tehoja ;D;D;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

Mokomasta vekottimesta saa vain nuhan kun ei malta olla laittamatta kylmimmälle. ::) Automaatti-ilmastointi olis kova sana. Ite ajan mieluummin ikkunat auki, luu pihalla. :) Vielä sekin inhotus kun ilmastoinnin kompura "nyvittää"aika-ajoin ajoa tasakaasullakin. Ärsyttävä pikkuseikka, minkä takia jää usein kytkemättä päälle ko. laite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

Joo ikkunat auki on kyllä mukavampi ajella jos ei aja moottoritiellä. Sitäpaitsi kuluu enemmän bensaakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

No kulutuksessa en mä ole huomannu mitään erityistä onpa päällä tahi ei. Toi nyt tosin muutenkin vie sen verran reilusti ettei tuu noteerattua pikkumuutoksia. ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Ilmastointi

musta ainakin mukava huristella ilmastointi päällä.. maku asia.. Mut bensan kulutuksessa en oo huomannu oikeestaan mitään eroa.. tuossa kesäkuussa reissasin ympäri ämpäri Suomee ja ilmastointi päällä kokoajan.. matka-ajoa ja kulutus n. 6.8l/100km. eipä paljon.. ja tuskin paljon laskee jos sitä nappulaa tökkii puis päältä. ::) niin tuosta nykimisestä Allussa en ainakaan oo huomannu samaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Aika huonosti ilmastoinneista juttua Almeroiden osalta.

N15 malleissa pitäisi ilmeissemmin olla kaikissa sama kuivain.

OVH. AK:lla on 189e tms.

AutoFit ketjun kautta taisi saada 150e hintaan.

Tossa AC-Carsystems tutkiskeli tuota mun kuivainta ja löysi halvemman vaihtoehdon. Jostain syystä N15 mallissa ei käy universaali japsien (behr hella tuote) kuivain joka maksaa joku 34e

Nissan Sentra (tai altima. vuosituhannen jälkeen tehty) US-malli löytyy sama kuivain. Saatavuus US-Parts ja hintaa taisi olla 48e.

Kuitissa kuitenkin ollut Pathfinder.

Hyvin rokkaa nyt ilmastointi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Voiskohan lainata tätä topikkia. Mulla kun tykkää koneessa lämmöt nousta ilmastointi päällä.. Näillä tän kesän "helteillä" on pystyny kylmällä koneella ajamaan n. 10min kaupungissa ilmastointi päällä ennenku lämpömittarin neula alkaa hiplailla punarajaa.

Olisko kellään tarjota mitään vinkkiä mistä lähteä selvittämään tätä. Eihän tää ominaisuus kuitenkaan ole, eihän?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Ei todellakaan ominaisuus.

Ilmastointi kyllä monasti käyttää samaa flektiä kuin moottorikin ja jos siellä liitoksissa tms on jotain vikaantunut niin jospa ilmastoinnin päällä pitäminen katkaiseekin flektin herätteen..? Tämä selittäisi sen että kone ylikuumenee kaupunkiajossa. Muistaakseni ilmastointi pyörittää flektiä vaan hitaammin kuin varsinaista moottoria jäähdyttäessä, joten onhan tuossa muutama liitos tai rele joka voisi vikaantua.

Teeppä testi. Käytä kone niin lämpimäksi että huomaat flektin ajoittain lähtevän pyörimään. Sitten tökkää ilmastointi päälle ja jatka seuraamista. Jos flekti ei lähde enää päälle (ja neula seilaamaan lähemmäs punaista) ilman ilmastoinnin sammuttamista on vika löytynyt.

Sitten vaan joku autosähköjä ymmärtävä tutkimaan mistä kohti mättää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Flektiä mäkin alkuun epäilin, mutta kun flektit lähtee pyörimään samointein kun ilmastoinnin laittaa päälle. Pyörivät myös sillon kun kone ottaa lämpöä.

edit.. nyt kun ajatuksella luin uudestaan, niin pitääkin kattoa josko se sitten ilmastointi päällä tosiaan pyöriskin hitaammin koko ajan... aattelin vaan että pyörii-->ei vikaa :-[

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

ei muuta ku ostat uuden marmorilta. Kuivain on muutenkin ihan jees vaihtaa välillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

siis onks toi kuivain? en oo yhtää näist termeist mukana, mitenkä eikö se motonetin malli sitten käy :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Kyllä vain. Eikös tuo mene pilalle jo siinä, kun on järjestelmä kuivana jonkin aikaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Kyllä vain. Eikös tuo mene pilalle jo siinä, kun on järjestelmä kuivana jonkin aikaa?

perus suomi englanti autosanasto, liquid tank = kuivain. :D Kävin äsken ottaa stragediset mitat ja täsmäs tohon motonetin käkättimeen. Laittaa tilaukseen jos vaikka kohta sais ilmastoinnin rokkaamaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Kannattaa katsoa noiden putki lähtöjen kohdat kuivaimesta, että tulee oikean moinen, ainakin kuvasta näyttäis että almeraan menee tuo malli jossa toinen putki keskelle ja toinen laitaan. omassa gt:ssä näytti molemmat putket olevan laidoissa ja vaati vähän enempi etsintöjä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

ja mulla tuo putki no 28 puhki. löytyiskö keneltä ehjää.....??????????????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Kannattaa katsoa noiden putki lähtöjen kohdat kuivaimesta, että tulee oikean moinen, ainakin kuvasta näyttäis että almeraan menee tuo malli jossa toinen putki keskelle ja toinen laitaan. omassa gt:ssä näytti molemmat putket olevan laidoissa ja vaati vähän enempi etsintöjä..

Motonetistä löytyi oikeanlainen. juuri putket molemmissa reunoissa.

Jartzu, kysyppä käyttäjältä Mai esimerkiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vs: Ilmastointi

Oliko tuossa motonetin kuivaimessa ilmastoinnin paine anturille oikea kierre (alkuperäinen joku tuuma kokoinen), ja tuossa minkä ehdin löytämään on millisellä kiertellä?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Iso ongelma!

http://nissan4u.com/parts/almera/el_n15/1997_2/type_33/body_electrical/condensor_and_liquid_tank/

osa numero 34 tuntuis vuotavan! Mikä ratkaisuksi? Tämän siis kokeilin vaan paineilmalla kun työnsin paineilmaa siihen luukkuun missä merkattu " H "

Käytin autoo tänään ilmastointihuollossa kun ajattelin että sillä lähtis ilmastointi toimii et aineet vaan karannu.

Mut ei kompressori lähde toimimaan. Missähän vika voisi olla? Sulakkeet ja muutaman releen jo kokeilin läpi ja ei ollu vaikutusta asiaan. Pitäskö niiden flektien lähtee heti pyörimään kun A/C -napin painaa päälle vai vasta kun kone on lämmennyt?

Ja harmikseni huomasin että osa numero 28 hieman vuotaa myös?? Kellään tietoo mistä niitä saisi halvemmalla kuin Nissanilta??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko joku asentanut tuon motonetin kuivaimen almeraan? Mä ostin sellasen ja oli tarkoitus vaihtaa ilmastointihuollon yhteydessä, mutta eihän se sopinutkaan. Molemmat putkien lähdöt olivan noin millin tai kaksi liian pienet. Oli koko pönttö myös muutaman sentin liian pitkä, mutta sillä nyt ei väliä ole. Yritin tuota siis naittaa -99 facelift gti almeraan. Tallissa lojui myös -97 gti almerasta puretut ilmastoinnin osat, niin ei tuo motonetin kuivain käynyt vanhemman almeran putkiinkaan. Pistin 4 vuotta vanhan kuivaimen paikoilleen niin rokkaa sillä nyt kuitenkin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

http://nissan4u.com/parts/almera/el_n15/1997_2/type_33/body_electrical/condensor_and_liquid_tank/

Onko kellään ehjää ilmastoinnin putkea, ehjillä mutterikierteillä, mikä tulee tulipellistä läpi ja menee keulaa kohti, eli ennen lauhduttimen yläpuolella olevaa putkea.

Kuvassa osa on ilmeisesti nro 16. Pipe-front cooler, high b

Siinä putkessa myös täyttöliitin.

Edited by jannu-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×