Xenon

Käyttäjät
 • Content count

  13 748
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Xenon last won the day on May 16

Xenon had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Xenon

 • Rank
  Moderaattori
 • Birthday 07.04.1979
 1. Moottori tarvitsee toimiakseen muutamat perusasiat, tällä listalla pystyy melko hyvin rajaamaan syitä: -Kipinä -Polttoaine ja ilma, ja näiden suhde -Puristus -Ajoitus Lähtisin tässä kohtaa katsomaan puristuksia ja polttoainetta. Tuleeko pimeisiin pyttyihin bensaa (pystyy näkemään/haistamaan kun ottaa tulpan pois pimeästä pytystä ja starttaa) ja onko puristuspaineet kohdillaan (puristuspainemittarilla).
 2. Menee kehnosti läpi katsastuksesta.
 3. Tägäsinkin Teron pariin topiciin mutta tässä vielä kootusti: -Varttimailitopicin taulukko hajonnut, näyttää jokaisen solun omana rivinään -Taulukon editointinamiskat puuttuu tai en löytänyt niitä
 4. @TeroLuu oliko jostain saatavilla taulukon muokkaamiseen laajemmat asetukset? Insert/delete row päällimmäisenä mielessä.
 5. Japanilaisissa melko tyypillistä. Mulla on mennyt useamman Nissanin ja yhden Toyotan kanssa melko pitkään luullen ettei polttoaineen merkkivalo toimi, kunnes on uskaltanut ajaa tankin tarpeeksi tyhjäksi. Joissakin valo syttyy vasta siinä vaiheessa kun ollaan E-viivan tasalla tai hieman sen alapuolella.
 6. Ne on ohjureita. Mielestäni ne ei tosin ole "vain ohjureita" koska niillä kansi asettu oikeaan asentoon, joka on kuitenkin elintärkeää koneen toiminnan kannalta (esim. jakohihnan/ketjun linja, kannentiivisteen osuminen kohdalleen, vesi/öljykanavien osuminen jne.). Ilman en pinoaisi missään tapauksessa.
 7. Jos CAS heiluu paikallaan ollessa niin vaihtoehtoja on kokolailla kaksi: joko CAS ei ole kiinni kunnolla, tai sitten sen kiinnitysrunko on löysällä/murtunut.
 8. Huohotuksesta, ei tosiaan ihan osu tämän otsikon alle kun tekijää ja mielipidettä on tosiaan monenlaista... Omasta näkökulmastani huohotuksessa on hyvä olla alipainetta tuottava elementti (joko imusarja PCV:n kautta tai vaikkapa mainittu E-Vac). Tämä tehostaa huohotusta, ikäänkuin "tuulettaa", ja samalla potentiaalisesti siirtää lämpöä pois koneesta. Jos meinaat huohotusta isommin käpistellä niin tee ihmeessä huohotus suoraan kampikammiosta, siellä se huohotuksen ensisijainen tarve on.
 9. Peräkärryssä oikosulku jonka myötä veturista sulake palanut?
 10. Löysin tällaisen sivun jossa listattu osien painoja kevennysmielessä, tämä toki 240SX mutta lienee verrattavissa. https://en.wikibooks.org/wiki/Nissan_240SX_Performance_Modification/Weight_Reduction S14:n kohdalla sanotaan kardaanin painoksi 19lb -> noin 8,6kg. Alumiinilla tai hiilarilla saisi tietysti lisää painoa pois, mutta tuo kilonkin ero on olennainen kun puhutaan pyörivästä massasta.
 11. Jaha, niin näyttää. Oliskohan tuo tehtävissä jollain työkalulla automatisoidusti tms? Kurkkasin pikaiseen enkä huomannut tässä foorumisetissä tekstinkäsittelytyökalujen seassa mitään taulukointiin liittyvää, mitenhän tuo onnistuukaan...
 12. Mä jättäydyn pois, olikin tosiaan päällekkäinen meno tuolle viikonlopulle.
 13. Ajankohdan suhteen miten olis hiihtolomien jälkeen niinkuin monesti aiemmin, eli maaliskuun alussa? Oma lehmä ojassa, talvilomareissu olis näillä näkymin osumassa viikolle 6 joten sen molemmissa päissä olevien viikonloppujen tapauksessa jäis iteltä väliin... :-/ Ja hiihtolomaviikoille (ainakaan viikot 8-9) ei välttämättä löydy vapaata mökkiä, ja voi olla ruuhkaista muutenkin.