esv66

Käyttäjät
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

esv66 last won the day on May 27

esv66 had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About esv66

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 07.03.1966
 1. Auto uudestaan dynamometriin on vähimmän harmin tie. Ecumasterin voi toki säätää ainakin suurinpiirtein kohdilleen kadulla. Läppäri kiinni ECUun, hullunrohkea hanttimies penkille ja baanalle. Karkeasti ottaen koko kartta on tuon suuttimen vaihdon jälkeen 30% liian rikas. Jos dynokäynnistä on seossuhteen lokitiedosto tallella säätäisin isommilla suuttimilla kartan vastaamaan ensin lokin arvoja uusilla suuttimilla ja nykyisillä ahdoilla. Sitten ahtoa lisää ja seossuhteen ja ennakon korjaus korkeammilla ahdoilla. Korkeammilla ahdoilla ja vanhoilla ennakoilla kone todennäköisesti nakuttaa jossakin vaiheessa, joten anttituisku cd kannattaa jättää koteloonsa säädön ajaksi, jotta tuo kilinä varmasti kuuluu Katusäädön ongelmana ovat yläkierrosten ruudut. 6500rpm nelosvaihteellakin tarkoittaa jo aikamoista ylinopeutta.
 2. Eli avaimessa ilmeisesti sitten siru ja virtalukon ympärillä antenni joka ilmoittaa NATS yksikölle, että oikea avain pesässä. Natsin ledi vilkkuu kojelaudassa jos esto on päällä. Ikävämpi juttu jos avain on rikki.
 3. Niin, onko ajonesto ohitettu vai käytätkö kaukosäädintä? Päälläollessaan NATS pimentää autosta kaiken käyntiinliittyvän.
 4. Seossuhdetta lähinnä loggaisin. Mitä tietoa ECU saa ja mitä seossuhdemittari näyttää. Onko muuten happitunnistinta vaihdettu?
 5. Todennäköisesti meikäläisen viimeinen turbotus. Alkaa olla parta sen verran harmaa, ettei oikein enää kehtaa naapurien edessä maata sepelipihalla Aika paljon tämäkin homma muuttunut helpommaksi kahdessakymmenessävuodessa. Alle tonnin budjettilla selvittiin vaikka turbo piti ostaa kahteen kertaan. Eka ostos alkoi ahtaa vasta neljän tonnin yläpuolella.
 6. Saatko ECUsta ajonaikaista lokitietoa ulos? Mikä ecu?
 7. Olet kyllä aika pitkään taistellut tuon kanssa. Lähtisin edelleen tutkimaan pumpun tuottoa. Paineet voi olla ok, mutta liikkuuko muusi....
 8. No onhan tuo epätodenäköistä, mutta jos sitä ei ole koskaan vaihdettu niin se on kohtalaisen vanha. Ootko miettinyt miten kaikki alkoi? Jos ensin toimii ja sitten ei niin mitä tapahtui siinä välissä....
 9. No mitä seossuhdemittari näyttää kylmäkäynnissä? Sitten kun happitunnistin on lämmennyt?
 10. Jos lähdetään siitä että bensakartta on kunnossa, niin kannattaisiko tutkia tuottako bensapumppu sen mitä luvataan ja nostaako paineensäädin bensapainetta niin kuin pitää. Vaihda bensansuodatin, jos et ole sitä jo tehnyt. Mielellään nuoli oikeaan suuntaan jos siinä sellainen on. Ajettiin eilen motarilla kartaa pojan bemarinraatoon..Pätkiminen alkoi jos ahdolla mentiin yli 13 seossuhteeseen. Muistelen että S14 seos on kovassa vedossa jossakin 11.7-12 pinnassa. Mainitsemasi 0,5bar/14 on pahasti.laiha.
 11. Varmista, että nakutuksen tunnistin on ehjä. Se on helppo vaihtaa kun imusarja on irti.
 12. Joku kun alkaa päistää niin se sitten päistää Juhannuspäivänä sama suuttimen o-rengas vaihdettu kahteen kertaan vuodon takia. Eli SR20DET imupuoli purettu neljään kertaan viikon aikana. Tänään ajettiin testiä ja korjattiin vähän karttoja ja lopultakin suutin pysyi kuivana. Aamulla emännän kanssa mattopyykillä
 13. Kumirenkaat ja imusarjan tiivistesarja saapuivat eilen ja auto saatiin takaisin ajokuntoon. Vuodon aiheuttajaksi osoittautui asennuksessa vioittunut ylempi o-rengas. "Älä paina kuivaan reikään" sopii ohjeeksi tähänkin kohtaan;D Seoksen korjaus uusille suuttimille tehtiin Ecumaster DET3 piggybag ohjaimella. Täytyy sanoa, siinä on alle 200€ hintaiseksi älyttömän pätevä laite. Normaalikytkennän lisäksi ryöstin auton omalta happitunnistin->ECU johdolta kapeakaistan jännitetiedon DET3 inputille ja kas, laite tekee testilenkin AFR arvoista keskiarvokartan. +/- korjaukset voi tehdä AFR karttaan ja muutokset näkyvät bensakartalla. Ohjeet ovat hieman epämääräiset mutta riittävät. MAP sensorillinen versio, joten MAFistakin olisi päässyt eroon, mutta sitä katsotaan tuonnempana.
 14. S14 370cc -> 555cc suutin swappi kotipihalla. Samalla vaihtui bensapainesäädin säädettävään. Koeajon jälkeen totean, että kolmospytyn suutin on päältä märkä. Eli tänään purkuhomma uusiks ja vaihdetaan tällä kertaa myös ne bensakiskon kumirenkaat kunhan saapuvat:( Toivottavasti tulee poutainen viikko ettei emännän tarvitse pyöräillä sateessa töihin:D