Welcome to DNSF.org

HUOM HUOM HUOM 17.12.2016 uudistuksen jälkeen vaikuttaisi siltä, että kaikkien pitää tilata uusi salasana itselleen.

Tilaa uusi sähköpostiisi kirjautumisikkunan nappeja käyttämällä ja toimi viestissä olevien ohjeiden mukaan. Salasanan toimittamisessa saattaa mennä jopa 15min. Tarkista myös roskapostikansio sähköposteistasi siltä varuin, että viesti on siellä. 

Dreadnaught

Käyttäjät
 • Content count

  446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dreadnaught last won the day on May 3

Dreadnaught had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About Dreadnaught

 • Rank
  Klubilainen
 • Birthday 02.09.1980
 1. Ne uudet pikkukilvet toimitetaan aina ilman reikiä. Peruskilvissä se pitää erikseen mainita. Autoon en ole tekemässä yhtään ylimääräisiä reikiä. Mä laitan takapuskuriin vakiopaikalle taustalevyn, joka tulee pulteilla kiinni ja sitten siihen levyyn ajattelin pistää pikkukilven kiinni 3M Dual Lock tai sitä vastaavalla vahvalla tarranauhalla. Etupuskurissa on tehtaan jenkkimallinen kilpiteline ja siinäkin on valmiiksi reiät kierteineen, joihin saa pultit kiinni. Eli teen etukilpeen reiät sopiville kohdille ja pulttaan kiinni. Tietty kun se 3M tarranauha on niin pirun vahvaa niin vois periaatteessa heittää sen etukilvenkin vaan sillä kiinni...
 2. Pienimuotoinen avautuminen aiheesta rekisterikilvet, trafi ja katsastuskonttori. Tässä mun jenkkizetassa on eteen laitettu rumasti normi EU kilpi jenkkikilven paikalle ja se on siihen liian iso, joten menin konttorille tilaamaan pikkukilvet. Takana on korkea EU kilpi, joka mahtuu hyvin mutta kiinnitys on hoidettu rumasti. Alunperin ideana oli, että tilaan eteen pikkukilven ja taakse jäisi se iso EU-kilpi, mutta kilpiäpä ei saa yhdistää, joten pakko ottaa myös taakse pikkukilpi. Uuden, vuonna 2013 käyttöön tulleen pikkukilven koko on muistaakseni 301 x 116mm. Standardijenkkikilven koko on muistaakseni 12 x 6 tuumaa eli 304.8 x 152.4mm. Tästä herää kysymys miksei tuosta uudesta pikkukilvestä voitu tehdä jenkkikilven kokoista, jolloin se menisi heittämällä jenkkimallisiin kilpipidikkeisiin? Oma veikkaus on, että koko pikkukilpi ylipäänsä tehty siksi, että joku trafilla korkeassa asemassa oleva virkamies tai poliitikko on tarvinnut tietyn kokoisen kilven ja se on hyväveliperiaatteen mukaisesti sitten järjestetty. No, tuo kiinnitysasia takapuskuriin on kuitenkin helposti ratkaistavissa ja mulla on siihen jo suunnitelma olemassa. Ylipäänsä noita pikkukilpiä voisi olla muutamaa eri kokoa niin saisi nätin näköisesti sujahtamaan paikoilleen riippuen siitä millainen tila kilvelle on käytettävissä, mutta hyvä että on olemassa edes tuo mikä nyt on. Menin kotiani lähimmälle konttorille, koska ajattelin että se olisi kätevää kun kyseessä on kuitenkin yksinkertainen asia ja kilvet sitten aikanaan nopea noutaa sieltä. Virhe. Välttäkää kuin ruttoa tätä konttoria: Vantaan Omakatsastus Oy / Ilola. Ensinnäkin siellä oli kilpien tilaamista varten vanhat lomakkeet, jossa oli vääränkokoinen pikkukilpi, jota ei enää valmisteta...eihän tämä uusi kilpi tullutkaan kuin vuonna 2013, joten ei voi liikaa vaatia. En sitten tiedä onko vika trafin vai tuon konttorin. Jouduin moneen kertaan opastamaan katsastusinsinöörille ja näyttämään trafin nettisivuilta, että mistä kilvestä on kyse. Kaveri mittaili sitten mun autoa ja soitteli jonnekin, ehkä trafiin että uskaltaako näitä kilpiä nyt antaa. Kyllä ne lopulta sitten uskalsi ne mulle tilata, katotaan mitkä kilvet sieltä sitten lopulta tulee. En ikinä veisi autoa tuonne katsastettavaksi. Oma-aloitteisuus nolla, asiakaspalvelun taso nolla ja kaikki tapahtui hiiii-taaaas-tiiii.
 3. Uudet renkaat laitettu alle eilen Autotekillä. Hyvää työtä tekivät, autoja oli jonkun verran jonossa ja hyvällä tahdilla eteni hommat ja pääsin pienen odottelun jälkeen itse vuoroon. Osasivat hienosti ottaa huomioon zetan mataluuden ja hoitivat auton raapimatta nosturille ja vanteitakin käsiteltiin asiallisesti ja naarmuttamatta ripeästä työtahdista huolimatta. Ihan eri tavalla nyt pitoa kun uusi rengas alla, ei vilku luistonestovalo kojelaudassa koko aikaa jos antaa enemmän kaasua. Seuraavaksi sitä pinnoitetta autoon, että maalipinta pysyy asiallisena ja pesut helpottuu.
 4. Joo kyllä itekin mieluummin maksasin enemmän jos saisin ongelmattoman auton, ettei heti tarvi alkaa tappelemaan ongelmien kanssa. 350Z ei ees oo mitenkään harvinainen auto edes Suomessa ja Saksasta lisää valikoimaa jos ei täältä löydy. Verotkaan ei oo paljon mitään enää tänä päivänä. HR-koneellista yksilöä vaan Saksasta kehiin!
 5. Muistelisin, että CD009 ois tullu 2006 mutta voin olla väärässä. Osta se auto jos saat neuvoteltua reippaan alennuksen hintaan ja auto on muuten hyvä. Just joku 3000 euroa on ihan passeli alennus jos joudut uuden lootan tilaamaan ja asennuttamaan. Kytkin kannattaa uusia samalla kun laatikko. Mun 2004 350Z:ssa minkä myin noin kuukausi sitten niin oli kutosen miedohko synkrovika ja kerroin ihan avoimesti ostajalle siitä. Muut vaihteet pelasivat hyvin ja vika oli niin mieto, etten itse lähtenyt korjaamaan sitä ja vika ei siitä sen pahemmaksi muuttunut kolmen vuoden aikana minkä auto mulla oli.
 6. Tää mun yksilö on edellisen omistajan muuttoautona tuoma, joten ilmeisesti on välttynyt verolta. Mutta hyvä juttu mulle tuo massan mukaan verotus, tulee halvemmaksi ne vuotuiset maksut. Samoin koska tää on muuttoauto, niin xenon-pesureita ei ole tarvinnut asentaa. Takasumari on asennettu orkkispaikalle ja sille on tehty kytkin siihen kohtaan missä istuinlämmitinkytkinten pitäs olla. Jos ite tuo autoa niin se on ihan typerää ettei mitään ennakkopäätöstä voi saada vaan pitää kahlata jotain tullin exceleitä läpi ja ennustaa eläinten sisälmyksistä ja kahvinporoista, että paljonko vero tulee olemaan. Toi remmi ei tule mulla olemaan ajankohtainen varmaan ainakaan kahteen vuoteen. Tää kesä mennään hyvin todennäköisesti vakiona, jotta saan talouden taas balanssiin ton hankinnan jälkeen. Ens kesänä voisi laitella putkistoa ja katteja ja päivitellä stereoita. Mutta ehkä sitä seuraavana kesänä vois jo alkaa miettiä ahtamista...jos se osoittautuu mahdolliseksi saada leimalle.
 7. Jep, en olisi ostanut base-mallista jenkkituontia, koska siitä puuttuu nuo mainitsemasi jutut. Hetkinen, hetkinen, hetkinen - mikä tää juttu remmin saamisesta leimalle on??? Sen tiesin, että 350Z jenkkimalliin sen vissiin sais, koska auto on riittävän vanha mutta saisiko muka myös 370 zetaan? Jos leimalle saaminen on mahdollista, niin mun suunnitelmat auton suhteen muuttu just Alunperin mulla oli tarkoitus laittaa bolt on NA-modit ja päivittää stereot ja siinäpä se mutta jos tähän sais remmin leimalle niin totta helvetissä sen otan pitkän tähtäimen tavoitteeksi! Oon vaan ollu siinä käsityksessä, että eikös Euroopassa 370Z ole Euro5-päästöluokan kikotin, niin mites sellaisen remmitys? Mutta en tiedä miten noi päästöluokat sitten pätee jenkkimalliin... Tää on muutenkin vissiin rekisteröity Suomeen niin, että veron perusteena on massa. Ajoneuvovero putosi ihan kivasti vs. 350Z. Trafin sivuilla kun katsoo auton tietoja, niin päästötiedot puuttuu kokonaan.
 8. Olen ottanut hirmu vähän kuvia autosta. Dnsf facebook ryhmässä varmasti jo näitkin mun postauksen? Kunhan saan renkaat ja pinnoitukset teetettyä ja kelit paranee niin pitää ottaa kunnon kuvat järkkärillä. Pinnoitteesta kannattaa kysyä kokemuksia ystävältäsi Pekalta, se oli hänen Porschensa joka pinnoitettiin. On kuulemma tulossa sinne radallekin niin pääset näkemään livenä miltä pinnoite näyttää. Tuossa muutama kuva, toivottavasti ne tulee oikein päin, iossin kautta näpyttelen tätä.
 9. Mä itse asiassa pyysin heiltä tarjouksen mutta siinä oli sen verran hintaeroa Camskilliin verrattuna, että laitoin tulemaan sieltä kautta. Jos hintaero olisi ollut luokkaa satanen niin olisin kyllä mielelläni ostanut suomalaiselta liikkeeltä mutta ero oli paljon isompi ja Camskillillä oli myös valikoimissa nuo uuden misukat mitä ei Autotekin kautta saanut, joten tällä kertaa näin. Allelaiton teetän kyllä heillä, joten hyvä vinkki ja lähellä kotia, kätevä logistisesti. Kiitokset vielä kerran! Pitää myös varautua myllytyttämään ja pinnoittamaan auto pian. Ekalla pesulla huomasi miten tuskaista pestä ja kuivat autoa missä ei ole vahaa pinnassa. Lisäksi konepellillä on sellaisia kuivumajälkiä mitä ei lähtenyt pesussa eli pinttynyt lakkapintaan valoa vasten näkyviä läikkiä. Myllytys hoitaa ja ajattelin teettää samalla pinnoituksen. Kuullut paljon hyvää autodetailing.fi nimisestä firmasta, kaveri teetti siellä käsittelyn 996 Porscheensa ja hyvää jälkeä tuli.
 10. Päädyin tilaamaan kumit Camskillistä (Michelin Pilot Sport 4 eteen ja 4S taakse, hintaa vähän yli 900 euroa) ja Autotekille soitettu ja tekevät allelaitoin satasella.
 11. Juu ja mä en ole koskaan löytänyt Suomesta Misukan pilot sportteja niin netistä tilaaminen ollut kätevin vaihtoehto. Toi Autotek on ihan loistava vinkki kiitos! Lähellä kotiakin.
 12. Mulla on muuten renkaat ihan finaalissa ja pitää heti tilata uudet. Michelin Pilot Super Sportit mulla oli 350Z:ssa ja olin tosi tyytyväinen niihin, hinta tietysti aika suolainen ja tässä on vielä 19" vanteet. Nojoo pitää kattoo otanko sellaset vai jonkun vähän halvemman mallin. Mutta: missä pääkaupunkiseudulla uskaltais käydä laitatuttamassa kumit vanteille (ja allelaitto samalla) niin että ne ensinnäkin suostuu laittamaan nettikumit ja toisekseen eivät tuhoa vanteita? Viime kerrasta on niin monta vuotta että en muista enää yhtään missä olen viimeksi teettänyt tän homman.
 13. Pitääkö mun mennä nyt yksin keskustelemaan tonne 370Z puolelle vai saanko hengata vielä täällä teidän kanssa?
 14. Joo toi uusi Nismo on ihan saakelin hieno. Vanha Nismo oli kettuuntuneen kissakalan näköinen. Mulle tarttui tänään mukaan Gunmetalin värinen 2011 370Z manuaalilaatikolla. Liike katsastutti auton mun pyynnöstä niin käytiin konttorilla leimaamassa. Pääsin katsurin kanssa sinne kuiluun kattomaan autoa alta päin ja toi vakioputkisto on ihan jotain puhallusputken paksuista säälittävän ohutta...uus putkisto pitää laittaa pian.
 15. Jenkkimallin 370Z base-varustelutasossa on paskat jarrut ja huonompi perä. Sport mallissa on akebonon jarrut ja parempi perä. Touringissa samat kuin sport mutta päälle nahat ja bose. Radalle tosiaan kangas parempi. Z34:n ei ole pakasta vedettynä ihan yhtä ratavalmis kiin Z33. Öljyjäähyä suosittelevat asentamaan. Auto menee kuulemma herkästi limp modeen. Toinen ongelma kuulemma fuel starvation että tankki pitäisi pitää lähes täynnä muuten herkästi tiukoissa mutkissa häviää tehot tai jopa sammuu auto. Tohonkin oli jotain kikkoja mitä voi asentaa tankkiin.