Jontte

Käyttäjät
 • Content count

  590
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jontte

 1. Itse en kyllä ostaisi mistään ns. hinnat alkaen autoa, siihen on yleensä syynsä miksi se hinta on mitä on. Oman Z:tan ajoin viime kesänä saksasta(stutgartista) suomeen loman päätteeksi ja tuntui et kaikissa alle 10k€ vehkeissä oli jotain mätää ja kun halusi tuoda priiman. Kävin katsomassa useampaa kampetta. Siihen verot päälle ja jos laskee reissulle jotain hintaa niin aika samassa on, vaikka itselläkin majoitus esim. oli kaverin tykönä ilmainen. Halvimmat silloinkin oli mobiless 6900€ DE koneella. Nyt jos mobilesta katsoo Hr koneella olevaa niin hintaa on se 15k€ ja lisää verot +4k€ päälle +1k hakemis ja satunnaisia muita kuluja niin ollaan Hr koneisen kanssa +20k€ ja vaihtoehtoja sillä hinnalla on ne pari halvinta ja nekin saattaa olle sen 600km toisistaan. Samaan hintaan tuo jo melkein esim. E60 m5 jos vaparivoimaa hakee. Toisaalta Hr koneella ei näytä kauhesti olevan vaihtoehtoja nettiautossa Mut kiva kokemushan toi on painella pitkin eurooppaa Z:talla, harmi vaan kun ringille ei ollut mahdollisuuksia silloin päästä kun oli bookattu täyteen & ohjelmaa kaikkina sopivina päivinä.
 2. Akkua vaihtoon. Kaikki uudet merkkiakut ajavat kyllä asiansa, mutta varmasti monet halvemmatkin toimii moitteetta normi käytössä. Omassa Z:tassa ei ole ollut mitään probleemia, joka toisen viikon seisoo firman parkkihallissa myös.
 3. Eli tällainen juttu tuli itsellä vastaan että on yritetty toimittaa tavaraa 18pv klo 10,30. Noh en ollut kotona. Mahdollisesti yritetty myös seuraavana päivänä, en ole ollut silloinkaan kotona. Tuotettta tuoneet taliaivot eivät ole myöskään jättänyt mitään lappua etc, postilaatikkoon. Eli ei mitään hajua mikä kuriirifirma, etc. tavaa on yrittänyt toimittaa. Seuranta koodista Brittien postipalvelusta siis löysin tuon että on yritetty toimittaa. Mitään ajatuksia että mistä voin maksamani kamat hakea, vai pitääkös ruveta soitteleen postit & dhl ja muut kuriiripalvelut läpi? Laiton toki jo ebayn kautta kyselyä lähettäjä firmaan asiasta, kunhan tulimieleen että olisikos täällä jollain kokemusta vastaavasta.
 4. Eli tällainen pikku sivuprojekti menossa tuon auton kanssa. Itse kun olen lähestulkoon aloittelija näiden asioiden kanssa niin mielipiteet & nevot ovat erittäin tervetulleita. Olisin myös kiinnostunut näkemään ja kuulemaan muiden ratkaisuista kuinka ovat toteuttaneet, itsellä on tarkoitus pitää sisusta orginaalin näköisenä niin paljon kuin mahdollista. Peräkontti on tarkoitus pitää tyhjänä asennuksista, tai maksimissaan konkka +vahvistin/ vahvistimet sinne voin piilottaa, mitään pointtia en subeja näe sinne asentaa(Tuskin juurikaan R33:ssa sisälle kuuluisikaan). Soitin: Kenwoodin KDC-PSW9527, Tässä ainakin ominaisuuksia riittä omiin tarpeisiin.. Oviin on asenteilla tällä hetkellä: Focal - 165VB (http://www.jjhifi.com/index.php?route=product/product&path=41_48&product_id=4874) + Autoviihde VibraStopper VS1M 1kpl/ ovi (http://www.autoviihde.com/muut/vaimennusmateriaalit/autoviihde-vibrastopper-vs1m.html) Hattuhyllyllä on Kenwoodin 3-tie kaiuttimet tehtaan koteloissa, Nämä tulee todennäköisesti poistumaan ja tilalle jotkut 6,5" pikku subit omalla vahvarilla. Pientä aktiivisubia kokeilin jo saada sisälle mahtumaan, mutta heikoin tuloksin. (http://www.autoviihde.com/autokaiuttimet/subwooferit/aktiiviset-subwooferit/sonda-sl1069.html) Itse en tuolle hyvää paikka löytänyt. Joten tulee varmaan kohta myyntiin. Gts-t:ssä tuollainen oli hattuhyllä ja se toimi siellä ihan hyvin, mutta nykyisten kaiuttimien kanssa se ei sinne ainakaan mahdu. Harkinnassa myös jos laittis samanlaisen erkkasatsin taakse kun on edessä ja asentelis tuon aktiivi subin sitten niiden väliin. Soittimen mallin lisään tähän myöhemmin, kun en ulkoa sitä muista. Mielipiteitä & ideoita?
 5. Pitäiskö se katella taas jotakin miitin poikasta? Rupeaa jo näyttään hieman kesältä ja kaikkee.
 6. Speedimports viimekesältä kun korjailin ja päivitin tekniikkaa. Nyt tilailin päivitystä äänentoistoon ja iso + Powersetille. Nopeaa ja asiantuntevaa palvelua, ei malta odottaa viikonloppua että joutaa asennus hommiin. Race.fi kans + hyvästä asiakaspalvelusta.
 7. Itelle passais tuo lauantai ainakin. Mites toi aika? Itelle käy 17:00, mut sopii kyl aikasemminkin.
 8. Itellähän oli ihan etupuolella pumpussa reikä josta yritti rattaan palaset tulla kurkistaan ja valui öljyä pihalle kun vinssas auton trailerille. Tuo oma öljypumpun rungon hajoaminen ei nyt johtunut mistään kavitoinnista, etc. vaan siitä kun rattaat "räjähti" palasiksi sisällä ja halus tulla morjestaan. =) Tuota kavitointia tuodaan paljon esille näissä Rb koneiden pumppujen hajoamisissa, ja siitä varmasti kohtalainen % johtuukin, varsinkin rata & kiihdytys peleissä. Mutta normi katu Getareissa tuskin kauhesti tuota kavitointia tapahtuu ja niissäkin näitä pumppuja korkkailee. Ei ole tullut vielä muuten yhtään topiccia mailamalta vastaan jossa ois rikkoutunut race rattaat & vakiokuoret, toki kaikenhan saa rikki ja joku varmasti siinäkin onnistunut.
 9. Tuota tuuven autoa tehnyt kaveri suositteli täytteleen H:n(joka on tikussa poikittain) alempaan laitaan asti. Itsellä kun auto on kesäautona ja kun ei rata kärpänen ole vielä päässyt puraseen ni ilmastointi, jne.. täytyy olla, joten kuivasumpulle tulis ahasta. Näitä polttomoottorivehkeitä ehtiny sen verta harrastaan että välillä ois tarkoitus vaan nauttiakin niistä ajamisen merkeissä, jos se maltillisella ajolla ja tehoilla kestäs. =)
 10. Eihän tuo mikään kuivasumppu ole, mutta auttaa kummiskiin vakioon nähen ja kohtuu hintanen modi. Sit kun muistaa pitää öljypinnan ylikorkeella niin pumppu tuskin(kopkop) pääse tyhjää haukkaan.. Rata ja kiihdytysvehkeet sitten erikseen.. =)
 11. Tuo modaus ohjehan tulee öljypohjan loiskelevyjen mukana. Kiihdytyksessä läpät pysyy kiinni ja öljy ei pääse pakeneen. Googlen kuvahakuun: tomei oil pan paffle plate, niin saa jotain kuvaa.
 12. Juu, nuo öljyt toiminut monella ja pitkään. Ei noissa ölpissä mitään vikaa ole, jos jotain on paskana niin toki siellä paineissa ongelmaa on. Noita öljyjä käyttäny ympräivuotisessa ajossa 2006- asti impussa, gts-t:ssä ja Gtr:ssä. Laakeri/ veivi / kampura vaurioita ei ole ollut missään vaikka pumppukin korkkas rajoittimella. Impunkin kone aukastiin 7v jälkeen ja laakeripinnat oli hyvät, jäärataa, jne. tuli ajettua todella paljon. Vaihto välit ollut sen 7-10tkm muissa ja gtr:ssä ohjekirjan mukaan alle 5. Niin kuin tuossa ylempänä mainittiinkin niin ne pumpun takalevyn ruuvit on sillon tällöin kans löystyny.
 13. Kannattaa ensin tarkistaa ne paineet myös toisella mittarilla. Noi orkkis paineanturit tuntuu hajoilevan jo ikään.
 14. Toki, onhan ne kehittynyt paljonkin. Esim. tuohon mobilin 5w50:seen on tullut merkinnät tuohon etanolin kestoon liittyen.. En tosin oo katellut vasta kuin muutama viikko sitten noita, että millon lie on tullu. Toisaalta jotain sen ajan laaduista kans oteettu huomiin kun 25:selle on öljylaadusta riippuen se 10tkm tai 5tkm vaihtoväli. Eli varmasti nykyaikaisilla öljyllä sen 10tkm kestää ajaa.
 15. Rb26dett:issähän on manuaalin mukaan 5000km normi vaihtoväli. En osaa tuohon etanoliosioon sanoa, kiinnostas itseäkin enempi.
 16. Omassa on reimaxin satsi rb25:sesta peräisin olevasa rungossa ja 1 shimmillä n1:sen jousi. Paineet karvan verta korkeemmat kun vakio n1 pumpulla koska tila mihin jousi tulee on stockissa matalampi kuin n1. Jos ois ollut aikaa spoolilta odotella rattaita niin oisin kasannut kans noilla. Supertechin setit tuli saatavaksi vasta kun mulla oli kone nipussa. Täältä saat stockiin -> http://www.gtr.co.uk/forum/270049-spline-drive-oil-pump-gears.html
 17. No se tuotto ainakin. Ja käytettyjä ehjiä pumpun runkoja saa varmasti ihan parilla kympillä. http://webbersrbguide.com/index.php?option=com_content&view=article&id=60:oilpumps&catid=46:engine-mechanical&Itemid=22
 18. Kyllä, pysyy öljypumpun tuottokin koneelle suunnitelluissa arvoissa. Ei tarvi ihmetellä että miksi yläkerta tulvii öljystä ja laittaa sinne kuristimia ja ylimääräisiä paluita öljypohjaan, jne.
 19. Vaikuttaa asialliselta projektilta. Ainut miinusmerkkinen asia mikä pisti silmään on toi n1 öljypumppu, en kyllä raskis kasata tuolla tuota pannua.
 20. Läheskään kaikissa suodattimissa ei ole tuota venttiiliä. Riippuu suodattimen tyypistä ja autosta mihin se on tarkoitettu(Osassa autoissa tuo venttiili sijaitsee esim. ennen suodatinta lohkossa/jäähyssä, tms). En tiedä onko suprassa. Esim. Sx(ca):n suodattimessa ei ole, Gtr:n(R35) on, jne. Kaverilla ei ollut öljynpainemittaria ja öljynpaine anturi on enne suodatinta niin kaikki vaikutti olevan hetken ok. Mutta siis ei ollut auennut jos sellainen oli, ei nyt voi kaikke ulkoa muistaa.
 21. M-filter, Mh 3310. Kiina filtterit jättäsin hyllyyn, kaverilla meni just rempatusta supran koneesta lakrut sen takia kun uus suodatin oli tukossa ja ölppä ei liikkunut suodattimelta eteenpäin.
 22. Tais biltemassa olla toi sopivalla kierteellä oleva pienin 38mm, ja passeli ainakin getarin vesiletkuun ois 34mm. Noita pienemmällä kierteellä olevia on sit pienempiinkin kokoihin. Saa sen sinne kyl varmaan survottua, mut itelle ajattelin hankkia/tehdä sopivan.
 23. Juh eihän se firman vika ole jos vielä ilmoittavat että joidenkin osien saaminen valmistajalta voi kestää. Itsellä ois pitäny odottaa yhtä Nismon osaa 1-2kk, joten otin eri valmistajan osan. Rahan palautuksiahan noi ei tee, joten nyt on itellä vielä siellä credittejä parilla satasella.
 24. Hyvä ystävä lähti.. Ei se kato kokemusta, ei osaamista, eikä mitään muutakaan.. Radalla lähti, rakkaan harrastuksen parissa. Ystävää kaivaten..