Welcome to DNSF.org

HUOM HUOM HUOM 17.12.2016 uudistuksen jälkeen vaikuttaisi siltä, että kaikkien pitää tilata uusi salasana itselleen.

Tilaa uusi sähköpostiisi kirjautumisikkunan nappeja käyttämällä ja toimi viestissä olevien ohjeiden mukaan. Salasanan toimittamisessa saattaa mennä jopa 15min. Tarkista myös roskapostikansio sähköposteistasi siltä varuin, että viesti on siellä. 

Jontte

Käyttäjät
 • Content count

  588
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jontte

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 13.01.1983
 1. Akkua vaihtoon. Kaikki uudet merkkiakut ajavat kyllä asiansa, mutta varmasti monet halvemmatkin toimii moitteetta normi käytössä. Omassa Z:tassa ei ole ollut mitään probleemia, joka toisen viikon seisoo firman parkkihallissa myös.
 2. Pitäiskö se katella taas jotakin miitin poikasta? Rupeaa jo näyttään hieman kesältä ja kaikkee.
 3. Speedimports viimekesältä kun korjailin ja päivitin tekniikkaa. Nyt tilailin päivitystä äänentoistoon ja iso + Powersetille. Nopeaa ja asiantuntevaa palvelua, ei malta odottaa viikonloppua että joutaa asennus hommiin. Race.fi kans + hyvästä asiakaspalvelusta.
 4. Itelle passais tuo lauantai ainakin. Mites toi aika? Itelle käy 17:00, mut sopii kyl aikasemminkin.
 5. Itellähän oli ihan etupuolella pumpussa reikä josta yritti rattaan palaset tulla kurkistaan ja valui öljyä pihalle kun vinssas auton trailerille. Tuo oma öljypumpun rungon hajoaminen ei nyt johtunut mistään kavitoinnista, etc. vaan siitä kun rattaat "räjähti" palasiksi sisällä ja halus tulla morjestaan. =) Tuota kavitointia tuodaan paljon esille näissä Rb koneiden pumppujen hajoamisissa, ja siitä varmasti kohtalainen % johtuukin, varsinkin rata & kiihdytys peleissä. Mutta normi katu Getareissa tuskin kauhesti tuota kavitointia tapahtuu ja niissäkin näitä pumppuja korkkailee. Ei ole tullut vielä muuten yhtään topiccia mailamalta vastaan jossa ois rikkoutunut race rattaat & vakiokuoret, toki kaikenhan saa rikki ja joku varmasti siinäkin onnistunut.
 6. Tuota tuuven autoa tehnyt kaveri suositteli täytteleen H:n(joka on tikussa poikittain) alempaan laitaan asti. Itsellä kun auto on kesäautona ja kun ei rata kärpänen ole vielä päässyt puraseen ni ilmastointi, jne.. täytyy olla, joten kuivasumpulle tulis ahasta. Näitä polttomoottorivehkeitä ehtiny sen verta harrastaan että välillä ois tarkoitus vaan nauttiakin niistä ajamisen merkeissä, jos se maltillisella ajolla ja tehoilla kestäs. =)
 7. Eihän tuo mikään kuivasumppu ole, mutta auttaa kummiskiin vakioon nähen ja kohtuu hintanen modi. Sit kun muistaa pitää öljypinnan ylikorkeella niin pumppu tuskin(kopkop) pääse tyhjää haukkaan.. Rata ja kiihdytysvehkeet sitten erikseen.. =)
 8. Tuo modaus ohjehan tulee öljypohjan loiskelevyjen mukana. Kiihdytyksessä läpät pysyy kiinni ja öljy ei pääse pakeneen. Googlen kuvahakuun: tomei oil pan paffle plate, niin saa jotain kuvaa.
 9. Juu, nuo öljyt toiminut monella ja pitkään. Ei noissa ölpissä mitään vikaa ole, jos jotain on paskana niin toki siellä paineissa ongelmaa on. Noita öljyjä käyttäny ympräivuotisessa ajossa 2006- asti impussa, gts-t:ssä ja Gtr:ssä. Laakeri/ veivi / kampura vaurioita ei ole ollut missään vaikka pumppukin korkkas rajoittimella. Impunkin kone aukastiin 7v jälkeen ja laakeripinnat oli hyvät, jäärataa, jne. tuli ajettua todella paljon. Vaihto välit ollut sen 7-10tkm muissa ja gtr:ssä ohjekirjan mukaan alle 5. Niin kuin tuossa ylempänä mainittiinkin niin ne pumpun takalevyn ruuvit on sillon tällöin kans löystyny.
 10. Kannattaa ensin tarkistaa ne paineet myös toisella mittarilla. Noi orkkis paineanturit tuntuu hajoilevan jo ikään.
 11. Toki, onhan ne kehittynyt paljonkin. Esim. tuohon mobilin 5w50:seen on tullut merkinnät tuohon etanolin kestoon liittyen.. En tosin oo katellut vasta kuin muutama viikko sitten noita, että millon lie on tullu. Toisaalta jotain sen ajan laaduista kans oteettu huomiin kun 25:selle on öljylaadusta riippuen se 10tkm tai 5tkm vaihtoväli. Eli varmasti nykyaikaisilla öljyllä sen 10tkm kestää ajaa.
 12. Rb26dett:issähän on manuaalin mukaan 5000km normi vaihtoväli. En osaa tuohon etanoliosioon sanoa, kiinnostas itseäkin enempi.
 13. Omassa on reimaxin satsi rb25:sesta peräisin olevasa rungossa ja 1 shimmillä n1:sen jousi. Paineet karvan verta korkeemmat kun vakio n1 pumpulla koska tila mihin jousi tulee on stockissa matalampi kuin n1. Jos ois ollut aikaa spoolilta odotella rattaita niin oisin kasannut kans noilla. Supertechin setit tuli saatavaksi vasta kun mulla oli kone nipussa. Täältä saat stockiin -> http://www.gtr.co.uk/forum/270049-spline-drive-oil-pump-gears.html
 14. No se tuotto ainakin. Ja käytettyjä ehjiä pumpun runkoja saa varmasti ihan parilla kympillä. http://webbersrbguide.com/index.php?option=com_content&view=article&id=60:oilpumps&catid=46:engine-mechanical&Itemid=22
 15. Kyllä, pysyy öljypumpun tuottokin koneelle suunnitelluissa arvoissa. Ei tarvi ihmetellä että miksi yläkerta tulvii öljystä ja laittaa sinne kuristimia ja ylimääräisiä paluita öljypohjaan, jne.