Tero-75

Käyttäjät
 • Content count

  292
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tero-75

 • Rank
  Member
 • Birthday 13.03.1975
 1. Ostetaan Bluebird T12 osia varkausyrityksen seurauksena: Vasemman takaoven pikkuikkuna, mieluiten ruskea/pronssisävyisenä Ratin ympärysmuovit punaisena Virtalukko pohjineen tai koko rattiakseli Myös kokonainen varaosa-auto voidaan huomioida, mielellään harmaa, punainen sisusta ja 2.0 kone Tarve Kaarinassa. Puh: 040-5636785
 2. http://nissan4u.com/parts/280zx/el_s130/1980_5/type_1/body_electrical/instrument_meter_and_gauge/illustration_1/
 3. Tuolta etsimään osanumerot: http://nissan4u.com/parts/280zx/
 4. Kone on vanha E15, jossa venttiilejä on vain 2 per sylinteri, ja sekä lohko että kansi ovat jo valmiina joten puristussuhteen muuttaminen ei tule enää kysymykseen ellen sitten vaihda matalampipuristeisia mäntiä koneeseen. Kannentiivisteen paksuuksilla ei käytännössä ole mahdollisuutta pelata. Nokka on vakiosta 280-asteiseksi hiottu, nostoa muistaakseni karvan alle 11mm.
 5. Vastaava kone tuli rakennettua aikoinaan 2002, jolloin puristukset olivat karvan alle 12 mutta tuntui toimivan vielä hyvin sen aikaisella 98:lla. Tosin sillä koneella tuli öljynkiertohäiriön vuoksi kilometrit täyteen alle 200km:n joten pidempää kokemusta sillä ei ehtinyt kertymään. Seuraava kone tulikin rakennettua vakio alakerralla josta ei taidettu puristuksia edes mitata. Nythän 98 sisältää sen 5% viinaa joten ainakin 98:n pitäisi toimia jopa paremmin. Nyt rakenteilla olevan kone on alakerraltaan samanlainen kuin tuo ensimmäinenkin mutta kantta on laskettu enemmän joten puristukset tulevat varmasti nousemaan jonkin matkaa yli 12:n. Toisaalta viinaan siirtyminen ei vaatisi kuin muutaman letkun uusimisen polttoainelinjasta sekä isommat suuttimet kaasareihin. Käsittääkseni viina vaatii laajakaistalambdan jotta seokset näkee oikein?
 6. Rakenteilla on korkeapuristeinen vanhan liiton virimoottori lasketulla kannella, jyrkemmällä nokalla, 40mm Dellortoilla jne. Nyt vain mietityttää että kuinka korkeilla puristuksilla moottori vielä toimii tavallisella 98:lla, ja missä vaiheessa kannattaa harkita esim RE85:een siirtymistä. Omat haasteena tuo myös se että auto on tarkoitus pitää katulaillisena.
 7. Vielä viime lauantaina tuo Primera oli kaikin puolin kokonainen ja leimakuntoinen peli.
 8. Myydään osina Nissan Primera P11 2.0 SLX. Auto jäänyt leimauksen jälkeen tarpeettomana seisomaan 2015 eli täysin toimiva auto. Autosta on tässä vaiheessa purettu käytännössä kaikki muu paitsi tekniikka ja alusta, nämä tarkoitus purkaa pääsiäisenä. Tekniikan ja etujarrut jätän itselleni. D2 alustasarja jossa toinen takaiskari uusittu vuodon takia 350€ Kohtuukuntoiset GT:n penkit 100€ Hyvät ovet. Etuoviin sovitettu M3-look peilit vilkuilla Hyvät lokasuojat joista kaaret rullattu Ilmastoinnin osat, sähköosia jne Lisää kuvia löytyy: http://s148.photobucket.com/user/Tero-7583/library/Primera P11 -98?sort=4&page=1 Auto Liedossa Turun kupeessa, ja yhteyttä voi ottaa forumin kautta tai numeroon 040-5636785
 9. Minäkin voinen sanoa kuuluvani tähän porukkaan, tosin auto on eri. Minulla on käyttiksenä palvellut pian 11 vuotta -98 Toledo perus 1.6 tekniikalla ilman ilmastointia, abseja tms herkkuja. Sähköikkunat eteen ja kauko-ohjattava keskuslukko löytyy, tosin lukkokin enää avaa...
 10. Tuskin sopii MA12 laatikko. Sopiva laatikko sen sijaan löytyy kaikista 1.3 ja 1.5 Cherryistä ja Sunnyista, sekä E16 ja GA16 moottoreilla varustetuista N13 Sunnyista.
 11. Ajatko siis vain 7km kerrallaan? Eihän moottori ehdi kuin juuri lämmetä normaaliin käyntilämpötilaansa (missä ajassa katti ei lämpene vielä kunnolla!), ja pätkäajossahan auto kuluttaa eniten. Tankkaa se tankki täyteen, ja aja joku kunnon lenkki niin saat paremman käsityksen auton kulutuksesta, saattaa se vikavalokin poistua.
 12. Ei se nokkapyörä siellä miksikään ole mennyt jos ketju ei ole niin paljon venynyt että autokin on jo ajokelvottomassa kunnossa. Vaihdat ketjun, kiristimen ja laahaimet.
 13. Tuolta löytyy kattava lista yhteensopivuuksista alustan ja jarrujen suhteen: http://www.dnsf.org/forum/autot-ja-tekniikka/muut-datsun-nissan-mallit/14321-n13-sopivat-p%C3%A4ivitysosat-lista
 14. Esijännitystä vähentämällä lisätään jousen joustovaraa jolloin kyyti pehmenee. Jousta säädetään tällöin pidemmäksi.