Welcome to DNSF.org

HUOM HUOM HUOM 17.12.2016 uudistuksen jälkeen vaikuttaisi siltä, että kaikkien pitää tilata uusi salasana itselleen.

Tilaa uusi sähköpostiisi kirjautumisikkunan nappeja käyttämällä ja toimi viestissä olevien ohjeiden mukaan. Salasanan toimittamisessa saattaa mennä jopa 15min. Tarkista myös roskapostikansio sähköposteistasi siltä varuin, että viesti on siellä. 

turboSGX

Käyttäjät
 • Content count

  1 039
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About turboSGX

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10.06.1990

Recent Profile Visitors

2 548 profile views
 1. Nyt on taas muilta hommilta aikaa jatkaa astraa eteenpäin, joten tässä taas vähän uutta päivitystä viime päiviltä. Auto alkaa olla enää "loppusilausta" vaille valmis, eli listassa on enää takapuskurin kiinnitykset, tankinluukun kiinnitys, yhden lommon oikasu etulokasuojasta, korin kittaus/maalaus, pakoputkiston tekeminen, taka-akseli paikalleen, jarruhuolto + nesteet, vitunmoinen sisätilan kasaus ja siivous eteen uudet iskarien yläpäät, öljyjenvaihto, öljyvuodot jne.
 2. Parin illan askartelun tulos, pitäis tehdä joitakin kappaleita lisää. Kyseinen tulikori meni vanhemmille joululahjaksi.
 3. Legacyn talvivarustus. nyt kestää hypyttää ja ei tuntunu ojakaan pidättelevän.. ainoa huono puoli on vaparitekniikka ja puskeminen, ei siis mitään vakavampaa
 4. Tällä hetkellä vekottimet on noin 70m2 vuokrahallissa, jossa onnistuu kaikki mahdollinen aina pesusta tällaseen harrastelijan maalaukseen. Vesi ja sähkö kuuluu vuokraan. Keittiö, wc ja yläkerran varastotila osille, myös iso kompura käytössä. Paikka on hyvä ja ehkä halpakin jonkun mielestä (240/kk) Suunnitteilla/tekeillä omaan navettaan noin 3,5m korkea 150m2 tila jossa pystyy peltitöitä jo vähän paremmin tekemään, työkalut ja itse työ vie niin pirusti tilaa että käytännössä voi yhtä autoa tehdä kerrallaan. Muissa hommissa sit useampaa. Tykkään että paikat on siistit ja on tilaa liikkua ja touhuta. Myöhemmin kakspilarinosturin vois hankkia niin säästäis selkää ja polvia. Ja joku tila missä voisi suihkia väriä autoon. Katossa puhallusvillaa ja seinissä 20cm villaa, isompina hommina betonilattiat ja sisäseinät puuttuu, sitten tietysti sähköt, ilmanvaihto hitsaustöiden takia jne. Mikähän olis kaikkein fiksuin lämmitystapa pitää tuo tila talvella siellä 5-10 asteen paikkeilla? Lompakko on niin ohut että toivottavasti ei jää pelkäksi haaveeksi tuo oma halli...
 5. Noh, aika on hyvin pitkälti mennyt töiden jälkeen asuntokauppa-asioiden parissa ja pikkuhiljaa pitäisi alkaa tavaroita pakkaamaan, tämä kuukausi aikaa muuttaa. Lisäksi mulla on toinenkin kaaren vaihto operaatio meneillään, kaiken kukkuraksi se puoli on parkkipaikalla kolaroitu niin pientä oikomistakin joutui tekemään. voisinpa niistäkin laittaa vähän kuvia. Kerkesin jo pullautella pahimmat painaumat takasin ennen kuvien ottoa, mutta kylki oli noin 30mm sisässä laajalta alueelta. Pitäis kiikuttaa leimalle niin on pitäny muutenkin pientä perus fiksailua tehdä. Ihmeellisesti seitsemän vuotta jo paikallaan pysynyt tuulilasi päätti irrota liimauksistaan, siis se oli paikallaan vain pyyhkijöiden ja sen alla olevan muovin pitelemänä Tuulilasi saattaa kuulemma vaikuttaa joissain malleissa jopa n. 40% korin jäykkyyteen, en epäile yhtään nimittäin sen verran meni vempulaksi auto kun kovempaa ajeli mukaisella tiellä. Sisäkaarien ruosteisen reunan leikkasin vain pois ja pariin kohtaa piti laittaa korjauspalat. Astran kanssa oppi, että käytä alkuperäisiä peltejä tai omatekoisia, tarvikepeltien kanssa kerjää vain ongelmia = muodot tehdään kitillä. Moni luulee että peltihommiin tarvitsee kalliit laitteet, ei pidä paikkaansa sillä tämänkin korjauspalan olen tehnyt täysin käsityökaluilla joita saa vaikka motonetistä alle satasella. Toki niistä kalliista laitteista on paljon hyötyä, kun hommat nopeutuu ja jälki paranee. Linjat saattaa näyttää vähän hassulta kun ovi on raollaan Kaiken kruunaa laadukas maalaus? Korjaan homman loppuun kun saan uuden asunnon remppaukset hoidettua, yksinkertaisesti aika loppui kesken.
 6. On aina kiva kuulla että joku seuraa, ainakin itse saan lisää motivaatiota siitä. Joku ehkä miettii, miksi hommassa kestää niin kauan. Syynä on monen monet muuhun elämään liittyvät asiat, joita on pitänyt tehdä ja astra on aina jäänyt toissijaiseksi. Esimerkiksi tällä hetkellä etsitään omaa kotia. Yksi varteenotettava asunto on jo löytynyt, vielä kun päästään hinnasta sopuun Sittenhän olisi aivan eri asia tehdä näitä, kun autot tulisi omaan talliin ja olisi tilat tehdä. kun tällä hetkellä ajan työpäivän jälkeen kotiin, syön äkkiä ja sitten 30km päähän hallille autojen kimppuun ja yömyöhään takasin. Muutenkin astra on puhtaasti harjoituskappale ja täytyy kyllä sanoa, että todella paljon on tullut uusia asioita vastaan, jotka oppii vain kokemuksen kautta. esimerkiksi noinkin suuren korjauspellin hitsaaminen kauttaaltaan aiheuttaa väkisin sitä kuuluisaa vetelyä pelteihin, joten on tiedettävä kuinka se korjataan ettei lopputuloksesta tule jotain kamalaa. Eikä se suinkaan ole ainoa haaste joka tulee autopeltitöissä vastaan, sitten kun syvennytään tarkemmin metallinmuotoiluun niin voi vain todeta että "mitä enemmän ymmärrät, sen paremmin ymmärrät, kuinka vähän ymmärrät"
 7. On kyllä ollut uskomattoman työlästä saada nämä tarvikepellit sopimaan. Eikä ne oikein vieläkään miellytä, mutta menkööt kun ei tuolla autolla ole niin paljon arvoa että kannattaisi enempää hieroa. Vielä sisäkaaret, apukuskin puolen viimeistely sekä konepellin kiveniskujen aiheuttamat ruostepisteet niin pääsen alottelee pohjatyöt työtunneissa mennään jo yli sadassa helposti.
 8. Joo huomasin, ajattelin päivitellä sitten kun alan tekemään tätä. Puran osan jo tehdyistä jutuista, muutin vähän suunnitelmia kun _se_ hieno lakiuudistus tuli Jotain kuvia löytyy tuolta mun sivuilta jonne lisäilen kaikenmaailman kuvia erilaisista projekteista, linkki löytynee profiilista.
 9. Tätäkin voisi nostaa hitusen.. Eipä nyt kummempia ole tapahtunut, johtuen tuosta helevetin ooppeli- projektista, joka nyt on kesken ja aikasemmin olin lomautettuna niin ei ollut varaa ajella hallille. Eli lähinnä olen hankkinut vähän osia mainittakoon mm. Custom Cagesin Group-N turvakaaret sekä Corbeaun kuppipenkit. Toivoakseni tässä kuukausien sisään alan työstämään suurella innolla tätäkin eteenpäin, kunhan saan astran väriin. Näköjään kuvat lähteny kävelee kun muokkasin albumeita mut laittelen sit uusia kuvia kun alan työstämään koria. Ja joo, tosiaan lähti "talviauto" projekti käsistä, enpä ole vielä tänäkään päivänä sillä ajanut kun muutamia testilenkkejä, ja oli se vaan niin hauskaa että päätin pistää säksättimen romukoppaan
 10. Tämäkin lähti taas etenemään pikkuhiljaa. Mm. Motonetinkin myymien (klokkerholm) tarvikepeltien laadusta voidaan olla montaa mieltä, mutta itse olen kyllä todennut että niiden oikeampi nimike olisi aihio. Itse asiassa kun lähdin jäljittämään osanumeroilla valmistajaa, niin selvisi että eihän se oikeasti edes ole Klokkerholmin valmistama, vaan joku jonka nimeä en nyt muista tähän hätään, ja laadultaan tietysti se ei niin paras mahdollinen. Eli seitsemästä laatuluokasta ymmärtääkseni se toisiksi huonoin.. se kyllä tuli huomattua Fiksu henkilö olisi säästänyt paljon vaivaa liimaamalla nämä korjauspalat, on suorastaan typerää lähteä hitsaamaan korjauspaloja pintapelteihin, ellei sitten ole joku eksoottinen auto. Oikein tehtynä tällainen hitsaustyö vie niin paljon aikaa, että sitä ei normaalisti ihmiset tajuakkaan ellei sitten ole kunnolla perillä peltitöistä. Olisin itsekin liimannut palat, mutta koska haluan oppia autopeltien kanssa touhuamaan niin päätin tehdä sen tällä haastavammalla tavalla. Kuvia en saa nyt, kun pudotin puhelimeni ja se on korjattavana. E: kuvia lisätty. Herra Moppi vakaalla kädellä pitämässä puskuria oikealla kohdalla kun kiinnityskohdat asetetaan oikealle kohdalle. Antenninreikä umpeen
 11. Ylös. Eikö tosiaan kellään ole tarvetta moottorillekkaan? Laitan kyllä koneen itse johonkin kunhan saan käsiini jonkun järkevän korin
 12. ylös. Hallista löytyy myös std. kokoinen ca18det moottori, pakettiin kuuluisi mukaan std. varalohko, käytetyt tarkastetut SPM kiertokanget, uudet acl laakerit, uusi cometicin tiivistesarja sis. kaiken, uudet CP std. kokoiset männät, Mocal öljynjäähdytin letkuineen lähtöineen, kevyt vauhtipyörä joka niinikään uusi + kaikki vakio-osat jotka nekin kunnossa. Hintaa en ole tarkemmin miettinyt mutta jos joku on kiinnostunut niin yv:llä yhteyttä, pilkkahintaan en ole myymässä ja erikseen en myy. vaihdossa voi koettaa tarjota vaikka jonkun kivan leikkikalun talveksi = takaveto tai neliveto mutta myös raha käy.