Sign in to follow this  
Followers 0
horst

Parkki-, rekisteri- eikä mittarivalot ei pala

5 posts in this topic

Apua. Olin ottamassa seisonnan jälkeen ajoon mutta mittari-, rekisterikilven valot eikä parkit edessä eikä takana palaneet enää. Kattovalo, jarruvalot, vilkut ja ajovalot pelittää. Kaikki sulakkeet mitattu ja olivat ehjiä, vaihdoin myös varuiksi uudenkin siihen oikealta kolmanneksi alimpaan, minkä kai pitäisi näihin vaikuttaa. Ilmeisesti jostain on nyt plussa maissa, mutta olisiko kellään heittää mitään kohtaa, mistä lähtisi edes etsimään vielä? Ja mitähän tästä on voinut kärähtää, koska sulake ei pala.

Tähän asti oon tehty seuraavaa:

- Uudet polttimot parkkeihein ja rekkariin

- Jalkatilasta kaivoin mustan boksin sulakerasian vierestä auki, mikä jenkkifoorumeilla oli palanut monella, tcu kai nimeltään. Ei ollut palanut

- Valoviiksen käytin auki ja viilasin kontaktit. Painelin myös sormella sitä kontaktia, jonka pitäisi parkkien kohdalla kytkeä, ei vaikutusta.

- Soittimen piuhat käyty läpi, koska dimmer johto kai aiheuttanut tätä. Soitin toimii, eikä sitä ole vuosikausiin vaihdettu. Dimmer johto kytkemättä ja soittimen maadoitus on erillisellä piuhalla.

- Rekisterikilven ja takaparkkien johdot kaivoin auki kontista, olivat ehjät ainakin about takakaiuttimelle asti

- Auto ei ole tontissa eikä etupyöränkaarissa oleva johtorykelmä ollut osumaa ottanut

- Plussa on maissa kaikista kannoista piipattuna. Sulakkeen irroittamisen jälkeen se on maissa enää takaparkeilta ja oikeasta etuparkista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oisko siellä vielä rele jossain tolle? Kokeilitko niin että soitin on irti kytkeä valot päälle? Eikä oo mitään sleepeyes modia tehty? Nouseeko ajovalot pystyyn kun kuuluu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Ajovalot pelittää kuten kuuluu, sleepyeyesiakaan ei ole ja johdotukset on muutenkin vakion oloiset. Ei ole lisämittareita ja radion johdotkin on silpomattomat, merkkikohtaisella iso-liittimellä. Testasin ilman radiota, ei auttanut. Releestä en tiedä, koitin service manualista katsella, mutta enpä kyllä saanut mitään selkoa. Muuta kuin, että oikeanpuoleiset taka- ja etuparkit yhden sulakkeen takana ja sen yläpuolella olevan sulakkeen takana on sitten vasenta takaparkkia, vasenta etuparkkia, mittaristoa ja hanskalokeron valoa. Täytynee sen hanskalokeron valon piuhat vielä katsoa

Edit. Tämä on saksantuonti, ilman valoautomatiikkaa tai huomiovaloja

Edited by horst

Share this post


Link to post
Share on other sites

siellä voi periaatteessa olla oikosessa seuraavat polttimor:

kello

lämmönsäätimen taustavalo

mittariston polttimot

tupakansytkän polttimo

ainakin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otetaanpa sittenkin ihan alusta. Oon hätäilyltäni jättäny sittenkin sulakkeet mittaamatta, ei niille neljänneksi ja kolmanneksi alimmalle mitään virtaa tule. Sulakeboksin kyljessä olevat siniset releet testasin, ja ne toimivat kaikki. Virtalukon pohja? Auto kuitenkin käy hyvin, ajovalot pelaa, puhallin pelaa, soitin ja kattovalo tosiaan myös.

Edited by horst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0