Sign in to follow this  
Followers 0
Sunny_B12

Lamda antaa hidasta vastetta

3 posts in this topic

2005-vuoden 1,8l bensa-Avensis alkoi syksyllä herjaamaan happianturia. Alkuun puhdistin liittimet ja nollasin koodin (P1033 - Oxygen Sensor Slow Response Bank 1 Sensor 1). Vikavalo syttyi pakkasilla uudelleen vaikka nollasin sen joka päivä. Lopuksi tuli koodia, että sensorissa ei ole mitään toimintaa. Vaihdoin etummaisen lambdan ja seuraaviin pakkasiin asti vikavaloa ei näkynyt. Tällä kertaa koodin nollaamisen lisäksi pahvitin maskin ja vikavalo pysyi kovallakin pakkasella pois. Tänään valo taas syttyi, vaikka ei ollut kuin 12 astetta pakkasta. Hötylunta satoi, joten silläkin voi olla joku merkitys tässä sopassa.

Mikä ihime tuossa on vikana? Voiko jokin muu mennä hajalle, jos en tuota ihan heti korjaa? Tuhannen kilsan keikka ois ajettavana ihan justiinsa, joten en välttis ehdi saada osia ja tietoa korjauksesta ennen lähtöä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katinhan se saattaa rikkoa jos rikkinäisellä lambdalla ajelee.

Oliko tarvikelambda minkä laitoit? Eivät välttämättä ole pitkäikäisiä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katti ei välttämättä tykkää, jos seos pyörii rikkaalla, ei kai se muuta hajota.

Noissa ei tunnu kestävän ku orkkislambdat. Toki sen Denson voi Motonetistakin hakea, mut muihin ei ehkä kannata koskea, jos haluaa kestoa..

Edit: Äh kunnei tää foorumi enää varota, jos joku kerkee väliin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motonetista otin Denson lambdan muutama viikko sitten. Rikkaalla tuo saattanee käydäkin, kulutusmittarin mukaan syö matkalla litran luokkaa enempi huntille kuin viime talvena. Renkaatkin on tosin vaihtuneet..

Kone käy epätahtiin silloin kun vikavalo palaa. Käynti on runksuttavaa, ja kierrokset laskee välillä kuuteensataan. Valon kun nollaa, niin samantien muuttuu käynti ja kiekat on tonnin tuntumassa ja jaksaa vetääkkin tyhjäkäynnillä.

Alkuun epäilin, että anturin lämmitin ei jaksa pelata kylmillä keleillä. Googlella löytyi myös juttua imusarjan vuodostokin. Tyyppivika joissan samalla koneella olevissa Corolloissa, että pakkasella alkaa tiiviste falskaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0